Příspěvek
od Martin Šubrt » 03.11.2010 17:39
pawel: Nepravidelnosti tramvají versus metra. Máme to, na co máme. Nepravidelnosti na M22 taky nikdo dva roky neřeší (Karmelitská). Když je výluka, nikdo M lince neupraví výhodně signalizaci. Ostatně ani jiným tramvajím (jen výjimečně). Neupraví pro M linku přestupy (viz za křižovatkou teď na Karláku). Problémy je do časů obracet obyčejnou linku 10. Problémy s pauzama, dopočtem pracovní doby, střídáními. Problémy se sjížděním v intervalech pod 5 minut po sérii blbě preferovaných SSZ.
Naopak M linky podporují to neřešení. Obvykle se teď říká, jede to furt, pořád se M9, M17, M22 někde kupí a pak se to nějak živelně dorovná. Navíc v M provedení je obracení do časů a jízdy na interval a všechno další daleko složitější. Už jen na vyzkoušení a vůbec naučení se toho.
Neumíme NIC z toho, co by hypoteticky mohlo částečně dělat M linky výhodnými. A ještě na tom neděláme. Fajn. Ať je klidně 16 M linek, ale budou pak jezdit jak švýcarské hodinky. Ani nepípnu. Pro mě jako cestujícícho zatím všechny zaměny za poslední tři roky znamenaly zhoršení. Nechci velkej třesk, když neumíme pořádně řídit ani 8 min. linky.
M linky jsou rezignace na cokoliv. Pošlu do sítě proud tramvají a ono to nějak vyhnije, vždyť tam cpu vozy furt...
JŘ není zástupný problém. Kdo tu psal, že se JŘ v M systému zpřehlední? Nestalo se, znepřehlednil se. Ano, někdo to neumí udělat lépe, ale když teda prosazuju nějakej systém, tak prostě pořádně a ať to tedy přehlednější je... Proč není?
Subjektivní problém. Ano, subjektivně se k MHD staví řada cestujících. Jenže pak mi o tom povídají, když se s nimi bavím. Já to většinou nemám ze své hlavy ty příklady. Spousta lidí mi píše maily a subjektivní pohled je často dost důležitý. Ano, fyzicky to není rozdíl. Ale když budu mít vlak do Budějovic a vlak do Budějovic a první pojede jen do Tábora, byť je to vlak do Budějovic, budu mít subjektivní problém pochopit, proč to je inzerováno jako vlak do Budějovic.
Popravdě pořád nechápu tu maniakální snahu mít všechno pod jedním číslem. Stačí říct 17 a vím vše. Řeknu 27 a vím vše. Rozsah provozu i trasu. Od toho se čísla zavedla. Ostatně na ně se i vydávají licence. Vždyť taky na poloviční 17 je licence pod číslem linky 27... Na trojpásmovou linku bych vůbec licenci nevydal. Nemá jasné konečné zastávky.