Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MF
Uživatel

Re: Denní linkové vedení - připomínky a návrhy

Příspěvek od MF » 30.8.2008 21:41

DavidD píše:
MF píše:Jenom takové zamyšlení po šesti pivech - myslíte že až bude ten tunel blanky povede tamtudy njaký autobes třeba ae?
Těch 6 piv je pěkně vidět :D
Jen jestli mi je nezávidíš! No ne, ale nějaký rychlíkový bus by mohl tamtudy snad jet ne?

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 30.8.2008 21:39

MF píše:Jenom takové zamyšlení po šesti pivech - myslíte že až bude ten tunel blanky povede tamtudy njaký autobes třeba ae?
Těch 6 piv je pěkně vidět :D

MF
Uživatel

Denní linkové vedení - připomínky a návrhy

Příspěvek od MF » 30.8.2008 21:14

Jenom takové zamyšlení po šesti pivech - myslíte že až bude ten tunel blanky povede tamtudy njaký autobes třeba ae?

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 30.8.2008 20:21

MF píše:No aspoň že ta Minská se bude dát používat k odstavování hromady 22 na přestávky když 4ka nebude překážet...
Já o tom pochybuji, pokud na to dojde, tak nejspíš pojede linka 4 přes Kohinor rovně a odbočí vpravo do Minské. Těžko nechají Čechovo náměstí d.c. bez obsluhy. Konec konců i proto jezdila 11 přes tu ruční škatuli za Obloukovou a ne přes tu pohodlnou elektrickou na Kohinoru. Zámecjá je pěkné obratiště, je tam pekárna, gril, vietnamci, akorát jednu malou chybu to má - ty výhybky...

Jakub
Uživatel
Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.

Příspěvek od Jakub » 30.8.2008 19:00

Ale já bych to zase neviděl tak černě, minimálně jedna kolej pořád zbude.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 30.8.2008 18:11

No jsem zvědav. Strategické ze všech stran výhodně použitelné obratiště Zámecká bude zablokováno ukončenou linkou... No aspoň že ta Minská se bude dát používat k odstavování hromady 22 na přestávky když 4ka nebude překážet...

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 30.8.2008 18:10

adesnaj píše:Slyšel jsem něco o tom že linka č.6 má být ukončena na Náměstí bratří Synků. Linka č.4 pak prodloužena na Kubáňské náměstí. #-o
No jestli tohle proleze... #-o Zrovna jsem tak dneska v duchu Ropid velebil za posílenou 22 a oni tohle... :x
Naposledy upravil(a) Damir Holas dne 30.8.2008 18:11, celkem upraveno 2 x.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 30.8.2008 17:04

No, nic lepšího Ti asi nezbude :-( Zajímalo by mne, jak Ropid ty trasy linek vlastně určuje. Podle přepravních průzkumů? Kdo a proč nakonec řekne, že 6 na Synkáč a 4 na Kubáň?

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 30.8.2008 16:00

Jabberwocky píše:Demon: Ále, no ták. Hezky se rozvzpomeň na loňskou diskusi (viewtopic.php?f=23&t=1379) a alou do sklepa! :devilsmokin
Ááááá, pan profesor je jako blesk... :lol:
No jo, jenže od loňska se spousta věcí změnila.
Předně už nemam sklep a garážovat dlouhodoběji kolo v předsíni se mi zrovna nechce, pak jsem zase o rok starší a koleno si začíná řikat o další operaci a vůbec, proč mam sakra kvůli nějakýmu Ropidu měnit svý zvyky ?
Kombinace 6+7 je prostě v úseku Pod Karlovem - Ústřední dílny zdaleka nejvýhodnější a nejrychlejší !
A vymyslet hojně využívaný spojení Nádraží Vršovice (slavné spoje S) - IPP s přeběhem přes křižovatku Otakarova s antipreferencí chodců (ne že by tam teda někdy někdo čekal na zelenou...) na Synkáč, kde se bude postávat na růžku jestli se přiřítí dřív 11 nebo 6, to musel bejt sakra kumšt... #-o

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 30.8.2008 15:39

Demon: Ále, no ták. Hezky se rozvzpomeň na loňskou diskusi (viewtopic.php?f=23&t=1379) a alou do sklepa! :devilsmokin

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 30.8.2008 15:33

Vendelínek píše:Ano, nedávno jsem to tu psal. Snaha Ropidu je opravdu zkrátit 6 a protáhnout 4 na bubáň.
:smt021 Zabít krtka, teda Ropid...
Jestli tohle projde, tak veřejně spálim lítačku a kupuju nový :auto ! :smt011
A nejde ani tak o zkrácení 6 na Synkáč, to naštve jiný (a víc), ale o provoz v PD 6-20 ! #-o

Vendelínek

Příspěvek od Vendelínek » 30.8.2008 10:46

adesnaj píše:Slyšel jsem něco o tom že linka č.6 má být ukončena na Náměstí bratří Synků. Linka č.4 pak prodloužena na Kubáňské náměstí. #-o
Ano, nedávno jsem to tu psal. Snaha Ropidu je opravdu zkrátit 6 a protáhnout 4 na bubáň.

adesnaj

Příspěvek od adesnaj » 30.8.2008 9:30

Slyšel jsem něco o tom že linka č.6 má být ukončena na Náměstí bratří Synků. Linka č.4 pak prodloužena na Kubáňské náměstí. #-o

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 29.8.2008 23:20

MOp píše:
No vim že se to už objevilo to o Laurové, ale to je podle mě poprvé co se na nějakých oficiálních stránkách objevilo toto info, čili se dá považovat za uzavřené, doteď to byly pouze spekulace.
Uzavrene to bylo drive, ale nebylo to publikovatelne. Zminena zmena 4/6/7 je platna az od 1.10.!
Změny k 1.10. jsou už publikovány i v tištěné formě, a to v aktuální brožuře Dopravního podniku "Cestujte lépe" (k mání v podnikových infocentrech nebo u informátorů). Když jsem tím dneska listoval, utkvěl mi v hlavě dojem, že vedle změn koncových zastávek d-4, 6 a 7 na Smíchově se k tomuto datu také protahuje d-4 na Kubáň (pozornější čtenáři, případně mě opravte). Pokud by tomu tak bylo, kam se podělo milé zlepšení v podobě odlehčení smyčce Kubánské náměstí jednou linkou ? Pane Procházko? :D

davidtk
Uživatel

Příspěvek od davidtk » 27.8.2008 22:54

Ztráta (myslím jen Břevnov) 108 je ale jen z jednoho směru a to Z.C. a je to "krátkodobá" výluka díky kopání něčeho v Drnovský. U našeho sídlišťátka je to v cajku :-D Staví nám busy v jedný zastávce do obou směrů :-D ... apspoň nemusim chodit k hospodě :D

Ale jde o to, že zrušením nebo JEN zkrácením téhle linky dojde k velkému problému dostat se z bodu A do bodu B, kde je bod A definován oblastí, kterou obsluhovala 108 ;) Jak jsem řekl Proxymu ... Jsou tu 3 problémové body.... BH ... Ruzyně s Libocí ... Ciolkovského. Po odstranění / zkrácení 108 to přežije Ciolkovského, ptže na DE jede 218, ale Ruzyně a Liboc odumře a argumenty, že tu máme S5 při supr intervalech .... :-D To by se muselo hodně co upravovat v linkovém vedení tady "nahoře" P6 ;)

Btw proč to řešít složitě (jde to i složitěji :lol:)? Břevnov -> Kafkova -> X1 ;) Jo já vim vim vim pěšky z Kafkový na HR ;)

Ale je fakt, že se počet přestupů nezměnší ani dojížděním na DE ... Kdyby šlo hodit X1 až na DE ....
Je ale fakt, že díky Blance j tady hroznej bordel a dostat se někam je opravdu umění .....

Odpovědět