Železniční doprava

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 16.7.2007 21:00

Pořád mi je záhadou, co tam ten odstavený panťák dělal, neb podle aktuálního výlukového JŘ žádný vlak v Čerčanech nezačíná ani nekončí... Že by se vracel jen tak, bez nákladu z Benešova? Tomu se mi nechce věřit.

Jinak u tramvají je asi lepší sedět na konci předního vozu.... Přecijen, když řidič našlápne dřív, než má, zadní vůz to těžce nese a hrozí větší nebezpečí vykolejení.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 16.7.2007 20:05

:lol:

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 16.7.2007 20:03

MF: Ale pochopitelně, to já jsem jenom taková huba nevymáchaná.

MF
Uživatel

Re: Přivolávací návěst

Příspěvek od MF » 16.7.2007 19:42

Pri jizde po spatne koleji se jezdi na "hubu".

No a když se ty huby potkají, tak je z toho pořádný hudlan :lol: :lol: :lol:

adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Přivolávací návěst

Příspěvek od adam_r » 16.7.2007 19:38

trainzjohny píše:Hold za dob dávno minulých to šlo, teď s moderní technikou zastávku v zatáčce ČD neuřídí tak tomu říkám pokrok :idea: :roll:
Pokud je elektromechanika z 50. let moderni zabezpecovac, tak prosim. Ale hlavni problem je, ze zabezpecovac c Cercanech funguje pouze pri jizde po "spravne koleji". Pri jizde po spatne koleji se jezdi na "hubu". Coz ale je diky vyluce momentalne kazdy den.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 16.7.2007 19:35

Bobek píše:No tak to jsem v pytli, nejezdit prvním ani posledním vagónem tramvaje, o autobusu nemluvě... :)
Já myslel nesedět na začátku a na konci, ale někde uprostřed. Osobně bych si kočárek s dítětem na plošinu 2. vozu nedal.

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 16.7.2007 19:34

MF píše:To platí nejen u dráhy, ale i u busů a tramvají.
No tak to jsem v pytli, nejezdit prvním ani posledním vagónem tramvaje, o autobusu nemluvě... :)

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 16.7.2007 19:23

Jabberwocky píše:No, jinými slovy, jak už věděl můj pradědeček-fíra: Když vlakem, tak vždycky sedět proti směru jízdy a nikdy v prvním nebo posledním vagonu.
To platí nejen u dráhy, ale i u busů a tramvají. Já většinou musím sedět vepředu :lol:

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 16.7.2007 18:25

No, jinými slovy, jak už věděl můj pradědeček-fíra: Když vlakem, tak vždycky sedět proti směru jízdy a nikdy v prvním nebo posledním vagonu.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 16.7.2007 17:50

Martin Šubrt píše:Oni ti brzy ze Strašnic odkloní i vlaky :-), směrem k Zahradnímu Městu :-). Jiank k té tuhosti pantografu. To, že vždycky takhle vystoupá při nehodě do trolejí není tuhostí rámu, ale tím, že ten vlak nemá deformační zóny. Ty se tehdy u nás nedělaly. Už ve 30.letech na to přišli v Anglii, že když jsou tuhé rámy jednotlivých vozů, druhý vůz neabsorbuje energii nárazu, ale vystřelí ten první nahoru. Totéž se stalo v 80.letetch při nehodě mezi Hostivaří a Strašnicemi, kdy taky panťák vystoupal na náklaďák, do kterého narazil. pamětníci pamatují trosky panťáku roky ležící u odbočky na Malešice...
Tu nehodu u Hostivaře si pamatuji docela přesně. Tehdy tam byla výluka a náklad měl jet na Malešice ,ale poslali ho na Vršovice. On potom zastavil ,protože zjistil ,že místo doleva jede vlastně doprava. Tak tedy zastavil a chtěl se zeptat co je ,jenže mezi tím vypravili panťák z Hostivaře do Vršovic a on to tam do něj zezadu napálil. Tenkrát bylo ještě štěstí to ,že na konci byl plošiňák a tak to strojvedoucí i mechanik přežili. Takové štěstí bohužel neměli dva cestující ,kteří zahynuli.

arny
Uživatel

Re: Čerčany

Příspěvek od arny » 16.7.2007 16:10

Takže, podle mých informací co jsme zjistil dnes v práci (kolegové dělají mezi Čerčanama a Benešovem)
Za to může s největší pravděpodobností výpravčí, který vypravil vlak na obsazenou kolej tím panťákem. Právě, že v Červanech se vlaky křižují vzhledem k výlukám na trati. Tenpanťák tam vyloží lidi, kteří si počkají na rychlík, který tam mimo výluku nestaví, naloží lidi jede dál do Benešova. Protože je to tam každý den jinak tak z toho má člověk pěkně zamotanou hlavu. Autoblok je tam ještě sice starý, ale ten fungoval (podle mých info) tak jak měl a i když vlak jede po nesprávné koleji.
Strojvedoucí pantografu nestačil utéct vzhledem k tomu, že si „údajně“ četl noviny. Fíra Esa se nevěnoval plně řízení lokomotivy, i když jel na přivolávací návěst, tudíž měl, vzhledem k tomu, že v tomto místě, i když je to v oblouku, je vidět. Nezačal vůbec brzdit a ani se nestačil schovat do strojovny jak se to většinou dělá, že se spustí rychlobrzda a lehne se co nejdál do strojovny do uličky. Jestli jel rychleji než 30 km/h se zjistí podle tachgrafu, ale pochybuji o tom, protože je na tom to úseku omezení, vzhled k výlukám.
Esa a vlastně celá rodina lokomotiv řad 163/263/363 a odvozených má za nárazníky deformační členy, které stlumý náraz, řada 451/452 má nedostatečnou tuhost rámu proto se vždy takhle zlomí a celé to je na zrušení
Martin Š. tu nehodu v Hostivaři si pamatuju stalo se to mezi tratí Vršovice - Malešice a spojkou Malešice - Hostivař. Mohlo to být tak 85/86 chodil jsme do třetí nebo čtvté třídy a ze školy jsem měl na to pěkný výhled. dokonce jsem se byl na to s rodiči odpoledne podívat. A skutečně cca před 10 lety tam byli jestě nějaká trosky

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 16.7.2007 16:05

Všechny vlaky? Já měl dojem, že jenom rychlíky a že benešovský courák bude ve Strašnicích stavět i nadále. To by bylo trochu kontraproduktivní, jelikož ve Strašnicích je vlak kousek od tramvají i autobusů, zatímco na Zahraďák by se muselo přestupovat z tramky ještě na bus. Pokud by tam vůbec byla zastávka. Vím ovšem, že se snad plánuje zastávka kdesi u Edenu, tak možná by pak Strašnice zrušili a stavělo by se zase až v Hostivaři.
Nevíte někdo, jak to přesně je?

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 16.7.2007 15:20

Jabberwocky píše:Nojo, stane se :-( Klika byla, že v tom prvním vagónu nebyli cestující. A zatracená smůla, že ten fíra nestihl utéci z kabiny :-( Já v tu stranu jezdím celkem často a kolikrát jsem si říkal, že to musí být pěkně náročné řídit provoz, když jsou tam výluky a všechno to jezdí po jedné koleji. No, asi náročnější, než jsem si uměl představit :-(
Jo a 24 mi teď odklonili, takže jsem dostal poloviční domeček č. 6.
Oni ti brzy ze Strašnic odkloní i vlaky :-), směrem k Zahradnímu Městu :-). Jiank k té tuhosti pantografu. To, že vždycky takhle vystoupá při nehodě do trolejí není tuhostí rámu, ale tím, že ten vlak nemá deformační zóny. Ty se tehdy u nás nedělaly. Už ve 30.letech na to přišli v Anglii, že když jsou tuhé rámy jednotlivých vozů, druhý vůz neabsorbuje energii nárazu, ale vystřelí ten první nahoru. Totéž se stalo v 80.letetch při nehodě mezi Hostivaří a Strašnicemi, kdy taky panťák vystoupal na náklaďák, do kterého narazil. pamětníci pamatují trosky panťáku roky ležící u odbočky na Malešice...

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 16.7.2007 13:50

Oni to tam chtějí trochu narovnat. Je to v rámci výstavby koridoru.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 16.7.2007 13:29

No, Čerčana fakt asi nikdo nezruší :-)

Odpovědět