Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Chování zaměstnanců DP

Příspěvek od demon » 07.3.2021 9:57

trainzjohny píše:
07.3.2021 9:19
No, ono kdyby to bylo klasické očkování, které tě chrání proti nakažení, tak by tomu tak asi opravdu i bylo. Ale tyhle rychlokvaškové očkování tě nechrání před nakažením, ale před těžším průběhem, tedy i naočkovaný může být hravě přenašeč.
Jen pár poznámek:
Je to klasické očkování, které zásadně snižuje pravděpodobnost nakažení a zmírňuje případné následky. Očkovací látka oproti onemocněním získané imunitě vytvoří daleko vyšší hladiny protilátek a buněčnou imunitu a taková imunita je proto také dlouhodobější.
Určitá možnost nakažení, případně krátkodobého přenášení nemoci vinou přítomnosti viru na sliznici je tam vždycky.
Současné typy vakcíny jsou účinné proti všem zjištěným mutacím viru, i když proti jihoafrické, brazilské a americké mutaci méně než by bylo třeba, proto probíhá jejich modifikace.
Taky vycházím z dostupných informací, ovšem výhradně autorizovaných.

mart337
Uživatel

Příspěvek od mart337 » 07.3.2021 9:44

No odborníkem taky vůbec nejsem. Ale beru to orientačně podle třeba chřipky, což by mělo být trochu podobné.
Podle mne je to očkování a prodělání +- stejné, s tím že když to proděláš, tak jsou ty obranné látky asi trochu silnější. Ale základní problém je v mutacích virů. Pokud si vzpomínám, tak při očkování proti chřipce se taky očkuje na některé mutace, které se dají předpokládat v dané sezóně jako s největším výskytem. Takže očkovaní mají velkou šanci neonemocnět s tím, že když přijde něco "jiného", tak holt mají smůlu.
A podle mne asi tak nějak taky působí i covid. Prodělání i očkování by tě mělo ochránit proti typu, který jsi "prodělal", ale pokud přijde něco jiného, novější mutace, tak už nevím jestli to nemůžeš taky znovu prodělat.

kyk
Uživatel

Příspěvek od kyk » 07.3.2021 9:27

9001 píše:
05.3.2021 19:29
Demon: Očkováný neznamená, že to nechytneš ;-). V horším případě budeš mít mirný průběh, ale budeš pořád infekční...
Chytneš to, vakcina není igelitový pytel, ale není na 100% dokázáno, že nebudeš infekční.
Lidová tvořivost z toho dotvořila, že budeš infekční vždycky... OMG

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 07.3.2021 9:19

demon píše:
05.3.2021 22:26
trainzjohny píše:
05.3.2021 21:08
Proto taky prodělaný COVID stačí jen 90 dní, protože v té době je krajně nepravděpodobné že bys to chytil, naopak se dá očekávat, že protilátky máš a tedy by ti ten test byl na prd. Ono se stačí zamyslet a je jasné, proč se nedělá po prodělaném COVIDu, ale dělá se po očkování....
To ses teda moc nezamyslel...
Po prodělaném Covidu máš totiž úplně stejný protilátky jako po absolvovaném očkování. #-o
No, ono kdyby to bylo klasické očkování, které tě chrání proti nakažení, tak by tomu tak asi opravdu i bylo. Ale tyhle rychlokvaškové očkování tě nechrání před nakažením, ale před těžším průběhem, tedy i naočkovaný může být hravě přenašeč.
A co se týče protilátek, tak očkování ti nevytvoří stejné jako prodělaná nemoc, očkování tvůj imunitní systém "připraví" na to co dělat, ale vlastní protilátky proti nemoci nemáš, protože také můžeš nakazit a proto také i s očkováním můžeš nakazit další a proto i s očkováním test podstoupit musíš. Tedy takhle mi to vychází z dostupných informací. Ono podání podobného viru jako je COVID taky nemůže vytvořit stejné protilátky, ale jen podobné...
Nejsem na rozdíl od tebe erudovaný imunolog a nevyznám se v názvech proteinů, bílkovin a dalších čertovin a jejich interakcích, tedy to nechápu do podrobna, ale elementární princip mi vychází tak jak píšu.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.3.2021 16:15

von Špilberk píše:
06.3.2021 15:38
Mně to do mailu přišlo až dneska dopoledne. Je z toho i tisková zpráva na intranetu DPP, ale v době mojí četby "bulvárku" tam ještě nebyla.
Tento způsob distribuce informací zdá se mi poněkud nešťastným. 8-)
Dneska to přišlo podruhý. Zákoutí internetu jsou temná a občas se v nich něco ztratí nebo zatoulá...

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 06.3.2021 15:38

Bobik píše:
06.3.2021 6:05
A na základě čeho máš jistotu, že to bude skutečně tak, jak pan OMH píše?
A je to jinak? 8-)
demon píše:
05.3.2021 19:15
Já to mám třeba v mailu.
Mně to do mailu přišlo až dneska dopoledne. Je z toho i tisková zpráva na intranetu DPP, ale v době mojí četby "bulvárku" tam ještě nebyla.
Tento způsob distribuce informací zdá se mi poněkud nešťastným. 8-)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 06.3.2021 6:05

von Špilberk píše:
05.3.2021 17:40

Bohužel jsem nucen poděkovat panu OMH za to, že jsem se četbou jeho "bulvárku" konečně dozvěděl, jak to u mého zaměstnavatele bude s testováním. Je fajn, když je pan OMH informován dřív než zaměstnanci, kterých se to týká. :zadnice
A na základě čeho máš jistotu, že to bude skutečně tak, jak pan OMH píše?

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 05.3.2021 22:26

trainzjohny píše:
05.3.2021 21:08
Proto taky prodělaný COVID stačí jen 90 dní, protože v té době je krajně nepravděpodobné že bys to chytil, naopak se dá očekávat, že protilátky máš a tedy by ti ten test byl na prd. Ono se stačí zamyslet a je jasné, proč se nedělá po prodělaném COVIDu, ale dělá se po očkování....
To ses teda moc nezamyslel...
Po prodělaném Covidu máš totiž úplně stejný protilátky jako po absolvovaném očkování. #-o

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 05.3.2021 21:08

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 05.3.2021 19:38

9001 píše:
05.3.2021 19:29
Očkováný neznamená, že to nechytneš
Což je přesně to samé jako prodělaný Covid. Taky to neznamená, že to nechytneš a tahle varianta tam zmíněna je. Imho je to chyba.
Zaměstnanec DP může být klidně zdravotník, učitel, 70+ nebo se k očkování dostal jiným způsobem. Pár jich znám, proto to zmiňuju.
Rozhodně to nedémonizuju, taky jsem samotest už vyzkoušel, stejně jako mnoho výtěrů z nosu, takže žádnej problém.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 05.3.2021 19:29

Demon: Očkováný neznamená, že to nechytneš ;-). V horším případě budeš mít mirný průběh, ale budeš pořád infekční...

Navíc jak by se běžný zaměstnanec DP dostal k očkování, když ted jdou senioři 70+ a učitelé...

Jinak bych to nedémonizoval :-). Dneska jsem si dělal samotest a je to v pohodě :-).

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 05.3.2021 19:15

Já to mám třeba v mailu. Postrádám tam variantu "jsem očkovaný", tudíž i očkovaní se zřejmě budou muset co týden podrobovat testu... #-o

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 05.3.2021 17:40

pozor OMG
Zaměstnanci DPP se budou testovat sami doma
http://mhd86.cz/2021/03/05/zamestnanci- ... sami-doma/
„Vzhledem k počtu zaměstnanců, provozů a provozoven DPP jsme se rozhodli, že své zaměstnance budeme testovat formou samotestů. První zásilku samotestů v dostatečném množství pro všechny zaměstnance, pracovníky na dohodu či brigádníky bychom měli obdržet v průběhu těchto dní. Následně ji budeme obratem distribuovat mezi zaměstnance tak, abychom v průběhu příštího týdne měli otestovány všechny zaměstnance nastupující k výkonu práce,“ sdělila pro dopravní magazín MHD86.cz Aneta Řehková, tisková mluvčí DPP. Testování všech zaměstnanců DPP musí proběhnout do 12. března a poté každý týden.
Bohužel jsem nucen poděkovat panu OMH za to, že jsem se četbou jeho "bulvárku" konečně dozvěděl, jak to u mého zaměstnavatele bude s testováním. Je fajn, když je pan OMH informován dřív než zaměstnanci, kterých se to týká. :zadnice

Ústečák
Uživatel

Příspěvek od Ústečák » 09.4.2020 12:57

von Špilberk píše:
09.4.2020 12:37
Takové úvahy jsou cesta do blázince. Např. lékaři doporučují větrat:
Takže když doma chodí někdo bez roušky a má koronavirus, tak po vyvětrání ho na zrnku prachu vypustí ven a já si ho při větrání vpustím do bytu. Takže závěr: nevětrat, nedýchat. :D
To nedýchání je obecně vcelku dobrá rada. 8-)

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 09.4.2020 12:37

Takové úvahy jsou cesta do blázince. Např. lékaři doporučují větrat:
Takže když doma chodí někdo bez roušky a má koronavirus, tak po vyvětrání ho na zrnku prachu vypustí ven a já si ho při větrání vpustím do bytu. Takže závěr: nevětrat, nedýchat. :D

Odpovědět