Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Grossák » 30.11.2015 23:53

Botanická zahrada: Byl jsem se na ní podívat v pátek v sedle. Měl jsem kliku a během chvíle viděl všechno možné. Cca 7 tramvají, zdržení nula. Všechno fungovalo naprosto perfektně. Tramvaje prodlužovaly hlavní fázi bez chodců na délku až 40 sekund, což je zcela dostatečné. Na jednu tramvaj už konto nezbylo, protože se přihlásila později za první, ale dostala vložené volno (jela od Albertova) krásně do jízdy. Ještě se tam zkusím podívat někdy za slabého provozu, třeba v noci, kdy tam může být nějaký jiný program.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 30.11.2015 20:25

Jahodová ZC nahlášena.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.11.2015 14:19

modroko píše:
von Špilberk píše:Nebyl tu kdysi náhodou bumlík :?: :-k ](*,)
Dneska tam pracují a řezali asfalt, vypadá to že se bumlíky zase vrátí :)
EDIT: Aha koukám že v citaci to neukáže fotku, tak tedy to napíši, za zastávkou Dělnická směr U průhonu nebo Maniny se nejspíše dodělávají bumlíky :-)
zde alespoň dnešní mobilní foto - žel tablet jsem měl "bez šťávy":
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 30.11.2015 13:38

Jahodovou prosím zavolejte. Pakliže by to neklaplo, předám to. Prosím zprávu.

Vzdálené rádio v pátek zprovozněno, odzkoušeno a funkční. Od uvedení do provozu však nefunguje. Příšerné. Řešíme.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 29.11.2015 22:06

Směrem k Muzeu mne to tam nijak zvlášť nerozčiluje a někdy zdlouhavé odbavení přisuzuji plošnému řízení a náročným podmínkám v místě. Takže prostě odbrzdím ČB, sunu se a ono to padne. Rozhodně nepozoruji za poslední 4 roky nějaké zhoršení. Větší trápení mám, když to valím do kopce od Muzea a nejsem navolen, nebo mi to sebere protivlak, nebo to prostě nepočká. Ale to se mi při poslední devítikolce nestalo, takže jak jsem psal, v rámci možností to podle mne šlape.

Zcela prokazatelně je však závada na Švehlova x Jahodová (Penny na Zahraďáku) z centra-do kopce. Pozoruji cca 3 týdny, předvěst stále na stůj a občas to zazdí, ale naštěstí "očekávám stůj" a navíc je to do kopce, takže bez magnetů. Zprvu jsem myslel, že je chyba jen v předvěsti, ale preference šlape, nicméně včera na noční...
Zelená po hlavní je tradičně v noci přerušována zelenou z boku, a to ikdyž nikde nic, víme. Kdybych byl navolen, tak ve směru DC to reaguje rychle a volno po hlavní opět přidělí, ale ZC mě to vyfáklo. Musel jsem zastavit a koukat na zeleně osvětlené houštiny. Jednou to padlo rychle, podruhé mi pomohlo IAD na hlavní. Zítra mám 22, tak to i zavolám, teď v noci jsem obrat strávil vyháněním spáčů :?

Jak to vypadá s preferencí a vzdáleným rádiem na Otakarce od Bělěhradské?

parrot
Uživatel

Příspěvek od parrot » 29.11.2015 17:45

Dnes se křižovatka Anglická x Škrétova resp. Bělehradská chovala opět prapodivně a pokaždé jinak:) Někdy volno padalo hned, jindy až po dlouhé době a situace, kterou jsem opisoval posledně, nastala dnes (v neděli) v 15:40 místního času:). Celé to probíhalo tak, že při příjezdu do zastávky IPP svítila zelená pro IAD v Anglické. Byl jsem v zastávce cca 30 sek. po rozjezdu ze zastávky padla zelená pro IAD souběžně v Bělehradské, pak znova auta v Anglické a potom teprve volno pro tram. Výzva na SSZ po celou dobu svítila.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.11.2015 16:38

von Špilberk píše:
modroko píše:Dneska tam pracují a řezali asfalt, vypadá to že se bumlíky zase vrátí :)
Tak to by šlo rychle. Někdo asi zapracoval, takže někomu děkuju (jen nevím komu). =D> :D
já také děkuji, ale počítám, že tady asi pomohlo historicky platné úřední rozhodnutí o jejich instalaci a následně asi jen dočasném odstranění s podmínkou jejich návratu (po pominutí důvodu k udělení povolení s podmínkou), kterou ovšem někdo opomenul splnit :!:

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 28.11.2015 14:19

modroko píše:Dneska tam pracují a řezali asfalt, vypadá to že se bumlíky zase vrátí :)
Tak to by šlo rychle. Někdo asi zapracoval, takže někomu děkuju (jen nevím komu). =D> :D

modroko
Uživatel

Příspěvek od modroko » 28.11.2015 13:53

von Špilberk píše:Nebyl tu kdysi náhodou bumlík :?: :-k ](*,)
Dneska tam pracují a řezali asfalt, vypadá to že se bumlíky zase vrátí :)
EDIT: Aha koukám že v citaci to neukáže fotku, tak tedy to napíši, za zastávkou Dělnická směr U průhonu nebo Maniny se nejspíše dodělávají bumlíky :-)

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 26.11.2015 22:53

Jinonickou jsem předal. Opět ale chybí časy, kdy se to dělo.

Botanická zahrada je asi opravdu nějaká divná. Detekce je předpokládám v pořádku, protože chyba by byla vidět na VN. Musím se tam někdy zajet podívat a chvíli koukat.

Bába Foutéř
Šťoura

Příspěvek od Bába Foutéř » 26.11.2015 8:59

Bobik píše:Když jsme u té preference gumokolů - o Botanické zahradě se ví? V noci tam maj auta z vedlejší preferenci jako hrom, padá jim to do jízdy, ani přibrzdit nemusí. Samozřejmě druhou stranou mince je, že to zazdí tramvaj.
I ve dne....

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 26.11.2015 6:24

Když jsme u té preference gumokolů - o Botanické zahradě se ví? V noci tam maj auta z vedlejší preferenci jako hrom, padá jim to do jízdy, ani přibrzdit nemusí. Samozřejmě druhou stranou mince je, že to zazdí tramvaj.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 25.11.2015 18:54

A do centra umí taky pěkně zazdít. Lupne to před čumák pěkně v 50 a pustí jednoho gumokola. Nepsal jsem to, bo se tam dostanu minimálně a ze 2 průjezdů jsem nevyvozoval závěr.
S Erbenovou jsem problém neměl.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 25.11.2015 18:37

Každopádně Plzeňská x Jinonická stále kvoká nějak divně. Za prvé ve směru z centra už vůbec nepadá volno tramvajím dřív, než zelená autům, ba naopak opět se zpožděním (když se na původních SSZ pouštěla preference, tvrdilo se, že zelenou si to hlídá kvůli "zelené vlně", zatímco u tramvají to pustí volno kdykoliv), ale prostě nepřijde mi normální, když stojí na signál stůj z centra dvě tramvaje. První se rozjede na signál volno a druhá brzdí na magnety, jelikož okamžitě nad zadkem první signál stůj a bohorovně jede jedno autíčko z Jinonické.....

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 24.11.2015 23:57

O problému se nějak už ví a pracuje se na odstranění. Vím, že po spuštění to fungovalo bez problémů, takže zádrhel je asi v detekci. Buď nefunguje odhlašovák, nebo se někde ovlivňují kontakty. Protisměr by to dělat neměl, tam detekce není. Třeba může mít vliv počasí, i když většinou slyším, že to není možné.

Odpovědět