Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
Může mi někdo ze zdejších diskutujících říci, kde je napsáno, že busy budou mít jednotný nátěr shodný s About Me? Já to tu nikde nevidím. Je to dopravce jako každý jiný. Jaké si navrhne barevné schéma je na něm.
Že si pár diskutujících fantazíruje je věc jiná. Pokud si správně vybavuji ropidí standardy kvality, je v nich doporučeno, aby bus měl pod čelním oknem červený proužek a dopravce povinně musí mít na viditelném místě (nejlépe vedle předních dveří) umístěné logo PID. Nic víc.
Že si pár diskutujících fantazíruje je věc jiná. Pokud si správně vybavuji ropidí standardy kvality, je v nich doporučeno, aby bus měl pod čelním oknem červený proužek a dopravce povinně musí mít na viditelném místě (nejlépe vedle předních dveří) umístěné logo PID. Nic víc.
Mě by hlavně zajímalo, jestli mi někdo může potvrdit či vyvrátit, zda se toto má vztahovat i na DPP na linkách 1xx a 2xx, případně kdy a kde bude k vidění první "kousek" dopravního podniku? Přiznám se, že náplň pojmu PID je pro mě trochu neznámá, vždy si to spojím spíš s příměstskými spoji, tak se rád nechám poučit jak to celé je doopravdy.
Tak asi by se najednou všechny autobusy v PID nepřelakovávaly, ale novej nátěr by se dával při SO, GO, apod... Ta ověřovací serie B931 z roku 1996 dodnes až na 7303 a 7307 také nejezdí v unifiku DP a prototyp B961 dostává unifik právě v těchto dnech, jelikož je na nějaké větší opravě... Nové vozy by se v novém nátěru již dodávaly. Finančně to zas tak nákladný nebude.JP3035 píše:No jo no, ale kdyby se měly opravdu najednou přebarvit autobusy v PID, zaplatili by to samozřejmě zase daňoví poplatníci. Jde hlavně o to, že se tu utrácí peníze za naprosté hovadiny místo toho, aby se za ty peníze radši postavily další tramvajové tratě. Je jednotný nátěr busPID v téhle špatné době opravdu nezbytný???
No jo no, ale kdyby se měly opravdu najednou přebarvit autobusy v PID, zaplatili by to samozřejmě zase daňoví poplatníci. Jde hlavně o to, že se tu utrácí peníze za naprosté hovadiny místo toho, aby se za ty peníze radši postavily další tramvajové tratě. Je jednotný nátěr busPID v téhle špatné době opravdu nezbytný??? 
Vaše starosti bych chtěl mít. 
Ta kombinace barev je opravdu pro ostudu, s tím ať se jde ROPID vycpat, neumím si představit, že bych z okna místo normálních autobusů v červeno-bílém se musel dívat na nějaký takhle vyblitý srajdy. Kdybych měl já být nějakým dopravcem, radši bych šel mimo systém PID, než abych musel vyřadit 20ti leté ale dobré autobusy a ostatní opatřit tímhle 3barevným blivajzem.
To mi prosím vysvětlete, ten jednotný vzhled autobusů napříč PID. To tedy můžeme očekávat přebarvení celého vozového parku DPP? Nebo jak daleko ve skutečnosti tenhle projekt míří? A musím říct, že zvolená kombinace barev se mi opravdu nelíbí, jako by ten autobus ujel z cirkusu.
EDIT možná ty barvy tak špatné nebudou, ono na tom od přírody ošklivém SORu vypadá špatně všechno. Ale hlavní co mi nejde do hlavy je, že se pořizují nové vozy v klasických městských barvách...? Nebo tady motám víc věcí dohromady a je to celé nějak jinak?
EDIT možná ty barvy tak špatné nebudou, ono na tom od přírody ošklivém SORu vypadá špatně všechno. Ale hlavní co mi nejde do hlavy je, že se pořizují nové vozy v klasických městských barvách...? Nebo tady motám víc věcí dohromady a je to celé nějak jinak?
-
gabuliatko
- Uživatel
Normální stav, že nějaká orientace nefunguje.
Včera odpoledne jsem viděl na 124 SOR a vzadu místa čísla linky svítil jen znak DP.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Včera v 0:15 odtahován z Kavčích Hor bus 7386 za pomoci
a asistence KGX.
a asistence KGX.Re: Pražské autobusy
Z černého mostu se právě vydal kamsi směrem na centrum SOR NB12 v barvách DP Praha bez ev. č. a s převozní SPZ.
Pane MOpe, uznávám, přehlédl jsem. 
- Ondras
- Uživatel
Přesný link hodit neumím ale na:DavidD píše:Koukal jsme na laky autobusů About Me a ČSAD Polkost a mají je v barvách společnosti ROPID. Přemýšlím, jestli je to jen náhoda nebo ROPID začal kecat i do barev busů??
http://www.ropid.cz/informacni-material ... 0-(den-pid)__s208x1044.html
http://www.Ropid.cz/Informační materiály/Týden mobility 2010 (Den PID)/
je o tom "Panel - Logo PID jako jednotící prvek"
takže se to (možná) bude postupem času týkat všech budu PID.
omlouvám se, že cestu popisuju tak krkolomně, ale přímej link neumim hodit
blik
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem Polkostovou 1605 viděl poprvý, tak jsem si řikal, že si snad (RO)PID zaplatil na tom busu CVR. Hesly jako "jeden jízdní řád, jedna linka bez přestupu, jedna jízdenka, jeden tarif" se to jenom hýřilo