Nevím, tak jsem pátral, ale výsledků přepravních průzkumů, které by byly zdarma, jsem se nedopátral. Nicméně otázkou stejně zůstává, jak moc takové statistické informace vystihují pohodu cestování, o které tu právě píšu. Protože to máme to samé jako s tím
Holzmannovým řízkem, já sním celý, ten druhý nesní nic, ale v průměru jsme snědli každý polovinu. Stejně tak dvě za sebou jedoucí soupravy 22 převezou 170 lidí, ale mačkajících se=naštvaných lidí bude 150, protože se jich tolik mačkalo v první soupravě, ačkoli druhá převezla jen 20 lidí.
Taktéž když se podívám na veřejný
vzorek výsledků přepravních průzkumů z hlediska nabídky a poptávky, je tam uvedeno
Standard obsazenosti: 70 osob na tramvajový vůz (cca 4 stojící osoby na m2), Maximální obsaditelnost tramvajového vozu je cca 130 osob

Což je opět to samé, o čem tu hovořím - na těch grafech to pěkně vypadá, že nabídka je uspokojena z 50%, avšak když vezmu v potaz, že už při tom standardu 70 osob (=pouze 53% možné kapacity vozu) je ve voze nepříjemně, pak už ten průzkum tak moc hezky nevypadá.