Pražské autobusy

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Absolut
Moderátor

Re: Pražské autobusy

Příspěvek od Absolut » 20.9.2010 11:47

A vyřešilo se tam nějak hlášení busu do SSZ an nájezdu na Chodovskou? Včera tam byl ještě jenom trolejový kontakt

Vlčoun
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlčoun » 20.9.2010 11:43

kasme píše:
MM-Mikulovsky píše:U smyčky Spořilov se staví cca 25 metrů dlouhá provizorní komunikace po níž prý již od pondělí mají najíždět BUS MHD na TT

a něco pátečních foteček z místa :)
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 1.JPG.html
a další http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 100917/ms/

Od dnešních 11.30 hodin změna na linkách číslo 135, 136 a 213, více v přepise hovoru dispečera: "KGX 6, hlášení pro linky 135, 136 a 213. Ode dneška od 11.30 začala platit vlepka číslo 37, že ze zastávky Spořilov jedete přímo tou ulicí, pak se dáte do ulice U Mlýna, účelovou komunikací jako na koleje, na tramvaj a pak po tramvajovém tělese pojede a budete sjíždět na ulici Chodovskou v místě, kde jste najížděli na tramvajové těleso. V místě, kde budete najíždět na ulici Chodovskou, věnujte zvýšenou pozornost a opatrnost při najíždění na ulici Chodovskou, dneska to začíná, aby nedošlo k nějaký nehodě. Šestka vám děkuje konec."

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 20.9.2010 11:17

thriller2 píše: No, vzhledem k tomu, že mi to staví hned před dveřm, tak se taky svezu. Ale víc jsem zvědavej, jak to pobere kaštanstvo na českolipské místo zrušené a-151.
Špatně.
Od kdy to má jezdit ?

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 19.9.2010 21:27

Sirka píše:Dneska 14-19 v parku Přátelství probíhala propagační akce k nové lince 295 a kolem šesté hodiny byla starostou pokřtěna zapůjčená sorka CN8,5 pro provoz na této lince, se kterou byl posléze s širokou veřejností projet zkušební okruh po proseckém sídlišti. Fotografie se pravděpodobně objeví na pidservisu, já osobně jsem zvědav, jak kaštanstvo zareaguje na přímé spojení Třeboradic s Bulovkou, no uvidíme...
No, vzhledem k tomu, že mi to staví hned před dveřm, tak se taky svezu. Ale víc jsem zvědavej, jak to pobere kaštanstvo na českolipské místo zrušené a-151.

Sirka
Uživatel

Příspěvek od Sirka » 19.9.2010 21:17

Dneska 14-19 v parku Přátelství probíhala propagační akce k nové lince 295 a kolem šesté hodiny byla starostou pokřtěna zapůjčená sorka CN8,5 pro provoz na této lince, se kterou byl posléze s širokou veřejností projet zkušební okruh po proseckém sídlišti. Fotografie se pravděpodobně objeví na pidservisu, já osobně jsem zvědav, jak kaštanstvo zareaguje na přímé spojení Třeboradic s Bulovkou, no uvidíme...

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 19.9.2010 20:08

Proxy píše:
m@rtin píše:Jezdit se bude. Město např. nedalo peníze ani na prodloužení provozu MHD v pátek a sobotu v noci, a taky se jezdí. Stejně tak nejsou zaplacené nové midibusové linky, které vyjedou 10. října. Holt předvolební dárečky, které bude platit až příští vedení města po volbách...
Samozřejmě, že na prodloužení provozu dalo. Odhlasovalo se to tento týden.
To je ale brzo, že :oops: Chtěl bych řídit firmu, u které si někdo něco objedná, firma službu poskytne a odběratel poté hlasuje, zda zaplatí...[/quote]

Proč na to reaguješ? Já dementoval jenom to, že peníze na prodloužení nejsou.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 19.9.2010 19:26

Láďa píše:Mám pocit, že by se mohlo jednat o 3507-Citelis (modře zabarvený stínítko zářivky u řidiče). A řekl, bych, že se jedná o vlastní úpravu, protože na žádném citybusu ani citelisu jsem to nezpozoroval.
Úpravy stínítka zářivek bývaly běžné už u Karos, jeden čas zase bylo módou vytáhnout kontrolku blinkrů do vnitřního zrcátka. Dnes už jsou tyhle úpravy dost vzácné, zvlášť v MHD.

Encore
Uživatel

Příspěvek od Encore » 19.9.2010 14:44

Láďa píše:Mám pocit, že by se mohlo jednat o 3507-Citelis (modře zabarvený stínítko zářivky u řidiče). A řekl, bych, že se jedná o vlastní úpravu, protože na žádném citybusu ani citelisu jsem to nezpozoroval.
Jo, to by mohl být on, když se mi podaří zjistit jeho vypravení na linku, tak se pojedu podívat :D

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 19.9.2010 14:36

m@rtin píše:Samozřejmě, že na prodloužení provozu dalo. Odhlasovalo se to tento týden.
To je ale brzo, že :oops: Chtěl bych řídit firmu, u které si někdo něco objedná, firma službu poskytne a odběratel poté hlasuje, zda zaplatí...
Naposledy upravil(a) Proxy dne 20.9.2010 8:05, celkem upraveno 1 x.

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 19.9.2010 14:11

Encore píše:V Praze jsem se svezl na lince 147 BUSem, byl to buď CityBus nebo Citelis, který byl oproti jiným v lepším stavu, co se týká čistoty a hlavně co se týká barevnosti různého osvětlení mírně odlišen. Osobně mi to připadalo, že si s tím někdo dal práci, tuším měl jinak zabarvený stínítko první zářivky u řidiče, vnější osvětlení dveří měl s lehkým modrým nádechem, celkově upravenější vůz byl. Je to už nějakou dobu, nepamatuju si podrobnosti, nicméně mi ten vůz zůstal v paměti.
Vim že vám toho moc můj popis neřekne :D , ale třeba tohle někdo zaregistroval a vybavil si to... Já jsem si bohužel číslo busu nezapamatoval, jinak bych se na takovou blbost neptal :D Neví někdo z vás číslo toho busu, případně jestli to je standardní výbava, vlastní výroba, nebo pokus udělat autobus na druhý pohled víc zajímavej? :D
Mám pocit, že by se mohlo jednat o 3507-Citelis (modře zabarvený stínítko zářivky u řidiče). A řekl, bych, že se jedná o vlastní úpravu, protože na žádném citybusu ani citelisu jsem to nezpozoroval.

Encore
Uživatel

Příspěvek od Encore » 19.9.2010 13:52

V Praze jsem se svezl na lince 147 BUSem, byl to buď CityBus nebo Citelis, který byl oproti jiným v lepším stavu, co se týká čistoty a hlavně co se týká barevnosti různého osvětlení mírně odlišen. Osobně mi to připadalo, že si s tím někdo dal práci, tuším měl jinak zabarvený stínítko první zářivky u řidiče, vnější osvětlení dveří měl s lehkým modrým nádechem, celkově upravenější vůz byl. Je to už nějakou dobu, nepamatuju si podrobnosti, nicméně mi ten vůz zůstal v paměti.
Vim že vám toho moc můj popis neřekne :D , ale třeba tohle někdo zaregistroval a vybavil si to... Já jsem si bohužel číslo busu nezapamatoval, jinak bych se na takovou blbost neptal :D Neví někdo z vás číslo toho busu, případně jestli to je standardní výbava, vlastní výroba, nebo pokus udělat autobus na druhý pohled víc zajímavej? :D

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 18.9.2010 20:51

Tonda Ježek píše:
gabuliatko píše:125 má jezdit i o víkendu :shock: těch 8 ráno v PD, to malovali tramvajáci ?
To maloval ROPID, ale mně to vyhovuje 8-)
Autobusy mívají obvykle 7.5 - 8 mi přijde že u zatím žádného autobusu není, proto se ptám.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 18.9.2010 15:48

Tonda ježek: Díky za odkaz.

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 18.9.2010 0:18

MM-Mikulovsky píše:U smyčky Spořilov se staví cca 25 metrů dlouhá provizorní komunikace po níž prý již od pondělí mají najíždět BUS MHD na TT

a něco pátečních foteček z místa :)
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 1.JPG.html
a další http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 100917/ms/

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 17.9.2010 23:40

gabuliatko píše:125 má jezdit i o víkendu :shock: těch 8 ráno v PD, to malovali tramvajáci ?
To maloval ROPID, ale mně to vyhovuje 8-)

Odpovědět