To je až 1. reakce na neadekvátní zásah MP a navíc, že tato velmi nebezpečná baba zůstala až do konce videa bez zajištění poutywillyjeff píše:JÓ, i na tom videu je vidět, že ho ta ženská vzala kabelkou po hlavě. (v čase 0:05 toho videa ho začne mlátit kabelkou).MM-Mikulovsky píše:Jó, fakt?
Úřední korespondence a rady k ní
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úřední korespondence a rady k ní
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 10.10.2012 18:00, celkem upraveno 2 x.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
JÓ, i na tom videu je vidět, že ho ta ženská vzala kabelkou po hlavě. (v čase 0:05 toho videa ho začne mlátit kabelkou).MM-Mikulovsky píše:Jó, fakt?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jó, fakt? Že já tu v článku Novinek Zastal se bezdomovců při zásahu strážníků, teď mu hrozí čtyři roky čtu konečně události před zpuštěním video záznamu:9001 píše:MM: Strážník byl na 99,9% napaden smažkou a podle toho s ním bylo zacházeno. Nemáme se naprosto o čem bavit. K čemu pak MP nosí pistole, obušky a slzáky? Pro okrasu?...
Kvůli pič.vině, jakou je porušení zákazu popíjení (když asi nikoho nenapadal), válet člověka po zemi, když je navíc zcela jasné, že k zaplacení pokuty i přes zjištění jeho totožnosti nedojde... Incident se stal v sobotu, kdy strážníci řešili přestupek na jedné z tramvajových zastávek na Andělu, kde muž se ženou bez domova popíjeli krabicové víno. Strážníci po vyzvání k předložení dokladů chtěli dvojici uložit pokutu, protože pití alkoholu je na zastávkách MHD zakázáno. Muž však odmítl se strážníky spolupracovat a předložit doklad totožnosti.
Hlídka se proto rozhodla o předvedení muže na služebnu policie, kde měla být jeho totožnost ověřena. Během použití donucovacích prostředků se do celé události vmísila jeho 34letá kamarádka, která jednoho ze strážníků napadla.
Incident vyšetřuje inspekce městské policie.
Musím souhlasit s vedoucím příspěvkem pod článkem
Tohle je naprosto dokonalé porovnání dvojího nesprávného výkonu služby policie - za blbý přestupek zmlátit, ale po ublížení na zdraví, = činu řazeného mezi trestné činy, a ohrožování stovek dalších lidí ujíždějícím velkým vozidle SUV nechat člověk dál utíkat, telefonovat a nevím co ještě(Vít Alt, Strakonice, Středa, 10.října 2012, 14:17:14, +279) píše: Že takhle nezmasakrovali Janouška? Ten jim i utíkal....(že se tady jedná o měšťáky vím,aby do mně někdo nerejpal)
POLICIE (ať již MP či PČR) MÁ JEDNAT ADEKVÁTNĚ KE SPÁCHANÉMU PROHŘEŠKU!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Strážník byl na 99,9% napaden smažkou a podle toho s ním bylo zacházeno. Nemáme se naprosto o čem bavit. K čemu pak MP nosí pistole, obušky a slzáky? Pro okrasu?
Děda napadl policistu při zásahu. Není co řešit. Zkus si takhle jít v Německu proti obecnímu policistovi podobně jako děda. Faktem, že je že by si byl v klepetech podstatně rychleji a čuchal prach ze země...
Děda napadl policistu při zásahu. Není co řešit. Zkus si takhle jít v Německu proti obecnímu policistovi podobně jako děda. Faktem, že je že by si byl v klepetech podstatně rychleji a čuchal prach ze země...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
chemik: No dobře, trochu nepřesné vyjádření - chtělo to uvést "zrovna s tou mou", jejíž chování bylo srovnatelné (slovní útoky s vyhrožováním na mne a fyzickým - kopy nohama a bušením jednou rukou do TRAM + druhá ruka záhadně schovaná v pěst v kapse, což mi evokovalo hrozbu napedení v ní třímanou např. injekční stříkačkou) s tou babou na Andělu.
Ono u smažek velmi záleží na jakou a v jakém stavu na ně narazíš - jednou si s ní poradí jednotlivec jindy ani pět "bijců" nestačí (na každou osobu ta chemie působí různě - někdo je agresivní jiný může být naopak extrémně dotěrně "přátelský").
Samozřejmně musíš i "u bitky" - fyzické obrany myslet (v opačném případě ji "projedeš" i přes silovou/váhovou převahu) - v mém případě by to bylo nejlépe se snažit být při tom stále za ním (znemožníš na minimum hrozbu poplivání = nákazy infekční chorobou i to, že když někoho budíš, tak ten z leknutí proti tobě vyskočí) a následně "jít" prvně po "záhadné" ruce v kapse a pak teprve po druhé viděné a dostat mu je obě za záda, následně jej vytlačit popředu z vozu a sám zůstat na jeho "prahu", razantně individum odstrčit a rychle zavřít dveře (tlačítkem "znamení řidiči" či dálkáčem u klíčů - žel u všech typů TRAM tyto možnosti nejsou). Jenže když se někoho nesmíš dotknout a on sedí pd.lí na sedačce jak přibitý a "jen" 3mi končetinami mlátí kolem sebe, tak máš neřešitelný problém jak jej dostat pryč. Když však už stojí, tak jej legálně můžeš postupně před sebou "vytlačit" - nejednodušeji a nejbezpečněji ze dveří v NP vozu (jeho části) + být připraven odvrátit útok/úder (sice se předpisy DP "tváří", že to také nesmíš, ale páč je to v naprostém rozporu se zákonem - "občanským právem na přiměřenou sebeobranu", tak je to naprosto neplatné nařízení).
9001: Ano zejména kurzívou (ale pak i tučně) vyznačené je skvělý námět pro řešení OO, ale ono je také otázka co je možné - ať již zejména technicky či "jen" finančně.
Ono u smažek velmi záleží na jakou a v jakém stavu na ně narazíš - jednou si s ní poradí jednotlivec jindy ani pět "bijců" nestačí (na každou osobu ta chemie působí různě - někdo je agresivní jiný může být naopak extrémně dotěrně "přátelský").
Samozřejmně musíš i "u bitky" - fyzické obrany myslet (v opačném případě ji "projedeš" i přes silovou/váhovou převahu) - v mém případě by to bylo nejlépe se snažit být při tom stále za ním (znemožníš na minimum hrozbu poplivání = nákazy infekční chorobou i to, že když někoho budíš, tak ten z leknutí proti tobě vyskočí) a následně "jít" prvně po "záhadné" ruce v kapse a pak teprve po druhé viděné a dostat mu je obě za záda, následně jej vytlačit popředu z vozu a sám zůstat na jeho "prahu", razantně individum odstrčit a rychle zavřít dveře (tlačítkem "znamení řidiči" či dálkáčem u klíčů - žel u všech typů TRAM tyto možnosti nejsou). Jenže když se někoho nesmíš dotknout a on sedí pd.lí na sedačce jak přibitý a "jen" 3mi končetinami mlátí kolem sebe, tak máš neřešitelný problém jak jej dostat pryč. Když však už stojí, tak jej legálně můžeš postupně před sebou "vytlačit" - nejednodušeji a nejbezpečněji ze dveří v NP vozu (jeho části) + být připraven odvrátit útok/úder (sice se předpisy DP "tváří", že to také nesmíš, ale páč je to v naprostém rozporu se zákonem - "občanským právem na přiměřenou sebeobranu", tak je to naprosto neplatné nařízení).
9001: Ano zejména kurzívou (ale pak i tučně) vyznačené je skvělý námět pro řešení OO, ale ono je také otázka co je možné - ať již zejména technicky či "jen" finančně.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty woe, Milane, tvůj příspěvek je tak dlouhý, že jej ani nebudu číst, bych se neunavil... 
Naposledy upravil(a) Petrpes dne 10.10.2012 15:39, celkem upraveno 2 x.
no, Milane, koupím si lístek do první řady a půjdu se kouknout, jak ty si poradíš se 70kg vážící nadrogovanou sušinkou, když si s ní občas neporadí ani 5 goril v montérkách od PČR
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
von Š: Děkuji - to je to, o co mi šlo, dozvědět se, co získáme, že MP individua zmlátí (povláčí po zemi, zničí jim oděv, způsobý jim nějaké odřeniny apod.)?
Jsem právě přesvědčen, že kladného NIC, spíše naopak jejich další ještě větší agresi až je jednou někde pustí (přestane si jich všímat), což vždy jednou nastane do několika dní (mnohdy spíše hodin)!
Je vidět, že 9001 (i část diskutujících pod články) si prostě plete zákonnou úlohu MP s nějakou trestní odvetnou výpravou, konající odplatu dle hesla "zub za zub, oko za oko", jenže chováli se tak orgán mající práva chránit a v jejich plnění jít příkladem, tak je to špatně!
Ano, nevíme co se stalo před začátkem video záznamu, kde už chlápek je spoutanej na zemi - jenže z médií je známo, že dokonce právě on naprosto z ničeho obviněn nebyl narozdíl od baby, která se jej jala chránit a od dědy Frištejnského, následně chránícího ji! Takže mi vychází závěr, že jeho spoutání byla bezdůvodná buzerace MP!
Jó, už jen neoprávněné zabrání veřejně prospěšného zařízení (což určitě je i vozidlo či zastávkový přístřešek MHD) je ze zákona přestupek trestaný peněžně:
200/1990 Sb. o přestupcích
Přesně tak nějak správně reaogavala MP v případě mne vyhrožující smažky u UDDP, kdy mne osobně sice ruply nervy - obrazně řečeno "jsem si nasral do gatí" (možná dokonce více z pocitu bezmoci, zejména po bagatelizaci PDT, než samotného ohrožení), ale rozhodně nic jsem při tom (narozdíl od MP na Andělu) nezničil natož někoho uhodil (a tím případně zranil). Ovšem pište si (zejména 9001), že fyzicky by jsem s nějakou cca 70kilovou "sušinkou" problém neměl, ale ve službě se jí ani dotknout nesmím - natož ji ublížit, jenže když jsem tam byl s ní zcela sám, tak také vážně hrozilo, že si třeba sama ublíží a pak to svede na mne.
Dá se tedy vážně uvažovat, že onen MP z Anděla má asi ještě kratší "zápalnou šňůru" než já, byť to možná bylo v reakci na "čerstvé" pobodání kolegy - jenže i já měl v paměti "čerstvý" útok na mého kolegu a to s injekční stříkačkou na NT. To by korespondovalo s všeobecným názorem, že k MP chodí lidi, kteří se neúspěšně snažili dostat k PČR (případně u ní byli, ale museli její řady opustit).
Asi nezbude nic jiného, než jít ve šlépějích kolegy BUSÁKA "vykazovatele koblihy" a ve větší míře využívat přestupkovou komisi a nechat jí trestat tyto přestupky proti občanskému soužití:
Jsem právě přesvědčen, že kladného NIC, spíše naopak jejich další ještě větší agresi až je jednou někde pustí (přestane si jich všímat), což vždy jednou nastane do několika dní (mnohdy spíše hodin)!
Je vidět, že 9001 (i část diskutujících pod články) si prostě plete zákonnou úlohu MP s nějakou trestní odvetnou výpravou, konající odplatu dle hesla "zub za zub, oko za oko", jenže chováli se tak orgán mající práva chránit a v jejich plnění jít příkladem, tak je to špatně!
Ano, nevíme co se stalo před začátkem video záznamu, kde už chlápek je spoutanej na zemi - jenže z médií je známo, že dokonce právě on naprosto z ničeho obviněn nebyl narozdíl od baby, která se jej jala chránit a od dědy Frištejnského, následně chránícího ji! Takže mi vychází závěr, že jeho spoutání byla bezdůvodná buzerace MP!
Jó, už jen neoprávněné zabrání veřejně prospěšného zařízení (což určitě je i vozidlo či zastávkový přístřešek MHD) je ze zákona přestupek trestaný peněžně:
200/1990 Sb. o přestupcích
Ano, od individuí se případné peněžní tresty stejně nevymůžou (navíc maximální výše se ukládají za prohřešky závažné - např. vedoucí k finančnímu obohacení či způsobující velkou škodu, jenže to už pak zase spadá do kategorie TČ - nejspíš poškozování cizí věci), ale prostě zákonný orgán je zmlátit nesmí! Povoleno má vykázat či po neuposlechnutí výzvy hříšníky fyzicky vytlačit/odvést.§ 47 odst.1) Přestupku se dopustí ten, kdo
odrážka g) poškodí nebo neoprávněně zabere veřejné prostranství, veřejně přístupný objekt nebo veřejně prospěšné zařízení ,
odst.2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) až c) lze uložit pokutu do 5000 Kč, za přestupek podle odstavce 1 písm. d) pokutu do 20 000 Kč, za přestupek podle odstavce 1 písm. e) a f) pokutu do 3000 Kč a za přestupek podle odstavce 1 písm. g) a h) pokutu do 50 000 Kč.
Přesně tak nějak správně reaogavala MP v případě mne vyhrožující smažky u UDDP, kdy mne osobně sice ruply nervy - obrazně řečeno "jsem si nasral do gatí" (možná dokonce více z pocitu bezmoci, zejména po bagatelizaci PDT, než samotného ohrožení), ale rozhodně nic jsem při tom (narozdíl od MP na Andělu) nezničil natož někoho uhodil (a tím případně zranil). Ovšem pište si (zejména 9001), že fyzicky by jsem s nějakou cca 70kilovou "sušinkou" problém neměl, ale ve službě se jí ani dotknout nesmím - natož ji ublížit, jenže když jsem tam byl s ní zcela sám, tak také vážně hrozilo, že si třeba sama ublíží a pak to svede na mne.
Dá se tedy vážně uvažovat, že onen MP z Anděla má asi ještě kratší "zápalnou šňůru" než já, byť to možná bylo v reakci na "čerstvé" pobodání kolegy - jenže i já měl v paměti "čerstvý" útok na mého kolegu a to s injekční stříkačkou na NT. To by korespondovalo s všeobecným názorem, že k MP chodí lidi, kteří se neúspěšně snažili dostat k PČR (případně u ní byli, ale museli její řady opustit).
Asi nezbude nic jiného, než jít ve šlépějích kolegy BUSÁKA "vykazovatele koblihy" a ve větší míře využívat přestupkovou komisi a nechat jí trestat tyto přestupky proti občanskému soužití:
Jenže to chce osobní statečnost jednotlivých kolegů, ta však z různých i pochopitelných důvodů (strachu o živobytí) viditelně ve větší míře není = právě ani OO bez ní nátlakové akce nemůžou uspořádat!§ 49 Přestupky proti občanskému soužití
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo
a) jinému ublíží na cti tím, že ho urazí nebo vydá v posměch,
b) jinému z nedbalosti ublíží na zdraví,
c) úmyslně naruší občanské soužití vyhrožováním újmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obviněním z přestupku, schválnostmi nebo jiným hrubým jednáním,
d) omezuje nebo znemožňuje příslušníku národnostní menšiny výkon práv příslušníků národnostních menšin,
e) působí jinému újmu pro jeho příslušnost k národnostní menšině nebo pro jeho etnický původ, pro jeho rasu, barvu pleti, pohlaví, sexuální orientaci, jazyk, víru nebo náboženství, pro jeho politické nebo jiné smýšlení, členství nebo činnost v politických stranách nebo politických hnutích, odborových organizacích nebo jiných sdruženích, pro jeho sociální původ, majetek, rod, zdravotní stav anebo pro jeho stav manželský nebo rodinný.
(2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) lze uložit pokutu do 5 000 Kč a za přestupek podle odstavce 1 písm. b) až e) pokutu do 20 000 Kč.
-
von Špilberk
- Uživatel
Já se s dovolením také vyjádřím. To video má jednu závadu: Začíná až ve chvíli, kdy houmles už leží na zemi, tedy nevíme, co bylo předtím.
Mně se zásah MP taky zdá nepřiměřený. A pro 9001: Když někdo napíše, že zákrok je nepřiměřený, tak z něj automaticky nedělejte ochránce smažek
Na Andělu je to opravdu děs, co všechno se tam pohybuje, ale tím, že je zmlátí policie, se to jako vyřeší
Když je někdo vyžene od Anděla, tak se prostě shromáždí někde jinde. Fajn, tak je bude policie chodit mlátit tam, a oni se zase přesunou jinam. A tak pořád do kolečka. Co jsme vyřešili
Odpovím si sám: Nic.
A ještě pro 9001 k DROP-INu: Vydávání peněz na smažky, aby měly např. čisté jehly, mi sice taky vadí. ALE má to i druhou stránku: Každý feťák, který se aspoň naučil odevzdat jehly do nějakého centra, je pořád lepší než feťák, který to nechá na lavičce v parku nebo to hodí do dětského pískoviště.
A moje osobní zkušenost: Já za 4 roky potřeboval MP na bezdomovce v tramvaji 3x. Přijeli, bezdomovce vyvedli. Víc problémů jsem zatím neměl, musím to rychle zaklepat na dřevo.
Ale souhlasím s Fořtíkem v tom, že u policie bych pracovat nechtěl. V případě těchto existencí je potřeba nejen represe. Policie se těmi existencemi zabývá pořád dokola, ale dohromady nemůže nic dělat. Většinou páchají jen přestupky, tedy zavřít je nejde. S pokutovým blokem si bezdomovec akorát vytře
. Hlavně, že před volbami politici vždycky slibují, že to vyřeší. A po volbách řeknou, že problém je moc složitý, že se musí vytvořit koncepce a analýza a kdesi cosi, a 4 roky jsou pryč.
Mně se zásah MP taky zdá nepřiměřený. A pro 9001: Když někdo napíše, že zákrok je nepřiměřený, tak z něj automaticky nedělejte ochránce smažek
A ještě pro 9001 k DROP-INu: Vydávání peněz na smažky, aby měly např. čisté jehly, mi sice taky vadí. ALE má to i druhou stránku: Každý feťák, který se aspoň naučil odevzdat jehly do nějakého centra, je pořád lepší než feťák, který to nechá na lavičce v parku nebo to hodí do dětského pískoviště.
A moje osobní zkušenost: Já za 4 roky potřeboval MP na bezdomovce v tramvaji 3x. Přijeli, bezdomovce vyvedli. Víc problémů jsem zatím neměl, musím to rychle zaklepat na dřevo.
Ale souhlasím s Fořtíkem v tom, že u policie bych pracovat nechtěl. V případě těchto existencí je potřeba nejen represe. Policie se těmi existencemi zabývá pořád dokola, ale dohromady nemůže nic dělat. Většinou páchají jen přestupky, tedy zavřít je nejde. S pokutovým blokem si bezdomovec akorát vytře
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě ten zásah městské policie připadá v pořádku, naopak mi nepřipadá v pořádku zásah aktivního důchodce. Co kdyby ta fetka měla jehlu, nebo nůž? A v momentě odvedení pozornosti ho použila prosti strážníkovi? Právě, že z provozu vím, co je tahle špína zač. Jistě, má taky nějaká práva, nicméně práva jedněch končí tam, kde začínají práva druhých. Takže je správné, aby nějaká nepotřebná, zbytná a zavrženíhodná špína obtěžovala slušné lidi? Já myslím, že ne. A MP, stejně jako my, řidiči, tu není od toho, aby řešila průsery sociálního systému státu. na to jsou tu jiné složky. Jenže tohle ukřivděnci a bojovníci za práva čehokoliv od mravenců po mamuty nikdy nepochopí. Jestliže se budeme zabývat tím, aby někomu nebylo náhodou "něco", apk policii nepotřebujeme, ani jednu. Svázaná vším možným čímkoliv stane se naprosto neakceschopnou a nepotřebnou. A už jenom na závěr - nevím, jak je honorována městská policie, nicméně služba u té státní je řehole a já bych tam nevlezl, ani kdyby se tam zlatá telat rozdávala. Být policista, tak za ten plat, kterým je odměňována moje zodpovědnost za ostatní bych se ani nezvedl ze židle. A dál, policista, který se nehodlá smířit s mizerií, kterou dostává může akorát tak držet hubu a krok. Přivydělat si nemůže, stejně jako hasič - má ruce svázané služebním zákonem. A teď dál, dál nadávejte policii, městské policii a dalším. Ti kluci/holky prošly poměrně náročnýma psychotestama, řada z nich má řidičáky na všechno možný - kdyby sedli za volant autobusu, kormidlo výletní loďky případně za panel tramvaje, vydělají si mnohdy víc, než berou teď.
Znám dobře dva kluky od policie ČR, jejich práce si vážím a sám bych jí nikdy dělat nešel...
Znám dobře dva kluky od policie ČR, jejich práce si vážím a sám bych jí nikdy dělat nešel...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Policajta bych dělat nechtěl :]
Naposledy upravil(a) Petrpes dne 10.10.2012 16:55, celkem upraveno 1 x.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže si ujasni ty k čemu jsou MP. Tady je chválíš a pochvaluješ si spolupráci... Když uklízí smažku na zastávce, tak ti vadí jejich zásah. By mě docela zajímalo jak jednali s tou tvoji smažkou... Asi v rukavičkách to nebylo...
Když si nejsou OO schopni dupnout na dispečink, tak jsou k smíchu. V tom je krásně vidět ta roztřístěnost... Kdyby byly na DPP max 3 organizace pro metro, tram a busy tak by se domlouvalo lépe. Stojím si za tím, že by naše odbory měli jít na exkurzy do Francie nebo Německa. Tam, když se řekne stávka, tak se nehne ani letadlo,tramvaj, autobus a lidi táhnou za jeden provaz. DPP toho využívá.
Jinak s těmi orientacemi vymysleli Ameriku co na busech funguje léta. Bohužel se mi nedaří najít foto, ale na pražském busu jsem to viděl. Tam to volá na dispečink + transparenty mají !!!POMOC!!!. Znalejší od busů určitě doplní.
Když si nejsou OO schopni dupnout na dispečink, tak jsou k smíchu. V tom je krásně vidět ta roztřístěnost... Kdyby byly na DPP max 3 organizace pro metro, tram a busy tak by se domlouvalo lépe. Stojím si za tím, že by naše odbory měli jít na exkurzy do Francie nebo Německa. Tam, když se řekne stávka, tak se nehne ani letadlo,tramvaj, autobus a lidi táhnou za jeden provaz. DPP toho využívá.
Jinak s těmi orientacemi vymysleli Ameriku co na busech funguje léta. Bohužel se mi nedaří najít foto, ale na pražském busu jsem to viděl. Tam to volá na dispečink + transparenty mají !!!POMOC!!!. Znalejší od busů určitě doplní.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, legendární relace PDT vs. MMM a smažka na ÚDU :]
To již vstoupilo do dějin...
To již vstoupilo do dějin...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Hele, ty už si asi nějak nepamatuješ - v mém případě pocitu ohrožení od smažky v obrat. UDDP byla první MP a až pak dispečeři, takže při "naší" obraně ta spolupráce viditelně ze strany MP funguje. Problém byl (jako většinou - ať již MP na řešení individui obsazených přístřešků či parkující IAD pruhu podél TT) v bagatelizaci mnou hlášené situace PDT, z čehož jsem měl pocit (i odborář ten záznam slyšící jako první), že MP mi nepošle!
Takže tady OO (dle mne) moc co zlepšovat (naštěstí) nemají - ono se i "jim" proti dispečinku nejde lehce, protože každá OO má plně uvolněného max. jednoho zástupce (předsedu) ostatní běžně jezdí = když jsou moc "dotěrní", tak se důvod pro šikanózní kontroly vždycky najde (v "lepším" případě jen jich samotných, ale v horším se v tom svezou další kolegové, aby to bylo alespoň trochu zamaskované)!
Jinak od OO vím, že se chystá do provozu nový softwar do Apexu - a mají tam být "vychytávky" pro situace stisknutí tlačítka "Tíseň" (už si to přesně nepamatuji, ale snad se má jednat o varovný nápis na vnějších digi orientacích i se smazáním čísla linky - respektive snad jeho výměnou trojúhelníkem s vykřičníkem a snad se uvažovalo o i nějakém předehraném varovném hlášení do salónu, ale nejsem si jist, jestli prošlo).
Dále jsme se tu např. před 2 roky bavili o špatné funkci (tehdy nových) ROV na vjezdu do obratiště Kotlářka - některého ze spoludiskutujících napadlo řešení a to jsem předal mé OO a ta jej prosadila nejen pro Kotlářku, ale i pro spoustu ostatních podobných míst, aby systém byl sjednocen (šipka rovně = stavění pro cestu dále po hlavní trati, šipka vlevo/vpravo - jízda do obratiště ležícího na jaké koliv straně od hlavní TT a pak na levou/pravou kolej v něm). Ovšem reakce kolegů na výsledek zcela protichůdné - některým se líbí všude, některým někde a některým vůbec (protože prý furt nějaký kr.tén vymýšlý nesmysly a něco musí měnit a oni následně se učit nového). Takže, když OO nedělají nic je to špatně, když něco, tak opět.
Takže tady OO (dle mne) moc co zlepšovat (naštěstí) nemají - ono se i "jim" proti dispečinku nejde lehce, protože každá OO má plně uvolněného max. jednoho zástupce (předsedu) ostatní běžně jezdí = když jsou moc "dotěrní", tak se důvod pro šikanózní kontroly vždycky najde (v "lepším" případě jen jich samotných, ale v horším se v tom svezou další kolegové, aby to bylo alespoň trochu zamaskované)!
Jinak od OO vím, že se chystá do provozu nový softwar do Apexu - a mají tam být "vychytávky" pro situace stisknutí tlačítka "Tíseň" (už si to přesně nepamatuji, ale snad se má jednat o varovný nápis na vnějších digi orientacích i se smazáním čísla linky - respektive snad jeho výměnou trojúhelníkem s vykřičníkem a snad se uvažovalo o i nějakém předehraném varovném hlášení do salónu, ale nejsem si jist, jestli prošlo).
Dále jsme se tu např. před 2 roky bavili o špatné funkci (tehdy nových) ROV na vjezdu do obratiště Kotlářka - některého ze spoludiskutujících napadlo řešení a to jsem předal mé OO a ta jej prosadila nejen pro Kotlářku, ale i pro spoustu ostatních podobných míst, aby systém byl sjednocen (šipka rovně = stavění pro cestu dále po hlavní trati, šipka vlevo/vpravo - jízda do obratiště ležícího na jaké koliv straně od hlavní TT a pak na levou/pravou kolej v něm). Ovšem reakce kolegů na výsledek zcela protichůdné - některým se líbí všude, některým někde a některým vůbec (protože prý furt nějaký kr.tén vymýšlý nesmysly a něco musí měnit a oni následně se učit nového). Takže, když OO nedělají nic je to špatně, když něco, tak opět.
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 09.10.2012 23:54, celkem upraveno 3 x.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Super, jsme žumpa jako na idnes.cz.
Ke gestapu mají hodně hodně daleko. To bych uvedl jako první.
Já si stojím za tím, že MP je od udržování pořádku a tady zakročila proti menšině nepřizpůsobyvých občanů naprosto adekvátně. Že se to do toho pletou pseudohumanisty už je koloritem dnešní doby, ale nesmí polevit.
Moje osobní zkušenost s PČR a MP je taková,že pokud se k nim chováš slušně, tak ti dají pokoj. Když už mě zastavili v autě, tak vždycky jsme to slušně vyřešili, já uznal chybu, vyfasoval jsem bloček a jelo se dál.
K tvým "zkušenostem". 99% bezdáku v tramvaji jsou rádi, že se ohřejou a nějak si zvykly hrát tu hru na konečné prostě musím přelézt. Tohle byla agresivní smažka. To bylo vidět i na tom jeho hereckém výkonu.
Osobně mi vadí to, že tu nadáváš jak MP neplní povinosti, nevyhazuje bezdáky atd. A když to udělá, tak je to taky špatně. Nevím kdo si má co ujasnovat. Pokud ti jde fakt o kejhák tak volej státní s tím, že si v ohrožení života. Když bude tohle nahrané, tak si nedovolí nepřilitnout s houkačkou a okamžitě spacifikovat utočníka.
Když ti vadí spolupráce MP - DPP proč nezaúkoleješ odbory aby řvali, že je potřeba tohle zlepšit? Přece jde o usnadnění Vaší práce, Vaše zdraví. Ale chápu nejde o stravenky ani plat, tak to je pod rozlišovací schopnosti.
Ke gestapu mají hodně hodně daleko. To bych uvedl jako první.
Já si stojím za tím, že MP je od udržování pořádku a tady zakročila proti menšině nepřizpůsobyvých občanů naprosto adekvátně. Že se to do toho pletou pseudohumanisty už je koloritem dnešní doby, ale nesmí polevit.
Moje osobní zkušenost s PČR a MP je taková,že pokud se k nim chováš slušně, tak ti dají pokoj. Když už mě zastavili v autě, tak vždycky jsme to slušně vyřešili, já uznal chybu, vyfasoval jsem bloček a jelo se dál.
K tvým "zkušenostem". 99% bezdáku v tramvaji jsou rádi, že se ohřejou a nějak si zvykly hrát tu hru na konečné prostě musím přelézt. Tohle byla agresivní smažka. To bylo vidět i na tom jeho hereckém výkonu.
Osobně mi vadí to, že tu nadáváš jak MP neplní povinosti, nevyhazuje bezdáky atd. A když to udělá, tak je to taky špatně. Nevím kdo si má co ujasnovat. Pokud ti jde fakt o kejhák tak volej státní s tím, že si v ohrožení života. Když bude tohle nahrané, tak si nedovolí nepřilitnout s houkačkou a okamžitě spacifikovat utočníka.
Když ti vadí spolupráce MP - DPP proč nezaúkoleješ odbory aby řvali, že je potřeba tohle zlepšit? Přece jde o usnadnění Vaší práce, Vaše zdraví. Ale chápu nejde o stravenky ani plat, tak to je pod rozlišovací schopnosti.