Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Daniel_Brvnišťan
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy
Super, ďakujem
Mám kamaráta, čo vie dobre robiť v Coreli a s električkami ho bežne otravujem, tak snáď by mi s tým pomohol
Včera som sa bol vypytovať v infocentrách čo robia s tými mapami po tom, čo sa zmení linkové vedenie a staré sa odtiaľ odstraňujú. Vraj si ich v DP rozoberú do jedného dňa
Písal som do JCDecaux, či by mi nejakú neodložili, bez odpovede... Neporadíte mi niekto, ako by som sa k nejakej dostal? 
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Základ většiny map jsem kreslil v Corelu. Pochopitelně mám spoustu variant a rodících se verzí. Nicméně jsem vázán smlouvou, tudíž výsledek nemohu poskytnout. Dále byly mapy převedeny do Ilustrátoru v grafických firmách, s nimž má DP smlouvu a upraveny do symbolikya grafiky DP. Nicméně velmi pěkně se kreslí v Corelu 12 s možností řady exportů do pdf, jpg, gif, bmp, png apod. Nějaké základy map bych případně poslat v corelu mohl, ale sem moc nechodím, takže případně strpení.Daniel_Brvnišťan píše:Zdravím. Znovu mám otázku, na ktorú nie a nie nájsť vhodné vlákno... Vyznáte sa niekto v editovaní máp? Hlavne máp linkového vedenia? Neviete v čom robí DPP tie veľmi pekné dopravné mapy ktoré sú všade po meste? Poprípade poradiť mi niečo lepšie ako skicár?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Daniel_Brvnišťan: Jestli myslíš např. ty zveřejněné ve formátu PDF na oficiálních stránkách DPP - http://www.dpp.cz/dopravni-schemata, tak jsou jistě tvořeny v nějakém vektorovém grafickém programu, ale nejpravděpodobněji Ilustrator (či minimálně CorelDraw). PS: Kdyby nebyli zajištěny (zamčeny, vykřivkovány apod.) proti úpravám mohl by kdokoliv s daným programem (a jeho znalostí) je jednoduše upravovat.
- Daniel_Brvnišťan
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Znovu mám otázku, na ktorú nie a nie nájsť vhodné vlákno... Vyznáte sa niekto v editovaní máp? Hlavne máp linkového vedenia? Neviete v čom robí DPP tie veľmi pekné dopravné mapy ktoré sú všade po meste? Poprípade poradiť mi niečo lepšie ako skicár? 
- jendelin.i
- Uživatel
Jen si ještě přisadím, že speciálně na sídl. Ďáblice se při jediné lince nemůže stát nic hrozného.mart337 píše:No myslím si, že ponechání pouze jedné linky do Hostivaře a do Ďáblic, je trochu riziko. Když se stane nějaký malér, tak tam pak nejede vůbec nic. Když ti pak přijede nějaký spoj až za půl hodiny, tak tě lidi sežerou.
Tedy kromě počátečního rozčarování, stejného jako při dvou linkách: chci jet do Libně, čekám na 10 a sakra už 4x 17 a 10 žádná
Pod zemí metro, na povrchu M177 + 183 + 102; 103 + 3XX; M136.
Po zavdení metra C se ta trať mohla zrušit
- jendelin.i
- Uživatel
Absolut píše:Já bych považoval za ideální vtip následující řešení:
d-6: Kotlářka ... Kubánské nám - Strašnická - Želivského - Biskupcova - Spojovací, 1T, rozsah provozu jako má teď.
d-15: ... Palmovka - Vysočanská - Lehovec, 1T, celodenně, celotýdenně
d-16: ... Biskupcova - Palmovka - Vysočanská., pd 2T, so/ne 1T
d-19: X.
Dosáhne se tím i Ropidího snu, že všechny linky z Biskupcovy pojedou na Plzeňskou.
Myslím, že hlavním důvodem návrhu X d-19 je nízké využití kpapacity kolem Strašnické, to by d-6 řešila jen částečně (sóla, rozsah provozu). Jinak já jsem 19tce fandil, radši bych býval rozdělil 10 do M16 a M19 (obrazně řečeno, třeba s jinými čísly a úpravou konců), než jsem se kouknul do výsledků průzkumu...
A když se zasním... nešla by na Biskupcovu nějak zamotat i d-4? Sice už nejede na Plzeňskou, ale aspoň na Anděl
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Dobře tak vpřípadě první varianty by se 25 dala odklonit na Vysočanskou a 16 v nové trase Radošovická - Vozovna Kobylisy.Ovšm toto jen za předpokladu M10 a zrušené 16.V provozu pouze v pracovní dny do 21:009006 píše:opocenskylukas píše:Dobře když všichni nadáváte na to že 8 vozí do Straého Hloubětína jen vzduch až na vyjímky tak bych mněl nový menší nápad na vedení linek
d-8:na Starý Hloubětín jezdit pouze od 6:00 do 20:00 v PD v sobotu od 8:00 do 20:00 a v neděli od 12:00 do 20:00 jinak všechny zbylé spoje ukončit na Nádraží Libeň.
d-12:na Vysočanskou CD,CT
d-15:na Lehovec CD,CT v sestavě:do 20:00 v prac.dny 2xT pak nahradit 1xT,o víkendu jen 1xT
d-16:na Březiněveskou CD,CT
d-25:na Palmovku CD,CT 1xT
v případ kdyby se vám d-8 nelíbila aak mám ješště variantu 2:
d-8:na Vysočanskou CD,CT 2xT
d-12:nechat jak ted je
d-15:na Starý Hloubětín CD,CT 1xT
d-16:na Lehovec CD,CT v sestavě:do 20:00 v prac.dny 2xT pak nahradit 1xT,o víkendu jen 1xT
d-25:nechat jak teď je
1. varianta - Tak to by se mohla ta 16 rovnou zrušit, když by prakticky celou trasu kopírovala 10 (která by samozřejmě po zrušení 16 měla poloviční intervaly) a 25 je jediná co jede od Holešovic na Bulovku
2. varianta - Plně souhlasím a je vlastně přesně tak jak celou dobu říkám ohledně 16.Ale 15 bych na Hloubětín nevedl, je to zbytečné, jedna linka je tam až až (teda jestli je ta trasa myšlena přes Vysočany? Ale v případě, že přes Libeň, pak ale stejně je tam lepší 8, ta se už na Palmovce od 3 odděluje).
-
9006
- Uživatel
opocenskylukas píše:Dobře když všichni nadáváte na to že 8 vozí do Straého Hloubětína jen vzduch až na vyjímky tak bych mněl nový menší nápad na vedení linek
d-8:na Starý Hloubětín jezdit pouze od 6:00 do 20:00 v PD v sobotu od 8:00 do 20:00 a v neděli od 12:00 do 20:00 jinak všechny zbylé spoje ukončit na Nádraží Libeň.
d-15:na Lehovec CD,CT v sestavě:do 20:00 v prac.dny 2xT pak nahradit 1xT,o víkendu jen 1xT
d-16:na Lehovec CD,CT v sestavě:do 20:00 v prac.dny 2xT pak nahradit 1xT,o víkendu jen 1xT
1. varianta - Tak to by se mohla ta 16 rovnou zrušit, když by prakticky celou trasu kopírovala 10 (která by samozřejmě po zrušení 16 měla poloviční intervaly) a 25 je jediná co jede od Holešovic na Bulovku
2. varianta - Plně souhlasím a je vlastně přesně tak jak celou dobu říkám ohledně 16.
-
opocenskylukas
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Dobře když všichni nadáváte na to že 8 vozí do Straého Hloubětína jen vzduch až na vyjímky tak bych mněl nový menší nápad na vedení linek
- Bobik
- Uživatel
Co jsem slyšel, tak prý je to na požadavek lidí co bydlí v těch domech na místě bývalé spalovny Vysočany, bo že se jim jedna linka zdála nedostatečná.Fořtík píše: Nesmyslně proježděné kilometry představuje linka 8 na Starý Hloubětín. Pako, které toto vymyslelo bych chtěl vidět. Kromě pár spojů (opravdu "pár" - dva, tři) linky 3 od Nádraží Libeň jsem nikdy neviděl a neslyšel o tom, že by bylo třeba posilovat tram dopravu v této oblasti. Tady se vyloženě utrácejí peníze, neb 8 z hlediska úspor téměř nikoho nevozí.
Ovšem pokud je to pravda, tak by mě taky zajímalo proč tím teda nejezdí, když si to vydupali.
Je fakt že v době špiček se vyrojí dost lidí z/do práce z okolních firem ale jinak je to bída.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Také jsem si to myslel, nicméně z omylu mě vyvedlo, když jsme dostali na Pankrác 2x19 (abychom měli kam posílat velká kola) - ta má na Palmovce aspoň 45% tranzitních cestujících. Někdy jen 2/3, ale níž to nejde.9001 píše:Jenom nevím kam dojde hraní z číslíčky.![]()
Lidem na Sokolovské (Balabenka-N.Vysočany) je jedno čím jedou, protože potřebují na Palmovku. Atraktivní tam zůstavá max 8 která nabízí směr centrum.
Jsou. Škoda, že se projekty okolo Kolbenové zastavily. I když ne tak úplně - okolo toho nábytkářského domu byla ještě nedávno obříd íra do země, takže bych předpokládal nějakou výstavbu bytů v té oblasti. Ale to je, z hlediska dopravní poptávky, jako když plivne do moře. Nesmyslně proježděné kilometry představuje linka 8 na Starý Hloubětín. Pako, které toto vymyslelo bych chtěl vidět. Kromě pár spojů (opravdu "pár" - dva, tři) linky 3 od Nádraží Libeň jsem nikdy neviděl a neslyšel o tom, že by bylo třeba posilovat tram dopravu v této oblasti. Tady se vyloženě utrácejí peníze, neb 8 z hlediska úspor téměř nikoho nevozí.9001 píše:Soupravy na Lehovec vedené přes Kolbenovu jsou opravdu vyhozené peníze. Pokud by se udělal projekt ala Nová Harfa a tím se využily plochy továren, tak by se dalo uvažovat o zavedení souprav. Důležitý úsek na Sokolovské zůstane prakticky na svém.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jenom nevím kam dojde hraní z číslíčky.
Lidem na Sokolovské (Balabenka-N.Vysočany) je jedno čím jedou, protože potřebují na Palmovku. Atraktivní tam zůstavá max 8 která nabízí směr centrum.
Spojení Palmovka - Želivského zůstane kapacitně zachováno díky lince 16.
Soupravy na Lehovec vedené přes Kolbenovu jsou opravdu vyhozené peníze. Pokud by se udělal projekt ala Nová Harfa a tím se využily plochy továren, tak by se dalo uvažovat o zavedení souprav. Důležitý úsek na Sokolovské zůstane prakticky na svém.
Spojení Palmovka - Želivského zůstane kapacitně zachováno díky lince 16.
Soupravy na Lehovec vedené přes Kolbenovu jsou opravdu vyhozené peníze. Pokud by se udělal projekt ala Nová Harfa a tím se využily plochy továren, tak by se dalo uvažovat o zavedení souprav. Důležitý úsek na Sokolovské zůstane prakticky na svém.
-
9006
- Uživatel
No mě se teda tenhle Ropidí sen zhola nelíbí. Ikdyž ano, je hezké, že ať vlezu na Biskupcový do čehokoli, vždycky se dostanu na Anděl a to prakticky na minutu za stejně dlouhou dobu (30-31min).Absolut píše:Já bych považoval za ideální vtip následující řešení:
d-6: Kotlářka ... Kubánské nám - Strašnická - Želivského - Biskupcova - Spojovací, 1T, rozsah provozu jako má teď.
d-15: ... Palmovka - Vysočanská - Lehovec, 1T, celodenně, celotýdenně
d-16: ... Biskupcova - Palmovka - Vysočanská., pd 2T, so/ne 1T
d-19: X.
Dosáhne se tím i Ropidího snu, že všechny linky z Biskupcovy pojedou na Plzeňskou.
Jinak souhlasím, až teda na tu 15/16...tam je fakt jediný blbý to, že dva vozy jsou na Lehovec (zvlášť o víkendu) fakt moc, ale 15 se mi na Lehovec teda rozhodně nelíbí (jak jsem již zmínil, níže).
A vlastně dalo by se to vyřešit podobně úchylně (násilně), jako je každej druhej vlak na 17 sólo, tak by se mohla udělat M10 s každym druhym sólovym a tim pádem by mohla jezdit 16 v sóle a tim pádem na Lehovec, to by šlo ne?
Jezdí a troufám si říct, že je to zbytečně moc. Zvlášť když se musí šetřit. Líbí se mi Absolutův návrh i s tou d-6.opocenskylukas píše: V pracovní dny tam ted 2xt jezdí.
A o víkendu by se to dalo kompenzovat tím že by 15 na Vysočanskou teda nejezdila.
Teda jestli z těch změn vůbec něco bude (viz MOpův příspěvek).
matti píše:Prohození čísel z 19 na 25, nebo trasa 19 -> Špejchar - Palmovka - Nádr. Strašnice?opocenskylukas píše: d-19:Špejchar - Palmovka
d-25:....zrušit
Já bych ještě posílil 12 -> Sídl. Barrandov - Palmovka - Vozovna Kobylisy a s tím zrušil 14
to by se ti lidi poděkovali, zrušit spojení Barrandov - centrum