Tarif, revizoři a vše kolem...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tarif, revizoři a vše kolem...
Pořád mi to přijde, že kvůli OC se můžete všichni zbláznit... Tak zvednu pozadí a zařídím to. Je to prostě potřeba...
Když poslanci si chtěli navýšit platy o 26% všichni byli zalezlí v hospodách a brblalo tam.
Když Babiš dělá záseky do státní kasy větší než Kalousek, zase všichni veřejně mlčí...
Když Krdna totálně Prahu rozkládá, je taky všem u pozadí.
Jsem jediný komu to připadá divné? Malé má plus má Filip v tom, že u něj jsem si jistý, že nebyl s červenou kartou na Národní a neházel vajíčka po demokraticky zvoleném prezidentovi...
Když poslanci si chtěli navýšit platy o 26% všichni byli zalezlí v hospodách a brblalo tam.
Když Babiš dělá záseky do státní kasy větší než Kalousek, zase všichni veřejně mlčí...
Když Krdna totálně Prahu rozkládá, je taky všem u pozadí.
Jsem jediný komu to připadá divné? Malé má plus má Filip v tom, že u něj jsem si jistý, že nebyl s červenou kartou na Národní a neházel vajíčka po demokraticky zvoleném prezidentovi...
-
von Špilberk
- Uživatel
cwapa píše:a nikdo neremcá.
Příští měsíc mi skončí platnost zákaznické In Karty. Jak mám postupovat dál?
Je třeba požádat o tzv. duplikát vaší In Karty. Jde o navazující In Kartu (shodného čísla) s platností 6 let, na které zůstanou zachovány vaše identifikační údaje z karty předchozí. Pokud nedochází ke změně osobních údajů, není nutné vyplňovat žádost ani předkládat novou fotografi
Už chápete, proč se remcáBez vyplňování žádosti je možné vystavení nové karty jednoduše vyřídit v zákaznickém centru ve Škodově paláci v Jungmannově ulici. Stačí předložit doklad totožnosti, stávající Opencard a případně fotografii, pokud žadatel nesouhlasil s jejím uložením v databázi. Na ostatních kontaktních místech musí zájemci vyplnit příslušný formulář...
Jakou platnost budou mít nově vydávané karty?
V současné době jsou karty vydávány na 4 roky.
Zkrátka já mám Opencard čistě z donucení a tyhle tanečky kolem neprodloužitelnosti karty a běhání kvůli nové ten pocit odporu k tomuhle nesmyslu jen zvyšují. O peníze nejde, jde o to, že ze mě někdo dělá blbce, a já s tím nemůžu nic dělat, tak si aspoň zanadávám.
Nechápu co ti na tom vadí, jednou je to tak daný a tím to zhaslo. Asi bude nejlepší když to necháš být a nebudeš si pořizovat nic. No a budeš doufat, že po tobě nikdo nebude chtít jízdenku.Filip píše:Je normální, že když na kartě mám nahraný platný celoroční kupon (byť zaměstnanecký), že si mám teď jít vyměnit kartu ?
Jak je možné, že město nezajistí, abych si žádost o novou kartu podal elektronicky. Co je tohle za systém ? To je to zlepšení oproti kuponu ? Tak to já říkám zlatý kupony !!!
Na velký dráze si můžeš prolongovat IN kartu skoro ve všech pokladnách, ale novou průkazku ti udělají, pro pražský obvod, jen na hlavním nádraží. A ten obvod má víc jak 25km a nikdo neremcá.
-
Filip
Je normální, že když na kartě mám nahraný platný celoroční kupon (byť zaměstnanecký), že si mám teď jít vyměnit kartu ?
Jak je možné, že město nezajistí, abych si žádost o novou kartu podal elektronicky. Co je tohle za systém ? To je to zlepšení oproti kuponu ? Tak to já říkám zlatý kupony !!!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Filip: Právní stát tu je, akorát si někdo musí uvědomit, že demokracie nejsou jen práva, ale i povinosti...
Že lidé nechají všechno vyhnít na poslední chvíli (viz řidičáky) není problém tohoto státu...
Nynější politická garnitura je spíš neschopná než zkorumpovaná a skoro si začínám říkat, že ta zkorumpovaná byla lepší
Že lidé nechají všechno vyhnít na poslední chvíli (viz řidičáky) není problém tohoto státu...
Nynější politická garnitura je spíš neschopná než zkorumpovaná a skoro si začínám říkat, že ta zkorumpovaná byla lepší
-
Filip
Není můj problém, že máme v Praze zkorumpované politiky. A není můj problém, že město nedokáže zajistit jízdné pro cestující. Nechápu, proč nemohu mít kupon. A informaci o tom, do kdy mi platí moje karta, jsem bohužel nikde nenašel a opravdu nehodlám chodit někam přes půlku Prahy. Tohle není právní stát, tohle je totální bordel.9001 píše:Filip: Že žiješ 25 km od Prahy je tvůj problém, když chceš lítačku na Prahu.
Platnost karty jde na netu určitě dohledat podle infa, kdy jak co bylo prodlužováno... Jinak přepravní podmínky mluví naprosto jasně ...
Německo bych si zase tak neidealizoval... Pro běžného člověka tam extra obrovské rozdíly nebudou...
Německo je na tom rozhodně lépe, než si myslíš. Tam jenom nevěřícně kroutí hlavou, co se tady děje.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Filip: Že žiješ 25 km od Prahy je tvůj problém, když chceš lítačku na Prahu.
Platnost karty jde na netu určitě dohledat podle infa, kdy jak co bylo prodlužováno... Jinak přepravní podmínky mluví naprosto jasně ...
Německo bych si zase tak neidealizoval... Pro běžného člověka tam extra obrovské rozdíly nebudou...
-
Filip
OpenCard jsem od začátku nechtěl, zůstal jsem u kuponů až do konce. Ale proč já, když bydlím sakra 25 km za Prahou mám jít někam do středu města na nějakou přepážku něco podat a jít tam zase za nějaký čas si to vyzvednout ? Proč prostě jedna karta neplatí třeba 10 let a šmytec.9001 píše:Filip: A pak to tady nemá vypadat jak to vypadá...Já nic neřeším, dyt si to vymysleli oni tak proč já něco budu hlídat, řešit...
Jak napsal pan G. Prostě se nepočítá, že u zaměstnanců by byl někdo kdo si ted bude pořizovat NOVÝ kupon, protože ho mají všichni z prosince... A těch nových budou promile z celkového počtu (nástupy + "noví" příbuzní zaměstnanců)...
Vzhledem k tomu, že prostě na tyhle voloviny čas nemám, asi budu bez platné karty, navíc ani nevím kde mám zjistit platnost, do kdy mi trvá ??
Strašně to Češi komplikujete, tohle by se prostě v Německu nemohlo stát.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Filip: A pak to tady nemá vypadat jak to vypadá...
Já nic neřeším, dyt si to vymysleli oni tak proč já něco budu hlídat, řešit...
Jak napsal pan G. Prostě se nepočítá, že u zaměstnanců by byl někdo kdo si ted bude pořizovat NOVÝ kupon, protože ho mají všichni z prosince... A těch nových budou promile z celkového počtu (nástupy + "noví" příbuzní zaměstnanců)...
-
Filip
Nevím kdy mi končí platnost Opencard a ani mě to nezajímá. Je to čistě jejich problém, proč bych do háje měl něco psát nebo někam jít. Ať mi to pošlou poštou a klidně obětuji 200-300 Kč, s tím nemám problém.
Anebo ať udělají i pro zaměstnance možnost papírových kuponů. Už teď je to směšné, když se můžeme prokazovat například zaměstnaneckou kartou.
Anebo ať udělají i pro zaměstnance možnost papírových kuponů. Už teď je to směšné, když se můžeme prokazovat například zaměstnaneckou kartou.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
von Špilberk : Republika vytáhne tak maximálně na Orloj a obchůzku obchodů na Příkopech a VN
.
Jak říkám, že to, že mám lítačku na rok za 150 kč(včetně OC) tak bych si to zařídil.
Proxy: Zatím jsem si nevšiml, že by město oficiálně oznámilo projekt OC dožívá... Nebo zase Krnda něco zapoměla?
Něco pro zasmání
https://www.stream.cz/blanik/10004551-proste-krnda
Jak říkám, že to, že mám lítačku na rok za 150 kč(včetně OC) tak bych si to zařídil.
Proxy: Zatím jsem si nevšiml, že by město oficiálně oznámilo projekt OC dožívá... Nebo zase Krnda něco zapoměla?
Něco pro zasmání
https://www.stream.cz/blanik/10004551-proste-krnda
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tady nejde ani tak o 100 či 250 korun. Tady jde o to, že město rozhodlo s opencard skončit a nechat ji dožít. A přitom nyní nutí cestující pořídit si novou kartu, kterou budou moci za rok zahodit9001 píše:Tohle je klasické myšlení.. V Plzni se taky chtěli hádat do krve kvůli 170 Kč za novou plzenskou kartu.
.
Takže kvůli 100 Kč ze SVÉ peněženky se skoro půjde do ulic, ale kvůli tomu, že stavba za 37 MILIARD z MĚSTSKÉ peněženky nikoho moc netankuje... Jste k smíchu pánové.
A to nemluvím o zmatku v tarifech, který se nyní jen zesílil...
-
von Špilberk
- Uživatel
Přeháníte, už jsem řekl, že mi o peníze tak nejde, jako o pohodlí: srovnání: tak např. občanka a řidičák mají platnost 10, slovy "deset" let
Já mám oprckartu na h*vno po 4 letech.
Platební karta banky: banka mi ji posílá poštou, takže když jsem doma, tak dostanu novou do ruky, jinak si ji vyzvednu na poště. Nemusím do banky, nemusím psát žádost o novou, za výměnu nemusím platit.

Platební karta banky: banka mi ji posílá poštou, takže když jsem doma, tak dostanu novou do ruky, jinak si ji vyzvednu na poště. Nemusím do banky, nemusím psát žádost o novou, za výměnu nemusím platit.
Vzhledem k rozpočtovému určení daní by měla do ulic vytáhnout celá republika, protože stavbu Blanky z daní zaplatili i lidi z Horních Kotěhůlek.9001 píše: že stavba za 37 MILIARD z MĚSTSKÉ peněženky nikoho moc netankuje...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je klasické myšlení.
. V Plzni se taky chtěli hádat do krve kvůli 170 Kč za novou plzenskou kartu.
.
Takže kvůli 100 Kč ze SVÉ peněženky se skoro půjde do ulic, ale kvůli tomu, že stavba za 37 MILIARD z MĚSTSKÉ peněženky nikoho moc netankuje... Jste k smíchu pánové.
-
von Špilberk
- Uživatel
Tak mně nejde ani tak o těch 100 Kč, jako mi vadí ty zdlouhavé procedury: Buď musím zase psát žádost - proč, když moje údaje už někde v systému jsou
A když nechci vyplňovat žádost, tak musím do Škodova paláce a karta stejně na počkání nebude.
Tak když mi končí platnost karty, tak ať navalí novou na počkání, kdekoliv a zdarma, a hotovo
Naopak kupón: přijdu k okýnku, dám 50, dostanu kupón a odcházím.
Krom toho nechápu, proč už dávno nejezdíme na služební průkaz. Stejně jsem nezažil případ, kdy revizor po předložení služebního průkazu, i když jsem byl v civilu, trval na předložení Opencard.
A když nechci vyplňovat žádost, tak musím do Škodova paláce a karta stejně na počkání nebude.
Tak když mi končí platnost karty, tak ať navalí novou na počkání, kdekoliv a zdarma, a hotovo
Naopak kupón: přijdu k okýnku, dám 50, dostanu kupón a odcházím.
Krom toho nechápu, proč už dávno nejezdíme na služební průkaz. Stejně jsem nezažil případ, kdy revizor po předložení služebního průkazu, i když jsem byl v civilu, trval na předložení Opencard.
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 21.3.2015 12:07, celkem upraveno 1 x.