Metro při stisku začne blikat, červená se rozsvítí až když dveřní pohon začne konat.trainzjohny píše:... že při stisku svítí červeně mají všechny SORky a metro.
Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Pražské autobusy
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Právě, že ne. Zmáčkneš a v podstatě se nic nestane (možná se rozsvítí světlo nad hlavou) 
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha, já myslel že to pak začne blikat. Jinak že při stisku svítí červeně mají všechny SORky a metro.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
TJ: Jestli to bylo k mým fotkám, tak právě že to není totožné s metrem. Ono se to červeně rozsvítí jen na tu dobu, co to člověk drží, a potom to zase "zhasne" do zeleného stavu. Kdyby to bylo totožné s metrem, tak řeknu ještě budiž, ale na tomhle není vidět, jestli to už někdo zmáčknul ani jestli moje zmáčknutí vubec něco vyvolalo. Na světlo nad dveřmi jsem se nepodíval, takže nemůžu soudit, ale i kdyby, tak kdo proboha chce zvedat hlavu, aby zkontroloval, že se to zmáčklo???
Za tohle jednoznačně

- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to barevně a funkčně totožné s metrem ... takže zase koncepce dostává na *****.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Promin, ale kvůli selhání jednotlivce nemůžeš odsuzovat celý systém. Takže opět v klidu sděluji, že v zastávkách na znamení nevidím problém. Bohužel se bude muset jak je vidět ještě větší represe proti řidičům...gabuliatko píše:Jistě, až Tě nechá autobus na zastávce tak pak pochopíš co lidi maj s tou poptávkou. Kdyby ten *** aspoň ty vrata otevřel, ale on po mých 3 pokusech v době přechodu k jiným dveřím odjel. Ofiko odpověď z DP (přesně po 30 dnech) sem dostal, že v garáži vyzkoušeli a problém neshledali.9001 píše:Poslední dobou jezdím 188 Pankrác - Strašnice a nevidím v zastávkách na znamené žádný problém... Spíš uměle vytvořený problém lidmi co mají problém i s poptávkou dveří...
-
gabuliatko
- Uživatel
Jistě, až Tě nechá autobus na zastávce tak pak pochopíš co lidi maj s tou poptávkou. Kdyby ten *** aspoň ty vrata otevřel, ale on po mých 3 pokusech v době přechodu k jiným dveřím odjel. Ofiko odpověď z DP (přesně po 30 dnech) sem dostal, že v garáži vyzkoušeli a problém neshledali.9001 píše:Poslední dobou jezdím 188 Pankrác - Strašnice a nevidím v zastávkách na znamené žádný problém... Spíš uměle vytvořený problém lidmi co mají problém i s poptávkou dveří...
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Novinka v 6997. Nějak nechápu smysl proč to pořád svítí, když to stisknu, tak to svití červeně a když to pustim, tak zas zeleně.
Vic zmatků už by nešlo v těch čudlíkách vytvořit?
Vic zmatků už by nešlo v těch čudlíkách vytvořit?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
U řidiče jsou v sorce dvě možnosti jak se to může rozsvítit, podle toho co cestující zmáčkne. To, že se dveře neotevřou i když je zmáčknuto s tim nesouvisí a už jsem to několikrát viděl na vlastní oči, i přes opakované stisknutí a uvolnění dveří řidičem se prostě jedny neotevřely, často se pak otevřely na další zastávce jen tak i když nikdo nevystupoval, holt jsou to krámy z Libchav, tak co byste chtěli...Láďa píše:Nevím, zda-li se něco měnilo, ale dříve to fungovalo tak, že STOPka i poptávka dveří měly pro cestující stejnou "kontrolku", ale pro řidiče už nikoliv. Takže když cestující stiskl poptávku, rozsvítila se mu STOPka, řidiči ale pouze poptávka dveří.. Zažil jsem i případ, kdy cestující stiskl jen poptávku a zastávkou na znamení jsme vesele projeli.
Zapůjčená je ještě BN 12, ev. č. 3999. Zaslechl jsem cosi o tom, že to má být nějaká kompenzace za problémy u NB...trainzjohny píše:Jinak netušíte někdo na co má DPP půjčený SOR BN 10,5 ? Dnes jsem ho s ev.č. 2999 potkal na 170 a moc se na ní tedy nehodil...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Poslední dobou jezdím 188 Pankrác - Strašnice a nevidím v zastávkách na znamené žádný problém... Spíš uměle vytvořený problém lidmi co mají problém i s poptávkou dveří...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší okamžik je když vozidlo jede 
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
většinou vypadá, jako by zapomněl vystoupit a zvoní na řidiče, že chce ještě ven. Už jsem byl párkrát takového případu svědkem. Řidič v dobré vůli ještě zastavil a otevřel a cestující nic, chtěl vystupovat až za pár minut na další zastávce...Gregory píše:Jestliže cestující ihned po výjezdu dá znamení, tak to
A jak mám poznat ten správný okamžik před zastávkou?Gregory píše:... zastávám názor, že znamení o výstupu se má dávat před zastávkou a ne hned po vyjetí ze zastávky. To samé platí na výstup kočárku...
Jestliže cestující ihned po výjezdu dá znamení, tak z pozice řidiče než dojedu k zastávce, dávno zapomenu, že chce někdo vystupovat. Nevím, jestli u busu na přístrojovce něco svítí jako u tramvaje a řidič zde má kontrolku předvolby dveří, ale zastávám názor, že znamení o výstupu se má dávat před zastávkou a ne hned po vyjetí ze zastávky. To samé platí na výstup kočárku...ElWapp píše:Jasně, ale tady je ten malý rozpor mezi dáním znamení včas a zbytečným postáváním u dveří za jízdy. Měl bych dát znamení včas, ideálně po odjezdu z předchozí zastávky, a vstát až když autobus zpomaluje a zajíždí do zastávky. Osobně dávám znamení co nejdříve a pak si ještě na chvíli sednu, než autobus zastaví (pokud to obsazenost vozu dovoluje). Pak tu máme příměstské linky, kde je mezi zastávkami několik minut jízdy a pokud to tam neznám, prostojím třeba deset minut zbytečně u dveří. Což není tragédie, ale pokud to lze snadno zařídit tak, aby tohle postávání odpadlo, je podle mě škoda to neudělat, alespoň u nově dodávaných autobusů.Láďa píše: Tlačítka jsou zpravidla u dveří, takže pokud chce člověk vystoupit, musí se stejně prodírat. To samé platí o pohybu ve voze. Ke dveřím jde cestující zpravidla už před zastavením. Kdyby chtěl někdo vystupovat a ke dveřím by se rozešel až po zastavení vozu..
Jestli jsem to u SORu se svícením a blikáním spletl, tak se omlouvám, zkusím to zítra lépe okouknout