Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Smurfx
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smurfx » 26.6.2007 21:37

zdepa píše:dnešní garantované vypravení v SA bylo taky na mále... 9112 odstavená (ty "drobné" problémy podvozku), o 9114 měla zájem TK (přijeli vývojáři ze z Plzně), jedna měla problém s dveřma (kablík), jednu chtěli školáci a zbyly ony garantované 2 kusy....
jinak dnes po půlnoci bude rušno na libeňském mostě a palmovce. škodovka si objednala porovnávací zkoušky hlučnosti. tak se tam v mezerách mezi nočníma mají prohánět - "té-šestky", "šumperáci", "nízká kachna" a strašnický "pendolíno". před půlnocí se seřadí u "juldy fuldy" a na pokyn dispečerů budou po jednom přijíždět do mezer na "libeňák" a jezdit po mostě (každý 3x). pak směr smyčka palmovka. tam na sebe počkají a začne druhé kolo kolem palmovky. no to bude "krásné"
To je pěkné. Porovnávací zkoušky hlučnosti po roku a půl provozu

:D . To se stačí zeptat kteréhokoli obyvatele Prahy, kterému jezdí 14T pod okny :) a on vám milerád řekne, která tramvaj ho večer budí svým řachotem a kovovými zvuky. Ale abychom zase 14T nekřivdili. Kdyby se zkouška konala na kvalitním úseku (ne na tankodromu typu Libeňský most), tak bych tipoval nižší hlučnost 14T. Bohužel takových tratí nám z dopravního podniku příliš nedopřávají, že...

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 26.6.2007 20:10

Damir Holas píše:Už se stalo, dneska mi z DP napsali, že má stížnost bude "postoupena odbornému útvaru", odpověď mám čekat do 24.7.
Myslím, že důvod proč tam nebyla nějaký asi bude. Takže si myslím, že Vám napíší, že situace je mrzí, ale vzhledem k poruše... poškození nehodě byla nahrazena T6.

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 26.6.2007 20:05

radek31 píše:jezdila tam celý den!!! a na negarantovaném pořadí 22 (alespoň 1) byla 14T z vozovny SA
neskutečná ostuda
(tu stížnost napište!)
Už se stalo, dneska mi z DP napsali, že má stížnost bude "postoupena odbornému útvaru", odpověď mám čekat do 24.7.

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 26.6.2007 18:44

demon píše:Chyba v Matrixu ? :P
Error nastal mezi klávesnicí a židlí... :oops:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 26.6.2007 17:18

Pepa píše:...8310+8310...
Chyba v Matrixu ? :P

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 26.6.2007 16:11

zdepa píše:jinak dnes po půlnoci bude rušno na libeňském mostě a palmovce. škodovka si objednala porovnávací zkoušky hlušnosti. tak se tam v mezerách mezi nočníma mají prohánět - "té-šestky", "šumperáci", "nízká kachna" a strašnický "pendolíno". před půlnocí se seřadí u "juldy fuldy" a na pokyn dispečerů budou po jednom přijíždět do mezer na "libeňák" a jezdit po mostě (každý 3x). pak směr smyčka palmovka. tam na sebe počkají a začne druhé kolo kolem palmovky. no to bude "krásné"
Včerejší zkouška hlučnosti byla za nepříznivých povětrnostných podmínek zrušena.

(foťák je vlhkej ještě teď) :lol:

Vozy 9111, 8745+8734, 8310+8311 a 9090
Naposledy upravil(a) Pepa dne 26.6.2007 18:43, celkem upraveno 1 x.

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 26.6.2007 16:04

P_V píše:Tak to je snad vada RP, že to soudruzi z ÚD zapojili tak divně, ne? :) Naprosto nechápu účel takového obvodového řešení, že signalizace nepoužitelnosti trolejového napájení zavře dveře. A tlačítko znamení k řidiči je zavře taky, když to zabzučí?
Samozřejmě. A stejně tak to je už od kamenných dob vozů TI, T2 a T3. Bzučák (znamení k řidiči) je napojen na výstrahu. Všimni si někdy, že když je T3 bez napětí a řidič vypustí lidi ven, tak při otevření dveří bzučí i dveřní výstraha.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 26.6.2007 16:00

I.am.good píše:... a zase cvrliky, přepětí a vzhledem k tomu, že obvod bzučáku je napojen i na výstrahu, tak se mi samy zavřely přední dveře.
Tak to je snad vada RP, že to soudruzi z ÚD zapojili tak divně, ne? :) Naprosto nechápu účel takového obvodového řešení, že signalizace nepoužitelnosti trolejového napájení zavře dveře. A tlačítko znamení k řidiči je zavře taky, když to zabzučí?

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 26.6.2007 15:44

Dneska jsem se zase přesvědčil o totálně bezcennosti šrotu 14T. Zvláštní je, že to sem ještě nikdo nenapsal, nikdo tu nejezdíte s R.P? Jedu si takhle na Nádr. Hostivař a někde u toho obchodního centra za jízdy zacvrlikal bzučák a přepětí. Takhle se to několikrát opakovalo občas až do smyčky. Tam jsem otevřel kolegovi dveře, aby hodil veksli na vnitřní kolej a zase cvrliky, přepětí a vzhledem k tomu, že obvod bzučáku je napojen i na výstrahu, tak se mi samy zavřely přední dveře. Následně si do smyčky majestátně vdrnčela 14T. Je pravda, že už jsem slyšel několik nářků na to, že ten krám zavírá na progressech dveře, ale až dnes jsem se o tom sám přesvědčil.
Vyřaďte tenhle krám/nedodělek/paskvil.!!!

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 26.6.2007 13:28

Martin Dvořák v [url=http://zpravy.idnes.cz/dvorak-zdrazeni-jizdneho-zatim-pocitame-ff1-/praha.asp?c=A070626_081525_praha_jan]idnes[/url] píše:Prý jsou nové tramvaje hlučné.

To prý je na místě. Ano, s dodavatelem měříme hlučnost nových tramvají. Pokud se ukáže, že jsou závadné, dodavatel bude mít povinnost hluk odstranit. Objevují se i stížnosti na vnitřní vybavení, u nových dodávek jeho designéři předělají dispoziční řešení, aby odpovídalo. Stane se.

Proslýchá se, že jsou konstrukčně tak špatné, že oprava není možná.

Nejsem technik. Ale opakuji, budeme vyžadovat prvotřídní zboží. A pokud je nedodají, budeme reklamovat, reklamovat, reklamovat.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 26.6.2007 13:26

trainzjohny píše:A na libeňáku se to od něčeho odráží ???

Jinak je fakt, že narozdíl od toho libeňáku by nedostala 14T tak na frak :lol:
Ne, neodráží, právě proto, že jsou to všechno vhodná místa k měření bez zkreslení odrazem, jízdou obloukem nebo přes výhybku a navíc leží blízko sebe.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 26.6.2007 9:44

Damir Holas píše:Pročpak dneska Motol vypravil ráno (bylo cca 8:15) na devátou devítku T6A5 evid.č. 8715+8716??? Na Slánský zůstala viset ženská na vozíčku :evil: , mám velkou chuť napsat stížnost na DP...
jezdila tam celý den!!! a na negarantovaném pořadí 22 (alespoň 1) byla 14T z vozovny SA
neskutečná ostuda
(tu stížnost napište!)

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 25.6.2007 22:38

demon píše:Co to je zas za opičárnu ?
Každej přeci ví, že 14T je zdaleka nejhlučnější na křížení a ono se to bude porovnávat na relativně rovným úseku ?
Můj tip je pořadí při rozjezdu šumperák, kachna, saranče a šestka, při plynulé jízdě saranče, šumperák, kachna a šestka (od nejtišší k nejhlučnější).
Jo, taky bych navrhl testovat ještě v jiném místě. Třeba oblouček za zastávkou Smíchovské nádraží je pro 14T velice nepříjemný.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 25.6.2007 22:28

zdepa píše:...škodovka si objednala porovnávací zkoušky hlušnosti. tak se tam v mezerách mezi nočníma mají prohánět - "té-šestky", "šumperáci", "nízká kachna" a strašnický "pendolíno"...
Co to je zas za opičárnu ?
Každej přeci ví, že 14T je zdaleka nejhlučnější na křížení a ono se to bude porovnávat na relativně rovným úseku ?
Můj tip je pořadí při rozjezdu šumperák, kachna, saranče a šestka, při plynulé jízdě saranče, šumperák, kachna a šestka (od nejtišší k nejhlučnější).

slimman
Uživatel

Příspěvek od slimman » 25.6.2007 21:06

Matošo píše:možná tu tohle už bylo

http://dppraha.blog.cz/0705/tramvaj-sko ... pada-jinak

Škoda, že 14T neni v bílym kabátu, vypadala by mnohem líp.
Mě se Bílé tramvaje opravdu líbí...
Neřekl bych, že je to čistá bílá, ale tím lépe. Ty návrhy na tom blogu jsou super. Jinak já osobně bych čistě bílou na Porschetře vůbec nemusel.

Odpovědět