Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od dušan » 24.5.2009 17:11

MF píše:Nikdo nechce po řidiči, aby něco porušoval. Jediné co se po něm chce, aby včas zavolal to, že se mu blíží čas Č a aby tedy bylo možné jej odstavit, popř. vystřídat zálohou. Myslím si, že toto řešení je logické. Nikdo nemůže chtít po sálu, aby při nějakém bordelu dispečer hlídal 300 vlaků. Každý řidič navštěvoval základní školu a tam se učí hodiny, takže snad zvládne i nový řidič spočítat kolik toho odjel bez pauzy a kolik času ještě jet může s přihlédnutím na situaci v provozu.
sice s tebou mohu souhlasit, na druhou stranu je na dorisu celková mapa linek, a když mu něco zrovna bliká bíle, není problém to dotyčné pořadí rozkliknout a kouknout, zvlášť pokud je to jediné pořadí na té lince, což znamená, že se zrovna asi někde sekla.
jinak souhlasím i s tím, že uhlídat 300 vlaků nelze, zvlášť při palačáku.
a abych nekřivdil dipsečinku, tak když jsem zmáčkl tlačítko pauza, pauza byla v podstatě ihned. funguje to, nestěžuji si.
říkám, jel jsem na svůj problém, měl jsem volat včas, já jsem celou dobu doufal, že to stáhnu, už to fakt byly jen ty 4 minuty, ale přes povolenou dobu

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 24.5.2009 17:06

Nikdo nechce po řidiči, aby něco porušoval. Jediné co se po něm chce, aby včas zavolal to, že se mu blíží čas Č a aby tedy bylo možné jej odstavit, popř. vystřídat zálohou. Myslím si, že toto řešení je logické. Nikdo nemůže chtít po sálu, aby při nějakém bordelu dispečer hlídal 300 vlaků. Každý řidič navštěvoval základní školu a tam se učí hodiny, takže snad zvládne i nový řidič spočítat kolik toho odjel bez pauzy a kolik času ještě jet může s přihlédnutím na situaci v provozu.

dušan
Uživatel

Příspěvek od dušan » 24.5.2009 17:03

DavidD píše:
dušan píše:ale ono se o tom ví, jen se asi čeká na průser.
otočit na výstavišti? nelze, garantované pořadí,
ano, měl jsem zavolat, neudělal jsem to, můj problém.
A kdyby jsi zavolal, jak by to mohli vyřešit?poslat tam dispečéra, aby odjel úsek újezd-anděl?
pravděpodobně ano, ono by to jinak nešlo,zákon je zákon a obcházet příkazem nejde.
ale docela by mne to zajímalo, jak by to řešeili, první by asi bylo, že jsem měl volat dříve a že teď nemá poblíž nikoho. no mohla by to být psina.

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 24.5.2009 16:53

dušan píše:
9001 píše:Jenom dotaz pánové. Jak napsal dušan, pokud průser je to na tebe, ale ozval se někdo tady s řidičů s tím že to tak je? Poslal SH nebo se nějak angažoval v problému? Tady toho moc nevykoumáte.
V případě dušana se zachovat jako řidič kamionu, když e mu to blíží Zavolat na dispečink že palmu nestíháš a končíš na Výstavišti a nebo at pošlou auto s dispečerem který to odjede.
Jak to vidím pokud se něco semele bude to akorát váš průser a DP z toho vybruslí, že přece řidič má odpovědnost.
ale ono se o tom ví, jen se asi čeká na průser.
A kdyby jsi zavolal, jak by to mohli vyřešit?poslat tam dispečéra, aby odjel úsek újezd-anděl?

dušan
Uživatel

Příspěvek od dušan » 24.5.2009 12:52

9001 píše:Jenom dotaz pánové. Jak napsal dušan, pokud průser je to na tebe, ale ozval se někdo tady s řidičů s tím že to tak je? Poslal SH nebo se nějak angažoval v problému? Tady toho moc nevykoumáte.
V případě dušana se zachovat jako řidič kamionu, když e mu to blíží Zavolat na dispečink že palmu nestíháš a končíš na Výstavišti a nebo at pošlou auto s dispečerem který to odjede.
Jak to vidím pokud se něco semele bude to akorát váš průser a DP z toho vybruslí, že přece řidič má odpovědnost.
ale ono se o tom ví, jen se asi čeká na průser.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 24.5.2009 12:32

Jenom dotaz pánové. Jak napsal dušan, pokud průser je to na tebe, ale ozval se někdo tady s řidičů s tím že to tak je? Poslal SH nebo se nějak angažoval v problému? Tady toho moc nevykoumáte.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 24.5.2009 12:25

radek31 píše:těch 50 000,- bude asi v novele, teď se to řeší
v současné době platí (§ 22/1f) bod8) překročení nejdelší přípustné doby řízení nebo nedodržení stanovené bezpečnostní přestávky v řízení vozidla podle zákona č. 475/2001 Sb.: pokuta do 10000 a zákaz činnosti 6 měsíců - 1 rok + 4 body (ale body v tramvaji neřešíme)
Takže asi nebude jiná možnost, než informovat dispečink, že se blíží doba 4 hodin, ať nějak vyžehlí to, co odd Jízdní řády podělalo. Jinak nevím...

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 24.5.2009 10:13

dušan píše:a co by se stalo? dle kolegy zastupujícího výpravčího jsem si zahrával s pokutou 50.000,- kč, v případě MÚ bych to pěkně slízl, neb se může najít někdo chytrý a může se zeptat na pauzu, a i z nezaviněné MÚ by byla minimálně spoluvina. tak takto by jsi dopadl![/color]
těch 50 000,- bude asi v novele, teď se to řeší
v současné době platí (§ 22/1f) bod8) překročení nejdelší přípustné doby řízení nebo nedodržení stanovené bezpečnostní přestávky v řízení vozidla podle zákona č. 475/2001 Sb.: pokuta do 10000 a zákaz činnosti 6 měsíců - 1 rok + 4 body (ale body v tramvaji neřešíme)

m-íra
Uživatel

Příspěvek od m-íra » 24.5.2009 0:51

Bobik píše:Mno, já nevím, spíš mi to přijde jako chyba podniku. S něčím takovým by měl počítat, obzvlášť v tomhle provozu. Přecijenom nejezdíme s kamionem po dálnici (jak už bylo řečeno) a "když se to blíží" tak si vyhlídneme nejbližší parkoviště. A předpoklad že to nevyjde je dost značný. Mě nikdo porušovat zákon nemůže nutit, na druhou stranu asi bych se snažil zavolat dostatečně dopředu že hrozí to a to, tudíž dál pak nejedu, nechci to dohnat tak daleko abych někde zůstal stát a dělal špunt a ať se zodpovědní starají dokud je čas.

Spíš by mě zajímalo co by se dělo, kdybych měl tu smůlu a v čase 4:02 způsobil nějakou MU.
A nestalo se ti to náhodou na lince 36 (Divoká Šárka-Podbaba) když ti nepřišlo u vozovny Vokovice střídání a ty si musel pokračovat na Podbabu a zpátky si potkal gumokola? :lol:

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.5.2009 14:33

Díky, opravdu potěšující informace. :evil:
Chápu že snaha ušetřit je záslužná věc, ale odtud potud, ne za každou cenu a hlavně u toho myslet!

dušan
Uživatel

Příspěvek od dušan » 23.5.2009 3:58

Bobik píše:Spíš by mě zajímalo co by se dělo, kdybych měl tu smůlu a v čase 4:02 způsobil nějakou MU.
přiznávám zcela dobrovolně, že jsem porušil zákon ve st odpol, kdy jsem jel linku 12, pořadí 6, která začíná 15:25, pauza 19:24, dojel jsem 19:29!, a to jsem fakt dělal co jsem mohl. ano jel jsem na průser, protože na mánesáku jsem se cestou na palmovku zdržel přes 10 minut ve stojící koloně (byli tu číňani, tak asi vládní kolony) a i když jsem tu palmu jen prometl, do času jsem se již nedostal.
a co by se stalo? dle kolegy zastupujícího výpravčího jsem si zahrával s pokutou 50.000,- kč, v případě MÚ bych to pěkně slízl, neb se může najít někdo chytrý a může se zeptat na pauzu, a i z nezaviněné MÚ by byla minimálně spoluvina. tak takto by jsi dopadl!

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 22.5.2009 23:25

Mno, já nevím, spíš mi to přijde jako chyba podniku. S něčím takovým by měl počítat, obzvlášť v tomhle provozu. Přecijenom nejezdíme s kamionem po dálnici (jak už bylo řečeno) a "když se to blíží" tak si vyhlídneme nejbližší parkoviště. A předpoklad že to nevyjde je dost značný. Mě nikdo porušovat zákon nemůže nutit, na druhou stranu asi bych se snažil zavolat dostatečně dopředu že hrozí to a to, tudíž dál pak nejedu, nechci to dohnat tak daleko abych někde zůstal stát a dělal špunt a ať se zodpovědní starají dokud je čas.

Spíš by mě zajímalo co by se dělo, kdybych měl tu smůlu a v čase 4:02 způsobil nějakou MU.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 22.5.2009 12:49

Pak to je chyba zákona a ne podniku. Je třeba pozměnit zákon, protože 4 hodiny nepřetržitého řízení je fakt hodně...

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 22.5.2009 12:01

MOp píše:Z pohledu ridice je 3:59 neprijemne, ale zamestnavatel postupoval dle zakona a zajistil ti dobu rizeni tak, aby to nebylo v rozporu se zakonem.
To je sice hezký, ale jak psal Radek - dokud v čase 4:00 hodin řízení někdo nezastaví tramvaj s tím, že dál nepojede, protože by porušoval zákon, tak se nic dít nebude...

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 22.5.2009 11:56

Z pohledu ridice je 3:59 neprijemne, ale zamestnavatel postupoval dle zakona a zajistil ti dobu rizeni tak, aby to nebylo v rozporu se zakonem.
Zaměstnavatel je povinen zajistit, aby doba řízení zaměstnance městské hromadné dopravy byla nejdéle po 4 hodinách řízení přerušena bezpečnostní přestávkou v trvání nejméně 30 minut, nenásleduje-li nepřetržitý odpočinek mezi dvěma směnami nebo nepřetržitý odpočinek v týdnu. Tato přestávka může být rozdělena do několika přestávek v trvání nejméně 10 minut.

Odpovědět