Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy
Tahle varianta je opravdu aktuálně platná (původní návrh prošel jistou redukcí), jen d-8 opravdu stále ze Šárky, d-2, 6 i 13 by měly zůstat normálně v provozu v současných parametrech.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No popravdě o d-2, d-6 a d-13 v tom materiálu chyběla jakákoliv informace.Petr píše:Myslím si, že pár úprav tam najednou chybí, ale hlavně... Podbaba 2 linky? Divoká Šárka jednom jedna? Likvidace 2, na níž TRVÁ Praha 6 kvůli spojení petřinských s radnicí a dejvičáků s nemocnicí?
Tedy žádná změna LV nebo PP, ani poznámka bez změny, ale ani o zrušení...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si, že pár úprav tam najednou chybí, ale hlavně... Podbaba 2 linky? Divoká Šárka jednom jedna? Likvidace 2, na níž TRVÁ Praha 6 kvůli spojení petřinských s radnicí a dejvičáků s nemocnicí?demon píše:Tohle se projednávalo na odborech - návrh LV Ropidu od 14.12.:
d-1 Vysočanská – Palmovka - Hradčanská – Podbaba
d-2 zrušena
d-3 Levského – Jiráskovo nám. - Myslíkova – Lehovec
d-6 zrušena
d-8 Podbaba – Balabenka – Nádr.Libeň – Starý Hloubětín
d-11 Černokostelecká – Nám.bří Synků - Vozovna Pankrác
d-13 zrušena
d-15 Vypich – Hradčanská – Malostranská – Nádr.Holešovice – Palmovka – Spojovací
d-18 Petřiny - Nám.bří Synků – Spořilov (int.4 min.)
d-20 Divoká Šárka – Sídliště Barrandov
d-36 zrušena
Ostatní linky beze změny.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tohle se projednávalo na odborech - návrh LV Ropidu od 14.12.:
d-2 zrušena (?)
d-6 zrušena (?)
d-13 zrušena (?)
d-15 Vypich – Hradčanská – Malostranská – Nádr.Holešovice – Palmovka – Spojovací
d-36 zrušena
d-2 zrušena (?)
d-6 zrušena (?)
d-13 zrušena (?)
d-36 zrušena
Naposledy upravil(a) demon dne 24.10.2008 21:47, celkem upraveno 1 x.
-
kralicek
Nejhorší na tom příspěvku jsou ty pravopisné chyby, ale vem to čert a půjdu k obsahu: Ty souběhy možná z pohledu na mapu nevypadají dobře, ale ve skutečnosti jsou maximálně funkční - z mnohaleté vlastní zkušenosti vím, že pro cestující je nejlepší takové linkové vedení, které v přestupním bodě Anděl sjednocuje zastávky pro jednotlivé směry. Jednoduše řečeno: Když jedu na IPP tak na Andělu čekám na tramvaj v Plzeňské ulici, když jedu na Malostranskou tak zase jdu do Nádražní. Roztrhat tyto směry by bylo to nejhorší možné zvěrstvo.Proxy píše:kralicek píše:Můj návrch by byl takový 4..Čechovo nám.-Anděl-Smíchovské nádr.(špička Barandov) není už souběh s l.10 od Náměstí Míru až po Kotlářku
6..Jako nyní(RADLICKÁ)
7..jako nyní
20..Podbaba-Anděl-Kotlářka. není souběh l.12 od Malostranské až po Barandov
Já bych na to šel trochu jinak. Linka 20 byla před pár lety zřízena jako posila k lince 12, jenže kdo zde jel někdy o víkendu ví, že linka 12 je stále přetížená a linka 20 vozí vzduch. Domnívám se, že je tomu tak protože linka 12 míchá přepravní proudy "Smíchov - Holešovice" a "Barrandov - Malá Strana". Já bych proto tyto proudy oddělil tak, že 20 bude na Barrandov jezdit celodenně+celotýdenně, 12 odkloníme na Radlickou, 7 pak ve špičkách také na Barrandov a mimošpičku na SN. Pokud Ropid v Martynově zprávě tvrdí, že 7 vozí o víkendu vzduch, tak ať jej raději vozí v nejkratší možné trase
Po 16 hodinách v práci už občas i ten pravopis vynecháva
Nevím, mě se to s tou sedmičkou líbí
Alespon tam bude o víkendu 1/2 int.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sedmička na Radlickou si podle mě svoje lidi najde a myslím že o víkendu nebude problém díky Novému Smíchovu. Kino, Tesco, Albert a všude nějaká akce
Přece jenom pohodlnější než na Radlickou na metro a pak na Andělu dlouhé eskalátory a z Anděla si budou muset lidi zvyknout že se jezdí z Nádražní a nebo je možnost obnovit verzi linky 14. Tam Nádražní zpázky Radlickou se zastávkou u MfD
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejhorší na tom příspěvku jsou ty pravopisné chyby, ale vem to čert a půjdu k obsahu: Ty souběhy možná z pohledu na mapu nevypadají dobře, ale ve skutečnosti jsou maximálně funkční - z mnohaleté vlastní zkušenosti vím, že pro cestující je nejlepší takové linkové vedení, které v přestupním bodě Anděl sjednocuje zastávky pro jednotlivé směry. Jednoduše řečeno: Když jedu na IPP tak na Andělu čekám na tramvaj v Plzeňské ulici, když jedu na Malostranskou tak zase jdu do Nádražní. Roztrhat tyto směry by bylo to nejhorší možné zvěrstvo.kralicek píše:Můj návrch by byl takový 4..Čechovo nám.-Anděl-Smíchovské nádr.(špička Barandov) není už souběh s l.10 od Náměstí Míru až po Kotlářku
6..Jako nyní(RADLICKÁ)
7..jako nyní
Já bych na to šel trochu jinak. Linka 20 byla před pár lety zřízena jako posila k lince 12, jenže kdo zde jel někdy o víkendu ví, že linka 12 je stále přetížená a linka 20 vozí vzduch. Domnívám se, že je tomu tak protože linka 12 míchá přepravní proudy "Smíchov - Holešovice" a "Barrandov - Malá Strana". Já bych proto tyto proudy oddělil tak, že 20 bude na Barrandov jezdit celodenně+celotýdenně, 12 odkloníme na Radlickou, 7 pak ve špičkách také na Barrandov a mimošpičku na SN. Pokud Ropid v Martynově zprávě tvrdí, že 7 vozí o víkendu vzduch, tak ať jej raději vozí v nejkratší možné trase
- Karotka
- Uživatel
Mě spíš děsí ten protimluv mezi kapitolou 1 a 2:
1. Je potřeba napřed zavést páteřní linky (= zpravidla poslučovat více linek do jedné), aby magistrát odsouhlasil preferenci.
2. Pokud někudy projíždí jen jedna linka (byť by byla sebepáteřnější!!!), na preferenci nemá nárok.
1. Je potřeba napřed zavést páteřní linky (= zpravidla poslučovat více linek do jedné), aby magistrát odsouhlasil preferenci.
2. Pokud někudy projíždí jen jedna linka (byť by byla sebepáteřnější!!!), na preferenci nemá nárok.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle mi fakt hlava nebere..."Samozřejmě víme, že zpětné omezení jejího provozu (d-6) bude bolet, ale je to jistá daň za navýšení vozokilometrů na lince 22". vs. "...je nám jedno, jestli bude linka 7 vozit vzduch do Radlic či na Kotlářku".
Omezení provozu d-6, přestože je nelogické, vadí míň než vzduchovozič do Radlic ?
A nějaký argument by nebyl ?
Nebo mam za argument považovat informaci, že šestka nemůže jezdit, protože její vozokilometry potřebuje sedmička k vození vzduchu ?
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Někteří z diskutujících už to četli, ale hodím to i sem. V příloze stanoviska ROPIDu k aktuálním změnám LV vzešlá z našeho pondělního jednání, které se pořádalo jako reakce na "otevřený dopis", co jsem tu zveřejňoval dřív.
7 bude do Radlic vozit vzduch, zejména pikantní to bude o víkendu v polovičním intervalu. Kdo chce na Radlickou, pojede logicky metrem. 7 to nevytrhne páč se celkem "elegantně" vyhne centru na rozdíl od 6ky. A metrolinky nás taky nespasí! Německý model zkrátka do Prahy aplikovat (zatím) nejde.
Dnes jsem měl opět 22.. Do Hostivaře vozíme vzduch, totéž na Bílou Horu. Karmelitská a Malostranská jedno velké parkoviště... Za mnou jedoucí 22 jsem potkal až na Říčanový, tj. interval cca 9 min! Pak samozřejmě tři soupravy jedoucí jako vláček. To se klientům zcela jistě líbí!
Nové metrolinky? Už teď jsou personální problémy obsadit přestávky, navíc na to momentálně nejsou podmínky... Hradčanská ani Anděl v nedohlednu.
Dnes jsem měl opět 22.. Do Hostivaře vozíme vzduch, totéž na Bílou Horu. Karmelitská a Malostranská jedno velké parkoviště... Za mnou jedoucí 22 jsem potkal až na Říčanový, tj. interval cca 9 min! Pak samozřejmě tři soupravy jedoucí jako vláček. To se klientům zcela jistě líbí!
Nové metrolinky? Už teď jsou personální problémy obsadit přestávky, navíc na to momentálně nejsou podmínky... Hradčanská ani Anděl v nedohlednu.
-
kralicek
7036 píše:Já osobně beru jako úžasný vedlejší efekt zrušení linky 6 o víkendu. Fakt super, spojení z Vršovic okolo nádraží na IPP díky existenci výborného přestupního bodu Otakarova-Náměstí bratří Synků skoro vůbec neutrpí a oslabení vztahu IPP - Národní třída o jednu linku taky nevadí, máme tam přece metrolinku..
Můj návrch by byl takový 4..Čechovo nám.-Anděl-Smíchovské nádr.(špička Barandov) není už souběh s l.10 od Náměstí Míru až po Kotlářku
6..Jako nyní(RADLICKÁ)
7..jako nyní
ČEKÁM TĚŽKOU KRITIKU
Já osobně beru jako úžasný vedlejší efekt zrušení linky 6 o víkendu. Fakt super, spojení z Vršovic okolo nádraží na IPP díky existenci výborného přestupního bodu Otakarova-Náměstí bratří Synků skoro vůbec neutrpí a oslabení vztahu IPP - Národní třída o jednu linku taky nevadí, máme tam přece metrolinku..
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
že by odpověď, kterou jsem už několikrát slyšel? "Nárůst vozokilometrů v souvislosti s půlením linky 22"?Damir Holas píše:To je sice pěkné, ale proč se ten rok máme odpoledne mačkat ve dvou linkách místo tří? To by ten rok nemohla 4 do Řep jezdit během obou špiček?