Ale to nepopírám, ale většina jich jede na Holešovice nebo na B...Bobik píše:Kolik je z toho obyvatel netuším, ale celkově tam lidí jezdí fůra. Ať už do různejch kanclů, hotelů, klubů v okolí a podobně. 24 i 14 se mi na Orteňáku vždycky vyprázdnila.9001 píše:Taky kolik % obyvatel oblasti Ortenáku jede DC tramvají?
Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Linkové vedení
- Bobik
- Uživatel
Kolik je z toho obyvatel netuším, ale celkově tam lidí jezdí fůra. Ať už do různejch kanclů, hotelů, klubů v okolí a podobně. 24 i 14 se mi na Orteňáku vždycky vyprázdnila.9001 píše:Taky kolik % obyvatel oblasti Ortenáku jede DC tramvají?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobik: Jenda to napsal hezky... Taky kolik % obyvatel oblasti Ortenáku jede DC tramvají? Tramvaj tam z velké části slouží místo přesunu pěšímu přesunu k metru...
Navíc současné vedení města je spíš na defenestraci... Koryta pro sebe mají až na prvním místě a pak dlouho dlouho nic...
Navíc současné vedení města je spíš na defenestraci... Koryta pro sebe mají až na prvním místě a pak dlouho dlouho nic...
Jenže díky tomu by zůstal Orteňák bez spojení do centra. A místní určitě radši snesou to minimální zpoždění, co se bude přenášet, než přestupy.
Ahoj Bobíku, ono by to šlo udělat jednoduše:Bobik píše:MARVPokud se na to podíváš pořádně, tak ti dojde, že řetězení je v tomto případě nutné, bo jinak by ti přijela jedna linka na Štross ze 4 směrů. Ukončit jinde nejde, bo peníze, který politici prostě nedaj. I to výstaviště je v tomhle případě bohužel "daleko". Ostatní viz výše.
2) Sídliště Petřiny - Voz. Střešovice - Hradčanská - Sparta - Strossmayerovo nám. - Vltavská - Pražská tržnice - Dělnická - Ortenovo nám. - Nádr. Holešovice - Výstaviště Holešovice.
6) Radošovická - Průběžná - Kubánské nám. - Koh-i-noor - Nádr. Vršovice - Otakarova - Nuselské schody - I.P.Pavlova - Karlovo nám. - Lazarská - Václavské nám. - Masarykovo nádr. - Nám. Republiky - Strossmayerovo nám. - Veletržní - Výstaviště Holešovice.
Já Vím, řekneš mi, že to je úlitba P-7, která požaduje, aby se občané Holešovic vždy dostali do centra, ale mně se toto ukončení prostě jeví jako rozumnější.
Navíc by nikomu nevadilo protože 17 by jezdila pouze v dlouhé trase.
- Bobik
- Uživatel
MARV
Pokud se na to podíváš pořádně, tak ti dojde, že řetězení je v tomto případě nutné, bo jinak by ti přijela jedna linka na Štross ze 4 směrů. Ukončit jinde nejde, bo peníze, který politici prostě nedaj. I to výstaviště je v tomhle případě bohužel "daleko". Ostatní viz výše.
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono řetězením 2/6 se zavře pusa P7, která požaduje spojení Letná - Výstaviště a zároveň se posílí spojení Letná - Vltavská a ještě k tomu zůstane spojení Vltavská - Ortenovo náměstí. Proč to nemůže mít stejný číslo je myslím jasné, i když po experimentu se 108...MARV píše:Mně osobně vadí v pravidelném provozu opět řetězení, proč se tomuto výtvoru nenechá jedno číslo, takto se bude opět přenášet jakákoli nepravidelnost na jedné lince do druhé. Divím se, že MŠ na toto přistoupil. Podlehl snad šotoušům, kteří budou odborně dohlížet na prováděnou změnu uprostřed širé trati? Řetězení se dá určitě použít ve výlukách, ale udělat z nácestné zastávky v pravidelném provozu konečnou, i když ne v pravém slova smyslu, je alespoň podle mne mimo mísu. Nebo toto má dát obyvatelům dotčené oblasti zdání, že tam mají o linku navíc? Je pravdou, že v dotčené oblasti chybí řádná konečná a Výstaviště není úplně tím pravým ořechovým, ale přesto bych tuto konečnou tak úplně neopouštěl a snažil se jí využít právě pro posílení Ortenova nám. a experimenty bych ponechal pro mimořádnosti.
Mně osobně vadí v pravidelném provozu opět řetězení, proč se tomuto výtvoru nenechá jedno číslo, takto se bude opět přenášet jakákoli nepravidelnost na jedné lince do druhé. Divím se, že MŠ na toto přistoupil. Podlehl snad šotoušům, kteří budou odborně dohlížet na prováděnou změnu uprostřed širé trati? Řetězení se dá určitě použít ve výlukách, ale udělat z nácestné zastávky v pravidelném provozu konečnou, i když ne v pravém slova smyslu, je alespoň podle mne mimo mísu. Nebo toto má dát obyvatelům dotčené oblasti zdání, že tam mají o linku navíc? Je pravdou, že v dotčené oblasti chybí řádná konečná a Výstaviště není úplně tím pravým ořechovým, ale přesto bych tuto konečnou tak úplně neopouštěl a snažil se jí využít právě pro posílení Ortenova nám. a experimenty bych ponechal pro mimořádnosti.
Auto moje auto, já jsem tak rád, že Tě mám! Jedu s v tobě kamkoliv a bez přestupu a v teple či při klímě a žádný smraďoši!!! Linkový vedení mi je ukradený.
-
Blaueminence
- Uživatel
A to je pro mě jako místního nepřijatelné. Model "všechno jede do centra" jsme měli už dlouho. Přebíhání na Strossu nebo čekání na tamní nekonečné semafory, zatímco vám 10 linek ujede je oproti pohodlnému přestupu na nábřeží na stejném ostrůvku nesrovnatelné. Proto taky 15 jezdila kolem Strossu tak plná...orky píše:Úpravou také přichází Veletržní nejen o spojení s Letnou.
Jenda1989: Má to takové vady:
18 jedoucí přes Brusnici na Petřiny mine Malovanku, takže by úsek zůstal na jedné stndardní lince, když 23 má být na Šárce. Z toho plyne i omezení ze 3 linek na 2 v úseku Malovanka - Vypich (i když tady by to zřejmě stačilo). Za druhé je potřeba posílit úsek Letná - Vltavská, ne jen Stross - Vltavská, proto zřejmě svazek 1/2/25. Úpravou také přichází Veletržní nejen o spojení s Letnou, ale dále i o spojení s centrem, už by tam zbyla jen 17 a 12.
Vzhledem k tomu, že Petřiny se kvůli evropským dotacím (zřejmě) moc omezit nedají, pak se začínám asi nejvíce klonit k variantě, kdy by fakticky na severozápadě zůstalo vše při starém s tím, že 12 se vrátí na nábřeží, 5 se spojí se spojí 17 v trase Olšany...Masasrykovo n. - Náměstí Republiky - Malostranská - Staroměstská...Nádraží Braník, 1 a 18 zůstanou stejně, 20/26 na Šárku a 2/8 na Podbabu.
18 jedoucí přes Brusnici na Petřiny mine Malovanku, takže by úsek zůstal na jedné stndardní lince, když 23 má být na Šárce. Z toho plyne i omezení ze 3 linek na 2 v úseku Malovanka - Vypich (i když tady by to zřejmě stačilo). Za druhé je potřeba posílit úsek Letná - Vltavská, ne jen Stross - Vltavská, proto zřejmě svazek 1/2/25. Úpravou také přichází Veletržní nejen o spojení s Letnou, ale dále i o spojení s centrem, už by tam zbyla jen 17 a 12.
Vzhledem k tomu, že Petřiny se kvůli evropským dotacím (zřejmě) moc omezit nedají, pak se začínám asi nejvíce klonit k variantě, kdy by fakticky na severozápadě zůstalo vše při starém s tím, že 12 se vrátí na nábřeží, 5 se spojí se spojí 17 v trase Olšany...Masasrykovo n. - Náměstí Republiky - Malostranská - Staroměstská...Nádraží Braník, 1 a 18 zůstanou stejně, 20/26 na Šárku a 2/8 na Podbabu.
Neb občani Petřin asi neskousnou tu 18 měl bych k tomuto linkovému vedení malý zlepšovací návrh:slonik píše:Z Dolínkovy fotky na Facebooku:
1 Podbaba - Hradčanská - Letná - Vltavská - Maniny - Ohrada - Spojovací
2 Petřiny - Hradčanská - Vltavská - Ortenovo náměstí
3 Modřany - Karlovo náměstí - Florenc - Palmovka - Kobylisy
4* Řepy - Anděl - Karlovo náměstí - I.P.Pavlova - Čechovo náměstí
5 Barrandov - Anděl - Malostranská - Náměstí Republiky - Žižkov - Vozovna Žižkov
6 Radošovická - NBS - I.P.Pavlova - Karlovo náměstí - Náměstí Republiky - Strossmayerovo náměstí - Ortenovo náměstí
7 Kotlářka - Anděl - Karlovo náměstí - Vršovice - Strašnická - Černokostelecká
8 Podbaba - Letná - Náměstí Republiky - Florenc - Palmovka - Starý Hloubětín
M9 Řepy - Anděl - Újezd - Národní třída - Žižkov - Spojovací
10 Řepy - Anděl - I.P.Pavlova - Náměstí Míru - Želivského - Palmovka - Sídliště Ďáblice
11 Spořilov - NBS - I.P.Pavlova - Muzeum - Flora - Olšanské hřbitovy - (Černokostelecká)
12 Barrandov - Anděl - Malostranská - Čechův most - Výstaviště - Maniny - Palmovka
13 Vozovna Pankrác - NBS - Karlovo náměstí - Václavské náměstí - Žižkov - Flora - Olšanské hřbitovy
14 Radlická - Anděl - Myslíkova - Václavské náměstí - Těšnov - Maniny - Vysočany - Lehovec
16 Barrandov - Anděl - I.P.Pavlova - Náměstí Míru - Želivského - Ohrada - Spojovací
17 Modřany - Palackého náměstí - Staroměstská - Strossmayerovo náměstí - Trojská - Vozovna Kobylisy
18 Spořilov - NBS - Karlovo náměstí - Národní třída - Staroměstská - Malostranská - Pražský hrad - Vypich
19 Vysočanská - Palmovka - Ohrada - Strašnická - Nádraží Hostivař
20 Nádraží Braník - Palackého náměstí - Staroměstská - Malostranská - Hradčanská - Petřiny
21* Modřany - Palackého náměstí - Anděl - Barrandov
22 Nádraží Hostivař - Kubánské náměstí - Náměstí Míru - I.P.Pavlova - Karlovo náměstí - Újezd - Malostranská - Pražský hrad - Bílá hora
23 Kubánské náměstí - Náměstí Míru - I.P.Pavlova - Karlovo náměstí - Újezd - Malostranská - Hradčanská - Divoká Šárka
24* Kubánské náměstí - NBS - Karlovo náměstí - Václavské náměstí - Florenc - Palmovka - Kobylisy
25 Bílá hora - Hradčanská - Letná - Vltavská - Maniny - Harfa - Lehovec
26 Divoká Šárka - Hradčanská - Letná - Náměstí Republiky - Žižkov - Flora - Ústřední dílny DP
https://www.facebook.com/dolinekpetr/ph ... =3&theater
2) Petřiny ... Dělnická - Maniny - Libeňský most - Palmovka - Balabenka - Ocelářská - Sazka Arena - Nádraží Libeň - Kabešova - Podkovářská - U Elektry - Nademlejnská - Kbelská - Hloubětín - Sídliště Hloubětín - Lehovec
6) Radošovická ... Strossmayerovo nám. - Vltavská - Pražská tržnice - Tusarova (Z) - Dělnická - U Průhonu (T) - Ortenovo náměstí - Nádraží Holešovice - Výstaviště Holešovice
8) Starý Hloubětín ... Hradčanská - Prašný most - Vozovna Střešovice - Hládkov - Malovanka - Marjánka - Drinopol - U Kaštanu - Říčanova - Vypich - Obora Hvězda - Malý Břevnov - Bílá Hora
18) Spořilov ... Pražský hrad - Brusnice - Vozovna Střešovice ... Petřiny
20) Nádraží Podbaba ... Malostranská - Staroměstská - Karlovy lázně (T) - Národní divadlo - Jiráskovo náměstí - Palackého náměstí - Výtoň - Podolská vodárna - Kublov - Dvorce - Přístaviště - Pobřežní cesta - Nádraží Braník
25) Zrušena
Já Vím, že Martin psal, že se to odtajní až příští týden, ale i tak si myslím, že by tato úprava ničemu neublížila.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Není to fake, je to skutečně jeden z návrhů. Rozklíčováno OK, 4 a 21 ve špičkách, 24 6-20 hod, linka 13 má číslo 15. Na souvislosti, další dva návrhy, odůvodnění a výhody a nevýhody prosím vyčkejte do příštího týdne. Díky.
-
von Špilberk
- Uživatel
Na "zelených" už se objevil pan MŠ:
, což dělá nejen na apríla, takže vlastně nic zvláštního. 
Takže dobře, asi je to jeden z těch tří, a asi ten radikální. Takže chybí metrolinkový a drobnozměnový.Martin Šubrt píše:Za zveřejnění jednoho z návrhů tak, že vyvolává dohady, se omlouvám. Návrhy jsou skutečně tři a ke každému bude s mapou zveřejněn soupis změn, soupis tras, změn tras a parametrů a podrobná tabulka pozitiv a negativ, včetně odůvodnění.
Dále z toho tak jako tak vyplývá, že pan radní už má všechny tři návrhy k dispozici, a dělá si z lidíMartin Šubrt píše: V návrhu druhém je např. zachováno spojení z Barrandova na Václavák, není tam linka 19 a existuje linka 20, zůstává páteřní 17 a vlastně i 22 (byť to může i nemusí být 22 a 23) apod., proto prosím vydržte, až se to po tiskové konferenci příští týden zveřejní všechno.
- Bobik
- Uživatel
Ne, jak na to tak koukám (a co mám určité náznaky), tak tohle by fake být nemělo.
No, ještě se na to budu muset blíže podívat, ale na první pohled mi to nepřijde špatný. A předpokládám, že některý na první pohled nelogický prohození zažitejch čísel (třeba 23, 18 a 20) asi vycházej z toho proběhlýho průzkumu.
No, ještě se na to budu muset blíže podívat, ale na první pohled mi to nepřijde špatný. A předpokládám, že některý na první pohled nelogický prohození zažitejch čísel (třeba 23, 18 a 20) asi vycházej z toho proběhlýho průzkumu.