Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Linkové vedení
To je v poho, jako záloha jedou v 7:39 proložené linky 4 a 16 a úplně největší záloha další 1 v 7:53 či 7:55 s drobným upozorněním výpravčího (začínám v 8:03), kdyby náhodou ten vláček 4xT jel taky trochu v jiných časových polohách. 
Naposledy upravil(a) Brejšín dne 31.8.2012 22:36, celkem upraveno 1 x.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jeď radši dřív...
tak zase nechápu.¨
Zítra mám šichtu ze Žižkova, tak si hledám spojení a trochu nevím čemu mám věřit:
krtek přijíždí na Palmovku 7:32 a teď to přijde
A) linka 1 odjíždí v 7:33 a je to garant dle zastávkového JŘ
B) linka 1 odjíždí v 7:35 negarantovaný spoj dle vyhledáváčů a linkového JŘ
Čemu mám věřit?
Zítra mám šichtu ze Žižkova, tak si hledám spojení a trochu nevím čemu mám věřit:
krtek přijíždí na Palmovku 7:32 a teď to přijde
A) linka 1 odjíždí v 7:33 a je to garant dle zastávkového JŘ
B) linka 1 odjíždí v 7:35 negarantovaný spoj dle vyhledáváčů a linkového JŘ
Čemu mám věřit?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A je to venku
Nosek v ČT. Změny nejsou kvůli úsporám, ale kvůli změnám ve městě. Karlín, Smíchov už nejsou průmyslovými čtvrtmi a je potřeba tomu přizpůsobit tomu MHD a podobně.
Nosek v ČT. Změny nejsou kvůli úsporám, ale kvůli změnám ve městě. Karlín, Smíchov už nejsou průmyslovými čtvrtmi a je potřeba tomu přizpůsobit tomu MHD a podobně.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
predelavalo se to dnes
Re: Tram do Řep
Teď na to taky koukám. Dal bych ale hlavu na špalek, že ráno mi IDOS nalezl spojení na 3. 9. 2012 z Řep l. 9 v intervalu 4 min a l. 10 v intervalu 8 min. Nic víc.nick píše:Ve špičce bude linka 10 jezdit až do Řep v intervalu 4 minutyŽádné spoje končící ve špičce na Kotlářce jsem nenalezl..
Tram do Řep
Neznáte někdo důvod, proč i po skončení prázdninového provozu bude polovina spojů linky 10 končit v PD ráno i odpoledne na Kotlářce, když linka 16 do Řep kvůli výluce na Floře nejezdí?
-
Filip8399
- Uživatel
- Bydliště: V noci s dalekohledem je to jediná zastávka, kde je vidět na tubus metra, ale jede se tam 20minut
Lepší by bylo napsat: "Ze zastávky Sparta jede do zastávky Špejchar, kde je ukončen." a žádné prapodivné klikyháky tam nedělat!
Samozřejmě, že to funguje jednoduše, jako třeba v NY: „Směr městská část; písmeno na konečnou a na konečnou ve špičkách. Ve špičkách písmeno na konečnou jako expres“. Prosté .Brejšín píše:Nijak, jen je poznámka o intervalu v daném úseku a že některé končí tam a jiné zase jedou o kus dál. A funguje to taky.
Nijak, jen je poznámka o intervalu v daném úseku a že některé končí tam a jiné zase jedou o kus dál. A funguje to taky. 
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: poznámky v ZJŘ
A jak tak označují v Berlíně kde končí jaký spoj M1 nebo M4?Jenda1989 píše:Jezdím často do ciziny: München. Zürich, Berlín a věřte, že tam tolik "inteligentních" pozn. rozhodně nemají.!!!!
Re: poznámky v ZJŘ
No jo, jenze podivnym individuim z Rytirske se Mnichov s Berlinem hodi do kramu jenom obcas, kdyz potrebujou protlacit metrobusy; zdravy rozum se jim jaksi nehodi (blbe se s nim delaji barevne cary pres mapu).Jenda1989 píše:Jezdím často do ciziny: München. Zürich, Berlín a věřte, že tam tolik "inteligentních" pozn. rozhodně nemají.!!!!
poznámky v ZJŘ
Dříve bylo na ZJŘ vyznačeno akorát, že vůz jede do té até vozovny, max. vůz končí jízdu ve st. xy a taky to stačilo. Dnes by každý kdo má "rozum" chtěl mít na ZJŘ poznámku a pak se v tom nikdo nevyzná.
Já jsem pro vrátit se k tomu co bylo v minulosti a navíc tam přidat max. ten @ s upozorněním, že do takto vyznačených zastávek jedou jen shodně označené spoje.
Jezdím často do ciziny: München. Zürich, Berlín a věřte, že tam tolik "inteligentních" pozn. rozhodně nemají.!!!!
Já jsem pro vrátit se k tomu co bylo v minulosti a navíc tam přidat max. ten @ s upozorněním, že do takto vyznačených zastávek jedou jen shodně označené spoje.
Jezdím často do ciziny: München. Zürich, Berlín a věřte, že tam tolik "inteligentních" pozn. rozhodně nemají.!!!!
Tenhle systém vysvětlivek přes celej jízdní řád je špatnej od začátku. Začalo to na příměstských linkách, kdy sice jela jedna linka, ale skoro každej spoj končil někde jinde. Budiž, na první pohled to vypadalo, že linka jezdí často, dokonce i několikrát do hodiny, ovšem to, že tam kam potřebuju jednou 3 busy za den, to je věc jiná. Jako Čech se v tom po nějaký době vyznám, přečtu si to a možná to z poznámek pochopím. Na příměstských linkách je to víceméně šumák.
Ale nasadit tenhle systém do města...
Nejenom, že by se v tom někdy prase nevyznalo (viz příspěvek od KarlosK), je to nepřehledný. Ale už vidím, jak z toho budou nadšený turisti. Doteď jim stačilo ukázat, tohle jsou stanice, tohle je týden, tamto víkend, najdeš si hodinu a tady máš minuty, kdy to jede. Jednoduchý, přehledný, jedna poznámka se dala vysvětlit rychle a vozíčkáře pochopil každej.
S timhle budu radši dělat, že nerozumim anglicky, než jim vysvětlovat půlku abecedy a $ß><@&€.
Vyhnal bych k zastávkám ty, kteří tohle vymysleli tohle dělení linek a výjimky (poznámky), ať to vysvětlujou. Chápu, že člověk tiskající jízdní řády dělá jen to, co mu přijde odjinud.
Ale nasadit tenhle systém do města...
S timhle budu radši dělat, že nerozumim anglicky, než jim vysvětlovat půlku abecedy a $ß><@&€.
Vyhnal bych k zastávkám ty, kteří tohle vymysleli tohle dělení linek a výjimky (poznámky), ať to vysvětlujou. Chápu, že člověk tiskající jízdní řády dělá jen to, co mu přijde odjinud.