MMM: to si piš, že vím o těch lidech. Ale ten hlavní iniciátor má teď místo pravidelných odpoledních ranní a tak vymýšlí spíše změnu hloubětínského turnusu, aby obyč. řidičům ubyly ranní, protože se opět nebezpečně rozrostl tábor "raňáků". A to co ty navrhuješ by možná bylo pěkný, ale známe své lidi. Takže tvé řešení by bylo jistě zajímavé, ale v praxi by to vypadalo tak, že se od Krejcárku "přiřítí" tramvaj s dálkovejma a zvonkem, protože jednoduše tam přece má přednost a nějaká IAD ji vůbec nezajímá
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: křižovatky s antipreferencí
9001: kolony tam jsou (a to výhradně do centra a v ranní špičce), ale ty se tvoří kvůli té křižovatce Sokolovská x Vacínova a světelnému přechodu u zastávky Palmovka (jak končí l. 12). Jak navzájem (podle mého soukromého názoru a pozorování) vůbec nekomunikují. Stává se to tak, že když už se křižovatka rozjede, tak se opět auta zastaví na přechodu pro chodce. Takže kolona se tvoří, ale nikdy jsem ji neviděl později jak v 9:00 a dál jak k Balabence. Se spuštěným semaforem byla kolona běžně až do 10 a stálo to nárazově až k Ocelářské ul.
MMM: to si piš, že vím o těch lidech. Ale ten hlavní iniciátor má teď místo pravidelných odpoledních ranní a tak vymýšlí spíše změnu hloubětínského turnusu, aby obyč. řidičům ubyly ranní, protože se opět nebezpečně rozrostl tábor "raňáků". A to co ty navrhuješ by možná bylo pěkný, ale známe své lidi. Takže tvé řešení by bylo jistě zajímavé, ale v praxi by to vypadalo tak, že se od Krejcárku "přiřítí" tramvaj s dálkovejma a zvonkem, protože jednoduše tam přece má přednost a nějaká IAD ji vůbec nezajímá
Takhle si oba dávají pozor a je to ideální.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Znám pár lidí co by zejména kvůli jejich častému ježdění od Krejcárku a špatnému výhledu odtamtud ke Karlínu za zapnutí oné SSZ rádi byli!willyjeff píše:Teda, né že bych byl rád, kdyby je znovu zapli, ale můžu ti navrhnout horní Palmovku9001 píše:A hlavně viděl si, že by se kdekoli v Praze světla zrušily?
Osobně bych to řešil změnou hlavní komunikace - místo od Karlína by se dala od Krejcárku = pro vozidla (IAD i TRAM) od Balabenky a TRAM od dolní Palmy se nic nezmění, vozidla od Karlína by musela dávat přednost jejich řidiči dobře viděným TRAM od Krejcárku (které často stejně "pouštějí", ale řidiči oněch TRAM se musí přes špatný výhled pořádně přesvědčit, že tomu tak skutečně je - jinak MU je "jejich") a TRAM od Krejcárku by dávaly přednost (proti dnešku jen) vozidlům od Balabenky.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To si mě dostal. Na tu jsem zapoměl, ale spíš mi šlo o vytrhaná světla a jejich náhradu. Třeba jak se tu psalo doplnění šikan.willyjeff píše:Teda, né že bych byl rád, kdyby je znovu zapli, ale můžu ti navrhnout horní Palmovku9001 píše:A hlavně viděl si, že by se kdekoli v Praze světla zrušily?
Bohužel u Palmovky je pořád šance, že ji zapnou, i když doufám díky tomu, že se tam všichni perfektně snáší. Neviděl jsem naprosto žádné kolony a to jak IAD tak MHD.
Děkuji Fořtíkovi za poznámku
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když se bavíte o té hradčanské - není náhodou nyní vyplé SSZ za zastávkou ZC? V tejdnu snad několik dnů bylo.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zrušily se světla U Kříže. 
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Teda, né že bych byl rád, kdyby je znovu zapli, ale můžu ti navrhnout horní Palmovku9001 píše:A hlavně viděl si, že by se kdekoli v Praze světla zrušily?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kolik jich tam bylo?Bobik píše:Hmm tak se zeptám rovnou - kolik lidí, jdoucích na červenou se bude muset na Hradčanské ještě přejet, než někomu dojde, že prolejzačka by byla lepší než světla na který každej dlabe?
Jinak musíš to brát tak, že ted tam je nejvyšší forma zabezpečení. A hlavně viděl si, že by se kdekoli v Praze světla zrušily?
- Bobik
- Uživatel
Hmm tak se zeptám rovnou - kolik lidí, jdoucích na červenou se bude muset na Hradčanské ještě přejet, než někomu dojde, že prolejzačka by byla lepší než světla na který každej dlabe?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty ses ještě naučil žít s tím, že tahle civilizace (bez ohledu národnosti, rasy atd.) řeší vše až když se něco semele? A to není jenom o dopravě.Štěpán píše:A kolik je teď aktuální limit v počtu mrtvejch, než se takováhle prolézačka začne někde stavět?
Když se podívám na Barr., asi stačí jeden nezodpovědný chodec...Štěpán píše:A kolik je teď aktuální limit v počtu mrtvejch, než se takováhle prolézačka začne někde stavět?
A kolik je teď aktuální limit v počtu mrtvejch, než se takováhle prolézačka začne někde stavět? 
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Se SSZ spekuloval jen Brejšín, naštěstí bude jen prolézačka typu Kavalírka.MM-Mikulovsky píše:Mo nevím teď kam - projížděl jsem kolem Slánské a připadá mí, že se tam dělá šikana pro chodce. Takže naštěstí SSZ nebude?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mo nevím teď kam - projížděl jsem kolem Slánské a připadá mí, že se tam dělá šikana pro chodce. Takže naštěstí SSZ nebude?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je ten Kocourkov až bo..(binec) v tomto státě - není to přec tak dlouho (max. co jsem v Praze), kdy na nějaké železniční trati byl zastaven provoz pro špatný tehnický stav výhybky na vlečku. Problém byl, že dle nějakého zákona výhybky napojující vlečky byly jejich součástí a tedy majetkem soukromých vlastníků vleček. Ten té konkrétní výhybky snad byl v konkurzu či co a nemohl investovat do její opravy. Muselo se to logicky vyřešit změnou zákona, jenž všechny takové výhybky převáděl do majetku vlastníka "hlavní" tratě = státu a jeho SŽDC!
Probíraná situace soukromých semaforů na veřejných silnicích, dle mne má mnoho společných znaků a asi řešením tedy bude jedině zákonné nařízení!
Žel logika nestačí - musí se sepsat lejstro i na obyčejný pšouk.
Probíraná situace soukromých semaforů na veřejných silnicích, dle mne má mnoho společných znaků a asi řešením tedy bude jedině zákonné nařízení!
Žel logika nestačí - musí se sepsat lejstro i na obyčejný pšouk.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano. A když nikdo neřekne nic proti, tak mít trvale zelenou směrem do krámu. Zajímavý článek na toto téma: http://kverulant.org/semafor%20lidl.html9001 píše:kdo má dost peněz, tak se může složit na SSZ a prostě si ji tam postavit.
chemik: Neboj, já jim odpvěděl stejným stylem, problém je v tom, že už to SSZ mezitím opravili. Základní podstata je, že úředníci píšou o tom jak to funguje teď (opravené) a nikde není důkaz o tom, jak to fungovalo v těch prvních dnech, o kterých píšu já. Promluvit bych si s nima šel, kdybych měl v ruce video (třeba to jak jsem dostal zelenou vlevo ze Švehlovky k Penny a zároveň kolem prolítla tramvaj a měla čočky na volno) kteréžto ale v ruce nemám.