Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Preference / antipreference MHD
Když už se akce "Krásno Průběžná" drbe tady, budu pokračovat.
Jestli jsem z dálky sotva rozloupnutým okem viděl dobře, je zprovozněna severní vozovka, chaos tedy zřejmě bude poněkud omezen. Zavřená je prozměnu vozovka jižní, což znamená přesun dopravy do ul. Na Hroudě, což v kombinaci s nějakou tou nutností dát přednost v jízdě nepochybně přispěje k již tak bídné plynulosti dopravy.
Jestli jsem z dálky sotva rozloupnutým okem viděl dobře, je zprovozněna severní vozovka, chaos tedy zřejmě bude poněkud omezen. Zavřená je prozměnu vozovka jižní, což znamená přesun dopravy do ul. Na Hroudě, což v kombinaci s nějakou tou nutností dát přednost v jízdě nepochybně přispěje k již tak bídné plynulosti dopravy.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně nepřevádějte chodce na přechoduZXS91 píše:Stross na blikacku
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Stross na blikacku 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna Želvu jsem si cca měsíc zpátky vyzkoušel bez světel a naprostý luxus. Žádné extrémní zmatky, všechno odsýpalo a žádná nehoda 
-
von Špilberk
- Uživatel
Já bych řekl, že hlavní "bezpečnostní" důvod je obava, že by na noc vypínané SSZ ráno nenaskočilo, a pak...
...by se přišlo na to, že to jde bez SSZ i ve dne.
...by se přišlo na to, že to jde bez SSZ i ve dne.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Žádný předpis, ale vejvar pro ELTODO za "náročnou údržbu" SSZ v režimu 24/7. Třeba dobrá komedie se odehrála zhruba začátkem prázdnin na Želve, kde byla Eltodí rychlou rotou vyměněna výzvová návěstidla. Po cca 5 letech od obnovy je to stále zkurvenější než za bývalého pevného cyklu, nezlepšilo se nic, ale servis si masti kapsu za údržbu a nekvalitní komponenty, které nevydrží ani zlomek toho co zařízení předtím. O preferenci ani nemluvím.
A s těmi bezpečnostními důvody to rozsekal.
A s těmi bezpečnostními důvody to rozsekal.
Odpovím si sám: nenalepili. 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
spíše zvůli - oni se "experti ohánějí" nějakým předpisem, ale počítám, že to bude (obdobně jako s posuvnými okny v TRAMvon Špilberk píše:.......
A je to. Pan radní zcela podlehl vůli TSK.![]()
![]()
![]()
Takže už víme, proč je zapnuta Kubáň a Nádr. Vršovice.
-
von Špilberk
- Uživatel
http://domaci.ihned.cz/c1-65379780-magi ... -se-neboji
A je to. Pan radní zcela podlehl vůli TSK.Když jsme spolu mluvili před půldruhým rokem, měl jste nějaké návrhy, které by zdaleka nestály tolik jako obchvat a mohly by přispět ke zlepšení plynulosti dopravy. Konkrétně například semafory s odpočítáváním času zbývajícího do rozsvícení zelené rovněž pro automobily nebo vypínání semaforů v noci. Uskuteční se to?
Vypínání semaforů v noci není z bezpečnostních důvodů možné. A účinnost zmíněného odpočítávání na semaforech si nejprve chceme vyzkoušet v pilotním projektu na jedné průjezdové trase a pak rozhodneme o jeho případném plošném nasazení.
Včera jsem jel kolem a co tam automobilisti dokazují... Vrchol bylo asi předjíždění tramvaje na zatravněné části, že jede tram proti se nějak neřešilo, v zastávce to samé. Kdo je tohle naučil, přece nemůžou bejt tak blbý... To je samej pokemon, telefon, ale čumět na značky je problém 
A vodorovný tam nenalepili? To by totiž pomohlo asi nejvíc.
Jinak vzhledem k obvyklému provozu tam k řícení se z kopce v běžnou denní dobu není mnoho příležitostí.
Jinak vzhledem k obvyklému provozu tam k řícení se z kopce v běžnou denní dobu není mnoho příležitostí.
- Bobik
- Uživatel
To je klidně možný. Nicméně teď tam jsou, ale stejně jsem viděl, jak někteří vesele drandí přes zastávku. Večer dokonce jeden (jedna?) nenašel za zastávkou cestu ven, tak to zkusil po trávě. Nevyšlo.... 
(Bych skoro přísahal, že třeba ty šipky co stojí uprostřed křižovatky s Průběžnou tam v pondělí nebyly.)
- Bobik
- Uživatel
Z auta jsem to taky neviděl, jen z tramvaje
, ale značený to podle mě je dostatečně. Šipek 3
, kdo jede normálně a kouká, trefí se. Holt pokud se někdo řítí rychleji, než stačí čučet a ostatní jak ovce za ním......