http://mhdcr.biz/tram/praha/301-2.htmLister píše:Nemáte někdo fotky z návštěvy Astry v Praze? Před lety prý i svezla cestující.
Otázky a odpovědi k technologii v tramvaji
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Absolut: pokud je celo 06T povedene pak jsou povedena cela vsech vozu 03T/05T/10T...jedine cim se totiz cela lisily bylo toto:
Svetlomety byly puvodne kryty skly...
Skla byly pozdeji odstraneny...
U vozu 05T je jina stredova maska a kryty svetlometu...
06T vychazi z 05T s rozdilem krytu svetel (obsahuje brzdovky)...
Jinak cela jsou od prvopocatku stejna...
Svetlomety byly puvodne kryty skly...
Skla byly pozdeji odstraneny...
U vozu 05T je jina stredova maska a kryty svetlometu...
06T vychazi z 05T s rozdilem krytu svetel (obsahuje brzdovky)...
Jinak cela jsou od prvopocatku stejna...
-
DJ LA DÉFENSE
Taky se občas někdo bojí, že se tam jako druhý nevejde kvůli rádiu. Jako třeba na Štrosu od Letné. Tam se vejdeš, ale je to o cenťáky a za T6 bych se tam s dvojicí rozhodně necpal.radek31 píše:ad 1 - vadný vlak na Biskupcově -> NNŽ a zdržení bylo skoro 30 minut!!! takže 1,9,10,16,19 totálně rozhozené - já byl o 30 pozdě a točil jsem na Kotlářce
ad 2 - je to jediný logický přístup, protože jen řidič na místě může posoudit situaci a ne nějaký předpis
když je vpředu u sloupku někdo hůř mobilní, tak se často vyplatí počkat
naopak pokud je možné udělat přestup, nebo to je časově výhodnější (třeba kvůli výhybkám), tak se stanicuje jako 2.
to neřeš, prostě to tak je - nikdo řidiče nemůže nutit, aby stanicoval jako 2. a naopak zákaz by byl dementní - takže současný způsob je OK
-
DJ LA DÉFENSE
Já tohle neomlouvám, prostě musí se trvat na tom, aby ta rekonstrukce byla kvalitní a hlavně se o to musí někdo taky pořádně starat. Což se evidentně neděje.radek31 píše:ad KT8 - třeba chtějí co nejrychleji najezdit km na starých kačenách - nebo nechtějí dávat nespolehlivé nové KT do moc velké zátěže
předevčírem (sakra, už je po 0:00) jsem viděl 9090 jako zkušební jízdu a včera bez lidí na NNŽ -> Krejcárek a na BUSE měla linku 3 - takže odhaduji, že odjezdila tak 9 hodin, než chcípla
-
DJ LA DÉFENSE
add 2 - Já si nestěžuju, ale jinejma slovy, když chytim kre**** tak nemusí umožnit přestut třeba. A nikdo mu neřekne ani popel.radek31 píše:ad 1 - vadný vlak na Biskupcově -> NNŽ a zdržení bylo skoro 30 minut!!! takže 1,9,10,16,19 totálně rozhozené - já byl o 30 pozdě a točil jsem na Kotlářce
ad 2 - je to jediný logický přístup, protože jen řidič na místě může posoudit situaci a ne nějaký předpis
naopak pokud je možné udělat přestup, nebo to je časově výhodnější (třeba kvůli výhybkám), tak se stanicuje jako 2.
to neřeš, prostě to tak je - nikdo řidiče nemůže nutit, aby stanicoval jako 2. a naopak zákaz by byl dementní - takže současný způsob je OK
add 1 - To se mi líbilo, jelikož si byl kolem 17:10 na Floře celkem volnej, a já se s tim hokejovym pytlem, krásně vešel. Když už jsme musel jet MHD. Jinak do desítky je to problém.
-
radek31
- Moderátor
ad KT8 - třeba chtějí co nejrychleji najezdit km na starých kačenách - nebo nechtějí dávat nespolehlivé nové KT do moc velké zátěže
předevčírem (sakra, už je po 0:00
) jsem viděl 9090 jako zkušební jízdu a včera bez lidí na NNŽ -> Krejcárek a na BUSE měla linku 3 - takže odhaduji, že odjezdila tak 9 hodin, než chcípla
předevčírem (sakra, už je po 0:00
-
radek31
- Moderátor
ad 1 - vadný vlak na Biskupcově -> NNŽ a zdržení bylo skoro 30 minut!!! takže 1,9,10,16,19 totálně rozhozené - já byl o 30 pozdě a točil jsem na KotlářceDJ LA DÉFENSE píše:Radek31: Dneska jsem s tebou jel, hele co se dělo, že dvě pořadí 16, před tebou obraceli na Olšanech??
A jinka já teda všemu rozumi, jen ne tomu, jaktože si řidič může vybrat, jestli zastaví jako druhý nebo ne??? I když tam má místo. To je nějaký dost svévolný ne??
-
DJ LA DÉFENSE
A ještě jedna otázka, když už nám jezdí z 8 np KT8, polovina, proč z těchto 4 jsou dvě vedeny šejdrově, celý den nám z 8 vozů jezdí pouze 2!! Skutečně DP si je šetří! Já opravdu nepochopím logiku vypravení, někdo by se měl zamyslet, během dopoledne se přece nejvíce jezdí k lékaři a podobně.
Tohle zhovadilost. Hlavně, že se DP a primátor chlubí, kolik už nemáme nízkých vozů. 
-
DJ LA DÉFENSE