Pražské autobusy

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Pražské autobusy

Příspěvek od 9001 » 24.6.2011 10:35

kruťák píše:Co bych chtel? Vedet, co/kdo za tim opavdu je.
Ano, pan Cech je velice ochotny a neni to vubec mysleno jakkoliv proti nemu. Jen mi bohuzel potvrdil to, co jsem si myslel, ale jako nenapravitelny optimista nepripoustel.
Dyt to napsal. TSK resp místní oddělení. Tohle co se mu povedlo je stylem jako když se na forum napíše, Na Palmovce nefunguje detekce, může se na to někdo podívat.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 24.6.2011 10:34

kruťák píše:Co bych chtel? Vedet, co/kdo za tim opavdu je.
Ano, pan Cech je velice ochotny a neni to vubec mysleno jakkoliv proti nemu. Jen mi bohuzel potvrdil to, co jsem si myslel, ale jako nenapravitelny optimista nepripoustel.
Podle mě, ze zkušenosti, je za tím vlastník komunikace ;)

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 24.6.2011 10:32

Co bych chtel? Vedet, co/kdo za tim opavdu je.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 24.6.2011 10:08

kruťák píše:

Dobrý den,
vyvíjet tlak nelze, pokud se není o co opřít, a to není. Nicméně jsem věc konzultoval s příslušným náměstkem TSK, na základě mého hořekování přislíbil příští týden vyslat vedoucí oblastní správy na místo a společně bychom si měli říct, o jaký rozsah by se jednalo a zda je možné opravu očekávat.
Ing. Daniel Čech
Tak me odpoved mile prekvapila. Ovsem posledni veta me opradu dostala - zda je vubec nekdy mozne ocekavat opravu :D
A co by si chtěl? Aspoň dle vyjádření to vypadá, že mluví po pravdě.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 24.6.2011 10:05

Dobrý den,
vyvíjet tlak nelze, pokud se není o co opřít, a to není. Nicméně jsem věc konzultoval s příslušným náměstkem TSK, na základě mého hořekování přislíbil příští týden vyslat vedoucí oblastní správy na místo a společně bychom si měli říct, o jaký rozsah by se jednalo a zda je možné opravu očekávat.
Ing. Daniel Čech
Tak me odpoved mile prekvapila. Ovsem posledni veta me opradu dostala - zda je vubec nekdy mozne ocekavat opravu :D

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 23.6.2011 23:06

Ano, pan Čech se zdá být velmi ochotný a Úřad rychlý :shock:. Uvidíme, jak odpoví na ty štiplavější otázky, které jsem právě teď poslal, určitě sem dám vědět.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.6.2011 22:25

OMH píše:
9001 píše:...bohužel dost jich je ve stylu, komunikace je vlastnictví TSK a my jako MČ nemůžeme nic dělat.
Resp. ve vlastnictví hl. m. Prahy, které má na správu komunikací TSK ;) Ale to je jen detail. Ono opravdu MČ v těchto případech moc toho nenadělá.
Co jsem zapoměl dodat. Dost často dává odkazy na odpovědné osoby na TSK, ale jestli to tam funguje jak MŠ popsal, tak nevím jestli to k něčemu je.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 23.6.2011 22:15

9001 píše:...bohužel dost jich je ve stylu, komunikace je vlastnictví TSK a my jako MČ nemůžeme nic dělat.
Resp. ve vlastnictví hl. m. Prahy, které má na správu komunikací TSK ;) Ale to je jen detail. Ono opravdu MČ v těchto případech moc toho nenadělá.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.6.2011 21:55

gabuliatko píše:
kruťák píše:Takze nic noveho, ted premyslim, jaka to je castka. Nedivil bych se, kdyby v radu jednotek tisic Kc :D
Jednotek těžko, za to není ani asfalt (dlažba). Nechápu proč se schovávají za ČD, komunikace ČD nepatří.
Pan Čech je fajn člověk, znám ho z fora městské části, velice ochotně odpoví na každou otázku, bohužel dost jich je ve stylu, komunikace je vlastnictví TSK a my jako MČ nemůžeme nic dělat.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 23.6.2011 21:49

kruťák píše:Takze nic noveho, ted premyslim, jaka to je castka. Nedivil bych se, kdyby v radu jednotek tisic Kc :D
Jednotek těžko, za to není ani asfalt (dlažba). Nechápu proč se schovávají za ČD, komunikace ČD nepatří.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 23.6.2011 14:08

Tak mi bylo podezrele rychle odpovezeno z MU10 na dotaz k prodlouzeni 193.
Dobrý den,

problém spočívá v tom, ?e v rámci rekonstrukce prostoru před vstupem do nádra?ní budovy (investor České dráhy) byla vybudována nástupní hrana s ná?lapem 20 cm, co? je v souladu s normou, ale vlivem určitých propadů v přilehlé vozovce autobus při odjezdu převisem nad chodník o něj ?krtá podvozkem. Doposud se ře?í, kdo a z jakých prostředků zajistí opravu.

Ing. Daniel Čech
Takze nic noveho, ted premyslim, jaka to je castka. Nedivil bych se, kdyby v radu jednotek tisic Kc :D

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 22.6.2011 16:57

Tak to tady bude problém s tou rovinkou, bo při současné podobě točny tu místo jaksi není. Proč to neudělali jinak netuším, ale počítám že asi Špejchar je ve své finální podobě a otázka je, zdali ta 15 tam bude končit furt, nebo se počítá akorát s manipulační smyčkou a točnou bus. Co se NAD týče, jezdí smyčkou a předtím měla zastávku mimo točnu na přilehlé komunikaci.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 22.6.2011 9:25

Umístit na Špejcharu zastávku by šlo na stanovení dopravního značení a doba projednání by byla v řádu týdnů. Pokud tam ovšem je ten kus rovné obruby a stojící autobus by tam nepřekážel. Umístit nějak zastávku může být podstatně jednodušší než udělat bezbariérový přechod, není to stavební úprava, nepodléhá stavebnímu řízení. Doporučuju projet nové zastávky a-295 v sídlišti v Letňanech, osobně jsem je tam vytvořil a myslím, že v mezích časové a finanční tísně se povedly. To se všechno dělalo na stanovení DZ a od nakreslení projektu do zahájení provozu uběhly asi dva měsíce, z čehož samozřejmě nejdéle trvaly ty dvě potřebná razátka...

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 22.6.2011 9:13

Stačilo když tu Absoult popisoval postup pro výstavbu bezbariérového přístupu přechodů na Olšanské.
Tipuje, že razítek na zastávku bude ještě více...

Rashid
Uživatel
Bydliště: V Bubenči tam kde postavili pár metrů kolejí, zničili vše, utratili miliardy a nyní tleskají jako kd

Příspěvek od Rashid » 22.6.2011 7:34

Zastávka tam před stavbou Blanky byla a to tam žádný tramvajky pravidelně nezajížděly, tehdá bych to pochopil-proč budu vozit kaštany tam kde nic není. Ale dnes možnost přestupu na tramvaje existuje. Autobus zde stejně končí, takže má vézt 9 kaštanů nebo nikoho vyjde na stejno. Pokud tedy bylo rozhodnuto neobnovit původní zastávky považuji za velkou blbost.
O financích to není, stačí dva provizorní označníky, kus roviny a je to zastávka. Navíc se bude v budoucnu opakovat uzavírka Prašného mostu, takže jistě bude využití pro NAD.
Považoval jsem smyčku Špejchar jako logický přestup bus-tram, ale už začínám pochybovat.

Odpovědět