Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Bobek
Šťoura

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Bobek » 27.7.2016 8:48

Dodatek: včera qečeru už SSZ běželo.

Bobek
Šťoura

Příspěvek od Bobek » 25.7.2016 17:43

Dnes okolí Průběžné slušný chaos. Vyfrézovaný levý pruh severní vozovky, do centra se od Strašnické jezdí zbylým, ale z kopce levým pruhem jižní vozovky, což málokdo pobere (značení jsem z auta neviděl, z pohledu pěšáka nic moc), takže se zhusta jezdí po kolejích a u trávy se hledá, kudy dál (správné řešení: zase levým jižní vozovky až k Předpolí, kde se přejíždí zpátky na severní). Zmiňované SSZ ještě mimo provoz, protože s touhle dočasnou variantou nepočítá.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 24.7.2016 13:06

Karosák píše: A taky se modleme, aby to tam někdo nechtěl zachovat... [-o< V aktuálních plánech to ale myslím není.
To semafor na Kulaťáku nebyl taky... 8-[

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 24.7.2016 4:11

Jo, bude se dělat další etapa vyústění Pod Rapidem, a bude zavřeno pro změnu pro výjezd z této ulice a tak se V Předpolí otočí dočasná jednosměrka a "výjezd" bude tam a protože toho tam vyjíždí dost, bude jištěno SSZ. Na oplátku snad Průběžná po tmě. A taky se modleme, aby to tam někdo nechtěl zachovat... [-o< V aktuálních plánech to ale myslím není.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.7.2016 21:55

Právě, že naposled "dočasná" SSZ skončila jako stálá... Viz Koryta u sjezdů z JS.

ZXS91
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZXS91 » 23.7.2016 21:51

9001 píše:Jenom otázka pro znalejší. Co znamená přenosný semafor na křžovatce V Olšinách x V Předpolí? Není to doufám příprava na pevnou SSZ?
Já doufám, že to je kvůli odklonu silniční dopravy při další etapě tvorby krásna na Průběžný

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 23.7.2016 20:38

Dneska jsem kolem Petrohradský a tramvaje to dusí pořád...

Jenom otázka pro znalejší. Co znamená přenosný semafor na křžovatce V Olšinách x V Předpolí? Není to doufám příprava na pevnou SSZ?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 23.7.2016 19:00

Elsnicovo šlape, hláška asi pomohla.

Groš DC nešlape asi bude další telefonát.

Na Petrohradské ZC sice není odsunuto volno pro tram a padá se zelenou pro IAD, ale je to k prdu, bo k Bohemce se musíte plazit 25, aby vám to vyslo do jízdy. Celé trio stále totálně rozjebáno.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 16.7.2016 8:04

Na Groši DC zjevně opraveno.

Podal by někdo zprávu, jak je na tom Elsnicovo nám. DC?

Sledujte Nádr. Vršovice. Přijde mi, že bylo nějak zasahnuto a reaguje na detekci, ale zatím jsem nezjistil, jak moc. Přijde mi to o fous lepší, ale mohl jsem mít jen štígro.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 12.7.2016 7:00

Karosák píše:Nešlo by někde zaprudit ohledně úpravy Letenského nám.? Z té Korunovační teď fakt nic nejezdí a vpodstatě se nyní jedná o nejdelší fázi :-(
Jo, taky mě představa půl roku zbytečnýho volna dvakrát netěší, ale bojím se, že to tak jednoduchý nebude. Počítám, že se bude muset udělat (vymyslet, vyzkoušet, nahrát) novej program.
Třeba se v listopadu dočkáme... :lol:

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 11.7.2016 20:39

Trochu OT, ale zítra mám 3 kousky na 22 a ani jednou nejedu na Hostivař, což mě samozřejmě velice těší ;)

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 11.7.2016 20:32

Von:
To jsi měl peška, ale podaří se:
Hostivařská - takřka absolutní
Na Groši DC - nahlášená závada trvá
OC- žije vlastním životem. Funguje , jakože dobrý je za 3, ale nějaké doladění by určitě neuškodilo, předvěst do centra je totálně k h0vnu, tam může klidně Ztohoven vyměnit filtry a udělá to větší radost.
Přechod ZM-funguje, ale neprodlužuje, takže ho bere vlak ZC. To je Smolík.
Jahodová - předvěst ZC už šlape, DC to občas nevyjde, je tam holt podmíněná a když čeká z boku už něco dlouho a ty se prihlasis pozdě, je vložena fáze. Ale následuje předvýběr, takže bez větších problémů, to byl taktéž Smolík.

A na Radoši je standard 90sec. zpoždění, takže vpodstatě jsi byl v normě :-P

Nešlo by někde zaprudit ohledně úpravy Letenského nám.? Z té Korunovační teď fakt nic nejezdí a vpodstatě se nyní jedná o nejdelší fázi :-(

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 11.7.2016 18:49

Karosák píše:Podezření:
Přechod Kublov, v posledku tam po odstanicovaní dost často čekám, než se přechod vyklidí a padne volno. Je to náhoda, závada, nebo důsledek veliké sezónní frekvence mačkačů? Kdo tam jezdí častěji, podělte se.
Jo, taky už jsem měl podezření, ale pak jsem zase měl za pár dní pocit, že bez problémů. Tak nevím. :-k

Ale po dlouhé době jsem si zkusil Hostivař: vyjedu ze smyčky - zastavení před Hostivařskou, odjezd z Groše - zastavení před Pražskou, odjezd od OC - zastavení před Práčskou, odjezd ze Sídl. Zahr. M. - zastavení Jahodová, odjezd Zahr. M. - zastavení u lanového mostu; na Radošovické o 2 minuty pozdě. Naprostá parodie na preferenci. :smt021

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 10.7.2016 22:40

Podezření:
Přechod Kublov, v posledku tam po odstanicovaní dost často čekám, než se přechod vyklidí a padne volno. Je to náhoda, závada, nebo důsledek veliké sezónní frekvence mačkačů? Kdo tam jezdí častěji, podělte se.

Libeňský zámeček (Elsnicovo) DC, podle mě na tramvaje totálně dlabe. Nepřekopli úkáčka dvoulinku?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 03.7.2016 12:25

V případě ROV pak při nefunkčním přijímači blokují až kolejové obvody, coz odpovídá Filipovu tvrzení"až když jsem koly nad výhybkou".

Mitaska ZC opět nepadá předvěst a Na Groši DC se opět chová divne. Zhasíná výzva, občas hodí na stůj pred vlak. Někdy padne na stůj presne brnknutim o blízký přihlašovák vyjetím ze zastávky. Nějak šotek v detekci.

Nádr. Vršovice je katastrofa. Kéž by alespoň pevný cyklus, ale je tam naprosto zdivočelá antipreferenci dynamika. Včera si hráli vrchní s přihlašovákem do zast. ZC, ale bez efektu. Stejně výzva svítí jak se jí chce, spíš vůbec. A když náhodou, je to stejně k ničemu :evil:

Edit: Mitaska a Groš nahlášeny.

Odpovědět