Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Uživatelský avatar
arny
Uživatel
Příspěvky: 368
Registrován: 20.11.2006 18:57
Bydliště: Praha je mi velká

Příspěvek od arny » 11.3.2007 20:26

Tombus píše:Ale prd, akorát u tramvají někdo neumí a nebo je tam (jako vždy) malá paměť.. "Rolování" zastávek jde i na jednořádkovym panelu.
Palubní počítač má, jestli se nemýlím (járo?), 2 MB paměť a to je jak u autobusů tak u tramvají. Starý jednomegovej PP neumí komunikovat s TETRou (vysílačkou), takže se na všech vozech měnil. Je to jen o tom naprogramování, tramvajáci chtěli něco jiného než busy. V principu by to rolování mělo BUSE zvládnout. Jinak ono je tam více mezi tram a autobusy je víc rozdílů: Tramvaje třeba používají PP Apex, autobusy většinou Mypol. Ale to by na to nemělo mít vliv, stačí kdyby se dal jiný program.

Uživatelský avatar
Mapl
Uživatel
Příspěvky: 622
Registrován: 11.5.2005 20:42
Bydliště: Praha 2 - Vinohrady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 11.3.2007 20:21

Káem píše:Tak vidíš , jaxi odporuješ.

Ale lidi se myslím mohou naučit koukat se do jízdních řádů. :roll: :wink:

Uživatelský avatar
Káem
Uživatel
Příspěvky: 904
Registrován: 03.11.2006 15:32
Bydliště: 1,8,15,25,26,51,56,AE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 11.3.2007 20:19

Mapl píše:Ano, to je pravda. Už mnohokrát s emi stalo, že se někdo řidiče zeptal přes co to jede.... :wink:
Avšak myslím, že pro kaštana není tak moc těžký podívat se do jízdního řádu či v případě turistů na internet... :?
Tak vidíš , jaxi odporuješ.

Tombus
Uživatel
Příspěvky: 263
Registrován: 02.12.2003 21:04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tombus » 11.3.2007 20:14

Ale prd, akorát u tramvají někdo neumí a nebo je tam (jako vždy) malá paměť.. "Rolování" zastávek jde i na jednořádkovym panelu.

jara
Uživatel
Příspěvky: 2303
Registrován: 16.11.2003 17:38
Bydliště: Dejvice jsou pěkné bydlí nás tu víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 11.3.2007 19:55

Smurfx píše:Škoda že IS v tramvajích nejsou tak výkonné, aby zvládl rolování důležitých zastávek, přes které jede (s přestupem na metro, důležité uzly apod.), jako tomu je právě u autobusů
Výkonný IS je všude stejný. Pouze to chce mít novější infrastruktůru. Ono v busech jsou namontovány dvouřádkové panely. A tramvaje mají pouze jedno. A díky tomu můžeš mít více informací na tom panelu

Uživatelský avatar
Mapl
Uživatel
Příspěvky: 622
Registrován: 11.5.2005 20:42
Bydliště: Praha 2 - Vinohrady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 11.3.2007 19:54

Smurfx píše:Kromě modernizování samotných tramvaj bych byl také za modernější informační systém na úrovni autobusů. Ukazování pouze příští a konečné zastávky je nejen turistům mnohdy na dvě věci. Škoda že IS v tramvajích nejsou tak výkonné, aby zvládl rolování důležitých zastávek, přes které jede (s přestupem na metro, důležité uzly apod.), jako tomu je právě u autobusů

Ano, to je pravda. Už mnohokrát s emi stalo, že se někdo řidiče zeptal přes co to jede.... :wink:
Avšak myslím, že pro kaštana není tak moc těžký podívat se do jízdního řádu či v případě turistů na internet... :?

Uživatelský avatar
Smurfx
Uživatel
Příspěvky: 352
Registrován: 27.10.2004 17:39
Bydliště: Praha - Řepy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smurfx » 11.3.2007 19:50

Mapl píše:Já si myslim, že na tramvajích v Praze je potřeba dělat něco potřebnějšího nežli přidávat digitální "cedulovky". :)
Prvořadé jsou předělávky na modernější tramvaje (KT8D5.RN2P, T3R.PLF aj.), takže toto se asi u T3R.P a u jiných typů řešit moc nebude. :P

Kromě modernizování samotných tramvaj bych byl také za modernější informační systém na úrovni autobusů. Ukazování pouze příští a konečné zastávky je nejen turistům mnohdy na dvě věci. Škoda že IS v tramvajích nejsou tak výkonné, aby zvládl rolování důležitých zastávek, přes které jede (s přestupem na metro, důležité uzly apod.), jako tomu je právě u autobusů

Sirka
Uživatel
Příspěvky: 525
Registrován: 11.6.2005 15:55
Bydliště: Praha 13

Příspěvek od Sirka » 11.3.2007 0:03

Vulture píše:Budou mít třeba i T3P digitálně pořadí llinky? Dneska jsem ho viděl u jednoho autobusu na l.133 (žluté led, místo černých cedulek vpředu)........
To musel být 5882, má ho víceméně zkušebně.

Uživatelský avatar
Mapl
Uživatel
Příspěvky: 622
Registrován: 11.5.2005 20:42
Bydliště: Praha 2 - Vinohrady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 07.3.2007 15:19

Vulture píše:Budou mít třeba i T3P digitálně pořadí llinky? Dneska jsem ho viděl u jednoho autobusu na l.133 (žluté led, místo černých cedulek vpředu)........

Já si myslim, že na tramvajích v Praze je potřeba dělat něco potřebnějšího nežli přidávat digitální "cedulovky". :)
Prvořadé jsou předělávky na modernější tramvaje (KT8D5.RN2P, T3R.PLF aj.), takže toto se asi u T3R.P a u jiných typů řešit moc nebude. :P

Uživatelský avatar
Absolut
Moderátor
Příspěvky: 5319
Registrován: 21.12.2005 12:28
Bydliště: Tam, kde vedle vytejká poslední flaška...

Příspěvek od Absolut » 07.3.2007 14:37

T3P už asi těžko... T3P se označovala zpočátku série 8211-8235 :D

U vozů T3R.P se s žádnými digitálními pořadovkami nepočítá.

Uživatelský avatar
Vulture
Uživatel
Příspěvky: 51
Registrován: 18.9.2005 20:21
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vulture » 07.3.2007 14:29

Budou mít třeba i T3P digitálně pořadí llinky? Dneska jsem ho viděl u jednoho autobusu na l.133 (žluté led, místo černých cedulek vpředu)........

Uživatelský avatar
8701
Uživatel
Příspěvky: 35
Registrován: 07.8.2004 11:01
Bydliště: nedaleko vozovny Motol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 8701 » 07.3.2007 11:53

Včera jsem se projel vozem 9113, jel jsem okolo 16 hodiny. Když jsem se koukal na Andělu OIS ještě ok-dokonce i hlasil, dále jsem jel a u Národním divadle jsem se podíval a OIS ukazoval Újezd tak jsem si myslel že jen nehlasil, na Národní třídě jsem na něj klepal on nic a asi 15 vteřin v zastávce mačkal hlášení neuspěšně, když jsme dojeli do Lazarský tak zkoušel opakovat hlášení, teploměry i buse však stále ukozovaly Újezd a cestující se divili
cestou na Václavák to resetnul a než se to načetlo byl Václavák a cestující si značně oddichli protože jet do stanice KGIJ...
jim nepřipadalo vpohodě.

Na Václaváku už i hlásil :D

Uživatelský avatar
Mapl
Uživatel
Příspěvky: 622
Registrován: 11.5.2005 20:42
Bydliště: Praha 2 - Vinohrady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 06.3.2007 21:13

admirak píše:By mě zajímalo kterej člověk tohle programoval... :D
Asi se o pár let předbíhal. Nebo to programovala paní Kuchařová, když už investuje do toho vandalismu (pro nezasvěcené: viz. reportáž o vandalech v MHD Praha) tolik milionů, tak investuje nejen peníze, ale i čas do dalších nesmyslů. :)

admirak

Příspěvek od admirak » 06.3.2007 16:32

radek31 píše:malá hádanka - co je na přiloženém obrázku špatně
fotku jsem pořídil dnes ráno - není to fotomontáž
By mě zajímalo kterej člověk tohle programoval... :D

Uživatelský avatar
6432
Uživatel
Příspěvky: 207
Registrován: 08.4.2004 11:33
Bydliště: Opatovské okolí, k nejbližší tram 9 nebo 10 min jízdy busem

Příspěvek od 6432 » 06.3.2007 13:00

2217 píše:A hele! Apex se zbláznil! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nezbláznil... :D :) :lol: ..akorát má blbě naprogramovaný přestupný roky 8-) :roll:

Odpovědět