Když jsem tohle poprvé viděl v Holandsku, kdy vlaky vyrazily ze stanice stejným směrem prakticky v jediný okamžik, tak jsem také neměl nejlepší pocit, ale je vidět, že někde to funguje... Nebo takové přestupy hrana-hrana, kdy jeden vlak stojí na začátku a druhý na konci nástupiště, přičemž oba dva odjíždějí stejným směrem...Káem píše:Já bych neriskoval...![]()
![]()
Pražské metro
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, pokud Dráhy dokáží udělat na 30minutovém taktu 20minutovou sekeru, nemá podle mne smysl uvažovat o pražském S-Bahnu. Jsem zvědavý, jak se to bude řešit při uvažovaném intervalu 15 minutMOp píše:Proč není v CZ funkční S-Bahn?
No a hle, máme S-bahn po česku - a co na tom, že jezdí vlaky podle plotu (ikdyž v okolí Prahy se v posledních letech dle mého názoru přesnost silně zlepšila), co na tom, že jezdí jednou za půl hodiny, lépe hodinu, ale vykázali jsme si činnost.. No a vo tom to je..
Nejdřív si lidé na dráze budou muset zvyknout, že když mám dvě koleje vedle sebe, tak jedním směrem lze vypravit až dva vlaky a křižovat až na posledním možném místě
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Absolutošotoušku, můj poměr k úloze železnice v MHD je dostatečně dlouho znám a velmi koreluje s mou nedůvěrou k úloze tramvají, kterou jim ty a podobní šotoušci přisuzujete. Pokud ovšem máš nedůvěru k metru (jako že máš), tak nemůžeš mít důvěru k úloze železnice, protože bys byl prostě nekonzistentní. Musíš si nejprve ujasnit možnosti a úlohy jdnotlivých typů přepravy v systému MHD a hned pochopíš, proč některé tvé postoje označuji čistě za nádražnické a raněné provozní slepotou, milášku.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
To se ví, že chtěl :-) A druhou hned u postýlky, s přestupem hrana-hrana :-)
I když v Berlíně jsem to měl zrovna na S-Bahn dost daleko. Ale fígl s železničním obkroužením celého města, ten se mi tedy líbí tuze. Ono to pak na sebe nejspíš stáhne i lecjakou IAD, když kolem města neustále v obou směrech krouží eSko.
I když v Berlíně jsem to měl zrovna na S-Bahn dost daleko. Ale fígl s železničním obkroužením celého města, ten se mi tedy líbí tuze. Ono to pak na sebe nejspíš stáhne i lecjakou IAD, když kolem města neustále v obou směrech krouží eSko.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog