Protože všichni vědí, že Milan je tak trochu exot... Už je to pár měsíců zpátky, co pojem Sloupek začal být velmi známý i mimo rámec naší vozovny. I Milan ví, že je tak trochu exot, ale nechce, aby se to o něm vědělo...willyjeff píše:Mimochodem, celkem mě šokovalo, že tvoje relace zmizela ze školení. A to jako proč? Když z ostatních tam dělají blbce, proč se nemůžeme zasmát aspoň tobě?
Chování zaměstnanců DP
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chování zaměstnanců DP
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty seš fakt exotMM-Mikulovsky píše:Respektive, když já jedu s VP vozem a za mnou je NP, tak na tom ještě vydělá (ušetřené síly na zvedání kočárku)!
Jinak, mimo uvedený případ, na 1 příslušnou "kočárkovou" plošinu beru běžně i dva "velké" kočáry respektive 3 až 4 (dle jejich velikosti) sedačky či golfáče - páč jsem naučen kočáry brát dokud se vlezou a základ je v tom, že když mi jede další pořadí na prdeli, tak já jsem stejně značně plný a v něm se s velkou pravděpodobností dá tancovat.
Mimochodem, celkem mě šokovalo, že tvoje relace zmizela ze školení. A to jako proč? Když z ostatních tam dělají blbce, proč se nemůžeme zasmát aspoň tobě?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Respektive, když já jedu s VP vozem a za mnou je NP, tak na tom ještě vydělá (ušetřené síly na zvedání kočárku)!DG7021 píše:I kdyby bylo, tak místa pro nekočárky jsou myslím v obou tramvajích srovnatelná.Pavel PS píše:Výborný názor! Jenom doufám, že Tě nepotkám, až pojedu se půlročním synem... I kdyby jsi měl na kufru další pořadí, kde máš jistotu, že ve voze již není místo pro kočárky obsazené???
Jinak, mimo uvedený případ, na 1 příslušnou "kočárkovou" plošinu beru běžně i dva "velké" kočáry respektive 3 až 4 (dle jejich velikosti) sedačky či golfáče - páč jsem naučen kočáry brát dokud se vlezou a základ je v tom, že když mi jede další pořadí na prdeli, tak já jsem stejně značně plný a v něm se s velkou pravděpodobností dá tancovat.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to těžko, maminky (tatínkové) s kočárky jsou velmi pružní a nejsou nspáskováni na jediném místě.MM-Mikulovsky píše:A zrovna naložení/vyložení kočárku přepravovaného jedinou dospělou osobou a navíc ještě s dalším malým capartem do VP TRAM zdrží víc než počkání na dojití i starých lidí k 2. stanicujícímu vlaku...
Pochopitelně mám na mysli všechny modifikace vozu T mimo wany.MM-Mikulovsky píše:Kočárky mimo vyhrazené místo - souhlasím v případě "vysokopodlažních částí" ne zcela či vůbe NP vozů.
I kdyby bylo, tak místa pro nekočárky jsou myslím v obou tramvajích srovnatelná.Pavel PS píše:Výborný názor! Jenom doufám, že Tě nepotkám, až pojedu se půlročním synem... I kdyby jsi měl na kufru další pořadí, kde máš jistotu, že ve voze již není místo pro kočárky obsazené???MM-Mikulovsky píše:...tak jako já v obdobných případech (pokud mám vysokopodlažní vůz a zejména, když za mnou jede NP) neuděluji povolení k nástupu s kočárkem, protože přepravce = řidič má dle vyhlášky MD - Přepravního řádu právo prohlásit vůz za obsazený.
- Pavel PS
- Uživatel
- Bydliště: tak už nejbližší vozovnou nejsou Střašidelnice, ani Pankrác, ale Kobylisy
- Kontaktovat uživatele:
Výborný názor! Jenom doufám, že Tě nepotkám, až pojedu se půlročním synem... I kdyby jsi měl na kufru další pořadí, kde máš jistotu, že ve voze již není místo pro kočárky obsazené???MM-Mikulovsky píše:...tak jako já v obdobných případech (pokud mám vysokopodlažní vůz a zejména, když za mnou jede NP) neuděluji povolení k nástupu s kočárkem, protože přepravce = řidič má dle vyhlášky MD - Přepravního řádu právo prohlásit vůz za obsazený.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A zrovna naložení/vyložení kočárku přepravovaného jedinou dospělou osobou a navíc ještě s dalším malým capartem do VP TRAM zdrží víc než počkání na dojití i starých lidí k 2. stanicujícímu vlaku nebo jeho opakovanému stanicování u sloupku (byť to je přímo přikázáno D1/2 a potažmo SPP výslovně jen při výskytu nevidomých a lidí na invalidním vozíku).Fořtík píše:MM-Mikulovsky píše:neuděluji povolení k nástupu s kočárkem, protože přepravce = řidič má dle vyhlášky MD - Přepravního řádu právo prohlásit vůz za obsazený.Tak zrovna toto je mi tak srdečně jedno...
Bruslaři- 100% souhlas
Kočárky mimo vyhrazené místo - souhlasím v případě "vysokopodlažních částí" ne zcela či vůbe NP vozů.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A tak zase pozor!
Jsou dvě věci, na které jsem vysazenej - 1) bruslaři, 2) kočárek mimo určené místo. Dalších věcí jsem si nikdy nevšimnul.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jeden kolega, který už je nejspíš dávno v důchodu tvrdil:
Dokud si nepřivedou do vozu lva nebo tygra, což by mě asi pokousalo, ať si vozí co chtěj :]
Dokud si nepřivedou do vozu lva nebo tygra, což by mě asi pokousalo, ať si vozí co chtěj :]
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM-Mikulovsky píše:neuděluji povolení k nástupu s kočárkem, protože přepravce = řidič má dle vyhlášky MD - Přepravního řádu právo prohlásit vůz za obsazený.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
chemik: Zase se ukázalo, že snaha o zjednodušování vede k omylu/nepochopení.
Tvůj případ z Olšanských hřbitovů byl naprosto OK - tak jako já v obdobných případech (pokud mám vysokopodlažní vůz a zejména, když za mnou jede NP) neuděluji povolení k nástupu s kočárkem, protože přepravce = řidič má dle vyhlášky MD - Přepravního řádu právo prohlásit vůz za obsazený.
Tvůj případ z Olšanských hřbitovů byl naprosto OK - tak jako já v obdobných případech (pokud mám vysokopodlažní vůz a zejména, když za mnou jede NP) neuděluji povolení k nástupu s kočárkem, protože přepravce = řidič má dle vyhlášky MD - Přepravního řádu právo prohlásit vůz za obsazený.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, doufam, že se tomu nedivíte
Vždyť se podívejte na metro. Jezdí v 90sec intervalu a má 5 vagónů. Stejně se najdou jedinci, co by se nejradši na eskalátorech zabili, aby to jejich metro stihli a dovedou se nacpat do neuvěřitelně narvaného vagónu proto, že to mají na výstupu blíž, ikdyž jiné vagóny jsou poloprázdné...Typický ovcovitý efekt
Nevím jak jinak bych to nazval 
Za další z této diskuze: to mě zaujal ten argument ohledně spěchu lidí s věkem 60+ a velmi omezenou pohyblivostí. Takže argumenty jsou vlastně dva. A) jsme moc mladí, aby jsme to pochopili (viz. cwapa v 2012-05-16 13:33) a B) protože jsou zapomětliví (viz. gabuliatko v 2012-06-07 11:45)? To mi nějak nesedí
Za další z této diskuze: to mě zaujal ten argument ohledně spěchu lidí s věkem 60+ a velmi omezenou pohyblivostí. Takže argumenty jsou vlastně dva. A) jsme moc mladí, aby jsme to pochopili (viz. cwapa v 2012-05-16 13:33) a B) protože jsou zapomětliví (viz. gabuliatko v 2012-06-07 11:45)? To mi nějak nesedí
Toto je normální i na 22 a stává se mi to často. Jedeme ve vláčku třeba tři 22, první nacvakanej a ostatní prázdný. Všichni se cpou do prvního spoje a tim ho dál zdržujou a nastává další vláčkování, když nepočkáš na dobíhače jsi za ... aniž by věděli, že za tebou je další pořadí a skoro prázdné...
A tak já to na sebe prásknu. Měl jsme včéra linku 11. cestou od Náměstí bří Synků k Flóře jsem si nasbíral asi 15 minut, další pořadí mi jelo na prdeli. Přiznávám, zhruba tak za 3 minutky z těch 15 jsem mohl já a to sice proto, že jsem měl vozy 2xT6, se kterými nejsem kamarád a proto raději jezdím opatrně. Nicméně zbytek zařídila Vinohradská a zaparkovaná dodávka u kolejí v Bruselské (a pak jsem vlastně jěště 2x počkal na dobíhající porsí). No ale pojďme k věci. Zastávka Olsšanské hřbitovy k Želvě. Stanicuju spolu s linkou deset. Následující pořadí linky 11 se nevejde do zastávky, tak vyčkává před přechodem.Linka 10 začne zavírat dveře. Tak začnu zavírat taky. U T6 to trvá déle, takže desítka pomalu odjíždí, zatím co já se teprve chystám k odjezdu. A v tom mě zří dvě u sloupku vesele tlachající, přibližně šedesátileté "dámy", každá s jednou berlí, nebo holí? Nevim už. Tak přeruší konverzací a vydávají se ke mě velice, velice pomalou chůzí a mávají na mě holemi (následující pořadí stále není v zastávce, vyčkává, až odjedu, aby mohl zaject ke sloupku). A teď k mému doznání - ano, nepočkal jsem na ně a drze jim zavřel dveře 15 metrů před nosem a odjel. jelikož jsem měl otevřené boční okénko od kabiny směrem k refíži, tak jsem si vyslechl tituly jako: čů**ku, zmr*e a ko*ote od těchto dvou dam.
Tak a teď mě Milane můžeš přijít zastřelit.
Ale víte, proč jsem to udělal? Než by ty dvě sprosté dámy došly ke mě a nastoupily do T6 s vysokejma schodama, měl bych po čočkách, musel bych zase stavět u sloupku a zdržoval bych následující pořadí linky 11 a další spoje za mnou. Ano, tušíte možná správně, následující pořadí linky 11 zastavilo u sloupku!!!
Tak a teď mě Milane můžeš přijít zastřelit.
Ale víte, proč jsem to udělal? Než by ty dvě sprosté dámy došly ke mě a nastoupily do T6 s vysokejma schodama, měl bych po čočkách, musel bych zase stavět u sloupku a zdržoval bych následující pořadí linky 11 a další spoje za mnou. Ano, tušíte možná správně, následující pořadí linky 11 zastavilo u sloupku!!!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Fořtík: Ti důchodci zvlášt u wan, resp kachen že
Jinak opět platí použití selského rozumu dle dané situace. Je mi líto MMM, jsi v práci, kde jde udělat předpis na rychlosti na výhybce, ale ne na každou sitauci...
Jinak opět platí použití selského rozumu dle dané situace. Je mi líto MMM, jsi v práci, kde jde udělat předpis na rychlosti na výhybce, ale ne na každou sitauci...