aniz bych toto cetl, tak jsem si overil, ze opravdu pada od albertova na vytoni podruzne volno vlevo, ale ikdyby padalo pravidelne automaticky, tak:Grossák píše:Pravda to není. Výzva vlevo se rozsvěcuje až zablokováním výhybky vlevo. A volno nepadá automaticky, ale musí se přihlásit buď tramvaj, nebo chodec přes nábřeží, nebo auto od Albertova doleva. Což při ranních výjezdech opravdu může být problém. Pokud taková komunikaci nastala, je to smutné. Chápu, že dispečer nemůže znát všechno, ale tímto bohužel odrazuje poctivé řidiče od něčeho, co potřebujeme. Přesto prosím všechny, hlaste závady. Dělám to taky, klidně nahlásím 3 najednou na konci směny. I když výsledek bývá různý. Pak to napište sem. Výtoň je předána k prověření servisu.
.......
1.) je preference v
2.) kdyz jednim smerem sviti vyzva, tak proste je pravo predpokladat, ze nesvitili v druhem pozadovanem smeru, ze tam volno nepadne = JE TO ZAVADA a ma se to opravit
Dovoluji si odporovat:
Dispecer - zejmena, kdyz ma povinnost mit platne opravneni k rizeni- ma znat potrebne souvislosti, byt netreba do detajlu = konkretne pro jednotliva mista
EDIT: To to uz jen proto, ze to zname mi nekteri ridici, kteri jsme pro mnohe z nich tzv. tupa ševcovska hmota - jak jsem jiz psal treba i proto, ze nemame (narozdil od nich) tzv. frcky
Osobne si trvam na presvedceni, ze
1.) kazdy dispecer ma pravidelne ridit tramvaj v beznem provozu (alespon 3 v prumeru 8hodinove meny za mesic = misto 2 dispecerskych 12h smen)
2.) za neplneni ci spatne plneni dispecerskych povinnosti maji byt trestani docasnym prevedenim na ridice (dobrym dispecerum by ubylo vyse uvedene tizeni)
3.) sotva me nekdo presvetci ze frustrace z kaleni dispeceru na sve povinnosti ve vysledku ohrozujici mou bezpecnost ci minimalne ztezujici me pracovni podminky, ktera vyvrcholí krikem na dispecera, je neco nenormalniho = duvodem, proc bych nemel jezdit s tramvaji.