Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 15T ForCity
Nejlepší přezdívka pro 14T je asi atomová hlavice 
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Něco zásadního mi uniklo? Pokud najdeme druhou tramvaj, která měsíc po dodání (!) začala přepravovat cestující, pak budiž...JaHu píše:(..)Vzhledem k tomu, kolik bylo problémů se zprovozňováním 14T, což je de facto pouze horší verze Vektry(...)
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem na slona slyšel slovo, které od té doby používám, protože sedne jako p..el na hrnecMM-Mikulovsky píše:Ešus - který se na dráze přiřazuje k Elefantovi
Jinak nevím, co máte proti Mazlíkovi, celkem se to uchytilo a může se to používat v dobrém i pejorativním významu
Vzhledem k tomu, kolik bylo problémů se zprovozňováním 14T, což je de facto pouze horší verze Vektry, mě koncepčně zcela odlišná 15T, úplně jiná než cokoliv, co se tu kdy předtím vyrobilo, tak moc neudivuje. Uznávám, že slovo kvalitní je zatím předčasné, ale doufám, že se časem ukáže jako po dlouhé době konečně povedená tramvaj.Proxy píše:Vzhledem k tomu, že aktuálně není v provozu žádná 15T, je podle mne velmi odvážné hodnotit tuto tramvaj jako kvalitní...
Teprve zkušenost z provozu může být v tomto směru rozhodujícíVždyt 15T má i řadu svých nevýhod, které mohou časem převážet na jejími světlými stránkami.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tomu odpovídá pohřebák, protože se dá říci, že pohřbívá milované T3 s nadčasovým designem, které jsou oblíbené pro prostorný interiér, jednoduché opravy a za 50 let se staly tramvajovou klasikoupeterkostelecky píše:No vzhledem k tomu, že je to 1. 100% nízkopodlažní tramvaj, která vytlačuje naše zrychla, které tu slouží 50 let, tak bych jí dal takovou přezdívku, která by s tím měla nějakou spojitost. Ta přezdívka by měla být naprosto identifikovatelná, jednoduše zapamatovatelná, publikovatelná, snadno vyslovitelná a jednoznačnátoť můj názor ...
- peterkostelecky
- ovocnář
- Bydliště: 4, 7, 12, 14, 20, 54, 104, 120, 121, 123, 130, 137, 167, 191, 217, 231, 501, 770, S65, =B=
No vzhledem k tomu, že je to 1. 100% nízkopodlažní tramvaj, která vytlačuje naše zrychla, které tu slouží 50 let, tak bych jí dal takovou přezdívku, která by s tím měla nějakou spojitost. Ta přezdívka by měla být naprosto identifikovatelná, jednoduše zapamatovatelná, publikovatelná, snadno vyslovitelná a jednoznačná
toť můj názor ...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A já ji zase říkám Barakůda, ale Saranče, Wobluda, Vetřelec mi také sedí stejně - vše odvozuji od nepřívětivého vzhledu vnějšího designu.Fořtík píše:Co se 14T týká, už jsem slyšel i označení Pendolíno, Pendos*áč, Plzeňská pomsta či pomsta z Plzně.
Pendosráč, S*áč, Posera, Poseroutka, Sračka, Bábovka zase naprosto sedí vzhledem k "rychlosti"- pomalosti průjezdu oblouků a klesání.
Pojízdné železářství, Pojízdný příborník, Chřestýš - zase skutečně od vydávaných zvuků.
S 15T nemohu souhlasit - díky tvaru čelních světel (alespoň na mne) působí přívětivěji než 14T, čili rozhodně ne Vetřelec. Ovšem já jsem na ní krom Mazlík tady a v terénu slyšel Převrácený květináč či Autobus (obé kvůli pohledu ze předu), Monstrum.Bald píše:Jenže ona tu černou barvu má. I o tom přezdívky jsou, proč vznikl wlk - právě kvůli lakuJaHu píše:15T - nemít na sobě tolik té černé barvy, tak by přezdívky typu "rakev" nebo "(Kotasův) pohřebák" neměla![]()
vetřelce, pokud je to tedy bráno z Aliens, spíš připomíná zpředu ta patnáctka, ale to už je na každého představivosti. Ostatně i z profilu, obvzlášť právě ve spojení s tou lesklou černou.
14T je rovněž chřestýš, kvůli syčení přimazávání okolků v obloucích ve spojení s hadovatěním v obloucích.
Rozhodně jsem ve spojení s ní neslyšel (tady někým zmiňovaný) Ešus - který se na dráze přiřazuje k Elefantovy.
Dosud mnou neslyšené, zde již uváděné, Pohřebák, Rakev sedí kvůli pražskému černému zbarvení, díky němuž je asi nepřívětivější než třeba verze dodávaná do Rigy (která má ovšem čelní světla podobná se 14T - a díky tomu bych pak ji zase za Vetřelce asi bral).
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že aktuálně není v provozu žádná 15T, je podle mne velmi odvážné hodnotit tuto tramvaj jako kvalitní...JaHu píše:Ale ano, to nepopírám. Kanárek taky přišel ke své přezdívce díky modrožlutému laku. Jenom jsem tím chtěl naznačit, že je podle mého názoru škoda, když snad kvalitní tramvaj (alespoň oproti 14T) schytá takovou degradující přezdívku jenom kvůli mizernému vnějšímu barevnému provedení.
Teprve zkušenost z provozu může být v tomto směru rozhodující
Ale ano, to nepopírám. Kanárek taky přišel ke své přezdívce díky modrožlutému laku. Jenom jsem tím chtěl naznačit, že je podle mého názoru škoda, když snad kvalitní tramvaj (alespoň oproti 14T) schytá takovou degradující přezdívku jenom kvůli mizernému vnějšímu barevnému provedení.Bald píše:Jenže ona tu černou barvu má. I o tom přezdívky jsou...
Jenže ona tu černou barvu má. I o tom přezdívky jsou, proč vznikl wlk - právě kvůli lakuJaHu píše:15T - nemít na sobě tolik té černé barvy, tak by přezdívky typu "rakev" nebo "(Kotasův) pohřebák" neměla
vetřelce, pokud je to tedy bráno z Aliens, spíš připomíná zpředu ta patnáctka, ale to už je na každého představivosti. Ostatně i z profilu, obvzlášť právě ve spojení s tou lesklou černou.
14T je rovněž chřestýš, kvůli syčení přimazávání okolků v obloucích ve spojení s hadovatěním v obloucích.
14T - ještě taky Wobluda, vetřelec, pojízdné železářství, převrácená popelnice a dále i Bémova/Šteinerova pomsta
15T - nemít na sobě tolik té černé barvy, tak by přezdívky typu "rakev" nebo "(Kotasův) pohřebák" neměla
15T - nemít na sobě tolik té černé barvy, tak by přezdívky typu "rakev" nebo "(Kotasův) pohřebák" neměla
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem zaslechl o 15T - ešus, rakev, pohřebák
14T - stříbrný sršeň, žebřiňák
T3R.PLF - prosklená, patrová
14T - stříbrný sršeň, žebřiňák
T3R.PLF - prosklená, patrová
V Bratislave sa T6 hovorí žehlička.
- peterkostelecky
- ovocnář
- Bydliště: 4, 7, 12, 14, 20, 54, 104, 120, 121, 123, 130, 137, 167, 191, 217, 231, 501, 770, S65, =B=
Tak co já jsem běžně slyšel a nejvíce slýchávám je
T3G - Papoušek
T3SU(CS) - Sůčko, Suchoj
T3M - Terezka, eMka (nevím proč Terezka)
T3R.P - Šumperák (bez ohledu na ev.č.)
T3R.PV - Krnovy
T3R.PLF - wana
T3R.P ve wanoidním laku - Wlk, vzinklo zde na TF, překlepem a docela se to chytlo
14T - Saranče, Poršák (více přezdívek asi má, ale méně se používají, teda co já pochytil ..)
15T - Mazlíík
T6A5.3 - Kočkopes, ale každej jistě ví
5521 - Pomeranč
5416 - pojízdné muzeum, pak další dvě známé "Pohřebák" a "Vojenská"
KT8 - kachna
KTN - nízkoplech, nízká kachna
Akorát nevím jak přezdíváme TéŠestkám .... ??
T3G - Papoušek
T3SU(CS) - Sůčko, Suchoj
T3M - Terezka, eMka (nevím proč Terezka)
T3R.P - Šumperák (bez ohledu na ev.č.)
T3R.PV - Krnovy
T3R.PLF - wana
T3R.P ve wanoidním laku - Wlk, vzinklo zde na TF, překlepem a docela se to chytlo
14T - Saranče, Poršák (více přezdívek asi má, ale méně se používají, teda co já pochytil ..)
15T - Mazlíík
T6A5.3 - Kočkopes, ale každej jistě ví
5521 - Pomeranč
5416 - pojízdné muzeum, pak další dvě známé "Pohřebák" a "Vojenská"
KT8 - kachna
KTN - nízkoplech, nízká kachna
Akorát nevím jak přezdíváme TéŠestkám .... ??
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co se 14T týká, už jsem slyšel i označení Pendolíno, Pendos*áč, Plzeňská pomsta či pomsta z Plzně.