Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Preference / antipreference MHD
Poněkud zvláštní obava. Prosím. Ano, blok šel dát, dokonce jsem to tak udělal, jenže za mnou jel kolega, co to neudělal a výsledek byl úplně stejný. Tohle není systémové.
Malý Břevnov předám. Je to divné.
Vypich má fáze, ve kterých se nevybírají všichni chodci přes všechny části přechodů přes hlavní najednou. Takže chodci přes vozovku dc a koleje jdou v jedné fázi. A přes vozovku zc už můžou chodci přecházet společně s TRAM ze smyčky. Bohužel, zdržení 25 jsou tam poměrně velká, ale mělo by se to zlepšit chystanou úpravou.
Malý Břevnov předám. Je to divné.
Vypich má fáze, ve kterých se nevybírají všichni chodci přes všechny části přechodů přes hlavní najednou. Takže chodci přes vozovku dc a koleje jdou v jedné fázi. A přes vozovku zc už můžou chodci přecházet společně s TRAM ze smyčky. Bohužel, zdržení 25 jsou tam poměrně velká, ale mělo by se to zlepšit chystanou úpravou.
Malý Břevnov potvrzuju, mě to zastavilo po každém průjezdu.
Díky tomu jsem viděl jak funguje výjezd ze smyčky Vypich, proč má směr DC už čočky na stůj, když na přechodu pro chodce u smyčky mají chodci stále zelenou a auta chvíli taky ještě jezdila než jim padla červená, takhle jsem tam koukal cca půl minuty než padlo volno pro 25.
Díky tomu jsem viděl jak funguje výjezd ze smyčky Vypich, proč má směr DC už čočky na stůj, když na přechodu pro chodce u smyčky mají chodci stále zelenou a auta chvíli taky ještě jezdila než jim padla červená, takhle jsem tam koukal cca půl minuty než padlo volno pro 25.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jen aby se pro změnu nečekalo měsíc na jeho opětovné zapnutí
Ještě mě napadlo, nešlo by to zapnuté rádio ocurat tak, že si na Maninách dám ruční vyhybky do bloku a teprve až doskacu ke kulichu zadat požadovaný směr (vlevo)?
Jinak závada na Malém Brevnove -ZC nesvítí výzva ani kz. Tváří a hlásil jsem to jako chybu detekce, ale protože výzva DC svítí pořád a frklo mi to i na stůj před čumák a během čekání na volno ZC to pouští všechny kolizní fáze, aniž by je někdo požadoval a využil, odhalil jsem pevný cyklus!!
Jinak závada na Malém Brevnove -ZC nesvítí výzva ani kz. Tváří a hlásil jsem to jako chybu detekce, ale protože výzva DC svítí pořád a frklo mi to i na stůj před čumák a během čekání na volno ZC to pouští všechny kolizní fáze, aniž by je někdo požadoval a využil, odhalil jsem pevný cyklus!!
Dnes odpoledne přestalo fungovat vzdálené rádio od Manin. O víkendu dopravní opatření v křižovatce skončí a rádio by mohlo opět začít fungovat.
Takový dotaz, nešlo by na pár dní vypnout křižovatku Dělnická x Komunardů? Před pár dny bylo SSZ vypnuté a celá křižovatka se dala krásně a plynule project. Teď tam stále běží klasický cyklus ale už nikoho nenapadlo že když se rozjedu ze zastávky Maniny a přihlásím se do křižovatky, že mě obvykle zablokují auta která čekají na zelenou a stojí na kolejích( i když by neměli, ale tam bude chyba i to, že ty šipky ukazující kde mají stát nejsou vidět)takže celá křižovatka čeká na průjezd tramvaje která stojí zasekaná za auty. No a pak je super když 14, 1, 12 mají mezi sebou myslím minutové rozestupy tak tam takhle stojí 3 tramky za sebou. Nabrat tam 4-5 minut dnes nebyl problém.
- Bobik
- Uživatel
Petrpes - je to tutově starší než 5 let, řekl bych tak 10, před těmi cca pěti lety to akorát opět vytáhli. Vzpomínám, že "rakev" byla nad podchodem v Kyjích. A vždycky mě tam bavilo pozorovat, jak 90% lidí leze přes koleje a jak hlavně "místní", co přece maj JŘ v malíku čuměli jak vrány, když se na ně z oblouku vyřítilo nějaký Lv či něco podobnýho, co nebylo moc slyšet už z dálky.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo podchod a rakev, to nemá chybu, škoda že se moc nemedializovalo 
Ale je to staré dobře 5 let, že jsi na to přišel právě teď? Mimochodem nejvíc nej bylo zdravení z vlaku za jízdy s Landou, nenašel by to někde někdo?
Ale je to staré dobře 5 let, že jsi na to přišel právě teď? Mimochodem nejvíc nej bylo zdravení z vlaku za jízdy s Landou, nenašel by to někde někdo?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.dicr.cz/preventivni-kampan - celý se mi to dost líbí, ale ta "tečka" je samozřejmě nejlepší:
"K DÁMÁM BÝVÁTE GALANTNÍ ....
NA PŘECHODU PUSŤTE TRAMVAJ!
- Chodec nemá přednost před tramvají!"
EDIT: Pardón - sice či spíše právě, že je to z oblasti černého humoru, tak nejlepší je 5. slogan (levý sloupec 3. shora):
"Nechce se Vám pod zem?
Možná budete muset ....
- Používejte podchody a nadchody!"
"K DÁMÁM BÝVÁTE GALANTNÍ ....
NA PŘECHODU PUSŤTE TRAMVAJ!
- Chodec nemá přednost před tramvají!"
EDIT: Pardón - sice či spíše právě, že je to z oblasti černého humoru, tak nejlepší je 5. slogan (levý sloupec 3. shora):
"Nechce se Vám pod zem?
Možná budete muset ....
- Používejte podchody a nadchody!"
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
děkuji za poměrně dobré zprávy.MF píše:to si nemyslím. Ten zákaz od Vodičkové měšťáci v noci občas hlídají a za hříšníkem vyjedou. Ale je fakt, že je tam objízdná trasa a těch hříšníků není tolik. Uvidíme co z této strany. Půjde o zvyk. Z druhé strany už si zvykli.modroko píše:A teď to chce někoho kdo bude dohlížet zda se toto všechno dodržuje, jen o tom mám svoje mínění, zas to dopadne tak, že na to budou všichni dlabat...
Ovšem myslím, že oživují vhodnost zavedení tu (mnou již zde před pár lety navrhované) změny směru na Karlově nám. podél Městského soudu a Novoměstské radnice:
1.) zajistí se tím objízdná trasa zákazu vjezdu IAD do prostoru Centrálních přestupních zastávek Lazarská ze Spálené platného v době nočního provozu (OO:00 do 05:30)
2.) když se rozšíří cca o 0,5 až 1m jízdní pruh na TT od tzv. prodloužené Žitné k této nejsevernější uličce Karlova nám. (na úkor předimenzovaného chodníku), tak její dopravní obsluha přestane být v kolizi s TRAM - proti současnosti kdy cca její 1/2 chce z ní odbočit ke Karláku, tak TT mnohdy nepřejede pro TRAM stojící před SSZ od Spálené (ZC) a pak hrozí, že bude překážet na koleji TRAM jedoucí do Spálené (DC) na volno udělené SSZ za současnou zastávkou Odborů.
Zatímco vjezd IAD "prodloužená" Žitná
to si nemyslím. Ten zákaz od Vodičkové měšťáci v noci občas hlídají a za hříšníkem vyjedou. Ale je fakt, že je tam objízdná trasa a těch hříšníků není tolik. Uvidíme co z této strany. Půjde o zvyk. Z druhé strany už si zvykli.modroko píše:A teď to chce někoho kdo bude dohlížet zda se toto všechno dodržuje, jen o tom mám svoje mínění, zas to dopadne tak, že na to budou všichni dlabat...
A teď to chce někoho kdo bude dohlížet zda se toto všechno dodržuje, jen o tom mám svoje mínění, zas to dopadne tak, že na to budou všichni dlabat...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A jak víme, že druhý směr není také žádaný? Od Skalky bych skoro rozumější viděl jet metrem, než busem...
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
že by tam 163 jela druhým směrem, než je tomu teď na Limuzské...9001 píše:Grossák: A co je špatného na přestupu hrana x hrana Sídliště Malešice u Billy?
já třeba využívám přestup 177, 195 od Skalky na 163, 188 směr Želva
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Grossák: A co je špatného na přestupu hrana x hrana Sídliště Malešice u Billy?