Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy

Příspěvek od 9001 » 29.11.2010 20:39

Krtinek: Faktem zůstává, že pásmo na Nádraží Strašnice by v jisté denní doby nebylo k zahození (Právě kvůli prozírávím lidem. Davy se tam opravdu valí). O víkendu jsou opravdu na soupravu 4 lidi hodně málo...

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 29.11.2010 17:38

K té 22 - vy, co jste pro omezení v oblasti Zahraďáku, jeli jste s ní někdy v ranní špičce směrem do centra? Souhlasím, že ZC vozí vzduch, ale nějak se přece musí dostat na "začátek", a jelikož nebyl ještě vynalezen teleport "Kubánské nám.-Nádr.Hostivař"...
Jinak situace je asi taková:
- pár lidí (cca 1/2 sedaček) obsadí na Nádr.Hostivař - přijdou od vlaku (více) nebo autobusu (méně)
- dalších pár (zbytek volných sedaček) nastupuje cestou přes Zahraďákm kam je sváží busy z celého sídliště a okolí
- lidi, kteří prozíravě jedou vlakem od Benešova až na Nádr. Strašnice, mají 99% šanci, že už budou ve 22 stát
- pokud na Slavii hlouček lidí nevystoupí, na Koh-i-nooru už je celkem plno a kam se potom nacpou celé Vršovice, přes Mírák, IPP až na Karlák?
Jsem pro nějaké omezení (=zkrácení) odpoledne, ale ráno určitě ne, dostatečná poptávka tu je.
S omezením ze strany od Bílé Hory problém nemám.

David Malatek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David Malatek » 29.11.2010 15:56

Zlepšení je v tom,že se poloviční interval 22 nebude škodit v Hostivaři a na Bílé Hoře,nebo,že 4 bude jezdit celotýdně,na Radlický nebudou o víkendu poloviční intervaly a 21 bude jezdit na Spojovací,jako za mého dědy.

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 24.11.2010 16:10

A máme v tom vidět nějaký přínos, zlepšení? Nebo si jen řekl to a to pojede sem místo tam?

David Malatek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David Malatek » 24.11.2010 15:49

Ještě jsem zapomněl,pokud 21 pojede Myslíkovou,14 už tamtudy nemusí

David Malatek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David Malatek » 24.11.2010 15:48

Mám zajímavý návrh linkového vedení k trvalému stavu.
4 Celotýdenní provoz,na Radlickou
7 do řep
9 Sídliště řepy-Vápenka (běžný provoz)
16 na smíchov,špičky barrandov
17 normální intervaly,celá trasa
21 Levského,nádraží braník,palackého náměstí,jiráskovo náměstí,myslíkova,lazarská(pob dnešní 9) na spojovací
22 a 23 obnovit jako dřív
19 a 24 obnovit jako dřív
27 nádraží braník-výstaviště(sólo vozy)

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 23.11.2010 23:43

Martin Šubrt píše:Větší šanci má paní Nováková, která to neumí popsat... Takže to končí tak, že my i třeba ÚRM píšeme stížnosti na své vlastní causy, jinak jsme je 6 let nikam posunout nedokázali...
Jo, bohužel toto je i u DP. Podnět řidiče je naprosto nepodstatný, nestojící za řešení. Ale když to samé, co řidič navrhne paní Vonásková z Horní-Dolní, tak to se můžeme přetrhnout. Proto jsem na nějakou služební horlivost zanevřel...

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 23.11.2010 22:28

OMH píše:Ano, to je správný přístup. Nejen zde diskutovat, ale i své názory psát na místa, které problematikou řeší. Ano, jeden mail moc nevyřeší, ale aspoň může ukázat na problematiku co občany trápí - jak jinak se mají úředníci a další dozvědět reakci?
V tom se mě líbí přístup zdejšího uživatele Pawel, který několikrát psal, jak píše své podměty např. na radnici.
Mezi mnou a Šteinerem je 6 let jen můj přímý nadřízený. Už i on pochopil, že některé materiály nemá cenu vůbec tisknout a na výbory a komise pro plynulost dopravy ani brát. Pokud to má nějaké rozumné základy, je jisté, že se tím nikdo zabývat nebude. Hlavní totiž je, že my jsme odborníci, tudíž do toho nemáme co kecat. Větší šanci má paní Nováková, která to neumí popsat... Takže to končí tak, že my i třeba ÚRM píšeme stížnosti na své vlastní causy, jinak jsme je 6 let nikam posunout nedokázali...

OMH
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OMH » 23.11.2010 22:23

Ano, to je správný přístup. Nejen zde diskutovat, ale i své názory psát na místa, které problematikou řeší. Ano, jeden mail moc nevyřeší, ale aspoň může ukázat na problematiku co občany trápí - jak jinak se mají úředníci a další dozvědět reakci?
V tom se mě líbí přístup zdejšího uživatele Pawel, který několikrát psal, jak píše své podměty např. na radnici.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 23.11.2010 21:35

Jen piš, já držím palce (ať to vyjde). A doufám že si to nenecháš pro sebe (ať už to dopadne jakkoli).

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 23.11.2010 19:10

Chci poděkovat za předchozí zajímavou a věcnou diskuzi. Někdy se stává, že má člověk myšlenku nebo představu o tom, co jak změnit a co by jak mohlo fungovat a nemůže přijít na to, proč to tak už dávno není, a teprve když svůj návrh konzultuje s lidmi, kteří se o problematiku zajímají, zjistí, kde všude jeho vize skřípe. Během minulých pár dní se mi pohled na to, co funguje, co ne, co by se dalo zlepšit a jak, dost změnil, a já jsem za to rád. Aby byl můj pohled kompletní, zkusím ještě během některého z dlouhých zimních večerů sesmolit nějaký dopis Ropidu, abych na vlastní kůži zjistil, s kým máme tu čest. Zatím naivně doufám, že tím aspoň minimálně můžu přispět k tomu, že se některé problémy a nelogičnosti začnou řešit. Uvidíme...

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 23.11.2010 14:28

Také jsem o tom dost slyšel. Věci veřejné dokázaly posunout politickou kulturu naší země do ještě hlubší louže, než to zvládly tradiční kmotrovské strany kdykoli předtím :) Ale jsme nějak OT.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 23.11.2010 14:03

9001 píše:Co mě u tebe mrzí že nemáš žaludek jít do politiky.
Jenom mě tak napadlo, že tenhle článek asi tak zhruba vystihuje, co jsem na jaře, byť čátečně zprostředkovaně, zažil též... http://vyborna.blog.idnes.cz/c/164408/J ... rejne.html Tak to asi tak k tomu žaludku...

Marek B.
Uživatel

Příspěvek od Marek B. » 23.11.2010 13:48

Já vím, že nemá smysl ptát se slůvkem proč - určitě ne v DPP, již jsem byl poučen, ale nedá mi to:

Proč nelze zatahující soupravy pojmenovat jako linku Z (zátah) či V (vozovna?). Proč musí mít číslo linky, na které jezdily předtím? To by nikoho nemátlo.
Mmch: Já nechápu, kdo si myslí, že lidi zajímá, kam tramvaj jede? 95% lidí, kteří jezdí pravidelně, zajímá pouze číslo, stejně tak mne. Nic víc. A proč by taky mělo? Nevím, proč bych měl svůj mozek zaměstnávat zpracováním informace, která mě ideálně k ničemu není, když je vše jasné z čísla?

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 23.11.2010 9:29

ElWapp píše:Martin Šubrt: Existují nějací placení informátoři, myslím třeba jako brigáda během letních výluk? Když někam jedu a je to potřeba, tak se snažím lidem poradit, ať už při výlukách nebo bloudícím cizincům, ale mám silný pocit že to nestačí...

Jinak, čím víc o některých věcech přemýšlím, tím víc se divím, jak je vůbec možné, že v Praze došly věci tak daleko... semafory rostou jak houby po dešti, metro jezdí do polí, tramvaje praskají ve švech, jinde zejí prázdnotou, zátahy vozí cizince do vozoven, bus pruhy vedou odnikud nikam, cyklostezky jsou přístupné jen po schodech, silnice se zúžují bez adekvátní náhrady, v centru se nedá zaparkovat... a nikdo se k ničemu nehlásí, nikdo nemá za nic zodpovědnost. Ono to každé jedno zvlášť nezní tak hrozně, ale teď jsem se na to podíval takhle v součtu, najednou je to celkem děsivé... a tak nějak tuším, že minimálně příští čtyři roky se změny nedočkáme...
Placení informátoři existují. Z týmu, kde jsem ve výběrovém řízení cca před dvěma a půl lety vybral cca 15 lidí zůstalo tak 6 lidí. Ale na DP došly peníze, takže se do akce dostanou tak 5x ročně a prostor pro někoho dalšího už asi není. Spíš je to trpěný zbytek minulé snahy, než něco, co by se rozvíjelo.

Ano, gynekoala má druhý váš odstavec v oblibě a tak jej bude 4 roky hlídat jako oko v hlavě...:-)

Odpovědět