Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Linkové vedení

Příspěvek od Martin Šubrt » 05.8.2012 22:42

Je to smutný, ale až na drobný lapsus s neexistujícím obloukem je uzivatel35 stále ve svých návrzích více při smyslech než Ropid...

uzivatel35

Příspěvek od uzivatel35 » 05.8.2012 22:38

Jebi píše:
Jenda1989 píše:Mohu malou otázku, po kterých obloucích by měla jet l.č. 13 mezi I.P.P a Muzeem?
Rovně, pak couvnout vlevo a pak zas rovně a je tam, ne? :wink:
Pokud tam oblouk není, tak se může dostavět.

Jebi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jebi » 05.8.2012 22:11

Jenda1989 píše:Mohu malou otázku, po kterých obloucích by měla jet l.č. 13 mezi I.P.P a Muzeem?
Rovně, pak couvnout vlevo a pak zas rovně a je tam, ne? :wink:

Filip8399
Uživatel
Bydliště: V noci s dalekohledem je to jediná zastávka, kde je vidět na tubus metra, ale jede se tam 20minut

Příspěvek od Filip8399 » 05.8.2012 21:47

uzivatel35 píše:co s linkou 14, když se zruší, přijde Barrandov o přímé spojení s centrem.
Linku 14 NERUŠIT!!! Už jen stačí, že nemůžem přímo na Karlák. Já bych navrhoval spíš 4 na Barrandov CD,CT (14 nechat přes Myslíkovu, protože je to jediná linka na kterou se člověk může víc spolehonut a 4 pojede až na IPP) a místo toho bych pásmoval 12, která by nahoru jezdila jen raní špičce jinak končila na SN. Sice 12+20 páteřní svazek hezký, ale nic se nezmění na tom, že bude jezdit v konvojích z Malé Strany až do nevidim!

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 05.8.2012 21:41

uzivatel35 píše:
Vojta Tramvaj píše:Teď mě tak napadlo, že vlastně ROPID začal prosazovat návrhy uživatele 33, nebo jak se jmenoval (nemyslím uživatele13). jeho návrhy nebyly propracované a nikdy se nad tím nezamyslel.
Já jsem ale nikdy nenavrhoval:
a)metrolinku 3 (myslím, že praktičtější a levnější by bylo vytvořit M24 do ÚDDP a linky 3 a 7 zrušit)
b)zrušení 19 (devatenáctku považuji za velice dobře situovanou linku, akorát by měla jezdit na Kubáň a na Ďáblice)
c) 16 pryč ze Spojovací (tím se zvýší počet přestupů, Spojovací je zajištěna dobře, na každou stranu zde jede jedna linka, tady jedině tak zkrátit každou druhou 9 na Vápenku, ale to se nebude líbit odpůrcům pásmování)
d) spojení 14 a 24 (je to velice nepřehledné)
e) prasárnu v podobě M11 pásmující se na NBS a k tomu 6 (vždy jsem si představoval M11 s pásmováním pouze na Olšanských hřbitovech, k čemu metrolinka, když posílá jen půlku spojů a druhou půlku zaplňuje jiná linka, tro pak nemusí být 11 metrolinkou vůbec

Myslím, že moje návrhy by vyšly lépe, než to, co stvořil ropid
Nicméně, k tomu, co se zde nyní probírá, viděl bych to takto
4 Čechovo nám.,-Karlák-Újezd-Kotlářka
6 Spořilov-NBS...Karlák-Václavák-Nám.Republiky-Výstaviště (celotýdenní provoz)
13 Barrandov-Palačák-IPP-Muzeum-Jiřího z Poděbrad-Flora-Olšanské hřbitovy
konečně v oblasti P5 jsou orientační, nabízí se totiž otázka, co s linkou 14, když se zruší, přijde Barrandov o přímé spojení s centrem.
Mohu malou otázku, po kterých obloucích by měla jet l.č. 13 mezi I.P.P a Muzeem?

uzivatel35

Příspěvek od uzivatel35 » 05.8.2012 21:30

Vojta Tramvaj píše:Teď mě tak napadlo, že vlastně ROPID začal prosazovat návrhy uživatele 33, nebo jak se jmenoval (nemyslím uživatele13). jeho návrhy nebyly propracované a nikdy se nad tím nezamyslel.
Já jsem ale nikdy nenavrhoval:
a)metrolinku 3 (myslím, že praktičtější a levnější by bylo vytvořit M24 do ÚDDP a linky 3 a 7 zrušit)
b)zrušení 19 (devatenáctku považuji za velice dobře situovanou linku, akorát by měla jezdit na Kubáň a na Ďáblice)
c) 16 pryč ze Spojovací (tím se zvýší počet přestupů, Spojovací je zajištěna dobře, na každou stranu zde jede jedna linka, tady jedině tak zkrátit každou druhou 9 na Vápenku, ale to se nebude líbit odpůrcům pásmování)
d) spojení 14 a 24 (je to velice nepřehledné)
e) prasárnu v podobě M11 pásmující se na NBS a k tomu 6 (vždy jsem si představoval M11 s pásmováním pouze na Olšanských hřbitovech, k čemu metrolinka, když posílá jen půlku spojů a druhou půlku zaplňuje jiná linka, tro pak nemusí být 11 metrolinkou vůbec

Myslím, že moje návrhy by vyšly lépe, než to, co stvořil ropid
Nicméně, k tomu, co se zde nyní probírá, viděl bych to takto
4 Čechovo nám.,-Karlák-Újezd-Kotlářka
6 Spořilov-NBS...Karlák-Václavák-Nám.Republiky-Výstaviště (celotýdenní provoz)
13 Barrandov-Palačák-IPP-Muzeum-Jiřího z Poděbrad-Flora-Olšanské hřbitovy
konečně v oblasti P5 jsou orientační, nabízí se totiž otázka, co s linkou 14, když se zruší, přijde Barrandov o přímé spojení s centrem.

Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 04.8.2012 13:42

MM-Mikulovsky píše:
Jó, opět jsem si vzpomenul na souvislost:
- Nová D1/2 zavedla na TT jeden nový status zastávek a to "manipulační"!
- Může někdo říct, jestli už jsou konečně tímto správným statusem označeny zastávky Palmovka na Sokolovské?
NEJSOU!

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 04.8.2012 12:49

Pepa z Nuslí: Já myslím, že na pivo je potřeba tahat někoho z Ropidu :-). Na tom, že v Ječné bude linka chybět a že ML3 je nesmysl se shodne téměř každý mimo dva lidi v nejvyšším vedení Ropidu.

Jenom bych poukázal na to, že po odklonění 16 z Braníka NEŠLO dle Ropidu zavést sólo linku Zvonařka - Braník, protože přetížení Moráně. Najednou, byť rovně, což je přece jen maličko pro tu signalizaci lepší, ale i tak, tak tam vrazí linky dvě, což je zase horší než +1 linka na tom SSZ do oblouku.

No a k té Ječné. Nejzatíženější trať má především večer a o víkendech stále delší následné intervaly. Víkendy a večery jen s 22 a M10+16 (a 16 často už v sóle), to je fakt zážitek. A to je tam dost lidí, kteří jezdí i víkendy jen na Karlák, takže by uvítali kratší intervaly. Zatímco v řadě částí města plýtváme, v Ječné se nám uměle třeba večer vytvořily spoje na stupni 5...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.8.2012 12:05

Martin Šubrt píše:.... Na Čechově od Francouzské určitě. Nicméně nad 6 od Obloukové bych při určitých úpravách výstupní zastávky přimhouřil oko. ...
100% souhlas = rozhodně uspořádání a status zastávek, jenž jsem už v tomto směru ukončení zde uváděl a inspiroval jsem se při tom praxí z několika BUS linek (např. 118 a 124 na Dvorcích, ale i dalších míst) = sloučená "výstupní + manipulační" (což by byla dnešní nástupní l.4 v Minské) a nástupní zastávka (což by byla nácestná Čechovo nám ZC + současná výstupní l.4).

Jó, opět jsem si vzpomenul na souvislost:
- Nová D1/2 zavedla na TT jeden nový status zastávek a to "manipulační"!
- Může někdo říct, jestli už jsou konečně tímto správným statusem označeny zastávky Palmovka na Sokolovské?

Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 04.8.2012 10:19

Martin Šubrt píše: Z Bruselské a Zvonařky lidé jezdí, ale zase tam ukončovat linku místo cesty k Nádraží Vršovice znamená, že pro méně lidí ruším spojení více lidem. Ovšem, pokud je 6 tady rušena...zase se to nabízí, jenže s tou linkou po průjezdu Ječnou není kam jet. Václavák je přecpanej trojkama, od Národní dál jede prázdná šestka a na Moráň odbočit nejde kvůli trojce i šestce a přecpanosti úseku.
Když se úspěšně metrolinkovala 17, tak si myslím, že bylo zbytečné metrolinkovat TROJKU. 17 má atraktivnější trasu a je přímější než trojka. Co na tom, že jede přes Václavák? Ano jede, ale všemožně se kroutí, kdežto 17 jezdí vlastně přímo z Modřan až na Výstaviště. Tím chci říct, že ta trasa je daleko přímější.
Ad Ječná: tam 5 linek má co dělat aby ty davy pobraly. Sám tudy jezdím a vím o čem je řeč.
Možná že by stálo za to tohle probrat u pivka, když jsme sousedé.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 04.8.2012 9:57

Pepa z Nuslí: 4 až na ÚDDP má určitou logiku, když se odtamtud vyrube 11, aby od Černokostelecké bylo nějaké přímé spojení na Pavlák. Ovšem za stadardního stavu s linkou 11 je pak kombinace 4+11 trošku divná a je škoda ztrácet přímou vazbu přes Nusle na Smíchov, která je určitě rychlejší. Tj. 4 z ÚDDP (přes Vršovické nám.) rozhodně nikoho na Barrandov nedoveze. Navíc vzniká problém s ukončením 7 a to je hodně nevhodné jí nějak končit ve stylu 24.

Čechovo nám., Olšanské hřbitovy, Pamovka - osobně si také myslím, že v těchto místech by opravdu nic končit němělo. Na Čechově od Francouzské určitě. Nicméně nad 6 od Obloukové bych při určitých úpravách výstupní zastávky přimhouřil oko.

V předposlední verzi nárhu Ropidu 6 v trase Otakarova - Pavlák - Vávlavák - Republika - Výstaviště (špičky Vozovna Kobyilisy) dokonce byla. Ale padla na touze zmetrolinkovat trojku...

Z Bruselské a Zvonařky lidé jezdí, ale zase tam ukončovat linku místo cesty k Nádraží Vršovice znamená, že pro méně lidí ruším spojení více lidem. Ovšem, pokud je 6 tady rušena...zase se to nabízí, jenže s tou linkou po průjezdu Ječnou není kam jet. Václavák je přecpanej trojkama, od Národní dál jede prázdná šestka a na Moráň odbočit nejde kvůli trojce i šestce a přecpanosti úseku.

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 04.8.2012 1:00

Pepa z Nuslí píše:Jenda1989:
Já si umím představit prodlouženou linku 4 ale až z ÚDDP. Důvod je jednoduchý - přímý spojení na Barrandov. Protože, když se to s velkou slávou zavedlo, tak nevím, proč by se to teď mělo rušit.

Ad: k Čechovu náměstí - tam opravdu nemá žádná linka končit, tím méně čtyřka. Když byla čtyřka zkrácena v roce 1998, vždycky jsem to považoval za zhovadilost.

A Zvonařka - tady souhlasím s MMM. Je tu hodně lidí, povětšinou starších a ti by uvítali, když by se sem jezdila otáčet pravidelná linka. Musela by to být linka, která by zajistila spojení do centra, jinak by tato linka ztratila na atraktivitě. Ono mezi námi taková šestka v trase Zvonařka - IPP - KN - PN - Anděl - Smíchovské nádraží by nebyla špatná, ale přece jenom by spíše bylo vhodné ji trasovat do následující podoby. ZVONAŘKA - IPP - KN - VN - Masna - Republika - VÝSTAVIŠTĚ

A teď čekám kritiku.
Ahoj Pepo,
co se mně týká tak trasování l.č. 6 přes VN by nebylo špatné a hlavně jak jsem již napsal výše by si natáhlo cestující. Co se l.č. 4 týká tak bych jí zavedl v trase Kubánské nám. - Sídl. Barrandov (CD, CT) jak jsem též napsal výše. Do ÚD.DP bych nechal i nadále jezdit l.č. 7, protože si myslím, že toto spojení má svou tradici a to už od r. 1961, od kdy sem jezdila l.č. 27 (v r. 1985 přečíslovaná na 7).

Pepa z Nuslí
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 03.8.2012 23:26

Jenda1989:
Já si umím představit prodlouženou linku 4 ale až z ÚDDP. Důvod je jednoduchý - přímý spojení na Barrandov. Protože, když se to s velkou slávou zavedlo, tak nevím, proč by se to teď mělo rušit.

Ad: k Čechovu náměstí - tam opravdu nemá žádná linka končit, tím méně čtyřka. Když byla čtyřka zkrácena v roce 1998, vždycky jsem to považoval za zhovadilost.

A Zvonařka - tady souhlasím s MMM. Je tu hodně lidí, povětšinou starších a ti by uvítali, když by se sem jezdila otáčet pravidelná linka. Musela by to být linka, která by zajistila spojení do centra, jinak by tato linka ztratila na atraktivitě. Ono mezi námi taková šestka v trase Zvonařka - IPP - KN - PN - Anděl - Smíchovské nádraží by nebyla špatná, ale přece jenom by spíše bylo vhodné ji trasovat do následující podoby. ZVONAŘKA - IPP - KN - VN - Masna - Republika - VÝSTAVIŠTĚ

A teď čekám kritiku.

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 03.8.2012 18:35

MM-Mikulovsky píše:DG7021: Tak využitím obratiště NBS v Zámecké stále zůstane jedna kolej v denním provozu zcela volná (noční linky jí jezdí DC) + na koleji ZC se může odstavit jeden vlak až "nahoře" u WC (přímo za pravou výhybkou tvořící svou odbočkou do nástupní zastávky NBS ze Zámecké jednokolejné tzv. blokové obratiště - na rozdíl, od tebou uvedené, Minské v opačném směru TRAM na NBS neotočíš).
Musím říct, že mám negativní názor na to, aby v ul. Na Zámecké a ve smyčce Nám. Bří Synků končila pravidelná linka. Není to tím, že by to nebylo zajímavé místo, ale tím že z hlediska manipulačních možností zbytečně přijdeme o možnost odstavení vadného vlaku či otočení vlaku provozního aníž bychom narušili nějakou pravidelnou linku. Co se týká nočního provozu, tak tam je situace jiná, neb tím, že v ul. Na Zámecké jsou vedeny noční linky, tak je možnost přestupu v uzlu Otakarova bez nějakých problémů. Myslím si, že není logické, aby po všech nepojížděných obloucích rovinkách či smyčkách jezdily TRAM a nebyla nikde nějaká záloha pro mimořádnou událost.

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 03.8.2012 17:38

Martin Šubrt píše:Jinak ještě k té "nevytíženosti" na Francouzské. Pokud tam je denně v každém směru 15 000 lidí a prosazují se tam dvě linky, už fakt budu řvát, když v Hostivaři na 5 000 lidí zůstávají linky 3... Já opravdu nevím, proč bojujeme o jednotky lidí na periferii, když v centru přicházíme o tisíce... Proto mě opravdu úvahy o stažení linek na Francouzské o jednu hodně zlobí.
To máš Martine pravdu. I já bych si dokázal představit na Francouzské l.č. 4 v např. trase Kubánské nám. - Koh-i-noor - Ruská - NM - I.P.P - KN - PN - AN - SN - Hlubočepy - Geologická - Sídl. Barrandov (v celé trase CD, CT) a 22 ve stávající trase. Co se l.č. 6 týká tak tady musím souhlasit s M. Mikulovským, neb i mně by se trasa Radošovická - Průběžná - Kubánské nám. - Koh-i-noor - Otakarova - I.P.P - KN - Lazarská - VN - Masarykovo nádr. - NR - Strossmayerovo nám. - VL - Dělnická - NH - Výstaviště líbila. Hlavně si myslím, že za prvé by to byl směr který lidé vyžadují a za druhé by se od Újezda na Barrandov netáhly po stejné trase tři linky jako v návrhu ROPIDu.

Odpovědět