Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Adam108
Uživatel

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Adam108 » 27.9.2022 10:16

Ohledně Petřin, plánuje se tam zprovoznit preference nebo už funguje?

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 26.9.2022 20:26

von Špilberk píše:
26.9.2022 17:45
A hlavně: z lidí, co lezou to politiky, tomuhle nikdo nerozumí.
Nááááhodou znam jednoho co tomuhle rozumí a do politiky leze... :lol:

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 26.9.2022 17:45

Bobik píše:
26.9.2022 17:21
Karosák píše:
26.9.2022 11:59
Ale pokud chce někdo dopravu v Praze aktivně řešit, zde se nabízí obrovské a neorané pole působnosti.
Moc práce, málo politickýho efektu.
A hlavně: z lidí, co lezou to politiky, tomuhle nikdo nerozumí.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 26.9.2022 17:21

Karosák píše:
26.9.2022 11:59
Ale pokud chce někdo dopravu v Praze aktivně řešit, zde se nabízí obrovské a neorané pole působnosti.
Moc práce, málo politickýho efektu. Na to se ti každej vyprdne. Jo zapíchnout někam semafor, to je jiná, to je rychlé a navíc se to dá dobře prodat, jak se naši volení představitelé starají o "bezpečnost". Viz Petřiny, že.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 26.9.2022 11:59

Tak to já jí za bižuterii považuji stále. Před obnovou i po ní. Předtím nižší míra preference, ale dalo se předjímat chování. Po obnově poměrně nízká spolehlivost - jakože když funguje detekce a ve správný čas, tak to vyjde krásně, ale úspěšnost neodpovídá intenzitě provozu v místě. Křižovatka reaguje, na můj vkus a zatížení, dosti nepružně a nemotorně. Buď to nezvládá řadič, nebo jsou nevhodně nastavená data/časy/priority... :-k
Jak je loterie rádio od KL, tak je loterie detekce od Národní a občas i z mostu (od Jiráska moc nejezdím). Také jsem párkrát hlásil závadu detekce, ale když jsem zjistil, že je to jukebox, tak jsem na celé SSZ rezignoval.

A ještě si přísadím - když je tak ohromným volebním tématem doprava, nevšiml jsem si, že by někdo zmiňoval "chytrou dopravu" s využití moderních technologií. Stále se omílají jen "ošklivé" výkopové práce a opravy silnic. Ale kde je snaha o progres?! Zapikolovali jsme si město semafory, které v takovém množství už nutně dopravu ovlivňují a to velmi. Přesto se k problematice jejich řízení stále přistupuje stylem "postav a nech svítit". Snad jedinou výjimkou jsou tunelové komplexy, kde jde ale hlavně o bezpečnost. Jinak pustina, nebo zelené vlny pro papaláše! Krásným příkladem budiž obludné trio signalizací v Karmelitské, kde jsme se díky jejich fantastické arytmii opět vrátili blíže ke kolonám z 90' let. Posíláme klíčenku :roll:
A jen třešničkou na dortu je, že se o nějakou změnu, i přes masivní problémy dopravy automobilové, snaží vlastně jen pár srdcařů od tramvají a možná nějaká duše z TSK. Čest výjimkám. Ale pokud chce někdo dopravu v Praze aktivně řešit, zde se nabízí obrovské a neorané pole působnosti. Není zač :P

OKN81
Uživatel

Příspěvek od OKN81 » 26.9.2022 11:10

Díky za reakce. Já měl 17 v neděli a nestačil jsem se divit. Jinak jsem nikdy s touto křižovatkou problém při průjezdu neměl.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 26.9.2022 11:09

Pokud vím, tak se připravuje výměna řadiče, tudíž do té doby se s tím zřejmě nikdo příliš zabývat nebude.
Ta křižovatka je ostudná už poměrně dlouho.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 26.9.2022 10:45

Rádio od Karlovek si žije vlastním životem od své instalace. Nejednou jsem to hlásil a bylo prověřováno. Přesto někdy nefunguje 1 kolo, někdy celý den apod. Přeřadil jsem to tedy z kategorie závada, do kategorie vlastnost :-W

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 25.9.2022 15:55

Myslím, že v rádiu chyba nebude, protože někdy funguje, jindy ne. Spíš si někdo (policajti z centrály?) s tou křižovatkou věčně hraje a podle toho, to ne/funguje.

OKN81
Uživatel

Příspěvek od OKN81 » 25.9.2022 10:41

Nešlo by prosím pěkně opravit vzdálené rádio u národního divadla ve směru od karlových lázní? Díky.

MPL
Uživatel

Příspěvek od MPL » 16.9.2022 9:52

Lidi neblázněte, jak zřídítě "oficiální" místo, kam lze hlásit závady, řidiči to tam začnou psát a bude třeba na to opět "oficiálně" odpovídat.
Takhle stačí to udělat složitější a na ty, co hlásí závady i tak, být "trochu nepříjemnější" a 95% řidičů si rozmyslí to absolvovat. No a je to - nemusí se složitě nikomu vysvětlovat, proč závada nahlášená před X týdny stále ještě není odstraněná. :lol:

Voko23
Uživatel

Příspěvek od Voko23 » 16.9.2022 9:41

Ještě se nabízí využít webou aplikaci DPP, kam píší podněty cestující i jiní...
https://www.dpp.cz/kontakt/kontaktni-fo ... i-pochvaly

Tohle se určitě čte, zpracovává a chodí i odpovědi co se pro nápravu udělalo...

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 16.9.2022 8:17

Ona by při nejhorším nebyla ani potřeba žádná webová aplikace (samozřejmě děsně drahááá a složitááá). Ve finále by stačil jeden "kouzelný" email pro služební potřebu, něco jako zavady@dpp-cz. Ale vsadím se, že i když by to nic nestálo, tak by zase byl obrovskýýý problééém, protože všichni v kancelářích mají tolik práce, že není v celém DPP jediný pracovník, který by měl čas to číst a přeposílat na kompetentní místa.
Ale teď už se radši přihlásím na konzultaci do těch Bohnic, protože vidíte jaké mám nápady. To přece není normální. :D

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 15.9.2022 8:41

Ústečák píše:
14.9.2022 8:37
...podobné věci se z modrého řeší úplně běžně - prakticky denně.
Podívej, mě je z kabiny vlastně úplně jedno, jestli se to řeší, neřeší, jak se to řeší, kdo to řeší a kdo přesně za to může a nemůže. Pro mě je podstatné, že není vyřešeno. Čili z mého pohledu = moc nefunguje. Navíc zhusta nevím proč a navíc mám pocit, že to vlastně ani nikoho moc nezajímá a netrápí.
A bohužel, krutá realita a získaná zkušenost je taková, že je mnohdy lepší a rychlejší to napsat sem, případně to řešit jinými, postranními cestičkami, než oficiální cestou.

Ústečák
Uživatel

Příspěvek od Ústečák » 14.9.2022 11:35

Ta webová aplikace měla dávno existovat. Problém je, že podobné závady opravdu jsou kolikrát dávno předané (nejčastěji překoplý kabel, čekání na součástku u starší vexle a podobně), ale řidiči se nemají jak dozvědět, že problém již je hlášen a čeká se na vyřešení, které nejde uspíšit. A kvůli tomu, že se někomu nechce to řešit, má násobně víc lidí násobně víc práce. To mě štvalo hodně, to je fakt. Ukázkovej systémovej nedostatek (kterej by se dal pěkně vyřešit implementací do MC, když už ho máme).

Odpovědět