Pražské metro

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Absolut
Moderátor

Re: Pražské metro

Příspěvek od Absolut » 22.4.2010 10:06

MM-Mikulovsky: Já jsem "v kanclu" od roku 2005. A moc se snažím neztrácet vztah k realitě a snad se to i daří. Taky trávím hodně času v terénu, a to i na úkor volného času. Ale vidím stav kolem sebe a musím Vám dát za pravdu, že u většiny lidí se ztráta kreativity dostavuje, u některých jedinců je to fakt škoda, když se z nich stanou zapšklé trosky žijící teorií a stavem praxe v době, kdy se jí ještě aktivně věnovali...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.4.2010 9:25

chemik87 píše:Teďs na to Milane kápnul. ..........
Školy a kancl mě nebaví (a dle mne velmi silně přispívají ke ztrátě kreativity, umění se koukat...) - na tram se mi líbí, jen právě to (pro jednotlivce naštěstí jen občasné) vstávání kolem třetí i o víkendu (kdy je viditelně naprosto nepotřebné) je pořádnej vopruz! Kolem páté se už vstává o poznání radostněji, alespoň v létě je to i viditelný rozdíl, a to si potom ani navíc nemusíš uvědomovat, že následná práce bude mít přeci jen nějaký užitek. A nejsem sám - vzpomínám si, jak během mých začátků jsem pravidelně viděl v neděli kolem 15.00 na Palačáku střídat "staré mazáky" po skoro 12 hodinové směně na trojce. Byli viditelně unavení a říkali to co já - první dvě hodiny na trase (cca 4.30 - 6.30, příprava a výjezd na konečnou zabere cca 60min.) jezdili naprosto zbytečně!

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 22.4.2010 8:53

gabuliatko píše:Aby to nebylo jen politický blábol ... do 1.7.2010 není moc času, takže osobně jsem v klidu. Podobně jako s těmi škrty.
Vlastně máš pravdu, tisk psal, že musí přesvědčit kolegy v ZM, ale to dle nedávných info (opět v tisku) teď snad nemá dlouho zasedat (Bém měl cca ze dva termíny zrušit).
Jinak zrovna včera mi jeden metrák, na mojí narážku o tom prodlužování, říkal, že jsou jediní co nic neví - vzpomínám, že úplně stejné to bylo s jakýmikoli změnami u tram (většinou nerealizovanými).
Takže se spíš jen chtějí zalíbit voličům před volbami - ať je zvolí a pak "prý" provedou změny! I ty noviny psaly "volby jsou skutečně všemocné".

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 22.4.2010 7:32

Aby to nebylo jen politický blábol ... do 1.7.2010 není moc času, takže osobně jsem v klidu. Podobně jako s těmi škrty.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 21.4.2010 19:27

KGX 63 píše:
Bobik píše:Takže jestli to chápu správně, v listopadu zas nebude na výplaty?
Já se obávám, že tímhle tempem už tak v září. Nechápu jak může představenstvo rozhodovat o něčem co by mělo být v kompetenci ROPIDu. To pak tu organizaci můžem klidně zrušit a dopravci si můžou dělat sami co budou chtít. Navíc ROPID v týhle kauze dělá raději mrtvýho brouka. Neustále dokola se mluví o prodloužení provozu metra, ale jak to teda nakonec bude s návaznou dopravou? Vznikne snad i nový typ jízdních řádů?
Zase tu platí, že levá ruka neví (či lépe dokonce nechce vědět) co dělá pravá - se zbytečností ROPIDu, pokud změnu JŘ prosadí představenstvo DP bez jeho souhlasu nelze nesouhlasit.
Jediné správné řešení by bylo požadavky zastupitelů Prahy (sedících v představenstvu DP) na rozšíření spojů projednat přes ROPID a to i za cenu opačného utlumení nevyužívaných spojů:
1.) Osobně (byť nejsem noční návštěvník barů a představení či podobné kulturní akce končí cca kolem 22.hodiny) dokáži pochopit snahu některých se v pátek a sobotu bavit déle - cca do 1.00 následujícího dne.
2.) Však nechápu proč i v neděli (a sobotu) ráno jezdí metro a denní povrchové linky cca od 4.30hodin jako v pracovní den! Když vidím, že do půl sedmé v soupravě vozím naprosto jen vzduch, tak si myslím, že první nedělní výjezdy denních spojů by bohatě stačily z konečných cca v 6.00 (do té doby bohatě vystačí jen noční spoje - vždyť by také později začaly, takže by to nebyl ani problém v organizaci délky směn)!

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 21.4.2010 18:11

Bobik píše:Takže jestli to chápu správně, v listopadu zas nebude na výplaty?
Já se obávám, že tímhle tempem už tak v září. Nechápu jak může představenstvo rozhodovat o něčem co by mělo být v kompetenci ROPIDu. To pak tu organizaci můžem klidně zrušit a dopravci si můžou dělat sami co budou chtít. Navíc ROPID v týhle kauze dělá raději mrtvýho brouka. Neustále dokola se mluví o prodloužení provozu metra, ale jak to teda nakonec bude s návaznou dopravou? Vznikne snad i nový typ jízdních řádů?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 21.4.2010 11:58

Proxy píše:Zatím není uzavřená žádná smlouva, takže DPP si to bude zřejmě jezdit na své podnikatelské riziko.
Takže jestli to chápu správně, v listopadu zas nebude na výplaty?

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 20.4.2010 19:04

9001 píše:Jak to tedy vůbec je? Je to tím, že nám představenstvo DPP se zpolitizovalo, že nyní DOPRAVCE rozhoduje o tom, že se bude jezdit déle. To pan Vodrážka šlápnul na krk ROPIDu?
Jinak osobně budu radši když bude jezdit metro do 1 ráno, než aby na některých metrolinkách jezdil vzduch na konečné.
Zatím není uzavřená žádná smlouva, takže DPP si to bude zřejmě jezdit na své podnikatelské riziko.
Omezení metrolinek by bylo vhodné, ale o tom DPP nerozhoduje - to si platí Ropid...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.4.2010 15:47

Zase ono to je spíš takové, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Dva dny v týdnu o hodinu není tolik. Pálka by to byla kdyby to bylo celý týden.

Jak to tedy vůbec je? Je to tím, že nám představenstvo DPP se zpolitizovalo, že nyní DOPRAVCE rozhoduje o tom, že se bude jezdit déle. To pan Vodrážka šlápnul na krk ROPIDu?

Jinak osobně budu radši když bude jezdit metro do 1 ráno, než aby na některých metrolinkách jezdil vzduch na konečné.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 20.4.2010 15:30

Co si tak matně vybavuji, hodinovy provoz metra stoji to same, co cca 3 hodinovy provoz povrchove dopravy. Tudiz to bude velice zajimave.. Mesto bude solit jako mourovate..

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.4.2010 15:26

MOp píše:To budou po volbach skrty jako blazen. Uz se tesim na vikendovy provoz po 20 minutach na vybranych linkach a ve vsedni dny interval 12 minut.
Neviděl bych to tak tragicky. Dyt se říká, že se sáhne do rezerv DPP nebo spíš takhle to prezentoval Vodrážka.

Damir to napsal dobře. Pokud se škrty udělají rozumně, tak proč ne.

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 20.4.2010 15:06

MOp píše:To budou po volbach skrty jako blazen. Uz se tesim na vikendovy provoz po 20 minutach na vybranych linkach a ve vsedni dny interval 12 minut.
Upřímně řečeno, když se škrty udělají rozumně, proč ne... Taková 180 v SN po 15 minutách je rozhodně zbytná, stejně jako velké busy na linkách typu 116, 216, 245, 256... Úspory by neměly být sprosté slovo.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 20.4.2010 10:24

To budou po volbach skrty jako blazen. Uz se tesim na vikendovy provoz po 20 minutach na vybranych linkach a ve vsedni dny interval 12 minut.

Radim7227
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim7227 » 20.4.2010 10:22

http://www.novinky.cz/ekonomika/198005- ... -dele.html
Noční metro v Praze bude o víkendu jezdit o hodinu déle.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 16.4.2010 1:52

Co mě překvapilo že se podívala dneska 3x až na ládví. Já měl za to že tam sice už jednou byla ale že se to dál nedoporučuje tam s ní jezdit .....

Odpovědět