Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 27.2.2006 13:28

9112....

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 27.2.2006 13:19

Setkání....

Pavela

Příspěvek od Pavela » 27.2.2006 13:16

MOp píše:Myslim, ze Ty to pouzivas zasadne jako jediny porad bez ohledu na denni dobu.

Ono je to dobre, ze se to konecne dostalo take k nam. Pro cestujici v tramvaji je to samozrejme skvela vec obzvlaste v mrazech (samozrejme nevim, jak v lete bude topit), ale z psychologickeho hlediska to spatne funguje pro cestujici prichazejici k tramvaji, ale hlavne na motoristy, kteri kdyz uvidi, ze se dvere zaviraji, tak proste kolem nich profrci, ikdyz jeste stale budou aktivni.. Zde je kamen urazu..
Kromě toho, že nevidím důvod v zastávkách bez ostrůvku zbytečně vyčkávat - jak s tím souvisí denní doba...? :-) To je podobné, jako když bych měl souhlasit s názorem, že v některých zastávkách mám dveře uvolňovat a když vystupuje nebo nastupuje víc lidí, tak natvrdo otevírat - nesouhlasím. Lidi si musí na funkce dveří zvyknout (a zvykají si!), v orientaci pomáhá osvětlení tlačítka. Nezvyknou si, pokud se funkce nebude používat. A budou zmatení, pokud se bude používat jen někdy - třeba "s ohledem na denní dobu" :-))

izzy
Uživatel

Příspěvek od izzy » 24.2.2006 12:04

On by asi nebyl problem nechat krajni clanky podle 03T/05T se dvema schody, stredni clanek s jednim jako je ted u 14T a interierove by to bylo o moc zajimavejsi...navic schody ve skodovkach sou velice nizke takze by to nebyla prolizacka jako u wan apod...me teda prijdou smesne i 1,5sedacky jelikoz zmensuji ulicku-coz byl ucel-ale taky by se museli prazaci naucit ze to je JEDNA sedacka a nesedet tam ve dvou...ten druhej clovek sedi pulkou zadku v ulicce a to ji cini absolutne nepruchozi...ale zveku vypada moderne a hlavne nic neztratila po vzoru svych triclankovych kolegyn a jak na jizdu tak na brzdu je to opravdu delo a asi urcite je radost s tim jezdit...

65.110.6.41

Příspěvek od 65.110.6.41 » 24.2.2006 0:32

izzy píše:To nelze praktikovat z jednoho jedineho duvodu a to kvuli jednomu schodku ve VP casti oproti Vektre/Anitre a tim padem zasahujicim podvozkum a jejim zarizenim do podlahy...je bych teda radsi zkousl dva schudky a klasicky sezeni 2+1 ale DP to vidi takhle v lepsim svetle...
no to je mi jasny, ale porad je otazka proc? at uz 1 nebo 2 schody, tak uz sou to schody a je to jedno. Bylo by tam vic mista a bylo by to pruchozi, coz tedka vubec nehrozi. Zkratka, kdyby zustalo usporadani Vektry se zkracenymi clanky + eventuelne tento design nebo klidne i ten Vektry bylo by to podle me daleko praktictejsi. Koneckoncu proc taky nejezdila ta Vektra v Praze ? Alespon by mohly byt nejaky cenne poznatky.

izzy
Uživatel

Příspěvek od izzy » 23.2.2006 23:24

65.110.6.41 píše:...skoda, ze to nema daleko praktictejsi interier jako ma Vektra...
To nelze praktikovat z jednoho jedineho duvodu a to kvuli jednomu schodku ve VP casti oproti Vektre/Anitre a tim padem zasahujicim podvozkum a jejim zarizenim do podlahy...je bych teda radsi zkousl dva schudky a klasicky sezeni 2+1 ale DP to vidi takhle v lepsim svetle...

65.110.6.41

Příspěvek od 65.110.6.41 » 23.2.2006 22:46

slimman píše:Ty tyče se podle škodováků budou určitě dávat níž.
no ja sem mel spis na mysli to co rikala Yvona, tedy ze sou zakulaceny a kdyz je nekdo vyssi, tak musi blize k sedadlu a pak strka svuj pupek lidem co sedej.

slimman
Uživatel

Příspěvek od slimman » 23.2.2006 22:42

65.110.6.41 píše:jj mluvis mi z duse :-) podelny sedacky jsou na.... tedy abych to upresnil podelne takhle blizko sebe a ty tyce tez. Skoda, ze to nema daleko praktictejsi interier jako ma Vektra.
Ty tyče se podle škodováků budou určitě dávat níž.

65.110.6.41

Příspěvek od 65.110.6.41 » 23.2.2006 19:45

Phabbey píše:Na druhou stranu, Citybusy, které jsou ke stojícím zhruba stejně přívětivé, jezdí a nemyslím si, že by s nimi byla mezi cestujícími nějaká velká nespokojenost.
Citybusy mam rad, tam bych to videl jinak sice je tam taky jen uzka ulicka, ale lidi nesedi proti sobe a nemlati se koleny a alespon jeden clovek mezi sdadly stat muze, tady nad podvozky tezko.

Phabbey
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phabbey » 23.2.2006 19:40

Na druhou stranu, Citybusy, které jsou ke stojícím zhruba stejně přívětivé, jezdí a nemyslím si, že by s nimi byla mezi cestujícími nějaká velká nespokojenost.

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 23.2.2006 19:29

Ještě chci doplnit, že rozhodně si nelze stěžovat na nedostatek místa pro kolena na příčnejch sedačkách, což je dobře....

65.110.6.41

Příspěvek od 65.110.6.41 » 23.2.2006 19:28

Yvona píše:To souhlasím, tramvaj má sice krásný design,ale né vše, co je napovrch krásné musí být krásné uvnitř. Já mám takové zkušenosti, že po praktické stránce je tato tram dobrá pro ty sedící (na dvousedadlech) a pro vozíčkáře,kočárkáře, ale ten, kdo stojí v uličce při výstupu našlapuje na nárty a špičky u nohou těch sedících (divadelní sedačky naproti sobě). Nehledě na to, že tyče u stropů jsou blíže k oknu, což sedící cestující v tomto případě mohou nahnutě stojícím cestujícím,co se drží horní tyče, líbat pupky a né-li něco jiného (pánskému osazenstvu) :oops:.
jj mluvis mi z duse :-) podelny sedacky jsou na.... tedy abych to upresnil podelne takhle blizko sebe a ty tyce tez. Skoda, ze to nema daleko praktictejsi interier jako ma Vektra.

Sergei-LBC
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sergei-LBC » 23.2.2006 19:27

Mám oskenovaný článek z gumokolistického časopisu Svět motorů, je o pražských tramvajích, zvláště pak 14T. Věnovali tomu celou dvoustranu (!) a kupodivu mají poměrně správně typová označení..
Kdo chce skenovaný článek poslat, nechť se ozve na mail nebo ICQ.
Mimochodem, objevuje se tam i Petr, zdejší admin, jestli zde už tuto aktivitu prozradil, to nevím :)

Yvona

Příspěvek od Yvona » 23.2.2006 19:23

matus píše:Kam se tech 210 stojicich vejde? V tech zvysenych castech s pricnym sezenim se da stat jenom kdyz jsou sedadla volna, ulicka mezi 2x a 1.5x sedadlem neni moc siroka, max. na sirku 1 cloveka...
Jinak tramvaj hezka, to rozhodne, ale vhodna podobne jak NP bus jen pro sedici cestujici a par, co se vejde do NP prostor, pokud tam neni kocarek nebo vozickar. Jak jsem si to odzkousel v teto tramvaji prakticky nelze stat nikde, aniz byste na zastavce nekomu nezavazali pri nastupovani/vystupovani a to je sakra otravne.
To souhlasím, tramvaj má sice krásný design,ale né vše, co je napovrch krásné musí být krásné uvnitř. Já mám takové zkušenosti, že po praktické stránce je tato tram dobrá pro ty sedící (na dvousedadlech) a pro vozíčkáře,kočárkáře, ale ten, kdo stojí v uličce při výstupu našlapuje na nárty a špičky u nohou těch sedících (divadelní sedačky naproti sobě). Nehledě na to, že tyče u stropů jsou blíže k oknu, což sedící cestující v tomto případě mohou nahnutě stojícím cestujícím,co se drží horní tyče, líbat pupky a né-li něco jiného (pánskému osazenstvu) :oops:.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 23.2.2006 19:00

fricoolinek2 píše:Jenom upřesním, že při 8 lidech na 1 čtverečmí metr, máte pro sebe obdelníkovou plochu o rozměrech 50x25cm.... :o
To je plocha jako papír formátu A3 :o
A jaká je kapacita KT8 nebo T3, pokud by se počítala podle těch 8/m²?

Odpovědět