Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od kasme » 19.3.2010 17:26

Křižovatku Prašný most řídí policie (občas se daří i preference) a bude tomu tak zřejmě až do úterý, kdy dojde k převedení provozu automobilů na jižní přeložku a na novou tram křižovatku...

VIDEO: Provoz na křižovatce Prašný most 19.3.2010 - V rámci přípravy na převedení provozu bylo demontováno SSZ a provoz řídil příslušník PČR.
http://www.stream.cz/video//446466-prov ... -19-3-2010

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 18.3.2010 20:50

johndj píše:
MF píše:K těm pauzám a objíždění bloku - není přece problém, aby řidič na Knížení vylezl, udělalal si pauzu a vlezl zase na jiné pořadí.
Je to taky možné řešení, ale proč se tedy minulý rok v létě takto nepauzovalo při rekonstrukci Kobylis? Mohlo se přece střídat na Palmovce.
Možná ze stejného důvodu jako proč tam nepauzuje 25 když loni jo - a tím je malá kapacita odpočinkové místnosti

johndj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johndj » 18.3.2010 20:06

MF píše:K těm pauzám a objíždění bloku - není přece problém, aby řidič na Knížení vylezl, udělalal si pauzu a vlezl zase na jiné pořadí.
Je to taky možné řešení, ale proč se tedy minulý rok v létě takto nepauzovalo při rekonstrukci Kobylis? Mohlo se přece střídat na Palmovce.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 18.3.2010 19:19

K těm pauzám a objíždění bloku - není přece problém, aby řidič na Knížení vylezl, udělalal si pauzu a vlezl zase na jiné pořadí.

johndj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johndj » 18.3.2010 17:25

OMH píše: Proč "převlékat"? Je přeci jednodušší, aby devítka přijela jako devítka, objela blok a zase odjela jako devítka.
To uznávám. Uvažoval jsem o výhodnosti převlékání pro řidiče hlavně na desítce. Jízdní doba z Ďáblic na Anděl je dle jízdních řádů 57 minut. Hnát tedy řidiče bez pauzy pouze s objetím bloku zase zpět mi nepřijde nejlepší. Proto to převlékání. Podle jízdního řádu je pak na Spojovací rychleji devítka (37 minut) než šestnáctka(38 minut). Navíc u šestnáctky se obávám prodloužení do Vysočan, takže jízdní doba by byla jistě delší. Pokud by se tedy převlékalo z devítky na desítku, tak je jízdní doba v "jednom směru" pouze 94 minut, kdežto u samotné desítky je to o 20 minut déle. Samotná devítka, popřípadě šestnáctka (na Spojovací), by na tom byly samozřejmě lépe. Co se týká garancí, kvůli potkávačce na Floře bych navrhoval nasadit vozy 14T. Kvůli rekonstrukci Spálené ulice bude devítka pravděpodobně jezdit Myslíkovou, takže pro 14T nevidím žádné omezení.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 18.3.2010 15:46

johndj píše:Zamýšlel jsem se nad možným linkovým vedením během rekonstrukce trati na Řepy. Řepská trať je obsluhována celkem 4 linkami (6, 9, 10, 16) Z toho jedna je v solech, zbylé v soupravách. Většinu času rekonstrukce by, podle zde zveřejněných termínů, měla být křižovatka Anděl průjezdná, to znamená, linky mohou být dobře odkláněny.
U linky 6 bych viděl jako pravděpodobnou variantu otáčení se na Smíchovském nádraží. Otázkou je, co linky 9, 10 a 16. V době rekonstrukce křižovatky Anděl se mi jako nejvýhodnější jeví odklony zbylých linek na Hlubočepy (2 linky) a Radlickou. Pokud by ovšem bylo průjezdné "kolo" Nádražní ulice - Ženské domovy - Anděl v ul. Plzeňská, navrhoval bych převlékání. Devítka jezdí v intervalu 5 minut. Desítka i šestnáctka po deseti minutách. Napadlo mě tedy, převlékat polovinu pořadí devítky na desítku a polovinu na šestnáctku. Neumím říct, zda-li je toto řešení vhodné, ale při slabším prázdninovém provozu bych se nebál ani zpožďování spojů. Je toto řešení možné?
V souvislosti s linkou 16 mě napadá ještě otázka, jaká je pravděpodobnost zrušení linky 19 a prodloužení linky 16 do Vysočan?
Proč "převlékat"? Je přeci jednodušší, aby devítka přijela jako devítka, objela blok a zase odjela jako devítka.

johndj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johndj » 18.3.2010 15:41

Zamýšlel jsem se nad možným linkovým vedením během rekonstrukce trati na Řepy. Řepská trať je obsluhována celkem 4 linkami (6, 9, 10, 16) Z toho jedna je v solech, zbylé v soupravách. Většinu času rekonstrukce by, podle zde zveřejněných termínů, měla být křižovatka Anděl průjezdná, to znamená, linky mohou být dobře odkláněny.
U linky 6 bych viděl jako pravděpodobnou variantu otáčení se na Smíchovském nádraží. Otázkou je, co linky 9, 10 a 16. V době rekonstrukce křižovatky Anděl se mi jako nejvýhodnější jeví odklony zbylých linek na Hlubočepy (2 linky) a Radlickou. Pokud by ovšem bylo průjezdné "kolo" Nádražní ulice - Ženské domovy - Anděl v ul. Plzeňská, navrhoval bych převlékání. Devítka jezdí v intervalu 5 minut. Desítka i šestnáctka po deseti minutách. Napadlo mě tedy, převlékat polovinu pořadí devítky na desítku a polovinu na šestnáctku. Neumím říct, zda-li je toto řešení vhodné, ale při slabším prázdninovém provozu bych se nebál ani zpožďování spojů. Je toto řešení možné?
V souvislosti s linkou 16 mě napadá ještě otázka, jaká je pravděpodobnost zrušení linky 19 a prodloužení linky 16 do Vysočan?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.3.2010 15:19

Proxy píše:MM-Mikulovsky:
Já si myslím, že se MCS Martin špatně vyjádřil a ptal se spíš na technickou vybavenost zastávek, o které se hovořilo, že na trati do Řepu bude ve stylu Barrandova - tzn. sdružený informační stojan a elektronická tabule s odjezdy linek - myslím, že stejné vybavení je i na Radlické...

Co se týče přístřešků, tak tady musím dát bohužel za pravdu Absolutovi, protože veškerý městský mobiliář musí být snadno udržovatelný a hlavně odolný vůči vandalům. Mám z Barrandova špatnou zkušenosti, že prosklení zastávek je navzdory kamerám a bezpečnostní agentuře neustále ničeno vandaly - házet kameny z lávek nad zastávkami je totiž velmi jednoduché.
Na druhou stranu - přístřešek bez bočních stěn (jako je např. u metra Letňany) nechrání před vítrem či sněhem :oops:
1.) Jedená-li se o instalaci elektro informačního systému shodného s tím na Barrandovské TT a nástupní zastávce Radlice nemám nejmenší problém - ještě jsem (kupodivu) neviděl jejich poškození vandalismem.
2.) a) Jak jsem psal přístřešky na Barrandově jsou dle mne "nabubřelé" a nepraktické.
b) Zastřešení mnou navrhovaných lehkých přístřešků by mohlo být jistě z něčeho odolnějšího (plast, plexi, sklo potažené bezpečnostní fólií ...). Jinak výrobky MMCITÉ jsou nejen ceněny za hezký (jednoduchý a praktický vzhled) ale i za zpracování značně (samozřejmě počmárat sprejem jde vše a náraz vozidlem taky moc věcí nemá šanci vydržet) odolávající vandalství. Mimochodem jsem přesvědčen, že dost prvků městského mobiliáře na TT Radlická je právě z jejich dílny (zábradlí na zastávkách Laurová a Škola Radlice, konečná Radlice -přístřešek na nástupní zastávce s lavičkami a odpadkáči uvnitř obratiště) a výrazné stopy vandalismu jsem, za 1,5 roku fungování této trati, na něm nepostřehl!!!! Čili můj závěr je, že se viditelně tyto prvky osvědčily v praxi i přímo v Praze u TT a měly by se tedy používat při dalších rekonstrukcích TT.
c) Taky pro ochranu proti větru (a sněhu či dešti během něj) bych byl pro částečné osazení (cca délka 7m = 1/2 sólo vozu) bočnic v čele zastávky. Jinak, fouká-li ze špatného směru (od nástupní hrany), tak tě ani ty bočnice neochrání.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 18.3.2010 11:43

7080 píše:
DavidD píše:Nějak se zapomělo na nás s Petřinama?Ty letos nebudou?
Možná budou někdy v dubnu, případně květnu. JDCT má všechny síly a většinu techniky momentálně na Lehovci. Lidi není problém přesunout, ale vláčet se ještě s technikou na víkend na Petřiny a pak zase zpátky na Lehovec je takové poměrně neefektivní.
Nema, cast jich je na revizi lanovky... jeste si to s nimi vyridim, jsem uplne vyrizeny z lezeni na Petrin!

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 18.3.2010 8:32

DavidD píše:Nějak se zapomělo na nás s Petřinama?Ty letos nebudou?
Možná budou někdy v dubnu, případně květnu. JDCT má všechny síly a většinu techniky momentálně na Lehovci. Lidi není problém přesunout, ale vláčet se ještě s technikou na víkend na Petřiny a pak zase zpátky na Lehovec je takové poměrně neefektivní.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 18.3.2010 7:58

MM-Mikulovsky:
Já si myslím, že se MCS Martin špatně vyjádřil a ptal se spíš na technickou vybavenost zastávek, o které se hovořilo, že na trati do Řepu bude ve stylu Barrandova - tzn. sdružený informační stojan a elektronická tabule s odjezdy linek - myslím, že stejné vybavení je i na Radlické...

Co se týče přístřešků, tak tady musím dát bohužel za pravdu Absolutovi, protože veškerý městský mobiliář musí být snadno udržovatelný a hlavně odolný vůči vandalům. Mám z Barrandova špatnou zkušenosti, že prosklení zastávek je navzdory kamerám a bezpečnostní agentuře neustále ničeno vandaly - házet kameny z lávek nad zastávkami je totiž velmi jednoduché.
Na druhou stranu - přístřešek bez bočních stěn (jako je např. u metra Letňany) nechrání před vítrem či sněhem :oops:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 17.3.2010 23:27

HCS Martin píše: Ty zastávky budou nakonec ve stylu "Barrandov" nebo ne?...jak se tu původně psalo..
To si nedokážu dost dobře představit na TT vedené ani středem vozovky (od Kavalírky do Řep) a již vůbec v jejím těsném vtísnění mezi souběžnou vozovku z jedné strany a chodník z druhé (mezi vyústěními na sebe návazných ulic Vrchlického a Duškovy).
Dokázal bych si to ze současné sítě TT v Praze představit jedině na Modřanské trati (případně na zastávkách Trojská, Nad Trójou, Krejcárek, Štěpničná a Třebenická), ale jsem toho názoru, že i přes velkou krásu Barrandovských zastávek to je zbytečně moc pompézní (předimenzované a tedy zbytečně drahé) a nepraktické (stejně tak jak se mluvilo předevčírem 15.3.2010 v Reportérech ČT o nejnovějších třech stanicích metra C - Střížkov, Prosek a Letňany). Proto jsem tu (v reakcích na plánovanou TT Budějovická - Dvorce - Lihovar) nedávno (před cca dvěma měsíci) psal, že bych pro zlepšení vzhledu (a zpraktičtění) zastávek Modřanské TT je zbavil současných nevzhledných poničených malých přístřešků a nahradil je zastřešením (převážně proskleným) na sloupové konstrukci bez bočnic v celé jejich délce (podobné té betonové co je na nástupní zastávce v obratišti Braník). Byla mi však Absolutem vytýkána právě nepraktičnost vzhledem k nutnosti údržby takových konstrukcí(, která byla u právě zmiňovaného existujícího přístřešku zanedbána). Ovšem to, že po většinu letošní na sníh výjimečně velmi bohaté zimy nebylo pod ním nutné skoro uklízet a když už, tak to bylo dost jednoduché a tedy rychlé, si asi vůbec neuvědomoval!
Musím tedy zde uvést, že právě nad zastávkami TT do Řep bych osobně preferoval zastřešení lehkou kovovou konstrukcí na sloupech (zde, pro jejich malou šíři, spíše na kraji vzdálenějším od kolejí) a se zasklenými střešními poli (možná i pár bočními v čele zastávek) - např. jako nabízí fa MMCITÉ http://www.mmcite.com/cz/katalog/?PHPSE ... 9427e3716e (s níž krom dvou M před dalším slovem v názvu nemám nic společného - nepočítám-li můj velký obdiv výsledkům jejich práce) přístřešek REGIO (viz. příloha).

PS: Paráda by byla kdyby úsek TT mezi vyústěními na sebe návazných ulic Vrchlického a Duškovy byl ještě oddělen od souběžné vozovky "bobíky" a od přilehlého chodníku nějakým kvalitnějším a vzhlednějším zábradlím oproti současnému trubkovému! Jistě něco vhodného by se našlo i mezi nabídkou MMCITÉ - tak jako větší přístřešky TERMINAL vhodnější pro Modřanskou TT (atd.).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

HCS Martin
Uživatel

Příspěvek od HCS Martin » 17.3.2010 22:06

MM-Mikulovsky píše:

z toho co se mi doneslo:
1.) souhlasí
2.) a) Jistě koleje na desce či pražcích (osobně bych preferoval mimo úseků pojížděných a křižovaných IAD zadláždění)
b) křižovatka Lazarská - 1/3 k Nár. třídě s rekonstrukcí navazující TT, 1/3 ke Karlovu nám. v rámci rekonstrukce křižovatky u Myslíkovy - 26. června - 8. července: Karlovo náměstí - Lazarská (rekonstrukce křižovatky), a poslední třetina k Vodičkově byla přeci rekonstruována loni.
3.) Jak již bylo jinde psáno vyústění TT z Myslíkovy přes zastávky Jiráskovo nám. po křižovatku u Tančícího domu.
4.) Před Klamovkou od centra jistě se počítá s reko celé křižovatky s Radlickou (v obou směrech jsou omezení rychlosti - koleje jsou totálně sjetý!!!)
a dle mne by snad mohly být upraveny i zastávky (aby odpovídali podobě v návazném rekonstruovaném úseku) a kdyby TT byla upravena k pojíždění BUS nebylo by to špatné (jistě by se zpravidelnil a zkrátil jejich průjezd daným úsekem i přes přidání zastávek a přitom by nezabírali pruh pro dost přehuštěnou IAD)
Ty zastávky budou nakonec ve stylu "Barrandov" nebo ne?...jak se tu původně psalo..

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 17.3.2010 22:02

Proxy píše:
m@rtin píše:Libeňák: stále nic?
Lazarská - Národní divadlo: na co se můžem těšit? Klasika v asfaltu? bude to komplet od vexlí Lazarská až po vexle divadlo?
Palackého náměstí - Národní divadlo: předpokládám, že se bude opravovat pouze úsek Jiráskovo n. - divadlo. Kolem tanečnice se panely měnily celekm nedávno, ne?
Bohužel nemám k dispozici bližší dokumentaci, jen základní rozpis...
1) TT na Libeňáku po opravě nyní pár let vydrží, ale samotný most není v moci DP
2) BKV už se nepoužívají, takže jedině pražce nebo deska :-) měla by se dělat Spálená i Národní a výhybky (přesný rozsah netuším), ale je to v režimu rekonstrukce TT (tj. podle norem nové tratě)
3) ano, bude se dělat Masarykovo nábřeží (doufám, že technologické tunely ND, ale to je zase mimo DP)
4) v Plzeňské se možná dočkáme i něčeho před Klamovkou, protože na celý srpen je plánována oprava TT v úseku Tomáškova - Radlická
z toho co se mi doneslo:
1.) souhlasí
2.) a) Jistě koleje na desce či pražcích (osobně bych preferoval mimo úseků pojížděných a křižovaných IAD zadláždění)
b) křižovatka Lazarská - 1/3 k Nár. třídě s rekonstrukcí navazující TT, 1/3 ke Karlovu nám. v rámci rekonstrukce křižovatky u Myslíkovy - 26. června - 8. července: Karlovo náměstí - Lazarská (rekonstrukce křižovatky), a poslední třetina k Vodičkově byla přeci rekonstruována loni.
3.) Jak již bylo jinde psáno vyústění TT z Myslíkovy přes zastávky Jiráskovo nám. po křižovatku u Tančícího domu.
4.) Před Klamovkou od centra jistě se počítá s reko celé křižovatky s Radlickou (v obou směrech jsou omezení rychlosti - koleje jsou totálně sjetý!!!)
a dle mne by snad mohly být upraveny i zastávky (aby odpovídali podobě v návazném rekonstruovaném úseku) a kdyby TT byla upravena k pojíždění BUS nebylo by to špatné (jistě by se zpravidelnil a zkrátil jejich průjezd daným úsekem i přes přidání zastávek a přitom by nezabírali pruh pro dost přehuštěnou IAD)

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 17.3.2010 21:38

m@rtin píše: Lazarská - Národní divadlo: na co se můžem těšit? Klasika v asfaltu? bude to komplet od vexlí Lazarská až po vexle divadlo?
Uvažovala se kolejová konstrukce na betonové desce. Takže wtram jako ve Vyšehradském tunelu či na Andělu. + 1x6 křižovatky Lazarská.
m@rtin píše: Palackého náměstí - Národní divadlo: předpokládám, že se bude opravovat pouze úsek Jiráskovo n. - divadlo. Kolem tanečnice se panely měnily celekm nedávno, ne?
Budou to právě ony zmíněné bkv v okolí zastávek a křižovatka Mánes...

Odpovědět