Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Orientační a informační systémy

Příspěvek od 9001 » 07.3.2015 14:57

Ono je otázka času kdy DPP začne hlídat FB :wink:

Filip

Příspěvek od Filip » 07.3.2015 14:13

MM-Mikulovsky píše:Petrpes: když je reakce PDT přiměřená = "rozumím (a konec)" a následně si s podanou informací vytře :zadnice , tak s tím nic nenadělám a je mi to do jisté míry ukradené = neřvu!

Ovšem, když PDT je schopný do vysílačky říct na nahlášení (částečné) překážky (např. nějakého porouchaného OA) v jediném souběžném jízdním pruhu podél vyvýšeného TRAM pásu z BKV (která při příjezdu 1. většího silničního vozidla než dodávka = BUSu či náklaďáku zapříčiní plné zablokování pruhu IAD a tedy následnou podélnou jízdu IAD po zvýšeném TRAM pásu, která je dle zákona o provozu na PK zakázaná) že se to TRAM netýká (= požadovanou MP/PČR na místo nebude "žádat"/posílat), tak mne to fakt naštve =
1.) důrazně zopakuji, že se to TRAM týká, protože budou IAD zdržovány až ohrožovány (toto zejména ty protijedoucí TRAM - jejich levé boky) a to IAD jedoucí po TT v místě, kde nemá co dělat.
2.) v klidu zdělím "Takže jste mi právě řekl, že na rozdíl ode mne, nebudete jednat dle D1/2, §3, odst.2, odrážky c, protože jste placen od hodiny a nikoliv od úkonu, čímž klidně porušujete zákoník práce - povinnosti zaměstnavatele, protože odmítáte vytvořit podmínky podřízeným - včetně mne - pro bezpečné a včasné splnění jejich úkolů?" následně bych také mohl pokračovat "Takže Vám oznamuji, že v souladu se zákoníkem práce, D1/2 a dalšími předpisy při nejbližší následující jízdě daným úsekem odmítnu projet, pokud zpozoruji, že zvýšené riziko MU nastalo/trvá a nesmyslně/zbytečně není ani započata iniciativa v jeho odstranění, protože také (jako Vy) nejsem placen od úkonu, ale od hodiny."

PS: - Žel druhá varianta je pro mne obtížně splnitelná - "pro děravou hlavu" = neschopnou si zapamatovat body příslušných předpisů.
- pro neznalé D1/2, §3 - "Základní ustanovení pro pracovníky provozu", odst.2 - "každý pracovník provozu je povinen", odr. c) "neprodleně odstranit (nebrání-li tomu jiné okolnosti) všechny překážky, které BRÁNÍ PLYNULOSTI A PRAVIDELNOSTI DOPRAVY A OHROŽUJÍ OSTATNÍ ÚČASTNÍKY DRÁŽNÍHO PROVOZU A PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH."
- Jinak můj pohled je takový, že místo toho porouchaného OA tou překážkou může být propadající se vozovka podél TT (jak se před pár lety stalo na Evropské ul.) a ten příslušný PDT by byl schopen říct, že situaci bude řešit až při poškození vlastní TT místo okamžitého řešení = předejití/zabránění větším škodám! Čímž by se opět vědomě dopouštěl porušení jiných bodů D1/2, zákoníku práce a dalších předpisů.
Proč si nezaložíš Facebook profil ? Tam je spoustu skupin, kde tohle můžeš řešit.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 07.3.2015 13:35

Petrpes: když je reakce PDT přiměřená = "rozumím (a konec)" a následně si s podanou informací vytře :zadnice , tak s tím nic nenadělám a je mi to do jisté míry ukradené = neřvu!

Ovšem, když PDT je schopný do vysílačky říct na nahlášení (částečné) překážky (např. nějakého porouchaného OA) v jediném souběžném jízdním pruhu podél vyvýšeného TRAM pásu z BKV (která při příjezdu 1. většího silničního vozidla než dodávka = BUSu či náklaďáku zapříčiní plné zablokování pruhu IAD a tedy následnou podélnou jízdu IAD po zvýšeném TRAM pásu, která je dle zákona o provozu na PK zakázaná) že se to TRAM netýká (= požadovanou MP/PČR na místo nebude "žádat"/posílat), tak mne to fakt naštve =
1.) důrazně zopakuji, že se to TRAM týká, protože budou IAD zdržovány až ohrožovány (toto zejména ty protijedoucí TRAM - jejich levé boky) a to IAD jedoucí po TT v místě, kde nemá co dělat.
2.) v klidu zdělím "Takže jste mi právě řekl, že na rozdíl ode mne, nebudete jednat dle D1/2, §3, odst.2, odrážky c, protože jste placen od hodiny a nikoliv od úkonu, čímž klidně porušujete zákoník práce - povinnosti zaměstnavatele, protože odmítáte vytvořit podmínky podřízeným - včetně mne - pro bezpečné a včasné splnění jejich úkolů?" následně bych také mohl pokračovat "Takže Vám oznamuji, že v souladu se zákoníkem práce, D1/2 a dalšími předpisy při nejbližší následující jízdě daným úsekem odmítnu projet, pokud zpozoruji, že zvýšené riziko MU nastalo/trvá a nesmyslně/zbytečně není ani započata iniciativa v jeho odstranění, protože také (jako Vy) nejsem placen od úkonu, ale od hodiny."

PS: - Žel druhá varianta je pro mne obtížně splnitelná - "pro děravou hlavu" = neschopnou si zapamatovat body příslušných předpisů.
- pro neznalé D1/2, §3 - "Základní ustanovení pro pracovníky provozu", odst.2 - "každý pracovník provozu je povinen", odr. c) "neprodleně odstranit (nebrání-li tomu jiné okolnosti) všechny překážky, které BRÁNÍ PLYNULOSTI A PRAVIDELNOSTI DOPRAVY A OHROŽUJÍ OSTATNÍ ÚČASTNÍKY DRÁŽNÍHO PROVOZU A PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH."
- Jinak můj pohled je takový, že místo toho porouchaného OA tou překážkou může být propadající se vozovka podél TT (jak se před pár lety stalo na Evropské ul.) a ten příslušný PDT by byl schopen říct, že situaci bude řešit až při poškození vlastní TT místo okamžitého řešení = předejití/zabránění větším škodám! Čímž by se opět vědomě dopouštěl porušení jiných bodů D1/2, zákoníku práce a dalších předpisů.

Filip

Příspěvek od Filip » 07.3.2015 13:20

Během posledních 14 dní jsem včera podruhé hlásil neuzamčenou výhybku do Zámecké od Spořilova/Vozovny Pankrác. A už bylo znát, že moc prudím. :P

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 07.3.2015 13:15

Petrpes píše:No to jistě udělali MMM radost, ale nesmíš to tý vysílačky tolik řvát :D
Můžete hádat kdo tak nečiní celou svou kariéru (-X
Již dávno jsem se poučil, že každá nadměrná aktivita...
Tak asi je rozdíl volat sloupek je pryč a nebo je upadlý nebo když když chybí JŘ... a volat kvůli každé kravině 3x denně

U MM jde hodně o projev jakým to hlásí :wink:

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 07.3.2015 13:08

Petrpes píše:No to jistě udělali MMM radost, ale nesmíš to tý vysílačky tolik řvát :D
Asi tak. Aktivní blb je horší než třídní nepřítel. To platí pořád.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 07.3.2015 12:53

No to jistě udělali MMM radost, ale nesmíš to tý vysílačky tolik řvát :D

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.3.2015 21:09

Jsem si vzpomenul - na 1. letošním školení mne zaujal jeden pokyn ve významu:
protože DPP má plnit ISO, tak pokud náhodou při zastavení v zastávkách si (jako řidiči TRAM) stihneme všimnout nějakého poškození označníku či chybění jakýchkoliv informací na něm (případně náhodou na nedostatek v nich, proti běžnému stavu, budeme upozorněni cestujícím), tak nám přece "nic neudělá" uchopení vysílačky a nahlášení tohoto poznatku PDT.

PS: Můžete hádat, kdo tak činí celou svou "kariéru" u DPP?

Bába Foutéř
Šťoura

Příspěvek od Bába Foutéř » 06.3.2015 20:25

MM-Mikulovsky píše:
Jenda1989 píše:Přeji dobrý večer a chtěl bych se optat jestli někdo neví kdy opět začne staniční sloupek ve st. Otakarova (z.c.) ukazovat informace o tom, kdy přijede nejbližší tramvaj. Už delší dobu ukazuje displej pouze "Jiráskovo temno".
na uvedeném označníku musí být závada celé elektroinstalace - při funkčním okolním VO ani nesvítí!

určitě jsem celé hlásil před cca 3 týdny
http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2012033003

"Po rekonstrukci se na zastávce Otakarova z centra objevila další zajímavost. Byl zde zřízen inteligentní zastávkový označník ZIO X7, vycházející z podoby označníků umístěných v Podbabě. Odlišuje se však ve své horní části, kde úklon hlavy zlepšuje čitelnost LCD i ze vzdálenějšího místa od označníku a hlavně za intenzivního slunečního svitu. Novinkou je též napájení označníku, které je usměrněno pomocí měničů přímo z trolejového vedení. Akci zabezpečoval Dopravní podnik vlastní kapacitou jednotky Dopravní cesta Tramvaje, provozovnami Vrchní stavba a Napájení TT."

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 06.3.2015 7:49

MM-Mikulovsky píše:Nebo ty znáš nějakou linku která v denním provozu, která jede ze zastávky Karlovo nám. ZC (od Spálené ul.) na Smíchov?
d6 od Boru

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 05.3.2015 23:43

Jenda1989 píše:Přeji dobrý večer a chtěl bych se optat jestli někdo neví kdy opět začne staniční sloupek ve st. Otakarova (z.c.) ukazovat informace o tom, kdy přijede nejbližší tramvaj. Už delší dobu ukazuje displej pouze "Jiráskovo temno".
na uvedeném označníku musí být závada celé elektroinstalace - při funkčním okolním VO ani nesvítí!

určitě jsem celé hlásil před cca 3 týdny

DG7021
Uživatel

Příspěvek od DG7021 » 05.3.2015 22:35

petr91 píše:Dle metrohlídače přibyly LCD monitory v podchodu stanice metra Želivského informující o času odjezdu povrchové dopravy stejně jako je tomu na Hradčanské. Želivského Směr DC a Směr ZC.
Nejsem tam běžným hostem, ale určitě už tam byly někdy v půli února.

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 05.3.2015 22:18

Přeji dobrý večer a chtěl bych se optat jestli někdo neví kdy opět začne staniční sloupek ve st. Otakarova (z.c.) ukazovat informace o tom, kdy přijede nejbližší tramvaj. Už delší dobu ukazuje displej pouze "Jiráskovo temno".

petr91
Uživatel

Příspěvek od petr91 » 05.3.2015 21:33

Dle metrohlídače přibyly LCD monitory v podchodu stanice metra Želivského informující o času odjezdu povrchové dopravy stejně jako je tomu na Hradčanské. Želivského Směr DC a Směr ZC.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.2.2015 0:12

Petr86: sice zaslouží to celkově :smt023 , ale tleskání je předčasné, protože nějak nám ty příslušné složky furt neznají LV TRAMvají - jinak by (tak jako na zastávkové označníky do tzv. čoček/hlaviček) nepsaly do zachycených plánků matoucí nesprávné informace !

Nebo ty znáš nějakou linku která v denním provozu (noční mne nezajímá - poněvadž v tu dobu si v uzavřené stanici metra cestující nebude hledat další cestu povrchovou dopravou), která jede ze zastávky Karlovo nám. ZC (= jediná tohoto směru = od Spálené ul.) na Smíchov?
Dále mi naopak trochu chybí uvedení směru "Vršovice" na zast. Karlovo nám. DC od Moráně (byť s časovým omezením cca "v PD 6 - 10 a 15 - 20").

Odpovědět