Ještě nedávno 8270-8569 tedy takměř opačná postupkaMOp píše:Kdo poradi? 8270+85xx? Dnes na lince 1. Predem dekuji.
Otázky a odpovědi k technologii v tramvaji
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otázky a odpovědi k vozovému parku
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdo poradi? 8270+85xx? Dnes na lince 1. Predem dekuji.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dobře opravuji své tvrzení na "T6 dodávané s pražskou hlavou místo poloautomatických spřáhel". Ale principielně je to pořád o kabelovém/pevném elektrickém spojení vozů.
Ono to není o stáří, ale o typu konektoru (zásuvky) na spřáhle jaký si kdo objedná a je úplně jedno, jestli je pod ním hlava +GF+ nebo Schafenberg. Například B6A2 má mimo topnic i svůj statický měnič už od svého vzniku a nemá ani pantograf, ani tyčový sběračtrainzjohny píše:Proto starší verze T6 (s klasickou hlavou) v jiných městech jezdí na oba ptg.
Tak ono slabým místem z hlediska bezpečnosti není samotný kabel – na něj se dá šáhnout i u séšeronu, ale konektorová spojení. V každém případě i u našich T6tek se spojenému séšeronu obloukem vyhýbám. Když jsem v ÚD viděl, jak jsou ty zásuvky provedeny, nezanechalo to ve mě dojem absolutní bezepečnosti, zejména při nepříznivých meteorologických podmínkách.
Tak on problém si na něj šáhnout nebude. Tam jde podle mě o zásuvky, který by se laik neměl dotýkat.trainzjohny píše:Njn, v úrovni střechy sice je, ale vem si jaký je prověs (kvůli vybočování vozů v zatáčkách) a tak by nebyl problém si na něj šáhnout stejně jak na náš co je níž...
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Njn, v úrovni střechy sice je, ale vem si jaký je prověs (kvůli vybočování vozů v zatáčkách) a tak by nebyl problém si na něj šáhnout stejně jak na náš co je níž...
Pokud vím, tak v Rusku na to mají extra kabel, který je před nebezpečným dotykem chráněn polohou – je v úrovni střechy. Ale jak praví klasik, v Rusku, tam je všechno možný.trainzjohny píše:Je to díky bezpečnosti, přes klasický kabel mezi vozy T3 by teoreticky také šlo táhnout 600 ale v našich končinách se to nesmí (třeba v Rusku to ovšem mají).
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to díky bezpečnosti, přes klasický kabel mezi vozy T3 by teoreticky také šlo táhnout 600 ale v našich končinách se to nesmí (třeba v Rusku to ovšem mají). Proto starší verze T6 (s klasickou hlavou) v jiných městech jezdí na oba ptg.
Ještě terminologická:Alexian píše:A nebo je to z důvodu, že sběrače mají oproti pantrografu nižší "odběr"
Sběrač – slovo nadřazené
Pantograf, polopantograf, kladka, lyra… – slova podřazená – druhy sběrače
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Je to díky "Sežerónu".Alexian píše: Má domněnka je taková, že je to díky spřáhlu Sécheron, jež je schopné napájet i druhý vůz, což pražské spřáhlo společně s mnohočleným řízením nedokáže. A nebo je to z důvodu, že sběrače mají oproti pantrografu nižší "odběr"![]()
Díky za objasnění.
Jenom si chci ověřit svojí domněnku jež jsem dnes při procházce řešil se svojí přítelkyní.
Proč mají T3 v soupravě zdviženy oba sběrače a ostatní vozy pouze jeden. Chápu, že KT jsou jedním vozem a není nutné mít zdvižené oba (ať už sběrače nebo pantografy) . Avšak T6 je také dvou-vozová souprava a tam je zdvižen pouze jeden pantograf.
Má domněnka je taková, že je to díky spřáhlu Sécheron, jež je schopné napájet i druhý vůz, což pražské spřáhlo společně s mnohočleným řízením nedokáže. A nebo je to z důvodu, že sběrače mají oproti pantrografu nižší "odběr"
Díky za objasnění.
Proč mají T3 v soupravě zdviženy oba sběrače a ostatní vozy pouze jeden. Chápu, že KT jsou jedním vozem a není nutné mít zdvižené oba (ať už sběrače nebo pantografy) . Avšak T6 je také dvou-vozová souprava a tam je zdvižen pouze jeden pantograf.
Má domněnka je taková, že je to díky spřáhlu Sécheron, jež je schopné napájet i druhý vůz, což pražské spřáhlo společně s mnohočleným řízením nedokáže. A nebo je to z důvodu, že sběrače mají oproti pantrografu nižší "odběr"
Díky za objasnění.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
No jo, kdoví, co všechno tam schovávaj... Pokud vim, tak v souvislosti s přechodem na novej odbavovací systém odstavili cca 7-8 vozů, ale bůhví, kolik dalších přebytečných "té trojek" je v útrobách vozoven nasyslenoAbsolut píše:Odstavené vozy ve vozovně Litvínov jsem procházel někdy na podzim 2006 a bylo jich o dost víc, než 15 ... jen fakt, že od té doby jsem tam nebyl a nevím, zda něco neprodali.
- Sergei-LBC
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Do toho by Liberec nešel.P_V píše:Možná by Praha mohla nějaké ty T3 i darovat, vyšlo by to levněji než šrotace s ekologickým certifikátem.
- Absolut
- Moderátor
Odstavené vozy ve vozovně Litvínov jsem procházel někdy na podzim 2006 a bylo jich o dost víc, než 15 ... jen fakt, že od té doby jsem tam nebyl a nevím, zda něco neprodali.