Crash test dnes neni v planu? treba na druhem cele..demon píše:Dnes opakované TBZ na 9112, zatím nic nového.
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MOp
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A jeden odkaz na článek, co jsem našel u konkurence:
http://www.mojenoviny.cz/krimi/tramvaj_brzdy060908.html
http://www.mojenoviny.cz/krimi/tramvaj_brzdy060908.html
-
Návštěvník
Ne to si skutečně nepředstavuji, ale jak říkám, mám to potvrzeno z vyšších míst, že tady byla snaha o tom nemluvit. A mám to potvrzeno ne od depáka a ne od nějakýho tramvajáka. Dále, když se stane nehoda na dálnici, tak tam je taky hned televize, prostě to někdo vykecá. Jaktože tady to "náhodou" nikdo nevykecal??? Se prober, tohle je průůůser DP a s novou tramvají a s tramvají za 56 mega, jasně že byla snaha o tom nemluvit, aby se de facto DP a nebo Škodovce někdo "nevysmíval" je to negativní reklama a o té se nemluví. Když vykolejilo metro vědělo se to hned a proč?? Protože vlítlo skoro do dálnice... Musim se fakt smát, že někdo věří tomu, že o tomhle DP "nemělo problém mluvit" a přiznat to. Přiznali to, ale velice neradi.demon píše:A ty si představuješ, že mělo vedení zavolat do Novy "Máme průser, honem si to přijeďte natočit, než Vám odvezou zraněné, ať máte solokapra do Zpráv" ? Hodně naivní jsi naopak ty! Copak nevíš, že se vždycky vyzdvihují spíše úspěchy než průsery? Přesto bych to tutláním rozhodně nenazval.
Aspoň jedna relativně dobrá zpráva: pokud to někoho zajímá, tak zraněný pracovník DP byl již dnes přeložen z JIP na normální oddělení i když nějaká ta operace ho ještě čeká.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A ty si představuješ, že mělo vedení zavolat do Novy "Máme průser, honem si to přijeďte natočit, než Vám odvezou zraněné, ať máte solokapra do Zpráv" ? Hodně naivní jsi naopak ty! Copak nevíš, že se vždycky vyzdvihují spíše úspěchy než průsery? Přesto bych to tutláním rozhodně nenazval.Anonymous píše:Hele tohle už nekomentuju, ty si fakt naivní... Prostě tohle byla snaha ututlat. Mrkni se, kdy se to stalo a kdy se dostaly ven první zprávy odstup dne??![]()
Aspoň jedna relativně dobrá zpráva: pokud to někoho zajímá, tak zraněný pracovník DP byl již dnes přeložen z JIP na normální oddělení i když nějaká ta operace ho ještě čeká.
-
Návštěvník
Hele tohle už nekomentuju, ty si fakt naivní... Prostě tohle byla snaha ututlat. Mrkni se, kdy se to stalo a kdy se dostaly ven první zprávy odstup dne??radek31 píše:pánové pokud je nějaká událost zdokumentována fotkama (které jsou na netu), je tam hromada svědků, na místě byla sanitka, tramvaj je zdemolovaná a celé to vyšetřuje DÚ, tak co na tom chcete utajit? je možné, že chtěl někdo omezit škody pro DP nebo Škodovku, ale utajit?
-
K-M
-
Kerberos
Snaha ututlat nebyla žádná:K-M píše:Takže se jelo a jelo a náhle si řidič řekl, co to že se nezkratuje, to už samo nezastaví, to musím já. Jenže 40 m při 60 km/h....
Ta snaha ututlat je celkem běžná, zvlášť když je to vnitropodniková věc, to bych nikomu nezazlíval, to je celkem normální. Od toho jsou jiní , aby se to nepovedlo.
Na policii a drážní inspekci bylo hlášeno několik minut po události
Situace je zadokumentovaná standardně jako u každé dopravní nehody včetně zaměření a fotek
Byl vážně zraněn člověk - takže tady jde možnost tutlání do háje
Problém je v tom, že nikdo skutečně odpovědný nemůže a ani nesmí vydat na veřejnost prohlášení, které není 100% ověřené. Když by byl obviněn řidič a ukáže vyšetřování na technickou závadu, bude řidič žalovat toho, kdo takovou informaci pustil do novin za újmu na pověsti. Když by byla za příčinu označena technická závada na tramvaji a vyšetřování ukáže na pochybení člověka, dodávající firma bude žalovat taky.
V obou případech se může jednat o docela velký prachy, který nikdo se zdravým rozumem nemůže riskovat, že bude platit jak mourovatej. A ti, čo sa vyblili novinářům do pera se "zaručenými zprávami" před uzavřením vyšetřování, se můžou silně modlit, že měli pravdu.
-
radek31
- Moderátor
hmm, tak takovou blbost jsem už dlouho nevidělK-M píše:co to že se nezkratuje, to už samo nezastaví, to musím já. Jenže 40 m při 60 km/h....
řidič nečeká, až se zkratuje, právě naopak - začne brzdit, tramvaj rekuperuje, pak se to zkratuje a tramvaj má normálně pokračovat v brzdění (ale teď už do odporů) a zastavit
rozhodně nebrzdí sama, jak píšeš
-
K-M
-
K-M
Takže se jelo a jelo a náhle si řidič řekl, co to že se nezkratuje, to už samo nezastaví, to musím já. Jenže 40 m při 60 km/h....Kerberos píše:Podařilo se mi zjistit pár informací.
Stopy po kolejovkách na kolejích jsou patrné a jsou asi 40m od toho oblouku (tohle nemám přesně ověřené)
Zkrat troleje přišel těsně předtím, než první podvozek opustil koleje
Ta snaha ututlat je celkem běžná, zvlášť když je to vnitropodniková věc, to bych nikomu nezazlíval, to je celkem normální. Od toho jsou jiní , aby se to nepovedlo.
-
I.am.good
Všimni si ale, kdy se stala nehoda a kdy to bylo zveřejněné. Odstup téměř 20 hodin je dosti zvláštníradek31 píše:pánové pokud je nějaká událost zdokumentována fotkama (které jsou na netu), je tam hromada svědků, na místě byla sanitka, tramvaj je zdemolovaná a celé to vyšetřuje DÚ, tak co na tom chcete utajit? je možné, že chtěl někdo omezit škody pro DP nebo Škodovku, ale utajit?