Oni to, sir, mejou hadrem na podlahu (jako tyče). Bohužel bez ironie.kruťák píše:Na těch šedých je krásně vidět, že se asi moc nemejou. Některý ty sedáky jsou fakt skoro černý
Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
- Uživatel
Re: Škoda 15T ForCity
Bobik: Jistě, taky mě hlavně zajímá, aby to přijatelně jelo a ideálně v tom bylo v zimě teplo / v létě k vydržení, ale když už máme tu tramvaj za desítky milionů, je škoda, že ze zhyzdí jen proto, že se někomu nechtělo přemejšlet (objednat vhodnější barvy).
Mimochodem, uvažuje se o tom, že by se starší sérii při generálkách doplnila klimatizace (a wifi)?
Mimochodem, uvažuje se o tom, že by se starší sérii při generálkách doplnila klimatizace (a wifi)?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na těch šedých je krásně vidět, že se asi moc nemejou. Některý ty sedáky jsou fakt skoro černý 

- Bobik
- Uživatel
Nechci se nějak dotknout tvýho estetickýho cítění, ale barva židlí je fakt to poslední, co mě na tý tramvaji trápí... 

Tak potom by ještě šla jen ta šedivá, ale červená tam vypadá hrozně.
To by kaštanstvo ocenilo zejména v létěslonik píše: sedačky v černý, to by bylo úplně stejně elegantní.

Největší škoda je u faceliftů interiéru, první půlka se dřevem na stropě a sedačkama jsou jedny z nejelegantnějších tramvají. A úplně nejhůř vypadá teď ten mix dřevěnej strop/šedočervenej plast. Nechápu, že se nedaly objednat ty sedačky v černý, to by bylo úplně stejně elegantní.
Co se týká posuvných oken, jsem já jednoznačně zase pro ně. Co se týká možnosti regulace si větrat oknem je tato verze ideální - můžu si nastavit intenzitu i zda od čela či zadní část. To mi u vyklápění zcela chybí. A navíc pokud se vyklopí, tak přes hranu okna stejně v zrcátku vidím kulový, protože ho značnou část zakrývá.
Co se týká displayů tak by byla potřeba vyřešit eliminace odlesků - odrazů světla na display, protože když se za sluníčka odráží světlo od košile, tak na displayi není vůbec nic vidět - je to jedna velká bílá plocha. Totéž platí i pro Apex.
A ještě jedna věc - škoda že se neudělala - nedotáhla úprava kvadr. dispozice kamer na všech vozech, jenom na některých starších na PA. Toto novější uspořádání je podle mne daleko lepší.
Co se týká displayů tak by byla potřeba vyřešit eliminace odlesků - odrazů světla na display, protože když se za sluníčka odráží světlo od košile, tak na displayi není vůbec nic vidět - je to jedna velká bílá plocha. Totéž platí i pro Apex.
A ještě jedna věc - škoda že se neudělala - nedotáhla úprava kvadr. dispozice kamer na všech vozech, jenom na některých starších na PA. Toto novější uspořádání je podle mne daleko lepší.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ta bílá nebyla dobrý nápad, taková ukrajinská verze 15T...
Žluté čelo ano, ale stříbrné bočnice jako do 9325
A vůbec vyšší čísla nerad potkávám, žlutý huby oslňují a posuvná okna (to už je od 9265asi) profukují a šveholí
Matné displeje řízení od 9252 jsou neostré. Zkrátka 9201-9251 krom těch pár odlišnejch vozů mě vyhovují
Jo a 9219, boční okno s úchytem dole je lepší, než to ze série od 9265asi, s úchytem ve výhledu do zrcadla...
No a poslední porovnání, na žlutých se mě líbí denní osvětlení, ale noc je divná, na stříbrných jsou světla pěkně v jedné rovině, vypadá to lépe
Žluté čelo ano, ale stříbrné bočnice jako do 9325

A vůbec vyšší čísla nerad potkávám, žlutý huby oslňují a posuvná okna (to už je od 9265asi) profukují a šveholí

Matné displeje řízení od 9252 jsou neostré. Zkrátka 9201-9251 krom těch pár odlišnejch vozů mě vyhovují

Jo a 9219, boční okno s úchytem dole je lepší, než to ze série od 9265asi, s úchytem ve výhledu do zrcadla...
No a poslední porovnání, na žlutých se mě líbí denní osvětlení, ale noc je divná, na stříbrných jsou světla pěkně v jedné rovině, vypadá to lépe

nerekl bych. naopak je to dobra pripominka toho, kde vlak konci a v jakem smeru jedes - a v pripade pasma te to hned trkne, ze vlak konci nekde jinde nez na uplnem konci.Petrpes píše:Třeba v těchto městech žije větší množství dementních, než je běžné
Umělecký dojem: 10/10!Karosák píše:To je nádhera ty zaprasený motolský alfici jak jsou umytí jen metr vpředu a metr vzadu, co?![]()
![]()

- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je nádhera ty zaprasený motolský alfici jak jsou umytí jen metr vpředu a metr vzadu, co?

- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Třeba v těchto městech žije větší množství dementních, než je běžné 

v německu na metru také běžné. třeba berlín: "zug nach rathaus spandau. einsteigen bitte. zurückbleiben bitte." a k tomu nejlépe krásné bzučnení výzbroje vozů řady H. top.kruťák píše:Manchester totéž. This is service to Cornbrook, the next stop will be... mi zní v uších doteďthriller2 píše:na každé zastávce (!) po otevření dveří se ozval z rozhlasu ženský hlas "Toto je tramvaj linky 1 jedoucí směrem na Nemocnici sever"

- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zkuste někdy, jak je slyšet, když v kabině krkám a prdim
-haf-