Hlavně tím udělali medvědí službu tramvajím na Dědinu. Stačí si zajít ke kadeřníkovi, do Billy nebo slyšet sousedy. Vlna proti TT tady byla dost dlouho a Evropská ji zabaila možná úplněvon Špilberk píše:Tak to je fakt výsměch všem, kteří tam bydlí, pracují nebo tam musí projíždět.MOp píše:dle JPP na 14.12.![]()
Do Vokovic posílám upřímnou soustrast.
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Výluky a jiná omezení
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak to je fakt výsměch všem, kteří tam bydlí, pracují nebo tam musí projíždět.MOp píše:dle JPP na 14.12.
Do Vokovic posílám upřímnou soustrast.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
dle JPP na 14.12.
-
von Špilberk
- Uživatel
Odkud a kamBobik píše:termín otevření 26.11. padá.
když se tam před lety vešel křížový přejezd, tak proč by se tam neměl vejít dnesBobik píše:Já se obávám, že se tam prostorově nevejde.
- Bobik
- Uživatel
Jo jinak ráno jsem se dozvěděl, že termín otevření 26.11. padá.
A to nešel udělat přejezd na trati? Ano, vím, zbytečně by zpomaloval, ale vozovně by pomohl.
Naposledy upravil(a) johndj dne 20.11.2013 7:06, celkem upraveno 1 x.
- Bobik
- Uživatel
Já se obávám, že se tam prostorově nevejde.
Hlavně nechápu proc by se na přejezdu nemohl měnit směr jízdy. Stejně by byl pouzivany obcas a tak by byl vetsinou v zakladnim tedy primem smeru. Navic az se tam neco slozite posune tak pak se to bude slozite obkuplovavat a zase zastrkovat z druhe strany. Prejezd z prave koleje na levou jako je v KO by stacil...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem se dnes bavil s pár VO kolegy o neexistenci kolejového přejezdu/propojky mezi vjezdovou a výjezdovou kolejí jejich vozovny - jeden mi mne přesvědčoval, že v přímém úseku v/před vraty vozovny nemůže být, protože by pak nebyla dostatečná vzdálenost mezi výhybkami pro zastavení vlaku a následné změně jeho směru na zpětný pohyb do haly.
Ovšem jsem však přesvědčen, že takový přejezd (např. po vzoru HL - viz 1. příloha) nemusí být v přímém úseku TT.
Tak mne napadlo hned několik míst, kde ve VO instalovat propojku kolejí, aniž by chybělo místo bez výhybek pro místo na celý vlak před změnou jeho směru jízdy na zpětný pohyb.
Ovšem jsem však přesvědčen, že takový přejezd (např. po vzoru HL - viz 1. příloha) nemusí být v přímém úseku TT.
Tak mne napadlo hned několik míst, kde ve VO instalovat propojku kolejí, aniž by chybělo místo bez výhybek pro místo na celý vlak před změnou jeho směru jízdy na zpětný pohyb.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Je možné, abch to uveřejnil na facebookových stránkách vozovny Vokovice?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
EDIT: výměna fotky za upravenouP_V píše:Bylo-li by možno ten nákres prosáknout na web, prosím?MM-Mikulovsky píše:Jinak dle nakresu kolejoveho usporadani VO tam opravdu nesmyslne neni ani jednoduchy (jako v KO a HL) natoz krizovy (jako na PA a ZI) prejezd mezi koleji vyjezdovou a vjezdovou (pripadne i opacne).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 20.11.2013 0:28, celkem upraveno 1 x.
Bylo-li by možno ten nákres prosáknout na web, prosím?MM-Mikulovsky píše:Jinak dle nakresu kolejoveho usporadani VO tam opravdu nesmyslne neni ani jednoduchy (jako v KO a HL) natoz krizovy (jako na PA a ZI) prejezd mezi koleji vyjezdovou a vjezdovou (pripadne i opacne).
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
samo - 2 zaklinovane vexle, aby nekdo nevjel do slepe budouci vjezdove koleje, kvuli soucasnemu nevybudovani objizdne koleje.Karosák píše:.... Dnes se i podepisuje lejstro s platností od 26.11., že před VO budou 2 zajišťovací a 2 zaklínované vexle
2 zajistovacky, aby byl ulehcen jako dosud zatah zpetnym pohybem (obdobne jako dolnimi vraty do SA).
Jinak dle nakresu kolejoveho usporadani VO tam opravdu nesmyslne neni ani jednoduchy (jako v KO a HL) natoz krizovy (jako na PA a ZI) prejezd mezi koleji vyjezdovou a vjezdovou (pripadne i opacne).
PS: Napr. uvratove otoceni tram (ci ve spojeni jen s jednou povrchovou spojkou docasne vytvoreni manipulacni jednokolejky) je mozne jeste i v SA (majici napojeni objizdne koleje v obou vjezdech s objemi tratovimi kolejemi) a naopak neni v MO.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Výše napsané do sebe zapadá. 26.11. se pustí tram po hlavní, ale bude mít minuty navíc kvůli jízdě staveništěm, zatimco VO bude stále jen k nahlédnutí, nebo minimálnímu provozu. Dnes se i podepisuje lejstro s platností od 26.11., že před VO budou 2 zajišťovací a 2 zaklínované vexle