Škoda 15T ForCity

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Uživatelský avatar
Fořtík
Uživatel
Příspěvky: 2418
Registrován: 13.11.2003 22:51
Bydliště: Přijde den, kdy to odtajním! ;-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od Fořtík » 08.9.2011 22:51

Už se to tu probíralo, ale opakováním se nic nezklazí, zejména, když sem chodí uživatelé, kteří mají s novými vozy co dočinění: 9212 dlouhodobě netopí v kabině ŘT. Nastává podzim, chce-li DPP ušetřit na režijních výkonech, měl by se někdo odpovědný na 9212 podívat, jelikož řidičům, kterým bude tento nedostatek vadit bude přibývat přímo úměrně ke klesající teplotě venku. Včera jsem to psal do knihy, Mr. Cross dnes hlásil, že aspoň vlažný vzduch to fouká. :wink: Prosím kolegy řidiče, aby tento vůz sledovali. Jedná se pouze o tento konkrétní vůz.

Uživatelský avatar
kruťák
Uživatel
Příspěvky: 3013
Registrován: 23.2.2010 0:24
Bydliště: mobilnitabla.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od kruťák » 08.9.2011 19:04

Co je pravdy na tom, že 9229 byla dnes poprvé na lince?

Uživatelský avatar
Vojta Tramvaj
Uživatel
Příspěvky: 468
Registrován: 25.8.2010 15:16
Bydliště: Bohužel u "255002"
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od Vojta Tramvaj » 06.9.2011 16:26

Vypínač a 3 tlačítka(nebo 2)

Uživatelský avatar
piskvorrr
Uživatel
Příspěvky: 389
Registrován: 09.6.2010 12:48

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od piskvorrr » 06.9.2011 15:20

peterkostelecky píše:
Hhoonnzzaa píše:MKzB: Nevím, jestli si to s něčím nepletu, ale každá 15t má konektor pro připojení panelu instruktora ne?
Jak je velký ten panel? Přčedpokládám, že nějaká krabička ...
Nebývá v tramvaji volně ložený, neboj.

Uživatelský avatar
peterkostelecky
ovocnář
Příspěvky: 211
Registrován: 26.4.2010 12:47
Bydliště: 4, 7, 12, 14, 20, 54, 104, 120, 121, 123, 130, 137, 167, 191, 217, 231, 501, 770, S65, =B=

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od peterkostelecky » 06.9.2011 13:45

Hhoonnzzaa píše:MKzB: Nevím, jestli si to s něčím nepletu, ale každá 15t má konektor pro připojení panelu instruktora ne?
Jak je velký ten panel? Přčedpokládám, že nějaká krabička ...

Hhoonnzzaa
Uživatel
Příspěvky: 209
Registrován: 09.5.2009 18:15

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od Hhoonnzzaa » 05.9.2011 20:04

MKzB: Nevím, jestli si to s něčím nepletu, ale každá 15t má konektor pro připojení panelu instruktora ne?

Uživatelský avatar
MKzB
Uživatel
Příspěvky: 292
Registrován: 19.1.2007 16:49
Bydliště: Bezkov (u Vídně)
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od MKzB » 05.9.2011 19:20

Neuvažuje se náhodou o úpravě nějaké 15T na cvičný vůz? Aspoň dle brněnské 1658, která má odpojitelný panel simulace poruch.

Uživatelský avatar
MOp
Administrátor
Příspěvky: 4647
Registrován: 18.1.2007 22:38
Bydliště: Všude dobře v Konstalu105N nejlíp!
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od MOp » 05.9.2011 9:08

Myslím, že se výrazně zlepšilo po nalepení fólie na sklo.

Uživatelský avatar
Absolut
Moderátor
Příspěvky: 5319
Registrován: 21.12.2005 12:28
Bydliště: Tam, kde vedle vytejká poslední flaška...

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od Absolut » 05.9.2011 9:01

Došlo tam ke změně, taky jsem to zaznamenal. Dřív to bylo na 1/320 nečitelné.

Uživatelský avatar
fricoolinek2
Uživatel
Příspěvky: 2346
Registrován: 23.3.2005 21:38
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od fricoolinek2 » 05.9.2011 2:04

Obrázek

On se Emtest (nebo JKZ to je?) nerozpadne ani při 1/320? :shock: Zajímavý. Myslel jsem, že s témto časem už není šance.

venca98
Uživatel
Příspěvky: 94
Registrován: 17.8.2011 11:34

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od venca98 » 01.9.2011 10:04

Bude mít 2.série vozů 15T Wifi? Nedávno jsem viděl 9227 a myslím si, že Wifi neměla.

Uživatelský avatar
demon
Uživatel
Příspěvky: 6022
Registrován: 08.4.2006 16:32
Bydliště: Všude dobře, tak co doma...
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od demon » 31.8.2011 6:31

No pak se to teda chová v rozporu s manuálem a je to porucha... :wink:

Uživatelský avatar
chemik
Uživatel
Příspěvky: 1776
Registrován: 29.5.2009 10:02
Bydliště: Tam, kde jezdí třistačtrnda

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od chemik » 30.8.2011 22:05

demon píše:
chemik píše:A nemohl bys prosím zjistit, jak je to s topením v závislosti s okolní teplotou, tedy pokud máš k dispozici nějakej manuál?
Pokud jde o topení do kabiny, tak manuál neříká nic o žádný venkovní teplotě (to teda ani o teplotě do salónu), chceš-li topit, pustíš topení a vybereš teplotu (tušim 21 +- 4°C), chceš-li chladit, zapneš chlazení.
Když to necháš na automatu, možná se neohřeješ/neochladíš, to už je riziko podnikání s timhle vozem.
Jó, to já umim obsluhovat, leč v automatu mi to odmítalo topit a i přes červenej symbol to chladilo. To samé, jako když jsem vypnul automat a natvrdo jsem nechal aktivní jenom ten červenej čudl, něco jako kafáč. Foukal studený vzduch. Furt.

romanek763
problémový jedinec
Příspěvky: 300
Registrován: 28.1.2011 18:42
Bydliště: Praha 10

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od romanek763 » 30.8.2011 20:06

pro demona...... ale kdy už nemam co fotit -

romanek763
problémový jedinec
Příspěvky: 300
Registrován: 28.1.2011 18:42
Bydliště: Praha 10

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od romanek763 » 30.8.2011 20:04

je to mazec co vymejšlej , kdo ví co v tom je . Asi si brzo začnu myslet že zlaty T3, ten odkaz co si psal nechapu. Ja sem psal že klima nebude, a ted se to dozvim na netu. Takže hold mi pražáci budeme chcipat vedrem.hlavně že forcity bude za 70 milionu.
další odkazy http://www.zelpage.cz/zpravy/8185

http://praha.idnes.cz/prazanum-nebude-v ... -zpravy_ab

mimochodem nekdo tu psal na foru,že bude klima od 9235


začínám bejt na škodu transportation háklivej co děla v Čechách za kousky a manévry- fuj

Odpovědět