Pražské metro

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MF
Uživatel

Re: Pražské metro

Příspěvek od MF » 24.12.2010 11:37

Já si myslím, že nějakou solidní úroveň by si TF mělo držet a ne, že kde kdo si napíše nějaký text, byť zajímavý hroznou gramatikou! Od toho se ve školách ta čeština učí. Bohužel úroveň vycházejících žáků je čím dál tím horší. Nejlépe na tom jsou ročníky do toku cca 1990 (resp ti, co v tomto roce školu opustily), následně to je katastrofa.

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 24.12.2010 11:28

Cwapovým příspěvkem počínaje zde byla zabita zaímavá diskuze o bus terminálech, pěkně děkuju! A Vy OMH jako moderátor byste měl ty zbytečné kecy přesunout do patřičných vláken a ne v tom pokračovat a ještě přilévat do ohně. ](*,)

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 24.12.2010 11:18

OMH píše:... Jinak tu můžeme rovnou psát: Klucíííí :***, dNEska jSEm wyděl úúúpáá :))) kráásŇolinkou kačččÉÉnku :***** na trasičce:) linečky 1:p...
http://www.google.cz/search?q=vypatl%E1tor :D

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 24.12.2010 11:13

Např. mezera se nedělá jen mezi slovy, ale také po tečce, čárce apod. :wink:

Abychom mohli řešit obsah, je třeba, aby byl příspěvek napsán nejlépe v českém jazyce, byl k přečtení a k věci. Pojmem k přečtení mám na mysli, že se používají velká a malá písmena, používají se mezery apod. Jinak tu můžeme rovnou psát: Klucíííí :***, dNEska jSEm wyděl úúúpáá :))) kráásŇolinkou kačččÉÉnku :***** na trasičce:) linečky 1:p

Přeci všichni chceme, aby Tram-fórum mělo lepší kulturu obsahu, než jiná fóra, chaty, diskuze apod.

petr03
Uživatel

Příspěvek od petr03 » 24.12.2010 10:46

OMH píše:
petr03 píše:Reaguji ted na text-vse bylo psano z mobilu,a ten nema hacky. A velka pismena na zacatku vet,to mi uteklo,omlouvam se vsem. Polepsim se.
Acotrebadelattakymezery?Tojsteveskolejestenebrali?
A kde jsem takto spojil slova?Jestli jedo či dvě,tak to mi mohlo uěhnout,ale rozhodně celý text je napsaný v rámci moilu napsaný dobře. A to že na začátku jsem omylem nepsal velká písmena,to jsem přehlédl,stačí udělat mezeru,a tím se polepším. A to že se tady bude řešit čeština místo obsah, to sory pánové. Žák už nejsem nějaký pátek,a rozhodně co tady očas čtu,je taky zážitek. Tak prosím, řešte jen obsah.A rozhodně ten delší text,který jsem napsal mobilem, se dá číst, ne je minimálně psaný ypůsobem,který každý z nás používá denně.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 24.12.2010 10:29

petr03 píše:Reaguji ted na text-vse bylo psano z mobilu,a ten nema hacky. A velka pismena na zacatku vet,to mi uteklo,omlouvam se vsem. Polepsim se.
Acotrebadelattakymezery?Tojsteveskolejestenebrali?

petr03
Uživatel

Příspěvek od petr03 » 24.12.2010 9:47

Reaguji ted na text-vse bylo psano z mobilu,a ten nema hacky. A velka pismena na zacatku vet,to mi uteklo,omlouvam se vsem. Polepsim se.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 24.12.2010 9:25

cwapa píše:Člověče proč nezačínáš každou větu velkým písmenem ? Zkusil jsi to po sobě přečíst ? Je to hrůza !
Já to po něm ani nečetl, to se nedá... :roll: Bušit do klávesnicce jak hluchej do vrat, to dnes umí každý elév... :?

sloupik1984
Uživatel

Příspěvek od sloupik1984 » 24.12.2010 9:16

JaHu píše:K těm autobusovým obratištím...
Opatov - to bych ani nenazýval autobusovým obratištěm, když se obrací na ulici nebo na kruhovém objezdu. Plocha by zde sice byla, otázkou ale je, komu patří...
Tak já jsem se koukal do katastru a odstavná plocha pro busy před stanicí Opatov na obě strany(jak k Litochlebáku, tak k dálnici) patří Hlavnímu městu Praha :) ...

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 24.12.2010 0:58

petr03 píše:Ke smichovu mam jen jednu pripominku.jiz drive nekde zde na foru byl zverejnen plan prestavby smichova,kde je uvazovano s novym terminalem k radlicke ulici,pres koleje k metru.takze asi tak ke smichovu a k andelu.dale samozrejme si uvedomuji,ze dost konecnych,hlavne po trase b,bylo uvazovano jako docasnych.a po otevreni metra straceli vyznam.mesto by se melo snazit malo vyuzivane se zbavit,prodat,a tyto penize pouzit tam,kde by to bylo zapotrebi.napr. opatov.vzdyt by se diky tomu by dalo pak jesenicky smer presmerovat sem,ale pres kunratickou spojku.vzdyt na videnske je to obcas k zblazneni.co se tyka vychodu,tam je to tezke.tam je moznost CM,DH ci HA.kdyby se vyresil prujezd uhrinevsi,nejidealnejsi mi prijde DH.ale jak to vyresit.co je tam nejvetsi problem.urcite ten kulatak,a pak svetla na sterboholech. A jako dalsi,co by to urcite zlepsilo,by byl obchvat D1 - bechovice. Minimalne to udelat jednopasove,tzn. Jako 50% dalnici.ale ta tady bude buh vi kdy.takze takove reseni,ktere ted je,je asi akoratni.akorat bych to asi udelal tak,ze bych aspon 382 poslal na DH,a ostatni na haje.a co se tyka haju,ty uz volaji po reko a zvetseni.a ten opatov,kdysi mi bylo sdeleno myslim ropidem,ze je to v planu.ale asi hodne vzdalenem.ted me jeste napadlo nejak poresit dejvickou na severu.pak by bylo jasne dano smerovani.dejvicka-sever a zapad,smichov a zlicin-zapad a jih,opatov-jih,haje a DH pro vychod,CM pro vychod a sever,a kobylisy pro sever.
Člověče proč nezačínáš každou větu velkým písmenem ? Zkusil jsi to po sobě přečíst ? Je to hrůza !

petr03
Uživatel

Příspěvek od petr03 » 23.12.2010 22:47

Ke smichovu mam jen jednu pripominku.jiz drive nekde zde na foru byl zverejnen plan prestavby smichova,kde je uvazovano s novym terminalem k radlicke ulici,pres koleje k metru.takze asi tak ke smichovu a k andelu.dale samozrejme si uvedomuji,ze dost konecnych,hlavne po trase b,bylo uvazovano jako docasnych.a po otevreni metra straceli vyznam.mesto by se melo snazit malo vyuzivane se zbavit,prodat,a tyto penize pouzit tam,kde by to bylo zapotrebi.napr. opatov.vzdyt by se diky tomu by dalo pak jesenicky smer presmerovat sem,ale pres kunratickou spojku.vzdyt na videnske je to obcas k zblazneni.co se tyka vychodu,tam je to tezke.tam je moznost CM,DH ci HA.kdyby se vyresil prujezd uhrinevsi,nejidealnejsi mi prijde DH.ale jak to vyresit.co je tam nejvetsi problem.urcite ten kulatak,a pak svetla na sterboholech. A jako dalsi,co by to urcite zlepsilo,by byl obchvat D1 - bechovice. Minimalne to udelat jednopasove,tzn. Jako 50% dalnici.ale ta tady bude buh vi kdy.takze takove reseni,ktere ted je,je asi akoratni.akorat bych to asi udelal tak,ze bych aspon 382 poslal na DH,a ostatni na haje.a co se tyka haju,ty uz volaji po reko a zvetseni.a ten opatov,kdysi mi bylo sdeleno myslim ropidem,ze je to v planu.ale asi hodne vzdalenem.ted me jeste napadlo nejak poresit dejvickou na severu.pak by bylo jasne dano smerovani.dejvicka-sever a zapad,smichov a zlicin-zapad a jih,opatov-jih,haje a DH pro vychod,CM pro vychod a sever,a kobylisy pro sever.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 23.12.2010 17:42

To je sympatická diskuse, děkuji za zajímavé postřehy :wink: K těm Butovicím bych ještě dodal, že tam končí mnoho spojů berounského Proba. Ale nevím jestli jim nestačí jen ten jeden sloupek v každém směru na hlavní (odkazuji se na "průjezdný" postřeh výše). Nevím, tento terminál nepoužívám, jen na něj cestovalo v průběhu mých školních let několik dojíždějících spolužáků na bus. Na Knížecí je dobré v tom, že je dostupné centru ale nepřekáží, ale je hnusné. Myslím že skloubení tram, vlak, bus, metro nabízí konkétně pro tento terminál mnohem květnatější řešení. Například u té železniční zastávky se nachází oplocené hlídané "parkoviště" pro IAD, které bylo vytvořeno z bývalých autobusových stání. Tam by se třeba mohla přesunout část smíchovské zátěže "ven" z Prahy. Ale konkrétní představy nemám, jen mi to tam přijde momentálně trochu na divoko...

orky
Uživatel

Příspěvek od orky » 22.12.2010 19:29

Ve vztahu sever-MB pochopitelně k omezení došlo, nejvíc asi ve vztahu Letňany-Plamovka, kde autobusy místo souhrnného intervalu 2,5-7,5-4 jezdí po 6-15-7,5 a k tomu ještě zmizela komlet 187. Ve směru k Palmovce došlo k posílení ze Kbel, které já osobně považuji za neadekvátní. Vztah k Vysočanské poklesl výrazně méně, z Letňan fakticky je nižší pouze v ranní špičce, z Vinoře je o něco menší. Každopádně za poslední roky došlo na severu (zejména v Čakovicích) poměrně k masivní výstavbě.
Českomoravská měla už dávno zmizet a ten zbytek se měl ukončit u Nádraží Libeň. Osobně nechápu, proč se při rekonstrukci přednádraží v Libni s tím nepočítalo a nějaká autobisový terminálek nepostavil. Palmovka je postadatelná, fakticky je tam potřeba ukončit 2 linky - 109 a 140, které by to kapacitně měly zvládnout. Ta cca 3 stání by se tam měla někde najít vždycky.
Butovice by se klidně daly rekonstuovat jako průjezdné a vybrané linky spojit (třeba 179 na Malou Ohradu).
Budějovická a Kačerov musí vydržet do výstavby déčka, pak budou naprosto bez problémů,Kačerov se dost možná bude moci Kačerov zavřít.
Naopak Zličín, Opatov a další na kraji bude vhudné rekonstruovat do moderních podob a dimenzovat na dostatečnou kapacitu.
Letňany byly úlet století. Tam naopak nikdy potenciál pro obsazení všech míst nebude, bude úspěchem, když se podaří obsadit jedna řada. Příměstké a dálkové linky od Mělníka, Neratovic a z D8 tam zřejmě končit nebudou.

JaHu
Uživatel

Příspěvek od JaHu » 22.12.2010 17:51

petr03 píše:No ono kdyz se podivame po cele praze a konecnych busu,tak zjistime,ze tech co svou slavu kdysi meli,a meli vizi na budoucnost,tak ze jich tu je dost.a ze pomalu uvadaji diky rozvoji mhd.napr. ceskomoravska,zrovna dnes jsem pres ni jel,a na cele plose vseho vsudy 4 busy.a kdysi,byla plna.a co palmovka,andel,roztyly-i kdyz ty jakztakz praskaji ve sveh mezimeskou,nove butovice,holesovice,nakonec taky letnany,ale tam je to trosku asi o necem jinem.ale zase na druhou stranu je zde par konecnejch,kde je to mirne receno poddimenzovane.napr. budejovicka,kde se stoji,kde se da,taky kacerov praska ve sveh,chodov,opatov,tady u nas by to chtelo poradnou odstavnou plochu,haje,a dalsi,na ktere si zrovna nevzpomenu.jelikoz bydlim zrovna pod opatovem,rad bych zde neco videl takto vyresenyho.a slo by to,plocha by tu byla,a i dobre resitelne.ale to je tady ve hvezdach.DH je sice naddimenzovane,ale ma svoji budoucnost pred sebou.kdyz by se poresilo provazani metro-bus-tram-vlak,tak poroste.ale na cem to vysi????
K těm autobusovým obratištím, namátkou taková úvaha k vybraným obratištím:
Palmovka byla jednu dobu (a ten záměr možná stále trvá, pokud bude někdo chtít tento prostor zastavět) navržena na zrušení a autobusy zde končící k přesměrování na Českomoravskou. Nicméně, něco zde končit asi bude muset (linky přijíždějící z Proseka přes zastávky Kelerka a U Kříže), ale podoba a rozměry terminálu se časem možná změní.

Anděl (Na Knížecí) - za posledních cca 15 let nepozoruji žádný rozdíl a terminál rozhodně nezeje prázdnotou. Smíchovské nádraží je narvané k prasknutí, tam už se podle mě nic moc dalšího nevejde. Takže městské, meziměstské ani dálkové linky zatím neni z terminálu Na Knížecí kam přesunout (navíc kde jinde ukončit linky z Homolky, Malvazinek nebo Šmukýřky?).

Nové Butovice - mají význam pro Malou Ohradu apod., prázdné rozhodně nejsou, i když po roce 1994 jejich význam klesl.

Zličín - praská ve švech, dle mého názoru zbytečně moc odjezdových stání, která nebyla dlouhé roky využívána (a ani dnes ze spousty z nich žádné linky neodjíždí a parkují zde autobusy), ale značný nedostatek odstavných stání. V době vzniku bylo všude kolem spoustu volných ploch, otázkou ale je, jestli tenkrát bylo možné ten terminál navrhnout na větší ploše.

Budějovická - uvádíte, že je poddimenzovaná. Souhlas. Značnou vinu na tom ale má nově postavená administrativní budova, která tam ještě před pár lety nebyla a zmenšila plochu terminálu skoro na polovinu. Takže zde bych nehledal vinu ve špatně navrženém terminálu jako v případě Zličína, ale v nekoncepční výstavbě administrativních budov (podle mě se mělo počkat, až bude postavené déčko a autobusové linky z Jesenice ukončeny jinde).

Opatov - to bych ani nenazýval autobusovým obratištěm, když se obrací na ulici nebo na kruhovém objezdu. Plocha by zde sice byla, otázkou ale je, komu patří...

MPL
Uživatel

Příspěvek od MPL » 22.12.2010 11:44

jeffer píše:Najlepšie na tom ale je, že dostavba Letňan (skoro) nič nezmenila na vypravení autobusov z Palmovky, Českomoravské, Kobylis, Ládví, Nádraží Holešovice (tu zabrali už Kobylisy). Cez Prosek to jazdí snaď ešte častejšie ako predtým (ako smery na B - teda Vysočany/Palmovka, tak aj súbežne s C 136, 177, 183).
Snaha tu byla. Po otevření metra do Letňan u něj končila většina autobusů. Jenže dopravně to je nesmysl, abyste dojel autobusem do Letňan, vlezl do metra, dojel na Florenc, přestoupil a po 3/4 hodině vystoupíte ve Vysočanech, kam by ten autobus dojel za 5 minut. (Vím, přeháním, ale schválně).
Takže obyvatelé a radnice přilehlých MČ se vzbouřili a brzo se zase začalo jezdit až na Palmovku, Vysočany, atd.

Odpovědět