Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
KLIMATIZACE 9111
Tak jsem měl dneska na školní jízdě vůz 9111. Neskutečně chcala (ne tekla) klimatizace. Kurzista byl úplně mokrý, podlaha mokrá, sedačka nasáklá. Alespoň, že vozím starý ručník a ucpal jsem ty štěrbiny, aby z toho nejhoršího nezatékalo. Při večerním dešti bych řekl, že lidi venku a bez deštníku na tom byli lépe než můj kurzista. Dále nebyl čitelný displej - hold teplo. Až několik ručníkových zábalů (namočený ručník z klímy posloužil) panelu pomohlo displej oživit. Hrůza. Všechny ostatní vozy dosud neměli takto špatnou klimošku - občas malá kapička, ale tohle?
- Honza Šlehofer
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A dnes reakce z Plzeńského deníku:
Škoda popírá, že se její tramvaje rozpadají
Plzeň/Tramvaje Škoda 14 T s designem Porsche, které vyrábí plzeňská Škoda Transportation (ŠT), nemají zřejmě takové závady, jak v minulých dnech uvedla některá média. Podle nich měly vozům jezdícím v Praze praskat střední části soupravy a kvůli tomu prý byla většina z dvanácti tramvají stažena z provozu. To ale popírají zástupci Dopravních podniků hlavního města Prahy (DPHMP) i Škody Holding mateřské společnosti ŠT.
"Na jedné ze škodováckých tramvají se objevila porucha spojení článků. Při prohlídce naši technici zjistili porušení úchytu tlumiče na střeše vozu. Vůz byl stažen z provozu. Spolu s ním ještě další dva kvůli preventivní prohlídce," uvedla mluvčí Škody Holding Radka Pistoriusová s tím, že kontrola prokázala, že další vozy jsou v pořádku. "Tři vozy z dvanácti rozhodně není většina. Navíc kromě poškozené tramvaje jsou už v současné době všechny ostatní v normálním provozu," řekl Ondřej Pečený z oddělení marketingu a komunikace DPHMP.
Opravu poškozené tramvaje zajišťuje Škoda Transportation v rámci záruční lhůty. Tramvaje s designem Porsche jezdí v Praze od ledna minulého roku. Podle Pečeného na nich nebyla dosud zaznamenána žádná větší závada.
LADISLAV VAINDL
Škoda popírá, že se její tramvaje rozpadají
Plzeň/Tramvaje Škoda 14 T s designem Porsche, které vyrábí plzeňská Škoda Transportation (ŠT), nemají zřejmě takové závady, jak v minulých dnech uvedla některá média. Podle nich měly vozům jezdícím v Praze praskat střední části soupravy a kvůli tomu prý byla většina z dvanácti tramvají stažena z provozu. To ale popírají zástupci Dopravních podniků hlavního města Prahy (DPHMP) i Škody Holding mateřské společnosti ŠT.
"Na jedné ze škodováckých tramvají se objevila porucha spojení článků. Při prohlídce naši technici zjistili porušení úchytu tlumiče na střeše vozu. Vůz byl stažen z provozu. Spolu s ním ještě další dva kvůli preventivní prohlídce," uvedla mluvčí Škody Holding Radka Pistoriusová s tím, že kontrola prokázala, že další vozy jsou v pořádku. "Tři vozy z dvanácti rozhodně není většina. Navíc kromě poškozené tramvaje jsou už v současné době všechny ostatní v normálním provozu," řekl Ondřej Pečený z oddělení marketingu a komunikace DPHMP.
Opravu poškozené tramvaje zajišťuje Škoda Transportation v rámci záruční lhůty. Tramvaje s designem Porsche jezdí v Praze od ledna minulého roku. Podle Pečeného na nich nebyla dosud zaznamenána žádná větší závada.
LADISLAV VAINDL
- Matošo
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel asi bude pořád hůř. Já bych řek, že největší zvrat k horšímu nastal v době, kdy se začal internet tak nějak více prosazovat do domácností atp., protože lidi (včetně mě) se přestali o noviny zajmat a čtou jenom na internetu (bohužel, protože tam to stojí snad ještě za vetší.... vy víte co), a tak se noviny víc soustředí na úderné nadpisy a ne na obsah.MF píše:To jo, dříve aspoň ta Mladá fronta stála za něco, teď už je to všechno takový Blesko-Aha. Moje babička čte Bleska (je jí 86) a čte jej od doby, kdy ho začli vydávat. Ta je z těch informací úplně hotová a všemu co je PSÁNO věří...
Já už nějakých 5 let noviny nekupuji. Přečtu si jen ty, které si půjčím třeba od kolegy, když mi je sám nabídne. Za ty jejich rádoby novinky nehodlám platit.
Jediný zprávy, jterý sleduju jsou ty na ČT, ale poslední dobou mě skoro šokuje, že neustále jenom citují ze serveru aktálně.cz, přitom tam je to taky dost naprd, nadpisy typu: "V Japonsku hoří Temelín!" ve mě vyvojávají zvracecní.
Řekl bych, že tato koncepce nesených článků není pro Škodovku nová a tak už by se mělo obejít bez problémů. Auto, které stáhnou do fabriky stojí 300 až xxx tisíc či mil, ale tato tramvaj bez mála 60 mil. a má takovéto klasické problémy (my třeba víme, že když ten tlumič tam není, že to zase tolik nevadí - ale co zblblí lidi, když si to přečtou v tisku).9001 píše:Nevím co z toho dělají takovou aféru. I automobilky auta občas stahují do servisů, že mají nějaký problém. Prostě to chce čas a všechno vychytat. Hold takovéto problémy se poznají na pár kilometrech zkušebních jízd.
To jo, dříve aspoň ta Mladá fronta stála za něco, teď už je to všechno takový Blesko-Aha. Moje babička čte Bleska (je jí 86) a čte jej od doby, kdy ho začli vydávat. Ta je z těch informací úplně hotová a všemu co je PSÁNO věří...Jabberwocky píše:No, tady ani tak nejde o důležitost toho či onoho novináře nebo o to, že by to byly "hyeny", jako spíš o zoufalou úroveň českého tisku en bloc. Všimli jste si, že se noviny stále víc soustředí na sdělování emocí, a nikoli informací? Ale to by bylo na dlouhé povídání. Tragédií je, že v téhle zemi opravdu neexistují jediné seriózní noviny typu Frankfurter Allgemeine nebo třeba New York Times. Ani jedny. MF Dnes připomíná tak maximálně Berliner Zeitung nebo Tagesspiegel, tedy ilustrované listy druhé až třetí kategorie pro paní v domácnosti. To se pak zodpovědné veřejné mínění vyrábí zatraceně špatně...
Já už nějakých 5 let noviny nekupuji. Přečtu si jen ty, které si půjčím třeba od kolegy, když mi je sám nabídne. Za ty jejich rádoby novinky nehodlám platit.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
No, tady ani tak nejde o důležitost toho či onoho novináře nebo o to, že by to byly "hyeny", jako spíš o zoufalou úroveň českého tisku en bloc. Všimli jste si, že se noviny stále víc soustředí na sdělování emocí, a nikoli informací? Ale to by bylo na dlouhé povídání. Tragédií je, že v téhle zemi opravdu neexistují jediné seriózní noviny typu Frankfurter Allgemeine nebo třeba New York Times. Ani jedny. MF Dnes připomíná tak maximálně Berliner Zeitung nebo Tagesspiegel, tedy ilustrované listy druhé až třetí kategorie pro paní v domácnosti. To se pak zodpovědné veřejné mínění vyrábí zatraceně špatně... :-(
Těm je uplně jedno jak to vypadá, hlavně že jsou důležitý a že to okomentují. Jediné co je zajímá je jejich koryto, ze kterého si nařachají svoje bachory.Jabberwocky píše:No, že netrefí číslo, budiž, stane se. Ale že se nekouknou ani na fotku, aby si všimli, kde jsou podvozky, a kde ne... A tak je to se vším.
Nedojbože abychom my (zam. DP) zapoměli jak se oni jmenují.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- Honza Šlehofer
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V MF Dnes je článek a tady je klid. Tak ho přikládám:
Tramvajím Porsche praská konstrukce
Praha - Cestující, kteří chtěli jet nízkopodlažní tramvají s designem Porsche, měli v pátek smůlu. Většina z těchto moderních vozů byla stažena ze svých obvyklých tras. V provozu nakonec zůstaly jen dvě soupravy.
Tramvaje mají totiž opět problémy. Střední část soupravy praská a objevují se na ní trhliny.
„U některých vozidel se při kontrole přišlo na to, že místa, kde je konstrukce svařována, byla nekvalitní a začala praskat,“ řekl ředitel úseku strategie a investic Dopravního podniku Tomáš Jílek.
Většina vozů zamířila do depa
Městský dopravce většinu z dvanácti vozů stáhl do vozovny kvůli odborné kontrole. „Byl to preventivní krok. Nechtěli jsme riskovat a nechávat je v provozu,“ řekl Jan Svoboda, mluvčí Dopravního podniku, s tím, že závady nejsou vážné.
„Jsou to nové výrobky, u nichž se dá těžko odhadnout, jak se při zátěži zachová jejich materiál. Není to nic překvapivého,“ dodal Svoboda.
Kvůli trhlinám musely být z tramvaje číslo 9217 o víkendu odstraněny plechy, aby se montéři dostali ke konstrukci a mohli ji opravit.
„Ostatní tramvaje už jsou ale v provozu,“ uvedl včera Svoboda.
Nejčastěji se závady objevují na středním článku soupravy, který nemá vlastní podvozek a je zavěšen na kloubech. „Nemusí se stát nic, ale nelze ani vyloučit, že by se kvůli trhlinám tramvaj rozpadla,“ podotkl Jiří Obitko, šéf odboru Dopravního podniku.
Tramvaje jsou stále v záruce, a proto závady odstraňuje dodavatel -Škoda Transportation. Město tak opravy nebudou nic stát.
Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Tramvajím Porsche praská konstrukce
Praha - Cestující, kteří chtěli jet nízkopodlažní tramvají s designem Porsche, měli v pátek smůlu. Většina z těchto moderních vozů byla stažena ze svých obvyklých tras. V provozu nakonec zůstaly jen dvě soupravy.
Tramvaje mají totiž opět problémy. Střední část soupravy praská a objevují se na ní trhliny.
„U některých vozidel se při kontrole přišlo na to, že místa, kde je konstrukce svařována, byla nekvalitní a začala praskat,“ řekl ředitel úseku strategie a investic Dopravního podniku Tomáš Jílek.
Většina vozů zamířila do depa
Městský dopravce většinu z dvanácti vozů stáhl do vozovny kvůli odborné kontrole. „Byl to preventivní krok. Nechtěli jsme riskovat a nechávat je v provozu,“ řekl Jan Svoboda, mluvčí Dopravního podniku, s tím, že závady nejsou vážné.
„Jsou to nové výrobky, u nichž se dá těžko odhadnout, jak se při zátěži zachová jejich materiál. Není to nic překvapivého,“ dodal Svoboda.
Kvůli trhlinám musely být z tramvaje číslo 9217 o víkendu odstraněny plechy, aby se montéři dostali ke konstrukci a mohli ji opravit.
„Ostatní tramvaje už jsou ale v provozu,“ uvedl včera Svoboda.
Nejčastěji se závady objevují na středním článku soupravy, který nemá vlastní podvozek a je zavěšen na kloubech. „Nemusí se stát nic, ale nelze ani vyloučit, že by se kvůli trhlinám tramvaj rozpadla,“ podotkl Jiří Obitko, šéf odboru Dopravního podniku.
Tramvaje jsou stále v záruce, a proto závady odstraňuje dodavatel -Škoda Transportation. Město tak opravy nebudou nic stát.
Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Protože má delší nesené články a nemá tam 1,5 sedačky. Taky má ale pak překročené nápravové zatížení, pokud se nepletu.I.am.good píše:Hele, teď jsem někde našel fotky interiéru Vektry, podle mě je to téměř to samé, co 14T, tak jaktože Vektra má krásně průchozí vnitřek včetně vysokých článků a i v těch vp článcích sedaček velikou spoustu?