Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
No nepřestali, taky mě ta věta, při níž člověk zpozorní hlavně na začátku, zarazila. Fakt to zní, jakoby metro nejezdilo jen půl hodinythriller2 píše:Takže konečně přestali hlásti, že metro bude zavřené v pátek mezi 19:30 a 20:00?
S jakým výstupem? Poměrem sebevrahů v kolejišti..?
Já dnes na C slyšel dvakrát syntezované hlášení a dvakrát namluvené. Zřejmě jde o A/B testovánídejvk píše:Po celotýdenní masáži syntetickým hlasem při hlášení v metru o víkendové uzavírce C se dnes na A ozvalo hlášení namluvené starým dobrým "tím pánem".
To se bohužel hlásí stále. A na některých stanicích hlásí stále digitální hlas.
Takže konečně přestali hlásti, že metro bude zavřené v pátek mezi 19:30 a 20:00?dejvk píše:Po celotýdenní masáži syntetickým hlasem při hlášení v metru o víkendové uzavírce C se dnes na A ozvalo hlášení namluvené starým dobrým "tím pánem". Palec nahoru![]()
Po celotýdenní masáži syntetickým hlasem při hlášení v metru o víkendové uzavírce C se dnes na A ozvalo hlášení namluvené starým dobrým "tím pánem". Palec nahoru
Jinak DP začal prodávat velkou zastávkovou mapu sítě, co jsou vyvěšené na nástupišti metra, za 250 Kč. Bohužel by ještě muselo být LV trochu stabilní, aby to mělo smysl... https://www.facebook.com/DopravniPodnik ... 93/?type=1
Jinak DP začal prodávat velkou zastávkovou mapu sítě, co jsou vyvěšené na nástupišti metra, za 250 Kč. Bohužel by ještě muselo být LV trochu stabilní, aby to mělo smysl... https://www.facebook.com/DopravniPodnik ... 93/?type=1
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jinak pozoruji, že programátoři dat do DORISu zase zaspali -
vídám zatahující vlaky do KO z l.3 s pozitivním i negativním slovem "vozovna" = jsem přesvědčen, že chybné pozitivní je po zadání řidičem zátahového kódu v němž má být naprogramován negativ (linka již v běžné trase ani částečně nekončí u voz. KO) a správné negativní je jen díky spuštění upozorňovacího hlášení do salónu "vlak jede do vozovny ...", které dle mne má alespoň nějaký účinek jen při spuštění na pouze posledních pár (2 až 4) zastávek před opuštěním pravidelné trasy - pokud zní moc dlouho (v uvedených případech i celou trasu - z Braníka či dokonce Modřan), tak jej cestující přestávají vnímat!
vídám zatahující vlaky do KO z l.3 s pozitivním i negativním slovem "vozovna" = jsem přesvědčen, že chybné pozitivní je po zadání řidičem zátahového kódu v němž má být naprogramován negativ (linka již v běžné trase ani částečně nekončí u voz. KO) a správné negativní je jen díky spuštění upozorňovacího hlášení do salónu "vlak jede do vozovny ...", které dle mne má alespoň nějaký účinek jen při spuštění na pouze posledních pár (2 až 4) zastávek před opuštěním pravidelné trasy - pokud zní moc dlouho (v uvedených případech i celou trasu - z Braníka či dokonce Modřan), tak jej cestující přestávají vnímat!
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
souhlasím s von Š, že to šlo napsat "úsekově", aniž by se při posunutí kaliforňanu musel letáček měnit - jen jsem toho názoru, že to mělo být ve znění "Obousměrná výluka části tratě Anděl - Újezd", protože v obou "stupních" výluky je výrazně dotčen provoz v celém uvedeném úseku neboť:Martin Šubrt píše:Odpověděl sis v poslední větě. Protože se uzavřený úsek mění a napsat Anděl - Arbesovo nám. - Švandovo divadlo asi nešlo, bo od 15.11. by to neplatilo a nikdo to přelepovat nebude. Je pravda, že řada lidí včera na zastávce pekelně tápala, co to jako je za ulici, a kromě vyloženě místních o přesné lokalitě výluky neměl páru nikdo. Na těch velkých cedulích by ještě daleko lépe fungoval prostě velký nápis výluka, který by prostě přilákal čtenáře.
1.) NAD jezdí až na Újezd
2.) do částečně obsluhovaného úseku zajíždí z TRAM jediná linka (12) místo pravidelných celkem pěti (6, 9 - za dvě, 12, 20)
3.) zast. Újezd (a její polohu) bude znát asi víc lidí než zast. Švandovo divadlo (na níž se často někdo ptá jako na náměstí/zahradu Kinských) či Abesovo náměstí
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 22.10.2014 10:28, celkem upraveno 1 x.
-
von Špilberk
- Uživatel
Ještě mne napadá varianta: mohlo se napsat výluka ANDĚL - Štefánikova ul., aby všichni pochopili, že se děje něco u Anděla. A nemuselo by se přelepovat. (Já vím, že šetřit se musí. Někde.)
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vsadím se ,že by se našel jeden jedinej blb, který by dělal kvůli tomu vítr..von Špilberk píše:To by vůbec nevadilo, že by to pak nikdo nepřelepil, protože ta změna je úplně nepodstatná a klidně bych ji informačně pominul. Pro většinu lidí dotčených výlukou se tou změnou nic nezmění.Martin Šubrt píše:bo od 15.11. by to neplatilo a nikdo to přelepovat nebude.
Ale abych jen nekritizoval: včera jsem měl l.18 a zatím jsem si na zastávkách nevšiml žádného špatného lamina s čísly a směry linek (pravda, noční jsem nezkoumal). Zastávková služba se asi vzpamatovala.
-
von Špilberk
- Uživatel
To by vůbec nevadilo, že by to pak nikdo nepřelepil, protože ta změna je úplně nepodstatná a klidně bych ji informačně pominul. Pro většinu lidí dotčených výlukou se tou změnou nic nezmění.Martin Šubrt píše:bo od 15.11. by to neplatilo a nikdo to přelepovat nebude.
Ale abych jen nekritizoval: včera jsem měl l.18 a zatím jsem si na zastávkách nevšiml žádného špatného lamina s čísly a směry linek (pravda, noční jsem nezkoumal). Zastávková služba se asi vzpamatovala.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Odpověděl sis v poslední větě. Protože se uzavřený úsek mění a napsat Anděl - Arbesovo nám. - Švandovo divadlo asi nešlo, bo od 15.11. by to neplatilo a nikdo to přelepovat nebude. Je pravda, že řada lidí včera na zastávce pekelně tápala, co to jako je za ulici, a kromě vyloženě místních o přesné lokalitě výluky neměl páru nikdo. Na těch velkých cedulích by ještě daleko lépe fungoval prostě velký nápis výluka, který by prostě přilákal čtenáře
.
-
von Špilberk
- Uživatel
gab: To bych ještě přežil, byť by to tam taky mělo být.
Nápověda otázkou: Kolik % lidí cestujících z Barrandova a Řep do centra nebo z Dejvic, Holešovic a Žižkova k Andělu ví, že někde cestou projíždí nějakou Štefánikovou ulicí
Proč není napsáno: v úseku Švandovo divadlo (změna 15.11.) - Anděl
Nápověda otázkou: Kolik % lidí cestujících z Barrandova a Řep do centra nebo z Dejvic, Holešovic a Žižkova k Andělu ví, že někde cestou projíždí nějakou Štefánikovou ulicí
Proč není napsáno: v úseku Švandovo divadlo (změna 15.11.) - Anděl
-
gabuliatko
- Uživatel
Ne, proč? 36 a 39 nejsou ani změněné ani náhradní autobus.von Špilberk píše:Nechybí tu něco![]()