Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 14T (Porschetra)
Dnes ten vehement drandí na 6. a na 8./16
- Tommy82
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
16/6 - ev.č. 9161
16/11 - ev.č. 9150
16/11 - ev.č. 9150
9161 na 3./39 (vypravuje Motol) a 9136 na školní jízdě (vypravují Kobylisy).
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
9136 kolem 10h viděna na Lihovaru směr ZC....
-
gertruda444
- Uživatel
To možná ano, ale mne starý T3 nijak nevadí. Jde pouze o sílu nátoruSmurfx píše:IMO pořád lepší než ta kvanta starých T3ek, které je nahrazují. Ať jsou 14T jaké jsou, kultura cestování je oproti starým T3 někde úplně jinde.gertruda444 píše:A pomalu se hrůzy jménem 14T vracejí tvořit hluk po Praze
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Všechno je o nastavení... Pokud to pošlu na 9 v pracovní den tak je to na dvě věci, ale třeba 11 CDCT no problema. Stejně bych viděl třeba i 7.Bobik píše:To je pravda. U 14T je kultura cestování někde v místech, kde záda ztrácí slušný název....Smurfx píše: Ať jsou 14T jaké jsou, kultura cestování je oproti starým T3 někde úplně jinde.
Promiň Milane že jsem se tak špatně vyjádřil, samozřejmě se jedná o jízdu bez cestujích protože když zrovna končil kurz zakázali 14Tčkám jezdit, takže ve 2 přijdu do Kobylis, ukážem si kde je odpojovač baterie, že pod předníma lavicema je bazmekt na ruční stažení panťáku a odfoukání brzdičů, zkusím si cvičně vyndat přední spřáhlo a vlastně ještě jak se sjíždí ze sekce. No a pak z vesela do města. Doufám že pak bude následovat i ta jízda s cestujícíma se zácvikářem
Jen si budu muset říct ve vozovně o zácvikový kartičky 
- Bobik
- Uživatel
To je pravda. U 14T je kultura cestování někde v místech, kde záda ztrácí slušný název....Smurfx píše: Ať jsou 14T jaké jsou, kultura cestování je oproti starým T3 někde úplně jinde.
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
IMO pořád lepší než ta kvanta starých T3ek, které je nahrazují. Ať jsou 14T jaké jsou, kultura cestování je oproti starým T3 někde úplně jinde.gertruda444 píše:A pomalu se hrůzy jménem 14T vracejí tvořit hluk po Praze
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Milan je zkrátka omáčkovej... Ale já mám dneska chuť na segedín 
-
gertruda444
- Uživatel
A jo, já už sem se dlouho na stav vozů nekoukal.slonik píše:Pokud vím, tak ano, do odstavení jsem je sám vídal. Jsou i v přehledu na stránkách.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je zase vomáčky, Milane.MM-Mikulovsky píše:Slovo zácvik se u DPP používá pro první jízdy řidiče po kurzu (či delším = několika měsíčním neježdění - např. z důvodu nemoci, rodičovské, neplacené dovolené ...) pod dohledem služebně staršího (respektive aktuálně v poslední době pracujícího) kolegy v běžném provozu s cestujícími.modroko píše:V pondělí mám 14T v zácvikutak jsem na to zvědav
Z obsahu textu vytušuji, že pro tvou situaci je spíše správný termín, že v pondělí máš seznámení s pro tebe neznámým typem TRAM 14T, které se provádí na voze prvně několik hodin v areálu vozovny a pak se vyjíždí do ulic na cvičnou jízdu bez lidí (1 - max. 2 zaučovaní/seznamovaní na 1 instruktora a snad "sám" v délce dvou dní a "ve dvojici" v délce tří dnů a, pokud seznámení neprobíhá těsně před termínem pravidelného přezkoušení daného zaučovaného řidiče, tak ten na závěr jednoho - většinou posledního dne seznámení má absolvovat test na příslušný typ TRAM a následně mu ten má být, při kladném složení zkoušky, vyznačen v oprávnění pro jízdu v síti DPP).
Jestli se mýlím a jedeš-li opravdu s 14T na zácvik, tak můžeš prozradit na jakou linku?
V obou případech nám, sím, prozraď, z/do jaké vozovny s tou 14T pojedeš na začátku/konci směny.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Slovo zácvik se u DPP používá pro první jízdy řidiče po kurzu (či delším = několika měsíčním neježdění - např. z důvodu nemoci, rodičovské, neplacené dovolené ...) pod dohledem služebně staršího (respektive aktuálně v poslední době pracujícího) kolegy v běžném provozu s cestujícími.modroko píše:V pondělí mám 14T v zácvikutak jsem na to zvědav
Z obsahu textu vytušuji, že pro tvou situaci je spíše správný termín, že v pondělí máš seznámení s pro tebe neznámým typem TRAM 14T, které se provádí na voze prvně několik hodin v areálu vozovny a pak se vyjíždí do ulic na cvičnou jízdu bez lidí (1 - max. 2 zaučovaní/seznamovaní na 1 instruktora a snad "sám" v délce dvou dní a "ve dvojici" v délce tří dnů a, pokud seznámení neprobíhá těsně před termínem pravidelného přezkoušení daného zaučovaného řidiče, tak ten na závěr jednoho - většinou posledního dne seznámení má absolvovat test na příslušný typ TRAM a následně mu ten má být, při kladném složení zkoušky, vyznačen v oprávnění pro jízdu v síti DPP).
Jestli se mýlím a jedeš-li opravdu s 14T na zácvik, tak můžeš prozradit na jakou linku?
V obou případech nám, sím, prozraď, z/do jaké vozovny s tou 14T pojedeš na začátku/konci směny.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
sím, diskuze netřeba zdržovat - každý člověk je omylný (a ten co tvrdí opak, je ve skutečnosti ještě víc) = z chyb je vhodné se poučit pro budoucnost (v tomto případě řádně přečíst informace kdekoliv nalezené + případně se doptat na jejich dovysvětlení).slonik píše:Ještě loni jsem je vídal na 25ce. Asi to byl teda Motol... No, holt to nějak nezvládám sledovat, radši se zdržím diskuze.
A jinak k druhé části této mýlky mohly přispět poměrně časté přesuny jednotlivých vozů mezi vozovnami, takže osobně jakštakš zvládám sledovat přesuny typů + jejich důvodu, ale na rozdíl od jiných fajnšmekrů přesuny evidenčních čísel (a tedy i změny jejich počtů v určitých vozovnách) již neřeším.