Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kralicek

Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy

Příspěvek od kralicek » 27.9.2008 0:32

Proxy píše:
kralicek píše:Můj návrch by byl takový 4..Čechovo nám.-Anděl-Smíchovské nádr.(špička Barandov) není už souběh s l.10 od Náměstí Míru až po Kotlářku
6..Jako nyní(RADLICKÁ)
7..jako nyní
20..Podbaba-Anděl-Kotlářka. není souběh l.12 od Malostranské až po Barandov
Nejhorší na tom příspěvku jsou ty pravopisné chyby, ale vem to čert a půjdu k obsahu: Ty souběhy možná z pohledu na mapu nevypadají dobře, ale ve skutečnosti jsou maximálně funkční - z mnohaleté vlastní zkušenosti vím, že pro cestující je nejlepší takové linkové vedení, které v přestupním bodě Anděl sjednocuje zastávky pro jednotlivé směry. Jednoduše řečeno: Když jedu na IPP tak na Andělu čekám na tramvaj v Plzeňské ulici, když jedu na Malostranskou tak zase jdu do Nádražní. Roztrhat tyto směry by bylo to nejhorší možné zvěrstvo.

Já bych na to šel trochu jinak. Linka 20 byla před pár lety zřízena jako posila k lince 12, jenže kdo zde jel někdy o víkendu ví, že linka 12 je stále přetížená a linka 20 vozí vzduch. Domnívám se, že je tomu tak protože linka 12 míchá přepravní proudy "Smíchov - Holešovice" a "Barrandov - Malá Strana". Já bych proto tyto proudy oddělil tak, že 20 bude na Barrandov jezdit celodenně+celotýdenně, 12 odkloníme na Radlickou, 7 pak ve špičkách také na Barrandov a mimošpičku na SN. Pokud Ropid v Martynově zprávě tvrdí, že 7 vozí o víkendu vzduch, tak ať jej raději vozí v nejkratší možné trase :wink:[/q

Po 16 hodinách v práci už občas i ten pravopis vynecháva :D

Josef
problémový jedinec

Příspěvek od Josef » 26.9.2008 21:23

Nevím, mě se to s tou sedmičkou líbí ;-) Alespon tam bude o víkendu 1/2 int.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 26.9.2008 21:17

Sedmička na Radlickou si podle mě svoje lidi najde a myslím že o víkendu nebude problém díky Novému Smíchovu. Kino, Tesco, Albert a všude nějaká akce :D Přece jenom pohodlnější než na Radlickou na metro a pak na Andělu dlouhé eskalátory a z Anděla si budou muset lidi zvyknout že se jezdí z Nádražní a nebo je možnost obnovit verzi linky 14. Tam Nádražní zpázky Radlickou se zastávkou u MfD

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 26.9.2008 20:46

kralicek píše:Můj návrch by byl takový 4..Čechovo nám.-Anděl-Smíchovské nádr.(špička Barandov) není už souběh s l.10 od Náměstí Míru až po Kotlářku
6..Jako nyní(RADLICKÁ)
7..jako nyní
Nejhorší na tom příspěvku jsou ty pravopisné chyby, ale vem to čert a půjdu k obsahu: Ty souběhy možná z pohledu na mapu nevypadají dobře, ale ve skutečnosti jsou maximálně funkční - z mnohaleté vlastní zkušenosti vím, že pro cestující je nejlepší takové linkové vedení, které v přestupním bodě Anděl sjednocuje zastávky pro jednotlivé směry. Jednoduše řečeno: Když jedu na IPP tak na Andělu čekám na tramvaj v Plzeňské ulici, když jedu na Malostranskou tak zase jdu do Nádražní. Roztrhat tyto směry by bylo to nejhorší možné zvěrstvo.

Já bych na to šel trochu jinak. Linka 20 byla před pár lety zřízena jako posila k lince 12, jenže kdo zde jel někdy o víkendu ví, že linka 12 je stále přetížená a linka 20 vozí vzduch. Domnívám se, že je tomu tak protože linka 12 míchá přepravní proudy "Smíchov - Holešovice" a "Barrandov - Malá Strana". Já bych proto tyto proudy oddělil tak, že 20 bude na Barrandov jezdit celodenně+celotýdenně, 12 odkloníme na Radlickou, 7 pak ve špičkách také na Barrandov a mimošpičku na SN. Pokud Ropid v Martynově zprávě tvrdí, že 7 vozí o víkendu vzduch, tak ať jej raději vozí v nejkratší možné trase :wink:

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 26.9.2008 20:29

Mě spíš děsí ten protimluv mezi kapitolou 1 a 2:
1. Je potřeba napřed zavést páteřní linky (= zpravidla poslučovat více linek do jedné), aby magistrát odsouhlasil preferenci.
2. Pokud někudy projíždí jen jedna linka (byť by byla sebepáteřnější!!!), na preferenci nemá nárok.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 26.9.2008 18:49

"Samozřejmě víme, že zpětné omezení jejího provozu (d-6) bude bolet, ale je to jistá daň za navýšení vozokilometrů na lince 22". vs. "...je nám jedno, jestli bude linka 7 vozit vzduch do Radlic či na Kotlářku".
Tak tohle mi fakt hlava nebere... (-X
Omezení provozu d-6, přestože je nelogické, vadí míň než vzduchovozič do Radlic ?
A nějaký argument by nebyl ? :roll:
Nebo mam za argument považovat informaci, že šestka nemůže jezdit, protože její vozokilometry potřebuje sedmička k vození vzduchu ? #-o

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 26.9.2008 18:03

Někteří z diskutujících už to četli, ale hodím to i sem. V příloze stanoviska ROPIDu k aktuálním změnám LV vzešlá z našeho pondělního jednání, které se pořádalo jako reakce na "otevřený dopis", co jsem tu zveřejňoval dřív.

KGX 63
Uživatel

Příspěvek od KGX 63 » 25.9.2008 22:32

7 bude do Radlic vozit vzduch, zejména pikantní to bude o víkendu v polovičním intervalu. Kdo chce na Radlickou, pojede logicky metrem. 7 to nevytrhne páč se celkem "elegantně" vyhne centru na rozdíl od 6ky. A metrolinky nás taky nespasí! Německý model zkrátka do Prahy aplikovat (zatím) nejde.

Dnes jsem měl opět 22.. Do Hostivaře vozíme vzduch, totéž na Bílou Horu. Karmelitská a Malostranská jedno velké parkoviště... Za mnou jedoucí 22 jsem potkal až na Říčanový, tj. interval cca 9 min! Pak samozřejmě tři soupravy jedoucí jako vláček. To se klientům zcela jistě líbí!

Nové metrolinky? Už teď jsou personální problémy obsadit přestávky, navíc na to momentálně nejsou podmínky... Hradčanská ani Anděl v nedohlednu.

kralicek

Příspěvek od kralicek » 25.9.2008 22:11

7036 píše:Já osobně beru jako úžasný vedlejší efekt zrušení linky 6 o víkendu. Fakt super, spojení z Vršovic okolo nádraží na IPP díky existenci výborného přestupního bodu Otakarova-Náměstí bratří Synků skoro vůbec neutrpí a oslabení vztahu IPP - Národní třída o jednu linku taky nevadí, máme tam přece metrolinku..

Můj návrch by byl takový 4..Čechovo nám.-Anděl-Smíchovské nádr.(špička Barandov) není už souběh s l.10 od Náměstí Míru až po Kotlářku
6..Jako nyní(RADLICKÁ)
7..jako nyní
ČEKÁM TĚŽKOU KRITIKU :D

7036
Uživatel

Příspěvek od 7036 » 25.9.2008 21:06

Já osobně beru jako úžasný vedlejší efekt zrušení linky 6 o víkendu. Fakt super, spojení z Vršovic okolo nádraží na IPP díky existenci výborného přestupního bodu Otakarova-Náměstí bratří Synků skoro vůbec neutrpí a oslabení vztahu IPP - Národní třída o jednu linku taky nevadí, máme tam přece metrolinku..

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 25.9.2008 20:58

Damir Holas píše:To je sice pěkné, ale proč se ten rok máme odpoledne mačkat ve dvou linkách místo tří? To by ten rok nemohla 4 do Řep jezdit během obou špiček?
že by odpověď, kterou jsem už několikrát slyšel? "Nárůst vozokilometrů v souvislosti s půlením linky 22"?

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 25.9.2008 20:49

MOp píše:Však se do roka dočkáte M10.. :-)
To je sice pěkné, ale proč se ten rok máme odpoledne mačkat ve dvou linkách místo tří? To by ten rok nemohla 4 do Řep jezdit během obou špiček?

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 25.9.2008 20:47

radek31 píše:ale notak, všichni víme, že l. 7 jezdila odpoledne do Řep naprosto zbytečně
pokaždé se vytvořil na Andělu vláček 3 tramvají a v té poslední bylo celou cestu prázdno
Mno... Pravda je, že vláčky se tvoří často a pokud se 7 dostane na konec, tak skutečně vozí vzduch. Ale rozhodně bych neříkal, že je to pokaždé a že 7 jezdí do Řep odpoledne NAPROSTO zbytečně... A neříkám to kvůli tomu, že bych byl línej za jízdy stát, ostatně od října budu jezdit do školy na Suchdol, takže mi tramky z hlediska každodenního dojíždění můžou bejt vlastně ukradený. Ale štve mě to.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 25.9.2008 20:26

Damir Holas píše:To, že bude do Řep 4 místo 7, oceňuju, ale že to bude jen ráno, za to by soudruzi z Ropidu zasloužili přes prsty... (-X
Ohledně 7 do Řep a její zažitosti - no nevím, daleko víc lidí zůstane na Andělu ve 4, která jede jen z Kotlářky a kteří chtějí na Karlák, či Pavlák či Mírák, než v 7, která jede až z Řep. 7 se obvykle na Andělu vyprázdní tak, že zůstává obvykle pár stojících jedinců. Takže to vidím tak, že pro Řepáky je 4 přitažlivější, než 7. Otázka ovšem zůstává, proč tam má 4 zajíždět jenom ráno. Dvojice na Radlice - nevím, kolik klientstva přidá nový úsek tratě, ale pravda je, že sólo na 6 bývalo čas od času pěkně našlápnuté až na Laurovou. Ovšem daleko častěji se 6 vyprázdnila už na Křížové a nahoru jelo pár jedinců. No uvidíme, dejme tomu čas, třeba si 7 z Radlic do nikam najde své příznivce, obávám se ale, že nikoliv. No a 6 na Kotlářku? To zase vidím jako zbytečnou histerii - od Národky souběh s 9, takže její úlohu bych viděl především v tom, aby dovezla lidi na Anděl. Takže má-li jet na Andělu vpravo, či přímo je ve výsledku vlastně jedno... 8-)

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 25.9.2008 20:23

Však se do roka dočkáte M10.. :-)

Odpovědět