Škoda 14T (Porschetra)

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Bogy.B

Příspěvek od Bogy.B » 29.1.2006 11:23

MOp píše:nikoliv.

viz uvodnik:
V sobotu 28. a v neděli 29. ledna proběhne další den bez jízdních řádů. V tyto dny budou mít řidiči tramvají stanoveny pouze odjezdy a příjezdy z a do konečných zastávek. Cílem akce je zjistit optimální jízdní doby.
Porschetra jezdí téměř stejně, jen s menším zpožděním ...

MOp

Příspěvek od MOp » 29.1.2006 11:04

pawel píše:Jezdí se dneska už "s" jízdními řády? předem dík za odpovědˇ.
nikoliv.

viz uvodnik:
V sobotu 28. a v neděli 29. ledna proběhne další den bez jízdních řádů. V tyto dny budou mít řidiči tramvají stanoveny pouze odjezdy a příjezdy z a do konečných zastávek. Cílem akce je zjistit optimální jízdní doby.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 29.1.2006 11:00

Jezdí se dneska už "s" jízdními řády? předem dík za odpovědˇ.

@3632 tak ok, omlouvám se za bezpředmětnost svého příspěvku, smaž to, MOpe, danke zér
Naposledy upravil(a) pawel dne 29.1.2006 11:09, celkem upraveno 1 x.

Markýz
Uživatel

Příspěvek od Markýz » 29.1.2006 10:39

Any píše:Z Brndova dolu se zkouselo jet 60 km/h.
Ani bych se nedivil, že právě tahle zkouška stála za vznikem malé fámy, když mi pár lidí z Barrandova říkalo, že se těší na novou tramvaj, protože bude z kopce mnohem rychlejší.
Ti budou v provozu zase zklamaní :(
Autobus holt budil dojem rychlejšího přesunu, když se tak "hezky" třásl v hlubočepských zatáčkách, takže po něm pár lidí pořád teskní.

PS.: Díky adminovi za bleskovou odpověď.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Re: Dostane se 9111 na jiné linky?

Příspěvek od Petr » 29.1.2006 10:33

Markýz píše:Bude 14T nasazována do provozu s cestujícími i na přelomu února a března při výluce v Modřanech avizované v úvodníku PrT?
Neuvažuje se výhledově o jejím nasazení na jinou linku (nejspíš 12,13 nebo 14) v čase této výluky?

A kdy začne najíždět svou porci kilometrů vůz 9112?
Zatím bude nasazována (pokud poveze cestující) jen na linku 3, počítá se s ní i během výluky v Modřanech

MOp

Příspěvek od MOp » 29.1.2006 10:31

DavidD píše:to bude asi tim že máj automatický zavíraní dveří,to znamená že po nástupu lidí se sami cca 5s zavřou.je tam dole fotobuňka.Když znova se zmáčkne tlačítko tak se zase otevřou.
no hlavne zalezi na programu, jaky fíra zvoli..

Markýz
Uživatel

Dostane se 9111 na jiné linky?

Příspěvek od Markýz » 29.1.2006 10:30

Bude 14T nasazována do provozu s cestujícími i na přelomu února a března při výluce v Modřanech avizované v úvodníku PrT?
Neuvažuje se výhledově o jejím nasazení na jinou linku (nejspíš 12,13 nebo 14) v čase této výluky?

A kdy začne najíždět svou porci kilometrů vůz 9112?

DavidD

Příspěvek od DavidD » 29.1.2006 10:25

Tombus píše:Dával bych to za vinu hlavně dveřím, které se zavírají..ehm, tak nějak divně, každé zvlášť.
to bude asi tim že máj automatický zavíraní dveří,to znamená že po nástupu lidí se sami cca 5s zavřou.je tam dole fotobuňka.Když znova se zmáčkne tlačítko tak se zase otevřou.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 29.1.2006 10:18

Afenot píše:14T bude jezdit každý den, pokud nebudou nějaké problémy, že ano??
Nikoliv, protože pokračují kurzy pro řidiče, je reálné, že bude občas z provozu stahována. A nezapomínejme, že jde o zkušební provoz s cestujícími. Upřímě to, že vyjela měsíc a půl po předání do Prahy s lidmi považuji za zázrak. Pokud si vezmu, že T6A5 začaly lidi vozit půl roku po předání prvního vozu a šlo o cca 15 let starou verzi tramvaje (pravda s inovovanými komponenty)...

tichavat

Příspěvek od tichavat » 29.1.2006 10:16

Dnes ráno na Lehovci, pořadí před ní Nízkopodlažní kačena.

Any
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Any » 29.1.2006 9:56

Tombus píše:Dával bych to za vinu hlavně dveřím, které se zavírají..ehm, tak nějak divně, každé zvlášť.
vcera po prvni jizde prijela na mr a nesly ji otevrit posledni dvere. Az na druhy pokus se to povedlo.
Celkove ma najeto 6552 km

Any
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Any » 29.1.2006 9:35

jara píše:Tam já dána max. Rychlost 35km/h tak se nemohlo jezdit rychleji snad ne???
Z Brndova dolu se zkouselo jet 60 km/h.

Tombus
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tombus » 29.1.2006 8:17

Dával bych to za vinu hlavně dveřím, které se zavírají..ehm, tak nějak divně, každé zvlášť.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 29.1.2006 1:18

Marek B. píše:Musím se upřímně přiznat, že mě se také líbí čím dál tím víc. Vozil jsem se jí bez přestávky 3.5 hod. a musím říci, že jsem si to opravdu užil. Jízdní vlastnosti má dobré. Na Vodárnu, kde jsem na ni čekal mi také přijela ZC s pětiminutovým spožděním, ale to je jedno. Zažil jsem zajímavou příhodu. Před námi z Modřan jela 21 s tyristrovou výzbrojí a když jsme brzdili a ona se rozjížděla, tak jí zajiskřilo za zadními koly a prudce se zastavila. Nakonec vjela na smyčku Dvorce a my jsme ji předjeli:). Také děkuji přítomnému personálu za ochotu odpovídat na otázky.
To by chtělo podrobnosti. Že by problém s přepětím při rekuperaci? Nebo jen náhoda? To 5 min zdržení přes centrum mi jedno nepřijde. Je to poměrně dost na to, že 3 žádnými divokými oblouky neprojíždí.

Marek B.
Uživatel

Příspěvek od Marek B. » 29.1.2006 0:44

Musím se upřímně přiznat, že mě se také líbí čím dál tím víc. Vozil jsem se jí bez přestávky 3.5 hod. a musím říci, že jsem si to opravdu užil. Jízdní vlastnosti má dobré. Na Vodárnu, kde jsem na ni čekal mi také přijela ZC s pětiminutovým spožděním, ale to je jedno. Zažil jsem zajímavou příhodu. Před námi z Modřan jela 21 s tyristrovou výzbrojí a když jsme brzdili a ona se rozjížděla, tak jí zajiskřilo za zadními koly a prudce se zastavila. Nakonec vjela na smyčku Dvorce a my jsme ji předjeli:). Také děkuji přítomnému personálu za ochotu odpovídat na otázky.

Odpovědět