Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- honza121ludvik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
6372, což je B 961, ma tyhle Sterky taky.
Sedačky jsou zřejmě konstrukční vadou autobusu a vůbec si dopravce nemůže objednat jiné..Žížala píše:Potvrzuji, díky tomu jsem měl možnost poprvé ozkusit jízdu SORem. Oproti E-91 je to otřestrainzjohny píše:Dneska na 291 byla viděna malá SORka 3141.Zadní vyvýšená část je zřejmě pro trpaslíky, málem jsem si urazil hlavu o obrubu střešního nouzového východu. Ten byl zeshora zakrytý snad jen jakousi průsvitnou blánou, aspoň mi to tak připadalo. Celý strop působí, jako by byl z papíru, přezdívka "Trabant" je v tomhle ohledu přesná
Co se sedaček týče, dosud jsem za nejnepohodlnější považoval ty z 81-71M, ovšem po dnešním "zážitku" jsem změnil názor. Po cca 15 minutách jízdy z IPP na KN mě tak bolel zadek, jako snad nikdy dřív. Navíc jsem při každém přibrždění busu měl pocit, jako bych z té sedačky sklouzával... Jediné pozitivum oproti Ikarusu vidím v dostatku místa pro nohy. Pokud takto "pohodlné" jsou i NB 12 a 18, tak potěš pánbů...
Potvrzuji, díky tomu jsem měl možnost poprvé ozkusit jízdu SORem. Oproti E-91 je to otřestrainzjohny píše:Dneska na 291 byla viděna malá SORka 3141.
- honza121ludvik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Quasimodo si taky vysloužil kloubovej Ciťák.
To já jsem zase slyšel pojmenování "Sorátko" nebo "Quasimodo".krtinek píše:U Veolie jim říkaj např. "Kindrvajčko" nebo "Šmudla"
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No nevím, jak jindy (a dneska), ale celý minulý týden to bylo tak, jak jsem napsal = v 8:45 jel na Sázavu Cross. Vím to, protože jsem ho potkával kolem deváté v Říčanech.Sirka píše:V 8.45 jede kloubák na Sázavu.
A např. minulý týden to bylo 1602 na 232 a 1001 na 387.Sirka píše:většinou 1616 na 232 a 1002 na 387.
Dneska mě dojal Hotlinerův vůz 9557. V kabině měl nad levým oknem řidiče nápis "Vsaďte na kvalitu" a vedle toho HOT57 
No no, to trochu pleteškrtinek píše:Bývá tam každý všední den od rána do poledne. Polkosti ho tam musí posílat kvůli nízké kapacitě ranního spoje 232, kterým jede hodně děcek. Protože se jedná o prostou výměnu se standardním busem, tak samozřejmě když někde KB přebývá, musí někde chybět, a tím místem, kde chybí, je dopolední, pravidelně plný spoj linky 382 do Sázavy (odjezd z Hájů v 8:45, Sázava 10:00; zpět ze Sázavy v 10:18). V 11:33 se oba autobusy setkávají a prohodí si linky.
Jinak kindervejce se řiká i u DP a sorům se trabant řiká už docela dlouho.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U Veolie jim říkaj např. "Kindrvajčko" nebo "Šmudla" 
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak na 101 jezdí malá sorka (nic novýho). ale vyslechl jsem řidiče který tentokrát měli citybus. tam jsem se dozvěděl, že minisorce říkají tráboš.
ona je sorka z bakelitu? to teda endéráci předběhli dobu. bych se nedivil.
je to lehký, lepidlem opravitelný a plech je drahej.
ona je sorka z bakelitu? to teda endéráci předběhli dobu. bych se nedivil.
je to lehký, lepidlem opravitelný a plech je drahej.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dneska na 291 byla viděna malá SORka 3141. Fotečku z mobilu sem radši ani dávat nebudu.
Ten zbývající je 5903.pepik9111 píše:JP3035: Do našeho okolí Kačerova přišel z Hostivaře ještě 5857a ještě jeden, ale to je jedinej, u kterýho mi nejde ev.č. do hlavy. Byly 3 z Klíčova 3 z Hostivaře.
JP3035: Do našeho okolí Kačerova přišel z Hostivaře ještě 5857a ještě jeden, ale to je jedinej, u kterýho mi nejde ev.č. do hlavy
. Byly 3 z Klíčova 3 z Hostivaře.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bývá tam každý všední den od rána do poledne. Polkosti ho tam musí posílat kvůli nízké kapacitě ranního spoje 232, kterým jede hodně děcek. Protože se jedná o prostou výměnu se standardním busem, tak samozřejmě když někde KB přebývá, musí někde chybět, a tím místem, kde chybí, je dopolední, pravidelně plný spoj linky 382 do Sázavy (odjezd z Hájů v 8:45, Sázava 10:00; zpět ze Sázavy v 10:18). V 11:33 se oba autobusy setkávají a prohodí si linky.
Když už jsme u těch přesunů autobusů mezi provozovnami, nezná tu někdo důvod nedávného přesunu klíčovských a hostivařských B 732 na Kačerov?
Z Klíčova šly 5822, 5830 a 5883, takže máme tam zase o několik dobrých vozů méně.
Z Hostivaře 5882 a snad ještě nějaká, ale už nevím, která.
Nedávno někde byla i fotka kloubového autobusu na lince 232, protože nově udělané přejezdy mezi linkami. Ve kterou hodinu tam bývá?
Z Klíčova šly 5822, 5830 a 5883, takže máme tam zase o několik dobrých vozů méně.
Z Hostivaře 5882 a snad ještě nějaká, ale už nevím, která.
Nedávno někde byla i fotka kloubového autobusu na lince 232, protože nově udělané přejezdy mezi linkami. Ve kterou hodinu tam bývá?