Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 05.11.2015 8:22

Grossák píše:Pravda to není. Výzva vlevo se rozsvěcuje až zablokováním výhybky vlevo. A volno nepadá automaticky, ale musí se přihlásit buď tramvaj, nebo chodec přes nábřeží, nebo auto od Albertova doleva. Což při ranních výjezdech opravdu může být problém. Pokud taková komunikaci nastala, je to smutné. Chápu, že dispečer nemůže znát všechno, ale tímto bohužel odrazuje poctivé řidiče od něčeho, co potřebujeme. Přesto prosím všechny, hlaste závady. Dělám to taky, klidně nahlásím 3 najednou na konci směny. I když výsledek bývá různý. Pak to napište sem. Výtoň je předána k prověření servisu.
.......
aniz bych toto cetl, tak jsem si overil, ze opravdu pada od albertova na vytoni podruzne volno vlevo, ale ikdyby padalo pravidelne automaticky, tak:
1.) je preference v :zadnice = generuje to zdrzeni
2.) kdyz jednim smerem sviti vyzva, tak proste je pravo predpokladat, ze nesvitili v druhem pozadovanem smeru, ze tam volno nepadne = JE TO ZAVADA a ma se to opravit :!:

Dovoluji si odporovat:
Dispecer - zejmena, kdyz ma povinnost mit platne opravneni k rizeni- ma znat potrebne souvislosti, byt netreba do detajlu = konkretne pro jednotliva mista :!:
EDIT: To to uz jen proto, ze to zname mi nekteri ridici, kteri jsme pro mnohe z nich tzv. tupa ševcovska hmota - jak jsem jiz psal treba i proto, ze nemame (narozdil od nich) tzv. frcky :!:
Osobne si trvam na presvedceni, ze
1.) kazdy dispecer ma pravidelne ridit tramvaj v beznem provozu (alespon 3 v prumeru 8hodinove meny za mesic = misto 2 dispecerskych 12h smen)
2.) za neplneni ci spatne plneni dispecerskych povinnosti maji byt trestani docasnym prevedenim na ridice (dobrym dispecerum by ubylo vyse uvedene tizeni)
3.) sotva me nekdo presvetci ze frustrace z kaleni dispeceru na sve povinnosti ve vysledku ohrozujici mou bezpecnost ci minimalne ztezujici me pracovni podminky, ktera vyvrcholí krikem na dispecera, je neco nenormalniho = duvodem, proc bych nemel jezdit s tramvaji.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 05.11.2015 5:44

Jo potvrzuju, Na NNŽ druhé volno už běhá. Raději jsem si to ověřil více průjezdy, ale v pořádku, funguje to. Díky.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 04.11.2015 22:25

Pravda to není. Výzva vlevo se rozsvěcuje až zablokováním výhybky vlevo. A volno nepadá automaticky, ale musí se přihlásit buď tramvaj, nebo chodec přes nábřeží, nebo auto od Albertova doleva. Což při ranních výjezdech opravdu může být problém. Pokud taková komunikaci nastala, je to smutné. Chápu, že dispečer nemůže znát všechno, ale tímto bohužel odrazuje poctivé řidiče od něčeho, co potřebujeme. Přesto prosím všechny, hlaste závady. Dělám to taky, klidně nahlásím 3 najednou na konci směny. I když výsledek bývá různý. Pak to napište sem. Výtoň je předána k prověření servisu.

Olšanské náměstí ZC už je v pořádku. Mezi hřbitovy od Ohrady bohužel ne. Kabel opět sežrali myši. Nechápu, co jim na tom chutná. SSZ Želivského - Olšanská (druhé volno pro linku 26 od Olšanské) prý už je také v pořádku. Ale nemám ověřené. Prosím o zprávu, kolegové. Díky.

Filip

Příspěvek od Filip » 03.11.2015 1:28

Když jedu od Albertova na Podolskou vodarnu tak na Výtoni po prehozeni a zablokování výhybky se výzva vlevo nerozsviti a musím jít ručně se navolit. Ani krabička nesvítí. Zdržení plus mínus dvě minuty. Když jsem to hlásil na PDT tak mi odpověděli, že se prý normálně navolim a křižovatka o mně ví i když výzva nesvítí

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 03.11.2015 1:09

Komunardů bez bumlíku nechápu. Nějakou dobu tam chyběl při stavebních pracích na přilehlém domě. I tehdy se ukazovalo, že je to blbě. Vrátil se, ale ne nadlouho.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 03.11.2015 1:04

MM-Mikulovsky píše:v poslednich dnech jsem mel 2x problem pri vyjezdu z pa na podoli s prihlasenim do ssz levým postavenim rov615 na vytoni od albertova -jsem presvedcen, ze prvne jsem rov stavel radiem, ale podruhe radiem jen zablokoval, a proto jsem si ji prvne prestavil tagem tam a zpet a stejne se stromecek ani sipka na kz vlevo nerozsvitili = v obou propadech jsem musel se prihlasit klickou v kz a v patek tak musela konat i kolegyne jedouci tesne za mnou, ale dnes mne kolega vyjizdejici po mne presvedcoval, ze mu to fungovalo.

ps: v obou pripadech jsem to hlasil pdt - zdrzuje to a chuze ke kz za 2 pruhy iad take muze byt nebezpecna.
Chápu správně, že když jste si výhybku rádiem postavil, výzva se rozsvítila. A když jen zablokoval, výzva zůstala potmě? Je to divné, protože zde by se měla tramvaj hlásit pouhým zablkokováním výhybky. Dokonce nezáleží ani na blízkém přihlašovacím kontaktu. Jen upozorňuji, že volno vlevo padá společně s auty a chodci přes nábřeží, takže za běžného provozu není třeba chodit na KZ.

K prvnímu příspěvku Vám neumím nic říct. Zeptejte se jich sám.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 02.11.2015 20:00

Nakonec se zjistí, že za tím ďábelským rozhodnutím vytrhat bumlíky je chyba ve výkresu nebo opomenutí při stavebních pracích.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 02.11.2015 17:14

Karosák píše:Tak jen doufat, že RTT Komunardů-jih je v dohledu a s ním i návrat bumlíku.
Ono je to zajímavé, protože na jiná místa Komunardů - jih se bumlíky po opravě vozovky vrací. Mezi Tusarovou a nábřežím jsou. Ale tady u křižovatky někdo rozhodl, že je zpátky nedá. :roll:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 02.11.2015 16:34

No výborně, další "zlepšení" :-S Když mi někdo trčí do profilu, tak počkám, bliknu, cinknu, ale když mi kvůli tomu utíkají držená, čili ostatní zdržujíci světla, to bych fakt vylít z kůže, hrmpffff...:-S Tak jen doufat, že RTT Komunardů-jih je v dohledu a s ním i návrat bumlíku.
Bumlík byl vrácen též do Ječné k Ignácovi.
Jinak perlička-v zast. Malostranská/EB stál dnes dopo regulovčík s plácačkou a zastavoval nadržence, co chtěli omést stanicující 5. Možnákasíroval ty zleva. Naopal na Moskevské už nepostávají a tam je to totální zvlčení, normální průjezd, nikdo ani nepřibržďuje. Zkusil bych tam ještě přidat příčné prahy a vybírat jak na VN. Doufám, že mě nikdo nesežere, že jsem zlej na autíčka, ale mě fakt vysírá, jak se to tam na féra prometá. Nebo ty značky sundejte, ale tohle nezvládám v klidu :-(

Polaanek
Uživatel

Příspěvek od Polaanek » 02.11.2015 15:01

Tak to musel jet na červenou, neb jak jinak by se dostal do křižovatky, když už bylo volno pro linku 12? Asi to půjdu na chvíli sledovat...
Ale sleduji to tam často, hlavně v Dělnické, ten krajní pravý obrubník asi kouše a trhá gumy...
von Špilberk píše:Ta 2xT3 je normálně jedoucí (odbočující) linka 12. Jak se ten náklaďák dostal tam, kde je, netuším. Když jsem přijel do zastávky, už to bylo. Já jen vím, že mi kvůli tomu uteklo jedno volno rovně, protože než se auta hnula na zelenou, tak volno rovně bylo pryč. :?

A to jsem ještě nekomentoval tu čáru, která je sice pěkně tlustá, ale jinak je namalovaná prasácky blízko kolejí. :prase

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 02.11.2015 14:46

Polaanek píše:To je co za situaci? To je dále neprůjezdné, jak stojí ta 2xT3? Jinak totiž nechápu, co dělá ten náklaďák v křižovatce
Ta 2xT3 je normálně jedoucí (odbočující) linka 12. Jak se ten náklaďák dostal tam, kde je, netuším. Když jsem přijel do zastávky, už to bylo. Já jen vím, že mi kvůli tomu uteklo jedno volno rovně, protože než se auta hnula na zelenou, tak volno rovně bylo pryč. :?

A to jsem ještě nekomentoval tu čáru, která je sice pěkně tlustá, ale jinak je namalovaná prasácky blízko kolejí. :prase

Polaanek
Uživatel

Příspěvek od Polaanek » 02.11.2015 14:36

A taky zákaz odbočení doleva, ten se myslím také nevrátil... To je co za situaci? To je dále neprůjezdné, jak stojí ta 2xT3? Jinak totiž nechápu, co dělá ten náklaďák v křižovatce, kdy tam vjel?
von Špilberk píše:Nebyl tu kdysi náhodou bumlík :?: :-k ](*,)

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 02.11.2015 14:30

Nebyl tu kdysi náhodou bumlík :?: :-k ](*,)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.11.2015 14:26

v poslednich dnech jsem mel 2x problem pri vyjezdu z pa na podoli s prihlasenim do ssz levým postavenim rov615 na vytoni od albertova -jsem presvedcen, ze prvne jsem rov stavel radiem, ale podruhe radiem jen zablokoval, a proto jsem si ji prvne prestavil tagem tam a zpet a stejne se stromecek ani sipka na kz vlevo nerozsvitili = v obou propadech jsem musel se prihlasit klickou v kz a v patek tak musela konat i kolegyne jedouci tesne za mnou, ale dnes mne kolega vyjizdejici po mne presvedcoval, ze mu to fungovalo.

ps: v obou pripadech jsem to hlasil pdt - zdrzuje to a chuze ke kz za 2 pruhy iad take muze byt nebezpecna.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.11.2015 11:40

v navaznosti na prave mnou uvedene se musim tazat, jestli mi dokaze nekdo vyvratit presvedceni, ze jednou z pricin je oficialni a z toho nekterymi jedinci az domýšlené postaveni dispeceru - tim, ze si dosud svymi frckami "hraji" na polovojenskou organizaci berou casto ridice, kteri frcky nemaji, za "povl". V dpp je dispecer ofiko ridici nadrizeny, ale v obecnem vyznamu je to osoba opravnena ridit/organizovat dopravu (u dpp jen tu tzv. operativní - ovsem mnohdy se jim to nedari/neumi, coz se plne ukazalo loni v prosinci pri ledovkove kalamite), ale naopak maji k tomu povinnost zajistit servis/podminky pro fungovani pravidelne a bezpecne dopravy.

V Brne udajne "tramvajakovi" dispecer nic (ohledne jizdy s tramvaji) nařídit nemuze -musi jej pozadat a na "tramvajakovi" je rozhodnuti jestli to provede!

Odpovědět