Pražské metro
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Pražské metro
MM-Mikulovsky: Já jsem "v kanclu" od roku 2005. A moc se snažím neztrácet vztah k realitě a snad se to i daří. Taky trávím hodně času v terénu, a to i na úkor volného času. Ale vidím stav kolem sebe a musím Vám dát za pravdu, že u většiny lidí se ztráta kreativity dostavuje, u některých jedinců je to fakt škoda, když se z nich stanou zapšklé trosky žijící teorií a stavem praxe v době, kdy se jí ještě aktivně věnovali...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Školy a kancl mě nebaví (a dle mne velmi silně přispívají ke ztrátě kreativity, umění se koukat...) - na tram se mi líbí, jen právě to (pro jednotlivce naštěstí jen občasné) vstávání kolem třetí i o víkendu (kdy je viditelně naprosto nepotřebné) je pořádnej vopruz! Kolem páté se už vstává o poznání radostněji, alespoň v létě je to i viditelný rozdíl, a to si potom ani navíc nemusíš uvědomovat, že následná práce bude mít přeci jen nějaký užitek. A nejsem sám - vzpomínám si, jak během mých začátků jsem pravidelně viděl v neděli kolem 15.00 na Palačáku střídat "staré mazáky" po skoro 12 hodinové směně na trojce. Byli viditelně unavení a říkali to co já - první dvě hodiny na trase (cca 4.30 - 6.30, příprava a výjezd na konečnou zabere cca 60min.) jezdili naprosto zbytečně!chemik87 píše:Teďs na to Milane kápnul. ..........
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vlastně máš pravdu, tisk psal, že musí přesvědčit kolegy v ZM, ale to dle nedávných info (opět v tisku) teď snad nemá dlouho zasedat (Bém měl cca ze dva termíny zrušit).gabuliatko píše:Aby to nebylo jen politický blábol ... do 1.7.2010 není moc času, takže osobně jsem v klidu. Podobně jako s těmi škrty.
Jinak zrovna včera mi jeden metrák, na mojí narážku o tom prodlužování, říkal, že jsou jediní co nic neví - vzpomínám, že úplně stejné to bylo s jakýmikoli změnami u tram (většinou nerealizovanými).
Takže se spíš jen chtějí zalíbit voličům před volbami - ať je zvolí a pak "prý" provedou změny! I ty noviny psaly "volby jsou skutečně všemocné".
-
gabuliatko
- Uživatel
Aby to nebylo jen politický blábol ... do 1.7.2010 není moc času, takže osobně jsem v klidu. Podobně jako s těmi škrty.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zase tu platí, že levá ruka neví (či lépe dokonce nechce vědět) co dělá pravá - se zbytečností ROPIDu, pokud změnu JŘ prosadí představenstvo DP bez jeho souhlasu nelze nesouhlasit.KGX 63 píše:Já se obávám, že tímhle tempem už tak v září. Nechápu jak může představenstvo rozhodovat o něčem co by mělo být v kompetenci ROPIDu. To pak tu organizaci můžem klidně zrušit a dopravci si můžou dělat sami co budou chtít. Navíc ROPID v týhle kauze dělá raději mrtvýho brouka. Neustále dokola se mluví o prodloužení provozu metra, ale jak to teda nakonec bude s návaznou dopravou? Vznikne snad i nový typ jízdních řádů?Bobik píše:Takže jestli to chápu správně, v listopadu zas nebude na výplaty?
Jediné správné řešení by bylo požadavky zastupitelů Prahy (sedících v představenstvu DP) na rozšíření spojů projednat přes ROPID a to i za cenu opačného utlumení nevyužívaných spojů:
1.) Osobně (byť nejsem noční návštěvník barů a představení či podobné kulturní akce končí cca kolem 22.hodiny) dokáži pochopit snahu některých se v pátek a sobotu bavit déle - cca do 1.00 následujícího dne.
2.) Však nechápu proč i v neděli (a sobotu) ráno jezdí metro a denní povrchové linky cca od 4.30hodin jako v pracovní den! Když vidím, že do půl sedmé v soupravě vozím naprosto jen vzduch, tak si myslím, že první nedělní výjezdy denních spojů by bohatě stačily z konečných cca v 6.00 (do té doby bohatě vystačí jen noční spoje - vždyť by také později začaly, takže by to nebyl ani problém v organizaci délky směn)!
Já se obávám, že tímhle tempem už tak v září. Nechápu jak může představenstvo rozhodovat o něčem co by mělo být v kompetenci ROPIDu. To pak tu organizaci můžem klidně zrušit a dopravci si můžou dělat sami co budou chtít. Navíc ROPID v týhle kauze dělá raději mrtvýho brouka. Neustále dokola se mluví o prodloužení provozu metra, ale jak to teda nakonec bude s návaznou dopravou? Vznikne snad i nový typ jízdních řádů?Bobik píše:Takže jestli to chápu správně, v listopadu zas nebude na výplaty?
- Bobik
- Uživatel
Takže jestli to chápu správně, v listopadu zas nebude na výplaty?Proxy píše:Zatím není uzavřená žádná smlouva, takže DPP si to bude zřejmě jezdit na své podnikatelské riziko.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zatím není uzavřená žádná smlouva, takže DPP si to bude zřejmě jezdit na své podnikatelské riziko.9001 píše:Jak to tedy vůbec je? Je to tím, že nám představenstvo DPP se zpolitizovalo, že nyní DOPRAVCE rozhoduje o tom, že se bude jezdit déle. To pan Vodrážka šlápnul na krk ROPIDu?
Jinak osobně budu radši když bude jezdit metro do 1 ráno, než aby na některých metrolinkách jezdil vzduch na konečné.
Omezení metrolinek by bylo vhodné, ale o tom DPP nerozhoduje - to si platí Ropid...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zase ono to je spíš takové, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Dva dny v týdnu o hodinu není tolik. Pálka by to byla kdyby to bylo celý týden.
Jak to tedy vůbec je? Je to tím, že nám představenstvo DPP se zpolitizovalo, že nyní DOPRAVCE rozhoduje o tom, že se bude jezdit déle. To pan Vodrážka šlápnul na krk ROPIDu?
Jinak osobně budu radši když bude jezdit metro do 1 ráno, než aby na některých metrolinkách jezdil vzduch na konečné.
Jak to tedy vůbec je? Je to tím, že nám představenstvo DPP se zpolitizovalo, že nyní DOPRAVCE rozhoduje o tom, že se bude jezdit déle. To pan Vodrážka šlápnul na krk ROPIDu?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Co si tak matně vybavuji, hodinovy provoz metra stoji to same, co cca 3 hodinovy provoz povrchove dopravy. Tudiz to bude velice zajimave.. Mesto bude solit jako mourovate..
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neviděl bych to tak tragicky. Dyt se říká, že se sáhne do rezerv DPP nebo spíš takhle to prezentoval Vodrážka.MOp píše:To budou po volbach skrty jako blazen. Uz se tesim na vikendovy provoz po 20 minutach na vybranych linkach a ve vsedni dny interval 12 minut.
Damir to napsal dobře. Pokud se škrty udělají rozumně, tak proč ne.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Upřímně řečeno, když se škrty udělají rozumně, proč ne... Taková 180 v SN po 15 minutách je rozhodně zbytná, stejně jako velké busy na linkách typu 116, 216, 245, 256... Úspory by neměly být sprosté slovo.MOp píše:To budou po volbach skrty jako blazen. Uz se tesim na vikendovy provoz po 20 minutach na vybranych linkach a ve vsedni dny interval 12 minut.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To budou po volbach skrty jako blazen. Uz se tesim na vikendovy provoz po 20 minutach na vybranych linkach a ve vsedni dny interval 12 minut.
- Radim7227
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.novinky.cz/ekonomika/198005- ... -dele.html
Noční metro v Praze bude o víkendu jezdit o hodinu déle.
Noční metro v Praze bude o víkendu jezdit o hodinu déle.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co mě překvapilo že se podívala dneska 3x až na ládví. Já měl za to že tam sice už jednou byla ale že se to dál nedoporučuje tam s ní jezdit .....