Když jsem to fotil tak jsem přemýšlel co mohlo požár způsobit a napadlo mě, že mohl požár způsobit kuřáka přecházející přes místo pro přecházení, který zahodil cigaretu do suché trávy (nasvědčovalo by tomu i šíření ohně od místa pro přecházení - dále oheň postupně snižoval sílu a udělal menší neplechu)von Špilberk píše:Jóó, bývaly časy, kdy kolem tratí často hořela tráva. Důvodem byly buď jiskry od parní lokomotivy nebo vlak s vagonem se zadřenými brzdami. Co bylo příčinou zde![]()
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Výluky a jiná omezení
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Není možná, vždyť přeci tento úsek byl osázen teplomilnými stálezelenými sukulenty
A viděli jste tu bující divočinu na Evropské?To je žrádlo-tráva chcipla, tramvaje nejezdí a bodláky se šťovíkem to konečně mohly vyhnat vzhůru. No, počkáme do voleb 
Jinak včerejší výluka na Vršovické byla zábavná, krátká 7 byla zpestřením, ale že se v kritickém úseku Minská - Otakarova neopravily ani lokální poruchy je teda na palec dolů :-S
Jinak včerejší výluka na Vršovické byla zábavná, krátká 7 byla zpestřením, ale že se v kritickém úseku Minská - Otakarova neopravily ani lokální poruchy je teda na palec dolů :-S
-
von Špilberk
- Uživatel
Jóó, bývaly časy, kdy kolem tratí často hořela tráva. Důvodem byly buď jiskry od parní lokomotivy nebo vlak s vagonem se zadřenými brzdami. Co bylo příčinou zde

Průběžná - Kubánské náměstí
Datum a čas vzniku: 12.07.2015 14:36
Čas obnovení provozu: 12.07.2015 14:47
HZS - likvidace požáru.
http://www.dpp.cz/mimoradne-udalosti/1507121436/

Datum a čas vzniku: 12.07.2015 14:36
Čas obnovení provozu: 12.07.2015 14:47
HZS - likvidace požáru.
http://www.dpp.cz/mimoradne-udalosti/1507121436/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já chápu, že to DPP to třeba nechce předělávat, kdyby se tam náhodou ještě něco změnilo, ale dejme tomu takové dva, tři dny předem by měl být standard. V řádu hodin to už vidím jako problém.
-
von Špilberk
- Uživatel
Já taky pochopil, o co jde. Je to zvláštní přístup, protože ROPID to má od DP a zveřejňuje to rovnou, kdežto DP nám to dávkuje po troškách. Takže i ta poslední výluka na Malostranské (23.7.) už na ROPIDu je a na DP ne.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, mně šlo hlavně o to, že DPP (dejme tomu měsíc předem) o výluce ví, udělá na to (dejme tomu 14 dnů předem) výlukové JŘ, ale informování cestujících na jeho informačním kanále proběhne až 15 hodin před začátkem výluky. Mimochodem už to tam konečně dodali: http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/otaka ... -tramvaji/
-
von Špilberk
- Uživatel
Už je to v sousedním vlákně: jde "pouze" o opravu železničního mostu u Otakarky. A na ropidu podrobnosti jsou. 
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Za 15 hodin začíná minimálně měsíc předem plánovaná výluka Otakarova - Koh-i-noor. Jako již tradičně, na webu dpp.cz se o ní ale moc podrobností nedozvíte.

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/prehl ... enci-2015/

http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/prehl ... enci-2015/
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Veškeré informace a hlášení: méně je často více 
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky digitální panely u vstupů: zobrazují něco tak dlouhého a složitě formulovaného, že to nikdo nečte. Nestačilo by Úsek Kačerov - Háje uzavřen. - a střídat s anglickou verzí?
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To bylo v připomínkách již při poslední výluce metra s koncem na Kačerově... Ale proč to řešit... Osobně jsem takové cestující, kteří si nechali metro s orientací Kačerov ujet, zaznamenal. A to i minule o víkendu.
-
von Špilberk
- Uživatel
Mám dva drobné postřehy k výluce M-C: Jel jsem z Pavláku na Bůďu. Metro mi ujelo před nosem, takže jsem tam 10 minut stepoval. Za tu dobu se ani jednou neozval rozhlas, že by někde jako něco bylo.
A za druhé: přijelo metro s orientací Kačerov. Od Pražského povstání se ozývalo klasické: "upozorňujeme cestující, že tento vlak končí ve stanici Kačerov."
Zkrátka proč dělat nějaké výlukové hlášení, když můžeme použít to zatahovací.
Docela bych se nedivil, kdyby se ve všední den našel nějaký dezorientovaný cestující, který po tomto hlášení vystoupí na Povstání nebo Pankráci, a bude čekat na příští metro na Háje.
A za druhé: přijelo metro s orientací Kačerov. Od Pražského povstání se ozývalo klasické: "upozorňujeme cestující, že tento vlak končí ve stanici Kačerov."
Zkrátka proč dělat nějaké výlukové hlášení, když můžeme použít to zatahovací.
Docela bych se nedivil, kdyby se ve všední den našel nějaký dezorientovaný cestující, který po tomto hlášení vystoupí na Povstání nebo Pankráci, a bude čekat na příští metro na Háje.
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nejakej sikula zas strhnul trolej mezi Knizecim a Plzenkou
Když tak na to koukám, mohlo se zkusit udělat dvojí zřetězení! Mohla se udělat 24/14/6. 24 Spořilov - Orteňák, 14 Orteňák - Lazarská a 6 Lazarská - Kubáň.
Akorát nevím, jestli by to všechno sežvejkal Apex.
Výstaviště bude teda bonbónek. Ještě do toho 91 - bude to zajímavý.
Akorát nevím, jestli by to všechno sežvejkal Apex.
Výstaviště bude teda bonbónek. Ještě do toho 91 - bude to zajímavý.