Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
A až uvidíte ten ynteryjér... Škoda 21Ab nebo Ikarus 412 jsou proti tomu luxusní vozy 
Nemyslím si. Teplická Veolia jich měla 16 (e.č. 418 - 433). Z toho by jich mohlo být v praze 13, ty mají r.v. 2002 a tudíž nemůžou jezdit v Ústeckém kraji. Zbylé tři jsou zatím v Teplicích.krtinek píše:... ale mělo by jich být prý až 20.
Kde by se tedy těch 20 vzalo? Myslím si, že je to nesmysl, max. těch 13. Navíc dle K-repu
Winter na K-repu píše:Navíc dvě ani nebyly schopný dojet do Prahy, tak stojí v servisu v Modleticích.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tady jsem si dovolil... trochu Scanií z Veolijské zahrádky, jsem si dovolil...
http://www.flickr.com/photos/krinek/532 ... 755446004/
No mohli dopadnout hůř, ale mohli dopadnout daleko líp, kdyby odpovědní přemýšleli, že vyšší náklady na pořízení + nízké na provoz je lepší varianta, než koupit za pakatel stroje za půlkou jejich životnosti a každou chvíli mít starosti s opravou, náhradou, spotřebou, rozbitou prkotinou, kvůli které musím vůz poslat do autorizovaného servisu výrobce.
Celkem jsem jich napočítal před garážemi 10 (viz fotky), ale mělo by jich být prý až 20.
http://www.flickr.com/photos/krinek/532 ... 755446004/
No mohli dopadnout hůř, ale mohli dopadnout daleko líp, kdyby odpovědní přemýšleli, že vyšší náklady na pořízení + nízké na provoz je lepší varianta, než koupit za pakatel stroje za půlkou jejich životnosti a každou chvíli mít starosti s opravou, náhradou, spotřebou, rozbitou prkotinou, kvůli které musím vůz poslat do autorizovaného servisu výrobce.
Celkem jsem jich napočítal před garážemi 10 (viz fotky), ale mělo by jich být prý až 20.
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem zaslechl že hybrydi budou na 90% na lince 133. velmi atraktivní linka. je v centru, jede okolo 3 "nemocnic" protíná želvu se staroměstskou, a magistrát na ně uvidí. jen jsem zvědav kdy budou zlomený a prasklý. 
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, (překvapivě) ze Švédska, kde podle optimistů jezdily už rok (podle pesimistů dvaBobek píše:do těch Teplic přišly jeté odněkud ze severu
Stejně jako linka 240. A stejně jako mistři opraváři, zvyklí na Karosy/Renaulty a SORy, předpokládám, že opravy se budou řešit (minimálně zpočátku) externěAbsolut píše:a linka 165 se už na ně těší
Zkrátka to Veolia opět "vyhrála"
Hlavní problém Veolie je v tom, že toho má moc. Jak dálkové, tak městské a příměstské linky a to se prostě nedá dělat najednou, navíc v těch podmínkách...
A potěšující zpráva na závěr - ano, už během prosince byla zlikvidována* část nejhorších autobusů a podle likvidačního plánu to bude s příchodem "nových" autobusů pokračovat
*- nevím přesně, jestli šroťák anebo se prodaly Hotlinerovi
V severočeksém kraji nesmí být na krajem dotované spoje vypraven autobus starší než 8 let. Totéž bude platit i pro MHD v severočeských městech, proto musí ty Scanie pryč. Kraji a radinici je jedno, jestli je nahradí SOR, zajímá je stáří vozidla. Ve srovnání s tímto požadavkem jsou pražské standardy kvality s maximálním stářím autobusů 20 let jen trapným výsměchem.fricoolinek2 píše:Teda nahrazovat Scanie BN12tkama, to je asi jako prodat 5 let starýho Pašíka a koupit Logana.
-
Tita
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale v tabulkách bude vypadat pěkně průměrnej věk vozidel, což je požadavek teplický radnicefricoolinek2 píše:Teda nahrazovat Scanie BN12tkama, to je asi jako prodat 5 let starýho Pašíka a koupit Logana.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Teda nahrazovat Scanie BN12tkama, to je asi jako prodat 5 let starýho Pašíka a koupit Logana. 
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Měla docela dost soráčů, ale po roce-dvou už vypadaj hůř jak ty vrakosy 
- peterkostelecky
- ovocnář
- Bydliště: 4, 7, 12, 14, 20, 54, 104, 120, 121, 123, 130, 137, 167, 191, 217, 231, 501, 770, S65, =B=
Měla někdy vůbec Veolia někdy nové busy ve vnitro přeprave?Bobek píše:Mám pocit, že už do těch Teplic přišly jeté odněkud ze severu (snad dokonce jako zápůjčka?). Do Teplic letos nově přišli hrbáči.
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
Taky mám za to, že je koupili už jeté. Hlavně si pamatuji, že nám tam při jedné exkurzi říkal sám ředitel podniku o velmi nepříjemné spotřebě těchto busů, tedy se jich asi zbavili docela rádi. I když je pravda, že pan ředitel byl poměrně velký pesimista a skeptik a chvílemi to vypadalo, že by zrušil nejraději všechno.
Mám pocit, že už do těch Teplic přišly jeté odněkud ze severu (snad dokonce jako zápůjčka?). Do Teplic letos nově přišli hrbáči.
A čím to nahradili v Teplicích?Absolut píše:To jsou Scanie z Teplic a nejsou nové, ale ojeté. Jsou myslím 8 let staré a jezdily v MHD Teplice a podle podmínek města Teplice již musely být vyřazeny. V současné době se pro ně vyřizují SPZ, informační systémy, Apex apod. a linka 165 se už na ně těší. A pokud vím, tak by jich mělo být 12, ale není vyloučeno, že jich již přišlo víc.
Nevím kolik jich bylo přesně , protože jsem je zaregistroval až na poslední chvíli. Ale už se na ně těším.
- Absolut
- Moderátor
To jsou Scanie z Teplic a nejsou nové, ale ojeté. Jsou myslím 8 let staré a jezdily v MHD Teplice a podle podmínek města Teplice již musely být vyřazeny. V současné době se pro ně vyřizují SPZ, informační systémy, Apex apod. a linka 165 se už na ně těší. A pokud vím, tak by jich mělo být 12, ale není vyloučeno, že jich již přišlo víc.