T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Uživatelský avatar
Karosák
Uživatel
Příspěvky: 3536
Registrován: 07.2.2008 18:49
Bydliště: Wydzielone korytarze
Kontaktovat uživatele:

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od Karosák » 01.7.2020 23:14

Já se teda odvždycky orientoval podle vln. Už za dob čipů do budovy školy apod... 8-[

Uživatelský avatar
9001
Uživatel
Příspěvky: 9758
Registrován: 15.11.2003 18:49
Bydliště: Blízko konečné linky 24,51.
Kontaktovat uživatele:

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od 9001 » 28.6.2020 20:11

Karosák: Jenže ono si vem jak to funguje v realitě...

Bauhaus, dáváš kartu z BOKU terminálu.
Billa - dáváš na čtečku nad terminálem
Automaty s nápoji- dáváš na displej, na který klikáš...

Potom máš terminály "s kalkulačkou" na špagátu především benzinky, kde přikládáš kartu na displej.

A samozřejmě nejběžnější terminály, kde dáváš kartu na displej...

Zrovna tohle bych klientovi asi fakt nevyčítal ;-)

Uživatelský avatar
trainzjohny
Moderátor
Příspěvky: 2904
Registrován: 10.9.2006 15:06
Bydliště: Konečná 9,10,16,58,59
Kontaktovat uživatele:

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od trainzjohny » 28.6.2020 19:48

Stejně tak to píšou terminály v krámech a všude jinde, pokud někdo neví, jak vypadá symbol pro bezkontakt, tak by měl hezky zůstat u papíru, ten umí použít i d*e*b*i*l.

Uživatelský avatar
kruťák
Uživatel
Příspěvky: 3042
Registrován: 23.2.2010 0:24
Bydliště: mobilnitabla.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od kruťák » 28.6.2020 18:19

Tak to pak jo. Takže by stačilo jen přemístit tento text dolů k té šipce.

P_V
Uživatel
Příspěvky: 3692
Registrován: 23.11.2003 18:49

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od P_V » 28.6.2020 18:06

On tam nápis "přiložte kartu" je, ale nahoře. Tak není divu.
Obrázek

Uživatelský avatar
kruťák
Uživatel
Příspěvky: 3042
Registrován: 23.2.2010 0:24
Bydliště: mobilnitabla.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od kruťák » 28.6.2020 17:22

No zrovna ten symbol "vlny a ruka s kartou" v místech čtečky mi připadá dost blbuvzdorně. Asi tedy není, no. :twisted: Mohla by tam ještě být šipka "zde přiložte". Ale už takhle je na tom bazmeku dost zbytečných informací.

Uživatelský avatar
Karosák
Uživatel
Příspěvky: 3536
Registrován: 07.2.2008 18:49
Bydliště: Wydzielone korytarze
Kontaktovat uživatele:

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od Karosák » 28.6.2020 9:35

Což neomlouvá dementně sestavené sekvence hlášení :roll: Ale to není jen o tlačítkách. Jak dlouho již společnost používá bezkontaktní platby? Včera se nám klient chválihodně pokoušel zakoupit jízdenku bezkontaktně, ale kartu zuřivě přikládal na display, místo čtečky. Po 3. pokusu jsem ho chtěl jít vysvobodit, ale slitovala se i čtečka a zbaštila mu to, ikdyž přikládal mimo :roll:

Uživatelský avatar
ZXS91
Uživatel
Příspěvky: 917
Registrován: 23.3.2010 19:11
Bydliště: 20 26 91 (nebo 7 8 N17 72 90)
Kontaktovat uživatele:

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od ZXS91 » 27.6.2020 22:21

Klienti mačkají cokoliv, co je v dosahu a vypadá to zhruba jako tlačítko. Na 15T tak 2x za směnu zazvoní i kecafon :D

Adam108
Uživatel
Příspěvky: 37
Registrován: 01.1.2014 18:29

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od Adam108 » 27.6.2020 21:22

Jako upřímně se pak má někdo divit, že kaštani mačkají černé tlačítko

jeffer
Uživatel
Příspěvky: 122
Registrován: 07.5.2009 11:55

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od jeffer » 27.6.2020 16:19

trainzjohny píše:
27.6.2020 10:16
To se tak ale u DP vždycky dělalo
Takže ten najhorší možný dôvod na svete? ;) Hlavne to prekvapilo, naviac v kombinácii s novo nahranými hláseniami odlišnými od väčšiny vozového parku.

Uživatelský avatar
trainzjohny
Moderátor
Příspěvky: 2904
Registrován: 10.9.2006 15:06
Bydliště: Konečná 9,10,16,58,59
Kontaktovat uživatele:

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od trainzjohny » 27.6.2020 10:16

To se tak ale u DP vždycky dělalo, i když ještě jezdily v pravidelném provozu, tak se to v nich hlásilo :^o

jeffer
Uživatel
Příspěvky: 122
Registrován: 07.5.2009 11:55

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od jeffer » 27.6.2020 9:01

Tak ma zaujalo, prečo sa do vozov bez tlačítka (teraz akurát 6892 na 2) vôbec nahráva hlásenie "zastávka na znamení". Keď už nestojí za to robiť pre tieto vozy špeciálne data, stačilo by ten jeden sample (prípadne ten krátky gong pred ním, ktorý je iný ako pre hlásenie zastávky) vymeniť za rovnako dlhé ticho a nehlásilo by to niečo, čo tak maximálne popletie cestujúcich. ("Zastaví mi to? Čo mám mačkať? Pomoc!")

JANEK L.
Uživatel
Příspěvky: 271
Registrován: 12.11.2007 17:18
Bydliště: dříve Praha, potom Neratovice a nyní opět Praha

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od JANEK L. » 07.6.2020 16:16

Co se stalo 7191+7275 že byla dvakrát (29.5. a 5.6.) předčasně stažena?

Uživatelský avatar
Karosák
Uživatel
Příspěvky: 3536
Registrován: 07.2.2008 18:49
Bydliště: Wydzielone korytarze
Kontaktovat uživatele:

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od Karosák » 05.6.2020 22:20

A tu nedobíjenou baterii vysajete fofrem nejen tím hypotetickým MG, ale i všemi sepnutými stykači výzbroje a čtyřmi brzdiči. Takže pokud by nezdechlo řízení dříve, tak se vzápětí nedostane proudu brzdičům a zastaví to na čelisti a pak už to ani nenahodíte Z:idea: Jako diskuse zajímavá, ale prakticky fakt nene :^o

Uživatelský avatar
demon
Uživatel
Příspěvky: 6151
Registrován: 08.4.2006 16:32
Bydliště: Všude dobře, tak co doma...
Kontaktovat uživatele:

Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS

Příspěvek od demon » 05.6.2020 19:33

MG se skutečně na baterku roztočit dá, ale jen na otáčky který by rozhodně k uchlazení zrychlovače a motorů nestačily.

Odpovědět