Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
Řekl bych, že Oskar to trefil celkem přesně, ale to je problém 14T. A tam záleží na SW. U prvního v poho, potom bordel a u posledního to celkem funguje, jak má. I když jak říká Brejšín, že do 5 let by mělo být stavění proudem passé, je to chyba softu...
Jestli to není tak, že Výhybka 1 nevypne rekuperaci a proud tekoucí odporem výhybky proteče namísto z troleje z trakčního obvodu, takže se nepřestaví.
- Bobik
- Uživatel
Spíš tipuju na nějakej problém se SW či tak něco. U 14T se mi stalo, že jsem jednou zmáčnul tlačítko na přestavění, páku měl ještě v jízdě a tram jaksi umřela (hodilo to nějakou, už nevím jakou chybu a bez restartu včetně baterie nejelo). No a protože tohle je od stejnýho výrobce, tipuju že se tam může prát to, že při přestavování proud odebíráš a při brždění (rekuperaci) vracíš a trošku to dělá neplechu.BerryML píše:Žeby tlačítko Výhybka 1 nerozpojovalo jízdní obvody, topení a podobné věci? To je celkem maso...
Aaa, to jsem si to špatně přečetl, moje chyba. Děkuji za upozornění.
chemik87 píše:Brejsin psal pri prestavovani, ne pri potvrzovani
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Žeby tlačítko Výhybka 1 nerozpojovalo jízdní obvody, topení a podobné věci? To je celkem maso...
Edit: 15T má tlačítko Výhybka 0 - vypnutí rekuperace.
Edit: 15T má tlačítko Výhybka 0 - vypnutí rekuperace.
Brejsin psal pri prestavovani, ne pri potvrzovani
15T nemá tlačítko "Výhybka 0 - Vypnutí rekuperace" (nebo jak je to popsané) jako 14T? To bych se divil, problém bude asi jinde.
gabuliatko píše:můj laický odhad je, že rekuperace přestavujechemik87 píše:Občas mi neustále vrtá hlavou proč, to snad tak škube? Nebo proč výběhem, pane Brejšín?
-
gabuliatko
- Uživatel
můj laický odhad je, že rekuperace přestavujechemik87 píše:Občas mi neustále vrtá hlavou proč, to snad tak škube? Nebo proč výběhem, pane Brejšín?
Občas mi neustále vrtá hlavou proč, to snad tak škube? Nebo proč výběhem, pane Brejšín?
Jo a ještě vřele doporučuji jezdit přes kontakt EOV při přestavování zásadně výběhem (nikoliv v brzdě), proč to poznáte
.
Po ukončení zkoušek bude vůz doplněn (buď v Praze či Plzni) do full verze a předán jako seriový do DP.
-
Zakutaleny.banan
- Uživatel
MOp píše:banan- preskakovat se nic nebude. dodaji se motory a vuz se preda.
Tak ted se citim lehce zmaten...hyaho píše:V DPP nidky 9207 jezdit nebude, po ukončení zkoušek bude vrácena výrobci...
No, nevěřím že to někdo hledá po slepu, i na 14T se vždy přesvědším zda stisknu ten správný, už několikrát jsem musel s tágem.
Jinak ty knoflíky maj vystouplé okraje, takže když no nahmatáš tak už z něj nesjedeš. Ale už bych to nijak neřešil zvhledem k tomu že určitě do 5 let bude tlačítko "výhybka 1" muzejní záležitostí.
Dalším rozdílem proti 14T je tlačítko uvolnění na madle, které se musí držet zmáčknuté 1 vteřinu (zase údajná ochrana proti nechtěnému stisku, ale s tím nesouhlasím). Tato úprava zase prodlužuje dobu pro otevření dveří a řidiči naučení na 14T s tím budou mít taky velké potíže.
Jinak ty knoflíky maj vystouplé okraje, takže když no nahmatáš tak už z něj nesjedeš. Ale už bych to nijak neřešil zvhledem k tomu že určitě do 5 let bude tlačítko "výhybka 1" muzejní záležitostí.
Dalším rozdílem proti 14T je tlačítko uvolnění na madle, které se musí držet zmáčknuté 1 vteřinu (zase údajná ochrana proti nechtěnému stisku, ale s tím nesouhlasím). Tato úprava zase prodlužuje dobu pro otevření dveří a řidiči naučení na 14T s tím budou mít taky velké potíže.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1.) Super!!! To se pomalu nedá srovnat s provozovanými vozy - neustále se mi občas stává, že odhlásím dvě zastávky naráz. Buď tím dvojklikem či, že po prvním zmáčknutí se dlouho nic neozývá a říkám si, že jsem jej tedy nedomáčknul a stisknu po druhé a naráz zase dvě hlášení.Brejšín píše:Hlášení je okamžité, ovšem další je možné až po 2-3 vteřinách jako obrana proti nechtěným dvojklikům.Oskar píše:Měl bych tu ještě otázky na Brejšína: Za jak dlouho to hlásí po stisku tlačítka? Připadá ti membránový ovládací panel lepší, horší, nebo stejný jako ten s kolébkovými spínači a proč?
Membrány jsou v pohodě, nějaký rozdíl proti kolíbkám tu není jelikož kolíbky jsou jen pro doplňkové funkce (vyjma výhybky 0 či 1). I když věřím že hodně řidičů s tím bude mít problém neb budou mačkat ty baravné kontrolkové body místo těch černých.
2.) Právě ta tlačítka výhybka 0 / 1 najdeš je vždy správně po hmatu (případně periferním pohledem), aniž by jsi byť jen na sekundu přestal sledovat provoz před sebou? Toho že ne se velmi bál (již jsem cca rok s ním o tom nemluvil) náš PA technik jízdy.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo
, to jo super fotka.